Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Első sorban azoknak írok akik még nem voltak kint a Temofeszten. Mindenféleképpen érdemes meglátogatnotok a Sohajda Kariék asztalát. Neked pedig Kari sok kitartást és örömet kívánok a vonatozáshoz és a kiállításokhoz. Örülök, hogy egy újabb szimpatikus gyűjtőtársat ismerhettem meg. Jó volt vonatozni meg beszélgetni kicsit. Üdv a másik két "jómadárnak" is Tibinek és Gergőnek, jó volt összefutni kicsit. ;)
Köszi a felajánlást, feltétlenül élni fogok vele, csak locsolom még egy kicsit a Roglint, hogy nagyobb legyen. :) Jó estben kivirágzik majd...rajta a rozsda. Hogy is tartja a mondás? A türelem rozsdát terem...? A mi esetünkben -ha mást nem is- azt biztosan. :)
Ha nem túl korán mész szombaton a kiállításra akkor lehet, hogy összefutunk.
Nálam már össze van rakva egy nagy Marklin pálya - kicsit más lett, mint amiről képet küldtem - a Pannónia pálya mellett, jöhetsz és azt futtatsz rajta amit csak akarsz :-D
Ha jól láttam egy valaki lesz Märklin rendszerű pályával, de ahogy kivettem nem régi vonatokkal. Meg aztán inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy az itteni társaságból lesz-e kint valaki aki velem együtt értékeli az ilyen öreg vasakat. Odakéreckedi egy terepasztalra, aminek a világába bele sem illenek a játékvasútak, és talán a pálya tulajdonosa is húzná a száját -némi joggal-, hogy mit akarok ezzel a "bádogdarabbal" annak nem feltétlenül látom értelmét. De azért köszi az ötletet.
Nekem is van sok hasonló. Egy részük Marklin felhúzós mozdonyhoz való (40-es évekből), a többiről nincs infóm. Sajnos nagyon elrozsdáltak, már gondolkodta rajta, hogy horganyoztatni kellene...
Vannak olyanok is, amelyket bátyám átszerkesztett szigetelt középső sínszállal Marklin háromsíneshez. Erre is fel lehetne használni...
Szia! De igen, a bakelit talpú fekete kereszteződésen (6) van egy "Z". Illetve az alján valami valami, amiben van egy 21-es is, de lehet, hogy ez anyagmegjelölés..
Kedves szakértő társak! Van egy doboz mindenfajta 0-ás sínem, de nem tudom, hogy mihez valók.. Mindegyik kétsínes, és egyik sem szigetelt, úgyhogy valószínűleg felhúzhatós vonatoké lehettek, és valószínűleg egyik sem magyar. Az összekapcsolhatókba (1, 2) "0, címer, D" van préselve. A fekete keresztsín (6) bakelit talpú, a szürke keresztsínbe (8) meg az van ütve, hogy "KB Germany". A 4-es 5-ös elég kis gyenge, döntött pálya, a 7-es hasonló, de masszívabb, és szintén döntött. Tudtok esetleg róluk valamit? Előre is köszi, szépen!
Lesz kint valaki a kiállításon régi H0-ás Märklin rendszerű pályával? Azért kérdezem, mert szombaton ha nem jön közbe semmi ki szeretnék menni, és lehet, hogy viszek magammal egy Roglin motorvonatot megfuttatni kicsit. Ennek a típusnak speciális sínei voltak, de szerintem a pontérintkezős Märklin sínen elmegy -ugyanis a csúszóérinzkezője hasonló a Märklinéhez- vagy legalábbis most kiderül... :)
A régi, 1950-es évekig gyártott lemeztöltéses, csak festett, nem dombormintás Marklin sínekkel azonosak a MEJA és Vörös szikra sínek, középütt folytonos és nem pontszerű az áramszedős rész. Ismerős a kétféle töltés szín a hazai gyártású síneknél, a meglevő csomagban két egyenes sötétebb, két egyenes világosabb. Ennek is örülni kel, hogy legalább előkerült egy kirakható pálya, ha négy egyenessel rövidebb is, mint ami egy korábbi hozzászólásomhoz mellékelt katalaógus részletekben szerepel (7+1 egyenes járt a készletekhez). A +1 a csatlakozó. A német sínek aljába bele van nyomva a Marklin felirat, a magyarok alján kék tintás, háromszög keretes MEO bélyegzésnek illik lenni.
Ami azt illeti sosem figyeltem, hogy ellentétes oldalon lennének a sín kapcsok, szerintem ez nem így van és kompatibilis a két sín, bár most így nem mernék megesküdni rá. -majd megnézem az enyémeket, már csak kíváncsiságból is. Ami biztos, hogy kicsit más színárnyalatú a magyar -bár ebből is kétféle van, egy zöldesebb és egy vörösesbarnásabb- és matt a "töltés" imitácó festése, míg a Märklinét sárgásbarnának mondanám, fényesebb és alul mindíg bele van pecsételve a Märklin felirat.
Elnézést kérek, érdekelnének engem is Meja sínek. A marklin Ho-ás és a Meja sínek között talán az a különbség, hogy ellentétes oldalon vannak a sínvég csatlakozók?Üdv!
Egy ismerősömnek vannak eladó Meja ill. Vörös szikra vasúthoz való sínei -a két vonathoz egyébként ugyanazokat a síneket adták eredetileg, a háború előtti Märklin 00-ás (H0) vasútéhoz nagyon hasonlót. Irányárnak 300Ft/db-ot mondott nekem. Ha érdekel írj a jatekvasut@gmail.com címre és elküldöm a számát.
Felesleges alkatrészeim: két Pannónia/Helikon forgóvázba való kerékáramszedő pár, rugós, szigetelelőlapon. Csak cserélem, nem eladóak. Budapesten személyesen is át tudom adni vagy postázom. A postaköltséget én állom. Ami érdekel minket: Vörös szikra, Mikrolin, MEJA, Pénzverdei és Görgőkészítő KTSZ vasutakhoz kiegészítő, alkatrész, leírások (lehet jó minőségű másolat, szkennelés is), MEJA és Mikrolin vasutakhoz egyenes sínek, Vörös szikra mozdonyhoz motor forgórész, esetleg komplett motor. PV Előre és Pannónia motorokhoz szénkefék (akár rugó nélkül is).
Ha lesz/keletkezik még valami alkatrész, csak itt fogom hirdetni és csak cserebere!