Lehet, hogy tegnap késő este állapodtak meg, a honlapot meg hétfőn vagy keddenként frissítik. Skyvóker jól értesült Goli ügyben, nem hiszem, hogy kacsát írna. Azt hittem ezt a posztot Valovics Nórának tartogatják a Kiskunhalasból.
Még egy gondolat azért ez sz.r így, hogy a hírek így terjednek és nem hivatalosan, akkor minek hivatalos honlap? Mert, ugye ha ez igaz, akkor mindenki az itt megjelent híreknek igazat fog adni akár igazak akár nem és azért ez sz.r lenne!
Sok téves hír fog szálingózni, ami ugye, mint tudjuk veszélyes!
Ez igaz? Mert ugye a goli honlapja ezt nem írja! Te akkor jobb hírforrás, vagy mint a hivatalos honlap? Beszélhetnél végre a honlap írójával is, mert gondolom azt többen nézik mint ezt a fórumot! Azért elgondolkodtató a goli vezetése is! Egy ilyen fontos hírt nem tesz fel a honlapjára, ezért kérdezem, hogy IGAZ vagy csak kacsa?
Érdekes lenne egy Debrecen elleni erőfelmérő. Az eredmény nem lenne reális mert még csak egy hete játszanak együtt a lányok. A két Cornexi elleni felkészülési meccs kevés. Biztos lesznek még, remélem Budakakászon.
Az átigazolási "hullám " végére egy kis csattanó : " IHF Kupa győztes játékos a Goliban.A jobblövő posztjára a Goldbergerhez igazol a Cornexitől Jelene Kordjuk,aki igen sokat tett a fehérváriak kupagyőzelméért,talán a döntő hőse volt. Ez aztán a nagy fogás.Azért ezzel az igazolással , a korábbi érkezőkkel,no és az eddigi értékeinkkel már nem nevezném erőtlen újoncnak a csapatot.Tessék egy kicsit eljátszani a gondolattal,ki hogy állitaná össze a kezdő csapatot.Ja,és Krivokapics Natasa még nem ment el,csak azon tanakodik,hogy vállalja-e az első osztállyal járó többlet-terhelést.Még az is lehet,hogy marad...Szerintetek ez egy ijedt újonc lesz? :-) Kováccsal a kispadon? Nehezen hiszem...De a szerénység ettől még kötelező!
Érdekes lesz a jövő heti edzőtábor. Tudtommal a Debrecen is pont ott fog edzőtáborozni. Lesz esetleg egymás ellen vmi edzőmeccs, vagy csak a Cornexi elleni marad?
Talán egy dolgot nem dolgot nem töltöttem ki. Az URL-elérhetőséget, vagy mit. Oda nem tudom, hogy mit kell írni. Nem vagyok rutinos topiknyitó. Ez lenne az indexen az első. Ahogy végiglapozgattam a topicokat, volt már hasonló kezdeményezés, de pont az OFFolás elkerülése végett hoztam létre. Szóval oda lehetne nyugodtan OFFolni, nem a csapatokkal kapcsolatos vitákat, egyebeket...
A Fradit illetően igazad van, csak azért jutott eszembe, mert Németh András, vagy Maglódi régen sokan emlegette az önkormányzatot...
A napi két edzés valóban jó. Tényleg jobban tudnak majd koncentrálni a lányok a meccseken és azért nem mindegy hogy napi 1,5 vagy 4-5 órát edzenek. Szerintem ilyen váltás után lehet majd látni a különbséget.
Elvileg új topik nyitása, kitöltöd amiket ki kell és kész. Nem tudom mi lehet a gond.
Biztos , hogy nem zárt ajtók mögött edzenek a lányok :)
Ha Hévvel mész Békás után egyből első megálló ahol le kell szállni.Ahogy leszállsz jobbra merőlegesen a hév vonalra van a Sport utca azon végiggyalogolsz balra az Omszki tó jobbra a Kalászi focipálya. kb 600-800 méter séta és ott vagy de talán egyszerűbb ha a Cora busszal kimész a Coráig és az Electroworld felé mész megmászod a dombot és már ott is vagy.
A Fradi kicsit más tészta ők nem szorulnak rá az önkormányzatra.
Thx! Pont efféle válaszokat szerettem volna kapni! A napi 2 edzés szerintem is összegyeztethetetlen egyéb állással. Viszont akkor remélem, hogy a csajoknak ilyen terű fizetési kiesései megfelelően fognak kompenzálódni. Viszont az csak jó, ha jobban tudnak a kézilabdára koncentrálni, igaz szerintem erre eddig sem lehetett igazán panasz.
Egyébként létrehoztam egy kézilabdás topicot, de nem találom a topicok között. Csak az adatlapom révén elérhető. Mit csináltam rosszul? Te ebben jártasabb vagy.
Jah, s még egy, illetve 2 kérdés. A budakalászi csarnokot hogyan lehet a legkönnyebben megközelíteni? Pl. HÉV-állomástól? Illetve végülis nyílvánosak-e az edzések? :)
Remélem, előbb-utóbb felhívja magára a csapat az önkormányzat figyelmét. Igaz, ez például a Fradinak is elég nehézkesen megy.
Az érthető, hogy minden újonc csapatnak a benntmaradás a célja
Az idei költségvetés szerintem nekünk is 60 millió Forint körül lesz. Ekkora összeg alatt felesleges elindulni az első osztályban.
Úgy hallottam marad a napi két edzés ami viszont kizárja hogy az edzéseken túl valaki még dolgozzon is.
A Tromos csarnok biztos drágább mind a Kalászi csarnok. Edzésre jó lesz a Budakalászi csarnok de ott meccset nem lehet rendezni, ez azt is jelenti nekünk ismeretlen lesz az a fogalom, hogy hazai pálya előnye.
Talán a Derecske és a Goli között az a legnagyobb különbség, hogy a Golit nem érzi magának az önkormányzat - egyenlőre :(
Szia! Be tudnál egy kicsit jobban avatni a részletekbe? Már amiről tudomásod van, s ami publikus. Csak mert a július 11.-ei Nemzeti Sportban olvastam egy cikket a Derecskéről, amiben pár dolog felkeltette a figyelmem. Mivel nem találom a neten a cikket, ezért gépelnék be csak részleteket:
"Hosszú távra terveznek
... Derecskén az NBI-ben sem szeretnének túlköltekezni, ezért a játékosok a sportolás mellett dolgoznak vagy tanulnak, és heti hat edzéssel készülnek. ... Az újonc megújult környezetbe fogadhatja az ellenfeleit, hiszen a csarnokot kifestik, a parkettát felcsiszolják és újralakkozzák, a küzdőtér világításának fényereje pedig duplájára növekszik. "Szerencsére a város önkormányzata is magáénak érzi a csapatot... - így Tajta János többségi tulajdonos -. Hatvan-hatvanötmillió forintos költségvetéssel számolunk az első osztályban és nem akarunk ígérgetni. Nálunk a fizetést mindig időben megkapják a játékosok."
Tulajdonképpen bemásolhattam volna az egész cikket, mert jó összefoglaló a Derecskével kapcsolatban. A Golit illetően is szívesen vennék egy hasonló cikket.
Például hogyan alakulnak itt ezek a dolgok, számok? A napi 2 edzés többé-kevésbé megmarad a bajnokságra is (mondjuk heti 7-8-as edzésszámmal), vagy csak a felkészülési időszakra jellemző? Szerintem nem ártana, ha maradna, igaz a Golinál is több játékosnak is van egyéb hivatása.
Mennyiből tud gazdálkodni a csapat, illetve a vezetőség?
Az edzések mindig Budakalászon lesznek, vagy csak ideiglenesen vannak ott?
Pár szempontból irigylem a Derecskét. Például "tuti" csarnokuk van, míg a Tromos csak "ideiglenes" megoldás, mert jelenleg nincs jobb. Nem fikázni akarom a Tromost, mert szeretek odajárni, csak költséges.
Más. Lusta voltam bemásolni a Derecske keretének változásait, de szerintetek mely csapatnak alakul jobban a kerete? A Derecskének vagy a Golinak? Már amennyire meg lehet ítélni.
Na jó: "A feljutást kiharcoló együttesből a volt válogatott kapus, Szász Mária visszavonult, Ravasz Márta és Mahler Brigitta Gyulára igazolt, Klász Karola is a második vonalban keres magának új klubot, míg Horváth Beáta a csapat mellett segédkezik jövőben. Új szerzemény Kocsik Viktória (Kiskunhalas), Szamosi Anita és Szamosi Lívia (Kőbánya-Spartacus). A DVSC-Aquaticumtól érkezik Rácz Emese és Király Annamária, és a derecskeiek még tárgyalnak a Lokival valamelyik fiatal tehetsége kölcsönvételéről."
A Goli keretváltozásairól meg már sokat lehetett itt, illetve a Goli honlapján olvasni.
Az új keretek alapján melyik csapat képvisel jobb játékerőt?
OFF. Egészségedre, ha jólesett. Ha kinyilvánítod a véleményed, attól még nem vagy kötekedő. Bocs, de csak most vettem észre a hozzászólásod. Pagare már rég nem támad. Figyelembe se vesz. Mindegy. Csak hiteltelennek tartom. ON.
Arról nem is beszélve, hogy csak terembérletre annyit költ idén a csapat mint tavaly a Makó egész évi költségvetése volt. Budakalászon 9.000,- Ft óránként a terembérleti díj !!!
Még egy pár szó a Makóval kapcsolatban. Szerintem rossz példát hoztál fel. Hiába vállalja egy feljutó csapat az NBI-ben való szereplést, ha nem érzi úgy, hogy bármi keresnivalója is lehet a meccseken. Az se volt szerencsés, hogy valamirevaló edző nélkül kezdték el a bajnokságot, bár lehet, hogy akkori edzőjüknek megvannak a maga eredményei, csak én nem tudok róluk. Viszont azért az mégiscsak furcsa volt számomra, hogy a csapat az ideiglenesen beállt szakosztályvezetővel, vagy affélével érte el a legjobb eredményeit, ilyennek tartom a Vasas elleni otthoni döntetlenjüket. A Vácot is megverték korábban, bár akkor nem tudom, ki irányított. Keret... Lehet, hogy gyenge keretük volt, de próbáltak erősíteni. Én például Barna Évát kiváló erősítésnek tartottam, s szerintem beváltotta a hozzáfűzött reményeket, s a csapat egyik legjobbja volt. Arról viszont szerintem nem feltétlenül a csapat tehet, hogy egyik legjobb játékosuk - most épp Barna Évára gondolok - másik csapathoz kényszerűl, mert nem tudja fizetni az albérletet. Arról sem a csapat tehet, ha nincs mögötte megfelelő anyagi háttér. A legerősebb csapatokat is sújtják anyagi gondok, hát akkor el lehet képzelni, hogy milyen hatással lehetnek ezek egy éppen feljutó "kis" csapatra. S az se vált előnyükre, hogy az edzőjük azért kényszerült ott hagyni a csapatot, hogy egyáltalán fenntudjanak maradni. S ezzel nem azt mondom, hogy sajnálni kellene a Makót, vagy ilyesmi. Sőt kis szerencsével, s Barna Évával akár talán benn is maradhatott volna, bár elismerem, erre csekély esélye volt, a Békéscsabával nem igen tudott pariban lenni, s a Szpari is felébredt a végére.
Viszont habár talán a Goli sem a legstabilabb anyagilag, szerintem minden körülmény adott egy esetleges jobb szerepléshez. Ennek nem kell feltétlenül győzelemnek lennie, például a Vásárhely ellen, de ha a CSAPAT mindent belead, s megközelítőleg egyenrangú ellenfél tud lenni, az már figyelemreméltó.
Egy újonc csapatnak nem árt néha szerényebb célokat megfogalmaznia, de aztán nehogy meglepődj, ha véletlenül meglepetés-eredmény születik.
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e a csapatnak kapusedzője? Ha valaki jártas ebben a témában. Bár nincs minden csapatnál hasonló, illetve amely csapatoknál van is, azoknál is eltérő, hogy mennyit ér, sőt az is, hogy milyen időközönként van kapusedzés. De szerintem nem ártana, ha lenne, persze ha van rá keret, s nem fölösleges pénzkidobás. Kovács Péter sem érthet mindenhez. Szerintem akár az is megfelelő megoldás lenne, ha mondjuk Polgár Katinak lenne hasonló képesítése - van? :) -, s ő töltené be ezt a posztot. Ilyen megoldás is előfordul több csapatnál, például Vácott, vagy a Corinál, igaz utóbbinál Susu ma már "csak" kapusedzőként tevékenykedik. Jó, szó volt arról, hogy Kati és Szveti fogja segíteni Bringát, de szerintem akkor sem ártana külön szakszerű kapusedzés. Farkas Andreát például szívesen látnám, de ha jól tudom, ma már főleg "csak" a kapusiskolájával foglalkozik.
Szerintem van benne spiritusz. Meg kell adni neki a lehetőséget és egy kis türelmet. Pár hónap után már tisztán meg lehet ítélni majd a játékát. Én úgy érzem, hogy középtávon húzóember lehet.
Én Tápai Andi játékára leszek kíváncsi. Különössen arra, hogy az irányító poszton mit fog alakítani. Az igaz hogy már játszott az NB1-ben kb. 10 meccset a Cori színeiben, de ezeken csak pár perc lehetőséget kapott. Ez a szenzon lehet a számára a kiugrás, vagy a leragadás a középszintű kézilabdánál.
Egyik nap beszélgettem V-Mannel, és Ő mondta, hogy Andinak megvan a tehetsége a kézilabdához, csak Szabinával ellentétben a szorgalma hagy némi kívánnivalót maga után. (egy kicsit "lusta") Ha ezen tudna változtani, akkor meghatározó játékosa lehetne a Golinak.
Köszönöm a tájékoztatást! Megnézem a honlapot! Amúgy most akartam megjegyezni, hogy remélem, az újonc csapatok linkjei előbb-utóbb felkerülnek a handball.hu-ra. De most látom, hogy már fenn vannak. Kellemes meglepetés! Legalább nem kellett begépelnem a Derecske honlapcímét. Mondjuk lemásolhattam volna Tőled is. :)