Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.22 0 0 884

Igaz nem pénzverdei, de 0-ás: Eladó egy 0-ás Zeuke óraműves személyvonat T48 feliratú gőzössel plusz oválpályával.

18 ezer forint lenne az ára

Roglin Creative Commons License 2014.10.20 0 0 883

Szia Árpád!

Az Előrék nem voltak teljesen egységes színűek. A gyártási időtől függően változott kicsit a színárnyalat. A képen látható három mozdony közül a két szélső tűnik a korábbi változatnak a festés alapján. Ezekbe pirosra festett kerékkel kerültek a motorok, míg a későbbi változatoknál a kerekek festetlen feketék voltak. A korábbi példányok irányváltójának kívülről látható része barna bakelitszerű anyagból míg a későbbieknek vasból volt. A korlátok hossza is változott -a későbbieken rövidebb lett- és az áramszedők is változtak az idő előrehaladtával. A képek alapján mindhárom mozdony festése eredetinek tűnik.

Üdv: R.

Előzmény: Gondos Arpad (882)
Gondos Arpad Creative Commons License 2014.10.19 0 0 882

Eg yújabb darabbal fog hamarosan bővülni a csolnoki pénzverdei gyűjtemény, ezzel a jókora épülettel.

A három Előre mind gyári zöld? Az utóbbi időkben vettem több hiányos mozdonyt átépítésekhez  - épült egy 275-ös, BHÉV DM III és majdnem készen van a MOT347-es munkagép a Pannóniához.

A visszamaradt kasznikból egyet megtartottam, a többit a vasúttörténeti park állandó modellkiállátását üzemeltető kollégáknak adtam. Ami maradt, az jóval világosabb zöld, mint amilyen Előrékkel eddig találkoztam. A készletünkben levő E-III-as és a dorogi pincéből előkerült E-I igencsak sötétzöld, amit kibelezve megtartottunk, az viszont jóval világosabb. Feliratai, csíkozása azt mutatják, gyári fényezés.

nohabrok Creative Commons License 2014.10.18 0 0 881

Megértelek, igazad is van, de ..... meg is fogod bánni.

Előzmény: Stangazinger (880)
Stangazinger Creative Commons License 2014.10.16 0 0 880

Megmondom őszintén, hogy engem nem nagyon villanyoz fel ez a vasút modell dolog.

Bár simán előfordulhat, hogy 10 év múlva majd megbánom, de most a karácsonyra várt kisfiamnak szeretnénk inkább valami hasznosat venni az árából.

Előzmény: nohabrok (878)
nohabrok Creative Commons License 2014.10.16 0 0 879

Egy lelkes kis társaság. Szép az asztalotok.

Előzmény: pv-vonat (873)
nohabrok Creative Commons License 2014.10.16 0 0 878

Sikerült! Nem fáj a szíved eladni őket?

Előzmény: Stangazinger (876)
nohabrok Creative Commons License 2014.10.16 0 0 877

Nem tudom megnézni.

Előzmény: Stangazinger (876)
Stangazinger Creative Commons License 2014.10.16 0 0 876

Tisztelt uraim, és Kedves hölgyeim!

Eladóvá válik hagyatékból maradt PV vasútmodell készlet.

Sínekkel, váltókkal, mozdonyokkal, és egy házilag készült tároló dobozzal.

Fotók az alábbi linken találhatók, egyben szeretném, ha gondoskodó kezekbe kerülne.

https://onedrive.live.com/?cid=cb9cdc9ac8d9cc69&id=CB9CDC9AC8D9CC69%2111711&ithint=folder,jpg&authkey=!AIuy3y4Ox0VJ4Dw

Ajánlatokat kérem a stamas80kukacgémélpontkomra küldjék.

Remélem tényleg gondoskodó kezekbe kerül.

Amit érdemes tudni, az az, hogy csak az egyik mozdony üzemel, a másiknak van valami baja, de nem akarom még jobban elrontani.

Köszönöm az esetleges érdeklődéseket.

Üdv.:

Stamas80

karikaV43 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 875

Jó volt ott lenni.Köszönöm a képen lévő összes úrnak a részvételt és a segítséget.Tibi vasárnap is visszajött és a két nap alatt rengeteget segített,amiért nagyon hálás vagyok.Köszönet Gergőnek a tartály vagonokért,Ervinnek szintén a segítségért és természetesen mindenkinek az információkért,tanácsokért egyebekért.

Külön köszönet Horváth (H0ri) Istvánnak a részvétel biztosításáért.

Remélem több kiállításon is találkozunk egy fejlettebb asztal társaságában.

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.10.13 0 0 874

Sziasztok !

Szép kis "kompánia" :-D !

Szívesen maradtam volna még, de a családom már azt sem tudta, hogy élek-e még egyáltalán az éjszakás műszakom után ?

( mert a vonatzajtól ( :-D ) semmi esélyem sem volt, hogy meghalljam a telefont... )

De ami fontosabb !

Nagyon nagyon jól éreztem magam én is (itt csatlakozom Gerihez ), szuper volt végigvonatozni a délelőttöt !

Nagyon köszönöm Hori60 Istvánnak (is) a gondoskodást, le a kalappal a csapat előtt !!!

Köszönettel és üdvözlettel !

Ervin

pv-vonat Creative Commons License 2014.10.12 0 0 873

Egy kép a "vasgyüjtőkről"  az ASZTALNÁL .  Balról jobbra: GERGŐ KARCSI GERGŐ TIBI.  ERVIN már lelépett addigra.

Roglin Creative Commons License 2014.10.12 0 0 872

Sziasztok!

Első sorban azoknak írok akik még nem voltak kint a Temofeszten. Mindenféleképpen érdemes meglátogatnotok a Sohajda Kariék asztalát. Neked pedig Kari sok kitartást és örömet kívánok a vonatozáshoz és a kiállításokhoz. Örülök, hogy egy újabb szimpatikus gyűjtőtársat ismerhettem meg. Jó volt vonatozni meg beszélgetni kicsit. Üdv a másik két "jómadárnak" is Tibinek és Gergőnek, jó volt összefutni kicsit. ;)

Előzmény: H0ri60 (853)
pv-vonat Creative Commons License 2014.10.11 0 0 871

Én ma megyek kb 14:00 körül és kiviszek futtatni "pár" Pannónia tartályt.

Nálam lesz a hirdetett készlet is ha vkit érdekel híjon addig.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213335

pg54 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 870

Vasárnap délután ki lesz a kiállításon (olyan 3-4 óra tájra gondolok)?

Addigra talán odaérek...

Roglin Creative Commons License 2014.10.09 0 0 869

Szia Ervin!

Köszi a felajánlást, feltétlenül élni fogok vele, csak locsolom még egy kicsit a Roglint, hogy nagyobb legyen. :) Jó estben kivirágzik majd...rajta a rozsda. Hogy is tartja a mondás? A türelem rozsdát terem...? A mi esetünkben -ha mást nem is- azt biztosan. :)

Ha nem túl korán mész szombaton a kiállításra akkor lehet, hogy összefutunk.

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (868)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.10.08 0 0 868

Szia !

Nálam már össze van rakva egy nagy Marklin pálya - kicsit más lett, mint amiről képet küldtem - a Pannónia pálya mellett, jöhetsz és azt futtatsz rajta amit csak akarsz :-D 

Üdv !

Ervin

Előzmény: Roglin (866)
jgyurka Creative Commons License 2014.10.08 0 0 867

Vagy felsővezetékes pályát építeni, és akkor nem gond, hogy azonos póluson van a két szál :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget a sínekkel kapcsolatban!

Előzmény: pg54 (863)
Roglin Creative Commons License 2014.10.06 0 0 866

Szia H0ri60!

Ha jól láttam egy valaki lesz Märklin rendszerű pályával, de ahogy kivettem nem régi vonatokkal. Meg aztán inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy az itteni társaságból lesz-e kint valaki aki velem együtt értékeli az ilyen öreg vasakat. Odakéreckedi egy terepasztalra, aminek a világába bele sem illenek a játékvasútak, és talán a pálya tulajdonosa is húzná a száját -némi joggal-, hogy mit akarok ezzel a "bádogdarabbal" annak nem feltétlenül látom értelmét. De azért köszi az ötletet.

Előzmény: H0ri60 (857)
pg54 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 865

Ezek után újra elő fogom bányászni, és tüzetesen átnézem...

Előzmény: Tutgarage (864)
Tutgarage Creative Commons License 2014.10.05 0 0 864

Lehetséges hogy a jelzés nélküliek a háború utáni US-Zone " termékei "

Még az ismertebb HVN,vagy Tintoy-nál se volt semmi jelzés.

Üdv. Tibor

Előzmény: pg54 (863)
pg54 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 863

Nekem is van sok hasonló. Egy részük Marklin felhúzós mozdonyhoz való (40-es évekből), a többiről nincs infóm. Sajnos nagyon elrozsdáltak, már gondolkodta rajta, hogy horganyoztatni kellene...

Vannak olyanok is, amelyket bátyám átszerkesztett szigetelt középső sínszállal Marklin háromsíneshez. Erre is fel lehetne használni...

Kíváncsian várom a további fejleményeket!

Előzmény: jgyurka (856)
jgyurka Creative Commons License 2014.10.05 0 0 862

Szia! Nagyon szépen köszönöm. Akkor már csak a 3-as talány, illetve a 4-5, de azok elég gyengécskék..

Üdv, gyurka

Előzmény: Tutgarage (861)
Tutgarage Creative Commons License 2014.10.05 0 0 861

Szia

A  " Z " meg Zeuke NDK gyártmány. 

Üdv. Tibor

jgyurka Creative Commons License 2014.10.05 0 0 860

Szia! De igen, a bakelit talpú fekete kereszteződésen (6) van egy "Z". Illetve az alján valami valami, amiben van egy 21-es is, de lehet, hogy ez anyagmegjelölés..

Köszi szépen az információt!

Előzmény: a_hollo (859)
a_hollo Creative Commons License 2014.10.05 0 0 859

Kedves Gyurka, a 2-es képen a régi Märklin címer van, a KB a Karl Bub rövidítése. A többin nincs semmilyen jelölés? Üdv, Ákos

H0ri60 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 858

Szeretettel várunk akkor!

A bejáratnál csörögj rám és kimegyek hozzád!

06 20 376 3811

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (855)
H0ri60 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 857

Ha tanácsolhatom,meg kell nézni a hivatalos kiállítói listát a TEMOFESZT honlapján.Nem tudom,most ott lesz-e a Märklines úriember idén..

Előzmény: Roglin (854)
jgyurka Creative Commons License 2014.10.05 0 0 856

Kedves szakértő társak! Van egy doboz mindenfajta 0-ás sínem, de nem tudom, hogy mihez valók.. Mindegyik kétsínes, és egyik sem szigetelt, úgyhogy valószínűleg felhúzhatós vonatoké lehettek, és valószínűleg egyik sem magyar. Az összekapcsolhatókba (1, 2) "0, címer, D" van préselve. A fekete keresztsín (6) bakelit talpú, a szürke keresztsínbe (8) meg az van ütve, hogy "KB Germany". A 4-es 5-ös elég kis gyenge, döntött pálya, a 7-es hasonló, de masszívabb, és szintén döntött. Tudtok esetleg róluk valamit? Előre is köszi, szépen!

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.10.05 0 0 855

Szia !

A világért sem hagynám ki a kiállítást !

Tisztelettel és köszönettel elfogadom a felkínált jegyet.

Én - ahogy korábban pár emberkével beszélgettem erről - szombaton reggel/délelőtt tudnék menni .

Köszi és üdv !

Ervin

Előzmény: H0ri60 (853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!