Keresés

Részletes keresés

Roglin Creative Commons License 2014.10.12 0 0 872

Sziasztok!

Első sorban azoknak írok akik még nem voltak kint a Temofeszten. Mindenféleképpen érdemes meglátogatnotok a Sohajda Kariék asztalát. Neked pedig Kari sok kitartást és örömet kívánok a vonatozáshoz és a kiállításokhoz. Örülök, hogy egy újabb szimpatikus gyűjtőtársat ismerhettem meg. Jó volt vonatozni meg beszélgetni kicsit. Üdv a másik két "jómadárnak" is Tibinek és Gergőnek, jó volt összefutni kicsit. ;)

Üdv: R.

Előzmény: H0ri60 (853)
pv-vonat Creative Commons License 2014.10.11 0 0 871

Én ma megyek kb 14:00 körül és kiviszek futtatni "pár" Pannónia tartályt.

Nálam lesz a hirdetett készlet is ha vkit érdekel híjon addig.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213335

pg54 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 870

Vasárnap délután ki lesz a kiállításon (olyan 3-4 óra tájra gondolok)?

Addigra talán odaérek...

Roglin Creative Commons License 2014.10.09 0 0 869

Szia Ervin!

Köszi a felajánlást, feltétlenül élni fogok vele, csak locsolom még egy kicsit a Roglint, hogy nagyobb legyen. :) Jó estben kivirágzik majd...rajta a rozsda. Hogy is tartja a mondás? A türelem rozsdát terem...? A mi esetünkben -ha mást nem is- azt biztosan. :)

Ha nem túl korán mész szombaton a kiállításra akkor lehet, hogy összefutunk.

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (868)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.10.08 0 0 868

Szia !

Nálam már össze van rakva egy nagy Marklin pálya - kicsit más lett, mint amiről képet küldtem - a Pannónia pálya mellett, jöhetsz és azt futtatsz rajta amit csak akarsz :-D 

Üdv !

Ervin

Előzmény: Roglin (866)
jgyurka Creative Commons License 2014.10.08 0 0 867

Vagy felsővezetékes pályát építeni, és akkor nem gond, hogy azonos póluson van a két szál :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget a sínekkel kapcsolatban!

Előzmény: pg54 (863)
Roglin Creative Commons License 2014.10.06 0 0 866

Szia H0ri60!

Ha jól láttam egy valaki lesz Märklin rendszerű pályával, de ahogy kivettem nem régi vonatokkal. Meg aztán inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy az itteni társaságból lesz-e kint valaki aki velem együtt értékeli az ilyen öreg vasakat. Odakéreckedi egy terepasztalra, aminek a világába bele sem illenek a játékvasútak, és talán a pálya tulajdonosa is húzná a száját -némi joggal-, hogy mit akarok ezzel a "bádogdarabbal" annak nem feltétlenül látom értelmét. De azért köszi az ötletet.

Előzmény: H0ri60 (857)
pg54 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 865

Ezek után újra elő fogom bányászni, és tüzetesen átnézem...

Előzmény: Tutgarage (864)
Tutgarage Creative Commons License 2014.10.05 0 0 864

Lehetséges hogy a jelzés nélküliek a háború utáni US-Zone " termékei "

Még az ismertebb HVN,vagy Tintoy-nál se volt semmi jelzés.

Üdv. Tibor

Előzmény: pg54 (863)
pg54 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 863

Nekem is van sok hasonló. Egy részük Marklin felhúzós mozdonyhoz való (40-es évekből), a többiről nincs infóm. Sajnos nagyon elrozsdáltak, már gondolkodta rajta, hogy horganyoztatni kellene...

Vannak olyanok is, amelyket bátyám átszerkesztett szigetelt középső sínszállal Marklin háromsíneshez. Erre is fel lehetne használni...

Kíváncsian várom a további fejleményeket!

Előzmény: jgyurka (856)
jgyurka Creative Commons License 2014.10.05 0 0 862

Szia! Nagyon szépen köszönöm. Akkor már csak a 3-as talány, illetve a 4-5, de azok elég gyengécskék..

Üdv, gyurka

Előzmény: Tutgarage (861)
Tutgarage Creative Commons License 2014.10.05 0 0 861

Szia

A  " Z " meg Zeuke NDK gyártmány. 

Üdv. Tibor

jgyurka Creative Commons License 2014.10.05 0 0 860

Szia! De igen, a bakelit talpú fekete kereszteződésen (6) van egy "Z". Illetve az alján valami valami, amiben van egy 21-es is, de lehet, hogy ez anyagmegjelölés..

Köszi szépen az információt!

Előzmény: a_hollo (859)
a_hollo Creative Commons License 2014.10.05 0 0 859

Kedves Gyurka, a 2-es képen a régi Märklin címer van, a KB a Karl Bub rövidítése. A többin nincs semmilyen jelölés? Üdv, Ákos

H0ri60 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 858

Szeretettel várunk akkor!

A bejáratnál csörögj rám és kimegyek hozzád!

06 20 376 3811

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (855)
H0ri60 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 857

Ha tanácsolhatom,meg kell nézni a hivatalos kiállítói listát a TEMOFESZT honlapján.Nem tudom,most ott lesz-e a Märklines úriember idén..

Előzmény: Roglin (854)
jgyurka Creative Commons License 2014.10.05 0 0 856

Kedves szakértő társak! Van egy doboz mindenfajta 0-ás sínem, de nem tudom, hogy mihez valók.. Mindegyik kétsínes, és egyik sem szigetelt, úgyhogy valószínűleg felhúzhatós vonatoké lehettek, és valószínűleg egyik sem magyar. Az összekapcsolhatókba (1, 2) "0, címer, D" van préselve. A fekete keresztsín (6) bakelit talpú, a szürke keresztsínbe (8) meg az van ütve, hogy "KB Germany". A 4-es 5-ös elég kis gyenge, döntött pálya, a 7-es hasonló, de masszívabb, és szintén döntött. Tudtok esetleg róluk valamit? Előre is köszi, szépen!

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.10.05 0 0 855

Szia !

A világért sem hagynám ki a kiállítást !

Tisztelettel és köszönettel elfogadom a felkínált jegyet.

Én - ahogy korábban pár emberkével beszélgettem erről - szombaton reggel/délelőtt tudnék menni .

Köszi és üdv !

Ervin

Előzmény: H0ri60 (853)
Roglin Creative Commons License 2014.10.04 0 0 854

Sziasztok!

Lesz kint valaki a kiállításon régi H0-ás Märklin rendszerű pályával? Azért kérdezem, mert szombaton ha nem jön közbe semmi ki szeretnék menni, és lehet, hogy viszek magammal egy Roglin motorvonatot megfuttatni kicsit. Ennek a típusnak speciális sínei voltak, de szerintem a pontérintkezős Märklin sínen elmegy -ugyanis a csúszóérinzkezője hasonló a Märklinéhez- vagy legalábbis most kiderül... :)

Üdv: Roglin

Előzmény: Gondos Arpad (852)
H0ri60 Creative Commons License 2014.10.04 0 0 853

Ervin!

Ígéretemhez híven a VIP jegyet fenntartom Neked a jövő heti TEMOFESZT kiállításra hálám jeléül!

Jelezz vissza kérlek,hogy igényt tartasz-e rá?

Mindenki másnak:

-Sohajda Kari elnök úrral karöltve minden topik lakót szeretettel várunk a TEMOFESZTEN!

Jó alkalom lesz egy kis ismerkedésre-eszmecserére.

Akinek van gördülő állománya,de nincs helye-alkalma megjáratni,hozza el és a mi asztalunkon "játszhat"... :)

A színpadon lesz felállítva a Pénzverdei asztalunk,ott találkozunk!!!

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (838)
Gondos Arpad Creative Commons License 2014.10.04 0 0 852

Marklin és MEJA sínek

A régi, 1950-es évekig gyártott lemeztöltéses, csak festett, nem dombormintás Marklin sínekkel azonosak a MEJA és Vörös szikra sínek, középütt folytonos és nem pontszerű az áramszedős rész. Ismerős a kétféle töltés szín a hazai gyártású síneknél, a meglevő csomagban két egyenes sötétebb, két egyenes világosabb. Ennek is örülni kel, hogy legalább előkerült egy kirakható pálya, ha négy egyenessel rövidebb is, mint ami egy korábbi hozzászólásomhoz mellékelt katalaógus részletekben szerepel (7+1 egyenes járt a készletekhez). A +1 a csatlakozó. A német sínek aljába bele van nyomva a Marklin felirat, a magyarok alján kék tintás, háromszög keretes MEO bélyegzésnek illik lenni.

Előzmény: Roglin (851)
Roglin Creative Commons License 2014.10.04 0 0 851

Kedves r250!

Ami azt illeti sosem figyeltem, hogy ellentétes oldalon lennének a sín kapcsok, szerintem ez nem így van és kompatibilis a két sín, bár most így nem mernék megesküdni rá. -majd megnézem az enyémeket, már csak kíváncsiságból is. Ami biztos, hogy kicsit más színárnyalatú a magyar -bár ebből is kétféle van, egy zöldesebb és egy vörösesbarnásabb- és matt a "töltés" imitácó festése, míg a Märklinét sárgásbarnának mondanám, fényesebb és alul mindíg bele van pecsételve a Märklin felirat.

Előzmény: r250 (850)
r250 Creative Commons License 2014.10.04 0 0 850

Sziasztok!

Elnézést kérek, érdekelnének engem is Meja sínek. A marklin Ho-ás és a Meja sínek között talán az a különbség, hogy ellentétes oldalon vannak a sínvég csatlakozók?Üdv!

Előzmény: Roglin (848)
pv-vonat Creative Commons License 2014.10.03 0 0 849

Az eladó készlethez megvan az irányító doboz (és ez is benne van az árban). Természetesen a komplett sínkészlet is megvan hozzá.

Roglin Creative Commons License 2014.10.02 0 0 848

Szia Árpád!

Egy ismerősömnek vannak eladó Meja ill. Vörös szikra vasúthoz való sínei -a két vonathoz egyébként ugyanazokat a síneket adták eredetileg, a háború előtti Märklin 00-ás (H0) vasútéhoz nagyon hasonlót. Irányárnak 300Ft/db-ot mondott nekem. Ha érdekel írj a jatekvasut@gmail.com címre és elküldöm a számát.

Előzmény: Gondos Arpad (844)
csodaelme Creative Commons License 2014.10.02 0 0 847

Szeretnek mindenkit tajakoztatni, hogy a szet elkelt.

Előzmény: csodaelme (832)
csodaelme Creative Commons License 2014.10.02 0 0 846

1950-es evekbeli ezermesterekben, tobb szamon keresztul cikkeztek a pv vonatokrol. Letoltheto a netrol ingyen.

Előzmény: Gondos Arpad (844)
pv-vonat Creative Commons License 2014.10.01 0 0 845

Eladó ez a dobozos készlet.

Hiányok: doboztető, irányító doboz (talán a jövő héten már lesz), trafó.   06-30-9517-890

Ár:120.000ft                 

Előzmény: kekvillam (837)
Gondos Arpad Creative Commons License 2014.10.01 0 0 844

Felesleges alkatrészeim: két Pannónia/Helikon forgóvázba való kerékáramszedő pár, rugós, szigetelelőlapon. Csak cserélem, nem eladóak. Budapesten személyesen is át tudom adni vagy postázom. A postaköltséget én állom. Ami érdekel minket: Vörös szikra, Mikrolin, MEJA, Pénzverdei és Görgőkészítő KTSZ vasutakhoz kiegészítő, alkatrész, leírások (lehet jó minőségű másolat, szkennelés is), MEJA és Mikrolin vasutakhoz egyenes sínek, Vörös szikra mozdonyhoz motor forgórész, esetleg komplett motor. PV Előre és Pannónia motorokhoz szénkefék (akár rugó nélkül is).

Ha lesz/keletkezik még valami alkatrész, csak itt fogom hirdetni és csak cserebere!

karikaV43 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 843

Egy olyan fa dobozom van darabokban,ha érdekel,csak nincs meg a teteje.

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!