Fenn vannak a Youtube-on magyarul. :) Németül is akartam nézni, de külföldiként nem vagyok tisztában a jó kis torrentoldalaikkal, ahol esetleg ott lehet. A ZDF a médiatárából is törölte. :(
Cserébe még cikibbet mondok: én némán nézem a feliratos videókat a Facebookon. Koreai meg kínai sorozatokból rövid részleteket. A férjem szerint elsorvadnak az agysejtjeim. Vagy képeket nézegetek elalvás előtt (Pinterest, Instagram), de úgy órákig tableten.
A Tetthelyet (végülis nem Németországban vagyunk :D) és a Derricket talán 30 éve láttam utoljára. :-) De akkor tetszett, igaz nem is nagyon volt más bűnügyi sorozat. Meg amiben Semir van, most nem jut eszembe a címe... Ja, és a Rex... :-)
Erről eszembe jut apai nagyanyám, aki osztrák volt, tehát német anyanyelvű, egyszer néztük a Tetthelyet, és a címnél nem értette, mi az a Tatort? Nem ugrott be, hogy Tat + Ort, egyben próbált rájönni a jelentésére. :D
Igen. Eleinte nekem sem tetszett, de rájöttem, hogy épp ez kell. A két véglet - Lucifer és Chloe. Egyik sem normális. És benne van, hogy ő sem ide való, de ez csak olyan érzés. Egy darabig.
Plázacicának nem látom.
A színésznőt szerintem még semmi másban nem láttam.
Arcra szimpatikus lenne, de a mimikája rém kevés. Kicsit kacsaszájat vág és ennyi. Jó, néha nevet, szóval nem ő a legrosszabb színésznő, de fasorban sincs a többi női karakterhez a sorozatban.
Nem úgy értettem, hogy a szerep nem jó, hanem a színésznő tehetsége kevés. Lehet, hogy egy nagyon vicces, aranyos csaj, de ebben kábé egy díszletek közé becsavargó plázacica. Elvileg egy anyáról van szó, de még a gyerek is lejátssza, amikor a színen van. :) Legalábbis én így érzem.
A Luciferben a csaj szerintem nagyon jó. Épp ilyennek kell lennie. Hisz ő is "kiválasztott", de csak érzik, hogy vele valami "nincs rendben", "nem oda való". És ezt a nincs rendben-t hozza.
Méz-t és a pszichológus csajt én is bírom! :o))
Nem is tudtam, hogy Káin Superman volt.
Lucifer elég ördögi ezzel a szépfiújátékkal. Szeretem ezt a színészt. És tetszik, hogy tényleg ő zongorázik, meg énekel.
A Hazudj, ha tudsz nagyon jó, de azt angolul letöltve néztem, nem is tudtam, hogy ment Magyarországon. :) A többit kigugliztam, a Mindörökké bakancslistás nálam, mert nagyon csípem a színészt.
Az Esküdt ellenségeket szerettem nézni, Vincent d'Onofrio szerintem nagyon jó benne. :)
A Dowling atyát el is felejtettem, pedig milyen szerethető kis sorozat volt. A Monknál tuti jobb.
Érdekes, hogy a Lucifer nekem is tetszik, pedig szerintem a nő borzalmas benne, mintha nem is élne az arca, csak egy Barbibabát tologatnának ide-oda a celluloidon. Lucifer meg egy szépfiú-klisé, de valahogy mégis működik. Lehet, hogy azért, mert jók benne a mellékszereplők, különösen Mazikeen (a kedvencem), de a pszichiátercsaj meg az exférj is jópofa, jó húzás volt Káinnak a volt Superman is.
Nekem a Tatortok is tetszenek idekinn, és ezen felbuzdulva megnéztem a régi Derrickeket (itt tiltólistásak, mert náci múltja volt) a Youtube-on, még mindig élvezhetőek.
A Profilozókat meg azt Brown atyát nem láttam, a Mentalista meg jópofa. Volt még az a Gyilkos számok, az nálam elkapcsolós volt.
Régebben néztem ezeket, de aztán egy idő után mind meguntam, ez általában akkor következett be amikor egy idő után meguntam hogy balos szövegeket nyomtak kioktatásként a vádlottaknak vagy olyan embert tartóztattak le és moralizáltak mellé akit én futni hagytam volna, ha megtehettem.
Mivel baromi sok sorozat volt baromi sok résszel, csináltam egy Excel fájlt, sorozatonként külön munkalapon, ahol vezettem az évfolyamokat, hogy mit láttam, pár szóval a tartalmat is. A műsorban sokszor csak annyi volt, hogy pl. 6. évfolyam 5. rész, aztán találjam ki, hogy láttam-e már? :-)
Én a Profilozókat csak a kis vöröskével láttam, igaz kb. két éve nem néztem tévét. A Brown atyát nem láttam, a Kisvárosiból csak párat láttam, akárcsak a Döglöttből, azért nem említettem. Néztem még a Mentalistát és a Felejthetetlent is.
Az Agatha filmeket szeretem, különösen Poirot-val. Ja, és Columbo, imádom... :D