Semmi problémát nem tapasztaltam az elektromos bekötésekkel, pedig már használtam a sütőt+főzőlapot is nem egyszer. Sőt, a lakás annyira faszán van körökre osztva, hogy mondjuk csak a fürdőt is le tudom választani a rendszerről, vagy csak a világítást, vagy csak a konyhát vagy csak a szobát vagy mittudomén.
A central parkos elmü kérdés másra vonatkozhatott. (Hálózatfejlesztés költségei ügyében volt némi kérdezz-felelek, legalábbis én csak erről tudok.)
Kérdezném azt akinek van már tapasztalata, hogy az elektromos bekötésekkel minden rendben ? Ugyanis egy ismerősöm mesélte a következőt: ő egy másik XIII. kerületi lakóparkban vett lakást, beköltözés előtt az elektromos tűzhelyt bekötő iparos közölte vele, hogy csak egy fázisú áram van a lakásban, és egy ilyen nagy fogyasztású készüléket külön fázisra kell kötni, mert a nagy teljesítményfelvétele van és ha más készülékekkel üzemel együtt (több nagy fogyasztó van egyszerre bekapcsolva), lacsaphatja a villanyórát. Ezért nekik a szerződésükben három fázis volt megadva, csak az építtető vagy építő "elfelejtette" bekötni.
Hosszú procedúra kezdődött ezzel, de amiért leírom az egésszet, az hogy elment többek között az ELMÜ-höz is, és az ügyintéző első kérdése az volt: "A Centrál Parkból jött?"
Nem tudom mire gondolhatott, de mindenesetre érdekes.
Köszi. Az első sorozatot egy Sony Cybershot DSC-F505-ös, a másodikat pedig egy Canon IXUS 400-as géppel csináltam, de teljesen automatán, mert nem értek hozzá :)
ebsik:
Köszi az infót, örömmel olvastam, hogy már beköltözött emberek is vannak!!!
Még egy valami érdekelne, de naggyon, hogy a használatbavételivel mi van? Megkaptátok átvételkor, vagy még nem kaptátok meg??
A lakás _nagyon_ zajos, ha nyitva van az ablak (lehel út), viszont _tényleg_ csendes, ha zárva. Most, hogy kezd körbeköltözni a szomszédság, jönnek a testhangok, de eddig egyáltalán nem találtam vészesnek az áthallást, sőt. Kajaszag-szivárgás sem volt, de az is igaz, hogy azért mostanában még inkább fúr-farag az ember, mintsem lakomát főz, így erről jövő időben nem tudok nyilatkozni.
A burkolás nagyjából rendben van, bár aki akar, ebben is találhat hibát: nem mindenütt sík az a sík, egy-két csempe megkopogtatva üresen kong és a kiállások körül is eléggé hányaveti munkát végeztek a szakemberek - de ezért nyilván nem vereti le az ember. Nekem a konyhai padlóburkolat és a falicsempe fugáját cserélték fel, de nem bánom, mert így sokkal jobb lett... :)
Arra készüljetek, hogy a finomtakarítás enyhén szólva is hagy maga után kívánnivalót (átvételkor a műszaki ellenőr úr is megjegyezte), költözés előtt másfél-két nap takarítás tuti kinéz mindenkinek.
A folyosón kb. 4 nap után kiégett egy csomó égő (ötből négy), de azóta kicserélték, és most újra lőn világosság. Az mondjuk totál jellemző kis hazánkra, hogy a B lépcsőház földszintjén a kapcsolóról a múlt héten lelopták a burkolatot és a billenő gombot (!!!) - mi a szart kezdett vele a tettes, arról fogalmam sincs, de egyszerűen nem hittem el, mikor láttam. Mindezt úgy, hogy "őrzés" van a ház előtt. "Őrzés." (A kapcsolót azóta kicserélték.) Javaslom mindenkinek maga után becsukni a folyosóajtót, mert az őrök, hát, roppant rémisztőek, de a hatékonyságuk megkérdőjelezhető.
Amúgy tényleg nincsenek nagy hibák, egy-egy karcos, nehezen záródó ajtó, ütődött keret, be nem állított fürdőszoba/wc-elszívás, csöpögő csap, ilyesmik. Az épker 3 hétre vállalta a javítást, de mivel a család otthon volt az átvétel után és be tudtak menni a mesteremberek, már másnap megcsináltak mindent :). Ma írtam alá a készre jelentést.
Jó a lakás, nekem kimondottan tetszik, eddig elégedett vagyok vele (bár a behúzókábelnek csúfolt, toldozott rézvezetékek rohadtul megizzasztottak, mikor a hangfalkábeleket húztuk be - de a lényeg, hogy csak sikerült).
Mi ma 11:30 ra megyünk átvanni a kucsot, ezért még nem tudom mi lesz.. de utánna megpróbálok írni nektek valami infót. Bár nem lesz mégv egyenlőre netem de majd valahogy megoldom.
Sziasztok!
Túl nagy a csend mostanában! Mi van az átadásokkal??
Adják át majd a többi lépcsőházat is, vagy ott még végképp nem tartanak???
Akik átvették azért a költözés mellett írhatnának 1-2 infót!!!
Egyre inkább az az érzésem, hogy ha október végére megkapjuk a kulcsokat, akkor jól jártunk... Pedig én nagyon reménykedtem valami közelebbi időpontban!
Egy költözködés után tényleg ezer helyre kell lejelenteni az új címet; egy kollegám, aki már ezt megtette, csinált nekem egy listát , hogy mennyi féle helyre kellett elmennie... Rémisztően hosszú volt! De hát valamit valamiért. :-)
Ja, ja! De mint láthatod az e-mail-es irogatással nincs kisegítve az, aki nem tartozik bele a régi ismerősök táborába...
Köszi, hogy válaszoltál! Úgy, hogy egyre inkább remélhetem, egyszer én is egy szép és jó készbe ülök bele, sokkal szívesebben irígykedem rátok. Deeee jóóóó neeekteeek! :-)
mert a csúnya topiktársak e-mailben is írogatnak :o) lelkendezni ott szoktak !
röviden annyit, hogy a visszacsatolások pozitívak. leküzdve a CP Ráday procedúrát, aki kulcshoz jutott, az azt írta szép és jó minden. nagyon nagy hibákról én nem tudok. ami hiba volt, azt az Épker javította is.
Még akár át is verekedném magam, csak a lakás átvételénél tartanánk már! :-)
Izmiri!
Megírnád majd a tapasztalataidat? Ugyanis azt vettem észre, hogy mindenki csak lelkendezik, hogy megy átvenni a lakást, aztán néma csend, nem írnak arról, hogy mi történt velük stb. Azért a fórumra nem csak a rosszat kell megírni. Az is hír, ha minden szép és jó, sőt az az igazi hír ám számunkra, a még csak reménykedő fázisban leledző D épületesek számára. :-)
bár ma hajnalban rosszat álmodtam az üggyel kapcoslatban :o)
csak mentünk, mentünk a lakás felé, de az istennek nem értünk oda, mindig valami közbejött :) hol a lift állt le, hol elénk toppant a közös képviselő, hol a lépcsőház takarítója. minden épkeres és midnen lakótárs benne volt a sztoriban :O)
Ti legalább már látjátok az alagút végét, mármint a költözést. Mi D épületbeliek még ott tartunk, hogy a belső festésről szóló értesítést sem küldték még el. Jó pár héttel ezelőtt azt mondták, hogy elérték ezt a készültségi szintet, még a weboldalukra is kiírták az aktuális hírek közé. Aztán rejtélyes módon kikerült a szövegből a vonatkozó mondat, és azóta a Révay u. is csak annyit mond, hogy ők még nem kapták meg az igazolást, nem tudnak semmit, hogy mi a helyzet.