"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
A világ egyszerű, csak a részletei bonyolultak - vagy a világ bonyolult, és a részletei még annál is sokkal bonyolultabbak?
Hogyne lennének erősek a nőneműek között, és gyengék a hímneműek között is.. csak nem mindegy hogy kihez képest olyanok. Ezért is nem mondtam nemet, csak milyenséget azzal hogy férfias vagy nőies.
Tehát kihez képest erős vagy gyenge az az akármilyen nemű ember?
Az önzés pedig az első számú következménye az erőnek. Aztán ezt az önzést vagy felülírja az egyéni történelem, vagy nem. Van aki jóságos és kedves, pedig harcban szörnyű ellenfél - és van aki egész életében önző hárpia marad szegény, pedig csak a nagy szája van neki.. csak..
Szerintem nem lehet ilyen egyszerűen kategorizálni . Vannak erős nők (vagy mert olyannak nevelődtek , vagy mert később rákényszerültek) .
...és vannak gyenge férfiak is . Világ életükben mama kedvencek voltak , mama döntött helyettük , semmiért nem kellett agyondolgoztatni az agyukat ....
" ..az erőst miért is érdekelné hogy valakinek nem jó az, ami őneki nagyon? "
Az nem az erő jele , hanem az önzésé/érdektelenségé .
"Az erős(a férfias) úgy ajándékoz hogy ami neki örömet okozott, azt az élményt próbálja adni."
Különbözőek vagyunk . Ami "neki" örömet okozott , az egyáltalán nem biztos , hogy a másiknak is élményként csapódik le . Lehet ő imádja a napfényt/tengert/hajókirándulást , és az ehhez kapcsolódó szabadság érzést . Egy fényallergiás , úszni nem tudót meg a sírba lehet vele kergetni .
"A gyenge pedig lehetőséget próbál ajándékozni (pénz) hogy a másik annak alapján kiválaszthassa azt ami neki a leginkább tetszene."
Szerintem ez nem "gyengeség" , hanem kényelem . Nem bajol azzal , hogy igazán kitalálja/megismerje a másikat annyira , hogy tudja mivel szerezhetne örömöt . Itt a pénz , és szerezz magadnak örömöt ! :-)
Nyugtasson meg téged ez a saját bizonyosságérzeted, és ne kelljen így kipróbálnod a vonzerődet.
Ha nem lesz elég igény a visszarendeződésre, akkor ez a rendetlenség lesz a rend - vagy külső erő alapján jön egy másikfajta.
A második bekezdésed alaptétele helyes. De elhiszed-e hogy manapság egy akármilyen normális férfit is pikkpakk kiforgatna a normalitásából egy egészen kicsit is nemnormális nő? És azt elhiszed-e hogy a nemnormalitás a divat? És azt elhiszed-e hogy HABÁR a normalitás tengere valamikor is sok apró nemnormalitásból állt, manapság a sok apró de feldícsért nemnormális nem áll össze normális egységgé?
És ha nincsen normalitás.. akkor te hiába vagy teljesen nyugodt. Nem a szenzációgyárban, hisz ott sosevolt. Ott körülötted. A te nyugalmad (innen nézve) a strucc nyugalma.
Hm. mitől lettem veszélyben? Én? Semmitől.
Tudod kilencvenkettőben közös megegyezéssel lettünk férj és feleség, kilenvenkilencben egyéni döntéssel hagyott el a feleségem, aztán a haláleset után újra közös megegyezéssel jött vissza és húsztizenhétben megint csak az ő egyéni döntése alapján bontották fel a házasságunkat.
Most magányosként köszönömjól, de ha behozzák az isztambuli egyezményt akkor sssimán egy alaptalan vádra is kirúgnak a munkakörömből (mint azt a kollégámat akit a nevelt lányai vádja alapján rúgtak ki), és nem hiszek a normális világ erejében, hogy a hamisan vádolót büntetnék meg a végén.
..de KONKRÉTUMOT honnan is tudnék? Hát én csak egy kisvasutas vagyok..
Ha a környezet védelmével így törődnének, akkor a sünök is kihaltak volna - én pedig sokkal kevesebben vagyok mint ők. (szóval több a féltenivalóm)
Szeretetreméltó vagy te nemisöreganyám.. szerencsédre az én szememben nem mint nő hanem test és arc nélküli elme-ként. (fixhogyúgyistudod miért szerencséd ez a semmiség)
De tudd te nemisöreganyám hogy a matektudás egy korrektebb világot eredményez.
Az lehet hogy a kereskedelem haszonkulcsát csökkenti, és azislehethogy nem lesz minden kereskedő király is egy kissé..
Képletesség nélkül szólva a női alaptermészetről szóló tudás sem gyömöszölhető vissza a palackba. Azzal hogy nekem a saját káromon a birtokomba került ennek a tudásnak egy része, ilyen következményei vannak.. ez szerint élek tüskebőrben, és igyekszem terjeszteni is a tüskepalántákat.
Én nem hiszek benne, ezért ha be is vonzom akkor sem a saját viselkedésemet érzem az oknak. Ha egyértelműen elkezdem így érezni, akkor azzal nem foglalkozom hogy minden pozitív hozzáállásom ellenére is megtörténnek a negatívumok. De nem vagyok bevonzás-hívő.
Nem mondom, hogy nagyon képbevagyok a pártalálással, mert 23 éve stabil kapcsolatban, házasságban élek. De azelőtt elég aktív voltam, azt gondolom, most is feltalálnám magam:)
De amit az előbb mondani akartam: ezt a megváltozott helyzetet (amivel nekem személyszerint nincs gondom, sőt, bizonyos részeit kifejezetten hasznosnak tartok) visszacsinálni nem lehet. Nem lesz olyan, mint a szolgálólány meséjében, mert szerencsére igény sincs rá, másrészt meg remélem vannak annyira tökösek a nők, hogy ez ne következzen be:D
Egy közkedvelt fordulattal élve: nem lehet a lóba visszalapátolni a lószart.
De mondom, nincs is erre szükség. Ha jól átgondolod, mitől volt jobb 30-50 éve? Egy normális nő most is ugyanúgy megfőz a (normális) férfira, ki fogja mosni a teleízzadt, telefingott kisvakondgatyát is, ha az a (normális) férfi az övé. Keresd meg az ilyen nőket, vannak még bőven. Nehogy azt hidd, hogyha a médiában a számító ribancok, az aranyásó lotyók, és az eszetlen celebek túlsúlyban vannak az a társadalomban is így van.
Amúgy KONKRÉTAN leírnád, hogy a teszemazt az utóbbi 20 év társadalmi változásaiban mi az, ami neked annyira nem fekszik, hogy veszélyben látod a jövőbeni társas viszonyaidat miatta?
A rossz tapasztalás hirdetése, be fogja vonzani a következő rosszat! Ezt hívják negatív energiának, én ehhez nem értek, de ahhoz igen, hogy ha meg fogod magadat menteni" akkor ezekre az érzésekre már csak legyinteni fogsz!
Szia Nemisanyóca.. :-) Nem keserű vagyok hanem sündisznó - tudom hogy ilyen bőrrel nem érhet nagy csalódás.
Perrrrszehogytúléltem, perrrszehogy talpon vagyok. Csak a tanulságokat leltározom és terjesztem.
Életbenmaradtam, egészséges vagyok, és a második legkedvesebb hobbim után kapom a nemisrossz fizetésem. Nem zárkózom magamba, és a többi is jön mihelyt leadom ezt a mostani szolgálatot - de ennél többet akarok.
Te ismered minden ember alárendelődési igényét? Vagy csak tagadod a létezését.
A második bekezdésedet két szempontból értem másképpen mint ahogyan mondani akartad : Egyrészt aki onnan ellép az mellőlem is, másrészt ha nem az egyenrangúságról indultak, akkor a nők nem is az alsóbb fokról.
(Én legalábbis azt tartom hatalommal rendelkezőnek aki választhat - és a lehetőségek fölött van hatalma. Aki választhatna engem, akarnám is hogy engem válasszon - annak fölöttem van hatalma)
Szóval a nőknek bőőven van hatalmuk - csak nem az kéne nekik ami van, hanem az ami nincsen.
Egy párkapcsolatban egymás tisztelete szerintem kívülről nem befolyásolható. Mindegy hogy mi tetszene az én neveltetésemnek. És a tiédnek..
A női-férfi egyenlőség az egymás iránt érzett lelkesedésen fog ki.. és ez nagy baj.
És hogy nem tűnök OLYANnak.. hm..
Te leány.. a mostani helyzetemet az ideolvasó bármelyik sikeres férfi megirigyelné. Köszönöm, tényleg akad nekem kedves nő - de nem ez a lényeg, hanem hogy én nem bízom.
Attól hogy értem hogy mi miért van és lesz úgy ahogy a női természet szerint lennie kell, még éppen nem a szép jövőben bízom.
Ne légymá' ilyen talpig keserű ! Egy válást is túl lehet élni , és talpra állni utána . Nem mondom , hogy fáklyás menet , de ha időt hagysz magadnak , sikerül .
Az "életbenmaradáshoz" a legfontosabb , hogy egészséges légy , és legyen munkád . Aztán majd jön a többi , ha nem zárkózol magadba .
Ez sajnos nem csak ennyi Igor.. sajnos az első hiba pont ez.
Mert lehet hogy te otthon vagy ebben a SzépÚjVilág -ban, lehet hogy a felmerülő gondokat jól ismered fel és jól is kezeled - de a tőled kérdezőknek és a téged egyáltalán olvasóknak azt mutatni hogy kis dolgok ezek.. hm..
Nem. A rend.. a komfortérzéshez minimálisan szükséges rend itt kezd el felborulni.
Nem kicsit változott a helyzet azzal hogy nincsen kedvem a bizonyosnak tekinthető válást vállalni.
Pláne nem kicsit változott a helyzet azzal hogy ezt az elkerülhetetlenséget mesélem és bizonyítom a tőlem kérdezőknek és az engem olvasóknak.
Az hogy nem mondok le a boldfogságról, nem az én mai tanításom tárgya.. legfeljebb a leendő példám (amit mutatok) lesz majd.