Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Izram Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6136
Ok...mostmar ezt is tudom...szemugyreveszem meg ma ,hogy mi a helyzet! Koszi! En csak 66Ah-val erolkodtem..de az original....0 km-es felujitott oninditoval...de mar igy sem volt szivem 10 mp-nel tovabb gyilkolni...abbol is max 3-4x!
Előzmény: bakonyigg (6129)
Izram Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6135
ejj, a kozepebol kimaradt egy fel mondat :) tehat nekem az utaster feloli a luykas es azok is csak....bla bla bla :)
Előzmény: Izram (6134)
Izram Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6134
Nem egeszen mert ugye ez a motorter feloli oldal...es azok is csak par ici pici lyukacska amin a viz csupan csordogal!
Előzmény: Bus K. (6132)
te_o Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6133
Urak!
w108 csomagtérzár hengert nem tud valaki?
Bus K. Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6132
Bus K. Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6131
Erről beszéltek?
Előzmény: Izram (6128)
w211 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6130
Én egy hete szereztem szettben,lefóliázva,bepúderezve gyári 4ajtógumit+csomagtérgumit,ha érdekel írjál.TOMEK
bakonyigg Creative Commons License 2008.06.19 0 0 6129

Micsoda szép rajzok születnek itt... :-)

Az adagolót szerintem először szívd ki teljesen egy nagy fecskendőre húzott

gumicsővel. Aztán van az oldalán egy ( 13-as ?) csavar, azt kell óvatosan kicsavarni,

majd addig tölteni új olajjal (15-w40 jó lesz) , amíg ezen a likon ki nem kezd folyni.

Egyszer nekem is kifogyott a tankból a nafta, a 100 A/h-s akksival egy perc folyamatos indítózás után beindult, mintha mi sem történt volna...

Mondjuk biztos nem örült az indítómoci, de ha jó, akkor kibirja.

Úgyhogy bátran adjál neki, vagy húzd be.

Izram Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6128
A motorter felol nincs gond a tuzfallal szerintem...de itt egy abra ahogy en kepzelem el a hibat....de lehet tevedek! kicsit elnagyolt :) de a lenyeg ertheto!

Termeszetesen a barnaval jelolt katrany beontese utan a motorter fele ismet szabadda tennem a lyukat ,hogy ki tudjon folyni a viz....

kep
Előzmény: b_bokonon (6126)
vrossi Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6127
szerintem elnézted a topicot probáld megittttta topic neve mercedes-benz cars
Előzmény: Hasarah (6125)
b_bokonon Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6126
Ha jól tudom, tüzfalat sajna csak motor kivételével lehet javítani... de lehet hogy tévedek.
Előzmény: Izram (6122)
Hasarah Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6125
Sziasztok!

SEGITSETEK NEKEM KÉRLEK!

Szeretnék venni egy 2000es E320Cdi mercedest!
Mi a véleményetek az autóról?
Tipushibák? mennyi általában a költségea szervívzben? Megbízható-e? Illetve Mennyibe kerülne bőr ülés illetve navigació?

Várom mihamarabb üzeneteiteket!

Köszönöm

UI: a linken a kiszemelt autó van. Ott láthatjátok milyen(km, stb). Ja vezettem .. nagyon csendes a motorja és nagyon jol megy...merci
Izram Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6124
ok, koszi....majd nezek valami adagolo kenoalajat...aszem kulon van ilyen is... de fingom nincs meddig merjem tolteni...

Aztan mar csak kedergumikat es vizlehuzokat kell keritsek meg azt a tuzfal dolgot megoldanom.....es mehet is ossze a gep...

Holnap megprobalok bele eletet lehelni...aztan majd irok mi volt...remelem elindul....
Előzmény: te_o (6123)
te_o Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6123
Az adagolónak nem csak a nyomóelemei mozognak, hanem a vezérműtengelye is. Azt keni az olaj.
A tálca kiöntésére nem javasaolnám az üregvédőt, mert annak pont az a lényege, hogy bekúszik mindenhová, és vékony réteget képez. Azaz majd jól befolyik, aztán továbbra is jön a víz. Ha már gányolás, szerintem a szurok/kátrányos alvázvédő ideiglenesen megoldja a problémát, idővel pedig eltávolítható, nem visszafordíthatatlan kókányolás, és nem fog tőle máshol rohadni sem.
Előzmény: Izram (6122)
Izram Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6122
Ezek szerint nem csak a gazolaj keni az adagolot.....hmm...milyen olajat kivan? Meddig legyen feltoltve? Nivo nincs a kupak aljan...csak azert kerdezem!

Ok, akkor sok-sok pumpalas es aztan probalok...

Mas dolog is felmerult ido kozben....ahogy mondtatok a tuzfalnal azik be...ugye most kibontottam a karpitokat tehat meg tudom figyelni hol csorog......nyert! tuzfal teteje!

A problema ott kezdodik ,hogy kintrol ugye keptelenseg hozzaferni....vagy tevedek?

Muszaj lesz lakatossal kijavittatni a hibat mert ez igy nem allapot...de hogy a fenebe lehet kivulrol??? Ha a szelvedo elotti kromdiszt leveszed akkor ugye ott az az ureg ahonnan a szellozo szivja a levegot...na annak az uregnak az aljanal er ossze a motorter feloli tuzfal es az utaster felolu tuzfal....na hat ennek a 2-nek a hegesztesenel csorog be ha jol latom...

Ehhez csak belulrol lehet hozzaferni?? De akkor a muszerfalat meg az egesz mindenseget ki kell bontani ,hogy azt a lemezt ujrahegessszek!

Gondoltam arra is ,hogy kigozborotvazom azt az ureget es kiontom valami nagyon suru uregvedovel....ami a kis lyukakon nem csorogna ki csak ugy faszan eltomitene mindent....mondjuk addig a magassagig ahol mar a szellozo kezdodik! Tehat a hegesztesi pontok igy uregvedoben volnanek....vagy valami jo ki szurok is megtenne :) Ugy neztem ez kb 3-4 cm magas terulet...es persze teljes szelessegben....

Ez kicsit "hazgyari" megolasnak tunik...de az egyetlen hasznalhatonak is a hegesztesen kivul!

velemeny?
Előzmény: w211 (6121)
w211 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6121
A piros kupak az adagoió kenőolaj beöntője,és szintjelzője,erre érdemes figyelni be ne álljon.Szerintem próbáld úgy indítani hogy vagy százat rá pumpálsz a szivattyúra,indítás egy jó akksival,dadogás,megint pumpa,dadog,majd szépen beáll.Ne tekergess le semmit met még rosszabb lessz.Írjál mi lett  TOMEK
Előzmény: Izram (6119)
ICram45 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6120
Votl egy másik is, de tökmindegy, mert lényegében ugyanaz :)
Előzmény: engé68 (6116)
Izram Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6119
Ahh remek...de nem tiszta minden!

Kezi szivattyut azt tudom ,hogy ki kell csavarni...azutan pumpalni vele...ezt ertetted az alatt, hogy a "csavar kinyit"? vagy ez fuggetlen a kezi szivattyutol tehat valami mast is ki kell csavarni?

A 4 porlasztot, hogy legtelenitsem ki? Siman a szivattyu megoldja?

Ja meg valami...a porlasztok kozotti tulfolyo csovek ugye mennek vissza a szurobe...ezek nalam atlatszo csovekre vannak cserelve....es ezek a csovek tele vannak gazolajjal...tehat itt nincs levego...egy-ket apro buborektol eltekintve....ez nem azt jelenti ,hogy a rendszer le van legtelenitve? Hiszen mar tolja vissza a szurobe...

Meg valami...az adagolot ugye a gazolaj keni....de akkor mit takar a piros OIL jelzesu kupak az adagolon? Oda mit kene tolteni?

Sorry, nem volt meg sosem ilyen regi olajkalyham :)
Előzmény: Törölt nick (6117)
Állólányka Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6118

Kedves MERCEDES ÁLLÓLÁNYKA rajongók!

Eladó W115 Állólámpás Mercedes 200D, 220D és 230-as benzines alkatrészek 500 Ft-tól!

Eredeti Mercedes szerelési könyv, robbantott ábrás, német nyelvű 200D, 220D-hez 5 ezer

230-as Benzines ikerkarburátoros hiányos motor+hengerfej csak alkatrésznek! 10 ezer

220 Dízel jó állapotu teljesen komplett motor (paírjaival, azonnal beépíthetően) 60 ezer

200 Dízel komplet motor (működik, tartalékmotornak de télen nehezen indult) 40 ezer

2 db karosszéria billentő, kerék helyett felszerelhető vasszerkezet a karosszéria felbillentéséhez

220Dízel, 200Dízel blokkok (több darab is van belőlük) Szervó szivatyú szíjtárcsájával + tartóbak hozzá

Hengerfelyek vannak kompletten és részben szétszedve is, előkamrák, szelepek, rugók stb.

Vezérmű tengelyek, bakok, láncok, láncfeszítők, megvezetők, csapszegek hajtókarhoz

Használt Hüvely-Dugó és Gyűrű garnitúrák (lehetőleg 4 db-onként, kb 4 garnitúra van)

Hajtókarok, esetleg csak ha nagyon kell egy-két db, megbonthatjuk a garnítúrát

Főtengelyek (köszörült is), 220-as is, Hajtókarok és jó állapotú csapágygarnitúrák (újcsapágyak is vannak)

Adagolók, Önindítók, generátorok, Új csapszeg persely és burman tömítés

Váltó + harangház, csak váltó is van, hiányos váltó is van, rudazatok, kulissza,

Váltó kar + rudazat (4 sebességes, mechanikus) Kőr alakú Szervó fék dob (tartály)

Porlasztók házzal és külön is, izzító gyertyák külön is + összekötö drótok is külön

Difik + féltengelyek (több darab de van külön féltengely illetve difi is) Első és Hátsó rugók

Kardántengely nagy + kicsi (több darab) gumis kardán csapágy is van külön

Első és hátsó lökhárító (egy pár jó állapotú és egy pár kevésbé szép olcsón!)

Fék, 3 db motorháztető bovdenek, termosztátok, hengerfejtömítések, főtengely szimeringek, burmanok

Lökésgátlók, olaj és vákumpumpák, olajteknők, (karter) hengerfejfedél, gumitömítés hozzá

Lenkerekek, (fogaskoszorú külön is) kuplung szerkezetek + kulungtárcsák, kinyomó csapágyak

Komplett futómű első (de van bontva is) Futómű hátsó komplett (de van botott is)

1 db hátsó szélvédő (gumikerettel együtt) 3 ezer Elekromos kábelkötegek, kapcsolók, relék, dudák

Üzemanyag tank + tank műszer (levegőztetővel + egy műszer nélkül) Feszültség szabályzók generátorhoz

1 db fehér első és 1 db hátsó ajtó kompletten (darabonként is lehet kék kárpittal) 2 ezer/db

Belső visszapillantó (hajlított, nagylátószögű) Barna kárpit, fogantyúk, kilincsek, ajtó és csomagtér zárak

Komlett fűttőradiátorok + ventillátor (kúlön csak ventillátor vagy radiátor is van)

4 db ajtó erősen hiányos (csak ha egy-egy alkatrész kell belőle) 1 ezer/db

3 db kormányoszlop, 1 db szivacsos puha kormánykerék, gyujtáskapcsolókkal vagy anélkül

Műszerfalak nem hibátlanok, de a belevaló műszeregységek tökéletesek szépek, de van bontható is

Indexkarok 2 db, 3 ezer/db Vízpumpák, Ventillátor, hútő + maszk, Kipufogó, kipufogó + levegő csonkok

Ablaktörlő motorok, meghajtó szárak, levegő és olaj szűrő házak, Első-Hátsó kerékagyak, csapágyak

Hátsó lámpák ajzata búra nélkül, Bordás nagyon szép szite új lámpabúra párban jobbos + balos

Meg egy szép jobbos és egy balos ragasztott. Motorhoz hútő + maszk, gumi csövek és gumi bakok

2 db első ülés (mogyoró barna ronda inkább alkatrésznek) 1500/db

3 db csomagtartó tető 3 ezer/db, 1 db műanyag maszk motortértetőhöz 5 ezer

Féktárcsák, fékbetétek (főleg hátsó és kézifék betét is) Díszlécek, szivacsos szőnyegek, belső burkolatok

W115-öshöz vas felnik (dízel és benzines) de van fecskefarkúhoz is 1 ezer/db

2 db Új 14 x 205/70  orosz de nagyon jó téli guminak hátra Mercihez felnivel 3000/db, vannak Continentálok is de azok nem túl jók felnivel 1000/db

Fékbetét fék nyergek, féktuskók kuplunk javító készletek, fék munkahengerek

Kerékagy csapágyak, komlett kerékagyak, Kormányművek + kormánylökésgátlók, gömbcsuklók

És még sok-sok kisebb-nagyobb motor és karosszéria alkatrész !!!Üdvözlök minden régi és leendő Mercist és várom az érdeklődéseteket a következő telefonszámok valamelyikén.

06 23/387-326, 06 30/321-2917

Ha pedig a visszapillantó tükrötök összetört, megvakult vagy hiányzik akkor látoggassátok meg a következő weboldalt ha megakarjátok javíttatni!

web: www.uvegestukor.gportal.hu

e-mail: electrikbox@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6117
adagolón tápcsatornán csavar kinyit, kézi tápszívattyút üzemeltetni, utána egyesével a 4 (5) porlasztót is kilégteleníteni, mivel a régi BOSCH soradagolók nem ótómata légtelenítők
Előzmény: Izram (6112)
engé68 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6116
Esetleg erre gondoltál? :-)
Előzmény: ICram45 (6115)
ICram45 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6115
Utolsó képen a mattfekete nem áll jól neki. Kicsit olyan, mintha a nap kiszívta volna a balatoni nyaraló elött. Tehát azt az érzést kelti, hogy el van hanyagolva.

Én mindenképpen a fényes feketére szavazok :) Szerintem jobban jársz, ha választasz valami szép szint a gyári MB-farbtabelle-ről.

Múltkor találtam olyan oldalt, ahol az összes gyári állólámpa szin mellett ott volt egy állólámpa lefényképezve azzal a szinnel. Ott elég jól lehetett látni, hogy melyik hogy áll neki, de sajna nem találom most :(
Előzmény: Izram (6111)
Izram Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6114
eloszor is helyesbitenek!

ezt a 4-5 km-t akerek alatt megtenni....

tehat ez 45 km-t a kertek alatt akart lenni :)

Igen..ezt a tanacsot kaptam mastol is...csak nekem egyszbe nem jutott volna dieselt behuzni...meg ha lancos akkor sem...de ezek szerint lehet...

Mindenesetre gazolaj fent van...forgatni forgat...de nem indul...akkor meghuzzuk...csak tudjam hol a hatar ,hogy ne legyen szetgyilkolva....
Előzmény: Bus K. (6113)
Bus K. Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6113
Huzzátok meg...
Előzmény: Izram (6112)
Izram Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6112
Sracok, egy gyors kerdes!

Hazahoztam a kocsit de se rendszam se forgalmi se semmi..muszaj voltam ezt a 4-5 km-t akerek alatt megtenni....

A gondom az, hogy ugy nez ki, elfogyott a gazolaj...bar en hulye nem neztem meg elol a szuronel ,hogy valoban az e a gond...mindenesetre pont ugy viselkedett! Semmi baja nem volt..hibatlanul ketyegett..egyszercsak dadogas es 5 mp mulva leallt...igaz a lampa mar nagyon egett tehat ezert gondoltam ,hoyg elfogyott..

Ratoltottem 4 litert....de nem sikerult beinditani...egyszeruen nem akar elindulni...ugye a dieseleknel nem illik teljesen kifogyasztani a naftat de ez most igy sikerult...igy is 30m-el a cel elott allt meg :)

Ugy nez ki a gazolaj elert a szuroig...sot az visszafolyo csovekben is latszik ,hogy mar nincs bennuk buborek...tehat valoszinuleg fent van teljesen...de tovabbra sem indul..

Javaslat?

Mindjart felhivom az elozo gazdajat is mi okosat tud javasolni....de meghallgatlak titeket is! Hatha.....
Izram Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6111
na szepen berakta a hozzszolast....ez hulye :)))

na mindegy...hamozzatok ki amit kell....gondolom ertheto azert...

a 3 kep amit nem rakott be, itt van ujra!

kep3

kep 4

kep 5
Izram Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6110
Biztos vagyok benne ,hogy en perc alatt megingatlanak ebben a hitedben :) En keptelen volnek valasztani annyi jo van...

Nem akarom elvinni a topicot a temajatol de aze ezt meg beteszem neked....primer fekete fenyezest (tehat csak alapozot fujnak a kocsira, attol olyan durva es matt, nem a lakktot mattitjak vagy nem eleve matt lakkot hsznalnak) kerestem es akkor talaltam ezt:

hullaszallito cadillac kargoyle

Aztan itt van ugyan az lilaban...ha valaki erre aszongya szar az vagy vak vagy hazudik...:))) Hat ez a forma valami eszmeletlen!

hullaszallito cadillac kargoyle 2

...es, hogy a forum temajanal maradjunk azert itt van egy ket allolampas gyomgyszem is :) ugyan azon az oldalon talaltam...teljesen veletlen..

..legalabb ilyet is lattunk...

Egyebkent itt van egy ultetett kicsit amerikai feelinges 115-os...a csovak lehet ,hogy mar kicsit tulzasok...de nekem igy is tetszik....a matt fekete miatt mutatom leginkabb!

Előzmény: ICram45 (6107)
Izram Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6109
igen, csak nem akarok en sem atesni a lo tulso oldalara, hoyg aztan azt mondja a tobbi allolampa ,hogy gengszter kocsit csinalok belole...meltatlan :)))

Oedig tudnek mit kezdeni vele...;)
Előzmény: 250ce (6108)
250ce Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6108
Én is elgondolkodtam a mattfeketén, de nem az olcsósága miatt. Én egy mattfeketére gondoltam, és az összes króm cuccott valami nagyon fényes feketére, lámpákat meg feketére, ablak fekete fólia
Előzmény: Izram (6102)
ICram45 Creative Commons License 2008.06.17 0 0 6107
Mercury-nak meg aztán igazán jól :) Abból a korszakból kéne választanom autót, akkor az egy Mercury lenne :)
Előzmény: Izram (6106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!