Mikor itt megy a köpkôdés franciaorszàgra, hogy ilyen sz@r, meg olyan sz@r, meghogy otthon ez mennyivel jobb, meg angliàban sokkal, meg németben mennyire......
Nemrég jôttek ki "ujoncok" hozzàm, egy csôszerelô brigàd, akik sajàt bevallàsuk szerint még nem voltak messzebb a cseheknél....
Màr az elsö nap hallottam az elégedetlenkedést :
- Milyen sz@r orszàg, nincs cigi a benzinkuton !
- Bevàsàrolnak az "Dia-ban" (még szarabb, mint az Aldi otthon) kifele jôvet fennhangon : hogy milyen csöves orszàg, még normàlis kenyér sincs !!!
Szoval ezt a mentalitàst kéne elfelejteni egy kicsit, és szerintem màris jobb lesz egy kicsit a Magyaroknak mindenhol europàban !
Február végén jár le a felmondási időm és utána kezdek interimaire-ként dolgozni.Ha majd Párizs környékén támad kedvem dolgozni és arra esz majd a fene,akkor jelentkezem és lógunk egyet.
Egyszer elvihetnél magaddal ilyen helyekre. MÉg azt is megígérem, hogy 1 nem nyúlok a te köteleidhez, 2 te viszont nyúlhatsz az enyémhez. Egy időben másztam falat, de azért egy hídról lelógni a folyóba az nagyon más élmény...
Szerintem is ez a normális.Volt a cégemnél egy srác felvételizni.Franciában nem kötelező az alpinvizsga.Neki nem volt de azt mondta,hogy nagyon jó kötélen.Cégem telephelyétől pár100 méterre van a Moselle folyó egyik hídja.Kocsiba be,főnök mondja neki,hogy mi a feladat.Köteleit kösse ki,amelyiken ereszkedni fog annak a közepére kössön egy perec csomót,ereszkedjen le a vízig majd másszon fel.Utána a híd alatt a vas szerkezeteken menjen át alatta,majd a másik oldalon jöjjön fel.Kiöntöttünk a srác elé egy valag felszerelést és monda neki,hogy csak azokat vigye magával amire szüksége lesz.Ketten leereszkedtünk a híd alá és figyeltük,hogy mit csinál.Mivel inkább csak duma volt a tudás helyett így nem is lett felvéve.Mondtuk a főnöknek,hogy nem biztonságos a kötélen így ha felvenné megtagadnánk a vele való dolgozást.Mivel nálunk ha kell a társunk ment le a kötélről és ezzel menti meg az életünket,így csak olyanokkal dolgozunk akikben bízunk.
állásinterjú gipszkartonozásnál?? Hova jutott ez a világ. Kezébe a szerszámot, elé a munkadarabot, odavinni egy tetőtér ferdefal találkozáshoz és egy ablakhoz. Korrekt nem korrekt. De szerintem bármelyik szaki, abból megmondja, hogy hogyan fogja meg a szerszámot (neadj isten hozott-e magával sajátot). Utána szondát fújatni vele és mehet a szerződés (vagy a levesbe)...
Az még nagyobb rejtély, hogy sokan közülük utálják, lenézik ezt az országot, az itt lakókat oszt mégis itt vannak, vagy ide akarnak jönni. Ennyire mazohisták ?
én is itt élek ( most Valence-ben), de màsok a tapasztalataim.Velem mindenki segitokész volt, és pont az ellenkezojét tapasztaltam a hozzàértés tekintetében.
na ezt most vegyes érzelmekkel olvasom,mivel azt a régiot néztem ki következő célpontnak ha nem lesz konkrét ajánlatom márc 1-ig.És oda szeretnék kiutazni és munkát keresni
De nekem melo szempontjábol ez teljesen pozitiv ha az épitőiparban is ez a helyzet hogy lusták és trehányok