Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1297
szembol, a szokott modon:)
Előzmény: Moka25 (1296)
Moka25 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1296
este 7tol reggel 8ig alszik egy hang nelkul
Áááá!!!;))) Ilyen gyereket hogyan kell csinálni??;))) Mondjuk most már késő... lesz, amilyen lesz;)))
Előzmény: Aiiaiiyo (1294)
Moka25 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1295
Értem, köszi!
Tudom, hogy nem kötelező, csak lusta voltam kifejteni;))

De azért döbbenet, hogy létezik doki, aki emiatt bunkózik:((((
Előzmény: Törölt nick (1283)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1294
nem mondom, hogy majd a kovetkezo, mert magam is abban remenykedem, hogy az embernek lehet ketszer egymas utan mazlija, es a masodik gyerekunk is olyan kisangyal vonasokkal bir majd, mint az elso (pl. este 7tol reggel 8ig alszik egy hang nelkul ;))

tovabbi ugyanilyen mindent kivanok! :)
Előzmény: veron3 (1293)
veron3 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1293
Igen, olyan. Az egesz terhesseg ilyen volt, semmi komplikacio, semmi kemenyedes, izomgorcs, vizesedes, tenyleg nagyon-nagyon szep volt a babavarasom, magam is alig hiszem. Meg voltam gyozodve rola, hogy a tankonyvi terhesseg utan nehez szules var ram, de nem lett igazam :)
Előzmény: Aiiaiiyo (1292)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1292
de szep, mint a harom kivansagban ;)
Előzmény: veron3 (1290)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1291
mi a gond a 15 honappal? :))) (tobbszor irtam mar, hogy nekem konnyu, a ferjem is itthon van napkozben, es mindkettonknek rugalmas a munkaideje :))

egyebkent nagoyn fontos amit irtal, en gyerektol fuggetlenul is az udvariassag hive vagyok, vezetes kozben is, mivel a remeny hal meg utoljara, hatha ragad valami az emberekre...

hehe, eszembejutott megegy: kb 2 hete westend. jovok babakocsival a parkolobol az uzlethazba, a ferjem megy elol, nyitja az ajtot, pont jon kifele egy csaj, elengedi, az tartja az ajtot, majd mikor odaerek, elengedi :-o hat en kopni-nyelni nem tudtam (az a jo kis tuzzaro vasajto...) fura emberek vannak amugy, de tenyleg ertekelni kell a kedvesseget (nem csak terheseknek, meg kismamaknak, meg anyukaknak, hanem amugy is)
Előzmény: Törölt nick (1289)
veron3 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1290
Allia, ime akkor kéthetes késéssel, de itt a szüléstörténetem:

Szeptember 11-én, csütörtökön sűrű napunk volt, reggel mentünk CTG-re, ahol még semmi nyoma nem volt annak, hogy szülnék, meg ugye én aztán megbeszéltem a lányommal, hogy addig marad, amig a dokibácsink külföldön. Ennek örömére megerősitettem a keddi CTG-t, és beirattam magam csütörtökre is. Ezután elmentünk még babaruhát túrni, meg a legjobb barátnőmhöz a hordozóért és egyéb cuccokért, amit kölcsönbe kaptunk, majd jöttünk haza. Délután aludtam egyet, ez az utolsó hetekben szokásommá vált. Este jött az allergiás roham, bőröm viszket, orrom dugult, tudtam, itt a nemalvás ideje. Hajnali négykor letettem a könyvem, hogy azért most már itt az ideje aludni. Éppen elnyomott volna az álom, amikor az első fájást éreztem. Nem hittem volna, hogy itt az idő, de 5 perc múlva jött a következő, és újra meg újra, hasonló időközönként. Zuhany, pihi, nem múlt, maradt, 6 után 10 perccel felhivtam a szülésznőt, aki mondta, menjünk be, megnéznek, és ne izguljak, első gyerek nem jön gyorsan :D Felébresztettem Tomit, aki nyugodtan vette tudomásul, lehet, ma találkozunk a lányunkkal. Valamikor 7 előtt indultunk el, és ¾ 8-körül értünk be a SOTE II-re. Azonnal a vizsgálóba, 2 ujjnyi tágulás, elsimult méhszáj. Szülésznőm rögtön szülőszobába vitt, nem is a vajudóba. Kaptam infuziót, hogy majd abba megy az antibio, amit a streptora kapok. Tomi is bejött, helyettes doki megvizsgált, és mondta, még másfél, két óra a babáig, addig megcsinál egy császárt. Szülésznő otthagyott azzal, ha jön a „kakilós” érzés, azonnal szóljunk, és berakott egy Sting CD-t, arra vajudjak :) 10 percen belül mondtam Tominak menjen Margitért, aki jött, megvizsgált, és telefonált a dokinak, aki szerencsére még éppen bemosakodott, hogy a császárnak várnia kell, jöjjön le. Ez volt 8:40-kor, doki jött 8:45-kor, négy tolófájással Zita meg is született 8:58-kor :) 3360 grammal, és 54 centivel. Mivel rövid volt a köldökzsinór, plusz a nyaka körül, ezért nem tudták a hasamra rakni, de Tomi megfoghatta, miután kibogozták. Lepény kb. 42 hetesnek látszott, igy nem csoda, hogy ezeket összevetve Zita korábban jött. A gátmetszés kb 4 centi, 4 öltés, és belül is varrni kellett, mert a baba „szántott” a vállával, a varrás tovább tartott, mint a szülés :)Szerencsére nagyon jó volt a szoba, ahova kerültem, sokat segitettünk egymásnak, és támogattuk a másikat, amikor éppen nem érezte túl jól magát. Az osztályos nővérek majdnem mind kedvesek voltak, a csecsemősük változó, de igazából a 3 nap kibirható volt. Zita nem kapta el a streptot, és be sem sárgult, igy hétfőn már haza is jöhettünk. Alapvetően nagyon szerencsés vagyok, mert a sebem nem fáj, simán ültem már másnap, és mire felfoghattam volna mi is történik, a baba már meg is született, villámgyorsan, első gyerekre nem jellemző gyors tágulással. Doki is, szülésznő is mondta, második babánál első fájásra indulni kell, persze lehet, hogy a másodikkal egy teljes napot vajudok majd, de ez a jövő zenéje :)

Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1288
hm. lehet, hogy inkabb blogolnom kene :)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1287
lehet, hogy o az :) nekem alapvetoen szimpatikus volt tavaly a SOTE II-n, ugyhogy orultem, amikor belebotlottam itt a Margitban.

az egyik top10 bunkosagi elmenyem epp tegnapi. A 14 honapossal, meg "biztos nem ikrek?" mindenoras hassal vergodok az Auchanban a kocsival a penztar fele, amikor is a celkent kituzott kellemesen rovid sorba szabalyosan bevetodik elem egy 50 koruli ficko. mar annyira faradt vagyok igy a finisben, hogy balhezni sincs kedvem ;) ugyhogy kerestem egy masik sort. (igaz, a multkor az ikeaban elkuldtem egy not a busba, miutan szandekosan ralepett a sarkamra es meglokott :-o mert hogy o siet, en meg minek allok az utba (normal tempoban haladtam menetirany szerint a "tanosvenyen"))

persze az emberek maskor is parasztok, csak gyerekkel vagy nagy hassal az embernek rosszabbul esik az erzeketlen bunkosag.

(ja, en is csak azert utaztam BKV-val, hogy legalabb egyszer uljek Combinon, pont akkor allitottak uzembe, amikor videkre koltoztem :))
Előzmény: Törölt nick (1286)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1285
mindegy, túl vagyok rajta, 3 nap után úgy pattantam haza a kórházból, mint akit kilőttek, a 3 nap alatt pedig igazi antiszociális elemként a magánszobában tartózkodtam a babámmal, semmi és senki másról tudomást sem véve.

na ilyesmi az en jovokepem is :D

amugy en remekul mulattam a fiatal dokisag megnyilvanulasan. 36. heten ugye strepto szures. (en mar reg nem problemazok azon, hogy hogy nezek ki es ki milyen testreszemet latja, szoval) szepen lebalnazom a ruhamat, slattyogok a szek fele, kozben kerdezek, stb. feltornazom magam, jokepessegu orvosom pedig a szokasos lendulettel lespriccel a fertotlenitovel (en itt mar vigyorogtam :)) megvizsgal, minden OK, mehszaj zart, es akkor... itt megakadt egy percre... le kene venni a strepto-t... hat azt majd akkor a jovo heten...

amugy ezek engem nem hatnak meg. harom dolgot kertem tole:
1. ne vagjon bele a gyerekbe
2. rendesen takaritson ki
3. szepen varrjon ossze :)

MAS:
ma hoztak a szallitok a lapraszerelt gyerekbutort. az ajtonktol a telek kapujaig kb 100 meter. aszondja a markoslegeny (50 eves, 170 cm, 60 kg) mutassa az utat! mondom: nem olyan bonyolult, egyenesen, es a vegen jobbra. ket fazon elhuz a dobozokkal, en meg szepen lassan gurulok utanuk. a ferjem bent volt, es hallotta, hogy aszondja a baromarcu a masiknak: nem igaz, hogy nem tudott elorejonni, amikor direkt mondtam! persze, legkozelebb majd szaladok - anyad!

ugylatszik szofosasom van :)

MEGINT MAS:
A multkor a CundA-ban vettem 2 bugyicsomagot, meg a gyereknek egy nadragot. allok a sorban (3.-kent) elottem ket no meg egy ficko. kimondottan szarul voltam, szedelegtem, melegem volt, nem kaptam levegot, stb. nocik nezelodtek hatra, es olyasmikrol kezdte beszelgetni, hogy az egyiknek a huga pont terhes, stb. meg veletlen sem engedtek elore. neha azert jol esne (eddig 3x fordult elo a ket terhessegem alatt ilyen jelenseg, az egyik az egyetlen Combinos utazasom alkalmaval, amikor egy megallot mentem :))

ezeket csak igy elmenyszinten, pentek estere :)
Előzmény: Törölt nick (1277)
Mikolt Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1282
az enyem nem kerdezte, hogy hany kilo vagyok eddig egyszer sem. most szerdan emlitette meg az egyik vedono, hogy sokat hiztam, en meg mondtam, hogy igen, mert ami igaz az igaz:) aztan lezartuk a temat.
Előzmény: iricc (1278)
Mikolt Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1281

ja, um az januar 14:)

a mostani terhessegnel gidalabaim vannak, egy hajszalnyit nem vizesedtem. most csak nagyon sulyosan verszegeny vagyok, allandoan szedulok, a lakasbol is csak kiserettel teszem ki a labam nagy ritkan.

Előzmény: Aiiaiiyo (1275)
Allia Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1280
Aki még jó, az az enyhén szórakozott, öreg doki. :-) Ő sem küld el fölösleges vizsgálatokra. Sőt, volt olyan, hogy rutinos harmadik terhesként én szóltam neki, hogy kérem a beutalókat, vagy hogy itt az eredmény. :-)))
Moka25 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1279
?
Milyen vizsgálatot tagadtál meg? Kötelező amnio?
iricc Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1278

nekem úgy tűnik mindenkit cseszegetnek a súlya miatt. az első gyerekemmel 50 kg-osan lettem terhes, és 15 kg-t híztam. még ebbe is képesek voltak belekötni...

Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1276
na nekem ezert nincs orvosom, pontosabban tavaly es iden is fiatal, kezdo dokihoz jartam/jarok. nekem nem kell a maganrendeles meg a hiszti a sulyom miatt, meg az allando buksisimogatas. igy is hihetetlen, hogy mennyi helyre kell menni, vedono-orvos-vervetel-ultrahang-haziorvos-TB broaf...

8 kg/terhesseg... na ja, hat pont a minap olvastam, hogy mennyi a +viz a keringesben, a szovetekben, a verben, mennyi a magzatviz, a lepeny, meg altalaban meg ottvan a gyerek is. ez utobbi volt 4600 g, a tobbire jut kvazi 3,5 kg. erdekes elkepzeles... hu, de bosszantanak engem az ilyen okoskak.
Előzmény: Törölt nick (1273)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1275
u.m. az, te, nem a kiiras :D

na hat akkor a harom terhesseggel minden volt. a 108 mondjuk nem olyan rossz a magassagodhoz kepest (imho)

igy a vegefele az ember egesz furcsa dolgokat fedez fel. pl. a nyari szules elonye, hogy papucsot hordtam, most meg nem tudom megkotni a cipomet ugyebar :/ viszont sokkal kisebb a vizesedes, mint tavaly, amikor egyik este csak mezitlab tudtam kijonni a mozibol, mert nem fert vissza a papucsba a labam :)
Előzmény: Mikolt (1271)
Shiro Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1274

Én nagyon bíztam benne, hogy beindul, mert nem akartam, hogy csak úgy kikapják hirtelen... aztán befektettek a programcsaszi előtti napon és hajnalban megindult magától... :o) azóta is ilyen öntörvényű, nehogymá mi mondjuk meg neki, hogy mikor születik :o)))

S.

Előzmény: Aiiaiiyo (1268)
Mikolt Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1271

januar 11???? na az semmikeppen:) de a 10.11 is szombat, akkor nincs programcsaszar.

most nem fogyokuraztam terhesseg alatt. Zalannal 65 kgrol 120-ra hiztam, Kolossal 0 kilot hiztam, egyarant 110 kg korul kezdtem es vegeztem, most 83 kg-rol olyan 108 kg-ra.

Előzmény: Aiiaiiyo (1270)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1270
pedig a 01.11 remlett, na mindegy. en mar annyit kisirtam, hogy rettegek a beindulastol, 30 km-re lakom a korhaztol, ugyhogy betoltott 38. hettol targyal velem :) A 4300 mar nem pottom... nekem csak 6-an merik majd.

jah, balnat latok a tukorben koszi, de kerdeznek :) az remlik, hogy a masodikkal nem is hiztal, akkor ezt most igy hogy? sokkal kisebb sulyrol indultal? (en az elsovel 65 --> 100, most 85 -->100, es ezzel igy elegedett vagyok)
Előzmény: Mikolt (1269)
Mikolt Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1269
en 36+4 vagyok ma, oktober 13 a legkorabbi datum, amikor a dokim csaszarozni hajlando, pedig mar tegnap kb 4300 gramm volt a baba. raknek fel kepet, hogy mekkora balna vagyok, de sajna az Index szorakozasa miatt belepni nem tudok, igy kepet sem tudok feltolteni. en elegge biztos vagyok benne, hogy beindul a szules addig, NST is mutat fajasokat, meg amugyis mar elegem van:)
Előzmény: Aiiaiiyo (1268)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1268
fel, hogy rosszul lesz :) de a baratnom kuldott at kepet, amit a ferje keszitett az o fiukrol ugyanott, es nagyjabol megnyugtattak, hogy a sok zoldkopenyest fogja csak latni, a gyereket meg nagyon szeretne megkapni amint lehet (nyilvan en is, de o amarabb fogja :)) szoval ugyis ott lesz :)

atya eg, mar 8500 egy berlet???

ON

mas programcsaszarosoknak nincs/nem volt olyan paraja, hogy magatol megindul a szules valamelyik ejszaka??? nekem majdnem minden ejjel gorcsol a hasam, sehogy se jo fekudni, es kesz van minden, csak en nem keszultem fel egy esetleges spontan szulesre :) (36+6)

Mikolt, asszem napra pontosan ugyanott tartunk, neked mikorra van kiirva a csaszar?

Előzmény: Törölt nick (1265)
Shiro Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1267

jujjdejó, hogy ezt így leírtad. éppen ezt akartam írni, hogy gyes meg gyet mellett lehet dolgozni és mégis megkaphatják a kismamabérletet, míg ha valakinek volt egy minimálbéres fizetése, azzal ugye nem csillagászati a gyed és a tgyás sem, mégsem kaphatja meg...:o(

én pl. most a két nagyot csak busszal tudom összeszedni az iskolából, oviból... meg is kellett vennem a 8500 Ft-os bérletet... (tény, hogy max gyedem van... )

S.

Előzmény: Mikolt (1266)
Mikolt Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1266
most tul azon, hogy nem allok fel az ertelmezo szotarert ellenorizni a kismamat, aki gyesen van, az dolgozhat is mellette 1 eves kor utan. na most en megkapom a harom kilos fizetesemet, melle a gyest meg a csaladi potlekot 3 gyerek utan, es emelle meg alljak sorba kismamaberletert? nekem inkabb akkor kene, amikor gyeden tengodom...
Nemlajos Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1264

a bkv honlapján nincs rajta?

Szerintem az ellenőr ugyanúgy ellenőrizheti a lakcímkártyát, mint a diákoknál a diákot... De hogy a juttatásról szóló igazolást is magaddal kellene cipelni....???

Előzmény: pacsuli (1263)
pacsuli Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1263
ezt nem tudtam, hogy csak a gyes alatt jár, gyed és tgyás alatt nem. engem egyelőre csak az idegesített fel, hogy budaörsiként nem kaphatok, hiába utazom ugyanúgy a bkv-val minden nap, mint mondjuk egy budafoki. a kérdésem pedig tképpen ennek a megkerülésére vonatkozott :) ezért kérdeztem, hogy konkrétan ki kéri és mikor a lakcímkártyát. az ellenőr, a pénztáros, és az is csak egyszer, egy igazolványhoz, vagy minden hónapban? a többit mind meg tudtam kérdezni a bérletpénztárban, de ezt nem :)
Előzmény: Törölt nick (1261)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1262
nyilván a kisebb jövedelműeket akarták támogatni, és nem azokat, akiknek viszonylag normális gyed-ük van mert dolgoztak

eloszor is leszogezem, hogy ertem, amit mondasz :) de mindig megdobbent, hogy vannak, akik szerint (altalaban "odafont") barmire is eleg az a kb. 75 ezer forint, ami a gyed maximuma :-o tudom, hogy a gyes kb. a harmada, nyilvan az plane lof@szra eleg, de a BKV-s szintbe nem mennek bele (lam-lam, milyen kivalo eredmenyeket lehet elerni pl. az allando ellenori jelenlettel...)

amugy en nem tudom mit kezdenek magammal (meg ket minigyerekkel) itt az aglomeracioban auto nelkul... persze de, tudom, szepen megorulnek ;)

(Margit: hehe, mar lattam a szeket meg az ablakot, ahonnan a ferjem vegignezheti a csaszart... nem tul lelkes ;))))
Előzmény: Törölt nick (1261)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1260
ne ma' itt kotekedjetek, a gyes-esek nagy reszenek nem csecsemokoru a gyereke, hanem 2-3 kozti :)

amugy orulok, hogy nem vagyok bp-i, jol felhuznam magam ezen (t.i. hogy csak gyes-en levoknek jar) es a nyakamba vennek meg egy remenytelen levelezest :))
Előzmény: Törölt nick (1258)
Nemlajos Creative Commons License 2008.09.24 0 0 1259

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de szerintem annak is van kisgyereke, aki GYED-et meg TGYÁS-t kap, nem csak a 2-3 éveseket nevelőknek, akik a GYES-t kapják, vagy nincs meg a kötelező biztosított jogviszonyuk és emiatt nem jogosultak az előző kettőre. A kismamabérlet pedig az előzőeknek nem jár.

Úgyhogy ne nevezzük kismamabérletnek...

Előzmény: Törölt nick (1258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!