Szerintem azok is még a film megjelenése előtt, esetleg a trailer alapján (is) készültek. Vélhetően ezen felül fogalmuk sem volt arról, hogy milyen színű lesz Luke kardja. Bele sem gondoltak abba, hogy végül MÁS színe lesz
A MOKÉP-es feliratos trailerben is kék, a fénykard, ott a sivatag mélyén, a hiányzó fényeffekttel együtt vagyon, de ami még érdekesebb, késsőbb, az a Vader-Luke párbaj, pár képkockája, ott már zöld! Ugyanez áll, a legelső klasszikus Jedi trailer-re is. Vagyis, még ezekre se adhatunk!
Viszont, zöld már eleve, a fénykard, a MOKÉP-es feliratos kópián is. (A végső, a mozikba került filmen.)
Most nincs előttem a könyvváltozat, de Palpatine mintha vmi olyasmit mondana:" Parancsolom, hogy élj! szóval vmi olyan "gyógyítás hangulata van, amikor amputálással kezelik a lábtörést...
Én kicsit úgy vagyok ezekkel a képességekkel, főleg a gyógyítással, mint az őskeresztények csodáival.
Mármint nem azt akarom mondani, hogy tuti nem léteztek, csak akit Isten/az Erő megáldott egy képességgel, nem biztos, hogy naponta mindenkin fogja használni, hanem amikor a felsőbb erők úgy gondolják.
Szóval a gyógyítás ritka lehetett, és akkor történt meg valaki által, amikor az továbblendítette az eseményeket.
pl. Anakinnek élnie kellett, ezért a Palpatine meggyógyíthatta.
Padme sorsa is így volt eldöntve, neki meg kellett halnia.
Szóval ebből is látszik, hogy az Erő nem jó meg rossz, hanem mindkét oldal valamiféle végkifejlet felé mozgatja a szálakat.
szóval az új kánon szerint a sötét oldal nem magát az Erőt használja, min a jedik, hanem más élőlénytől vesz el életenergiát és azt "ülteti át" -ha jól értem.
Szerintem is egy film jobb lett volna, mert nem volt bene annyi amennyi egy jó sorozathoz kell. Ráadásul még azt sem sikerült megtalálniuk ami benne volt a történetben, és helyette írtak egy ilyen szemetet tele nonszensszel, és teljesen rossz néger csaj inkvizitor karakterrel, ami még a gyenge és értelmetlen történeten is sokat rontott.
Hát nem kicsit, és bevittek egy gyomrost a kontinuitásnak is.
Akár.
Bár azt megnézném, hogy egy Erő-szellem hogyan koktélozik, de láttunk már vadabb dolgokat is... ezzel az erővel akár OWK visszaemlékezéseiről is szólhatott volna a sori, és akkor aztán abba mindent bele lehetett volna pakolni ... még Hayden Christensent is...
szerintem az is baj volt vele, hogy végül csak nem tudtak ellenállni a kísértésnek, hogy legyen Vader-Obi-wan találkozás és párbaj.
persze ha meg nem rakják bele, akkor még unalmasabb lett volna.. azt jól érezték, hogy ezek az inkvizítorok kevesek lesznek..
de ha csak kevéssé összefüggő epizódok lettek volna, akkor meg az lett volna a rajongók baja, hogy nincs sztori :)
egy kétórás spinoffnak szerintem jobban elment volna, esetleg benne némi Vaderrel, de mindig elkerülik egymást, ne találkozzanak és akkor megmaradt volna az Ep III utolsó találkozásnak a New Hope előtt.
Az OBW egy eleve elfuserált koncepció volt, és a megvalósítás is hagyott kívánnivalókat maga után.
Eleve hiba volt a szerializáltság, hogy egy történetet mesélt el (és az a történet is elég gyengécske volt), sokkal jobb lett volna a "fejezetek egy rejtőzködő Jedi-mester életéből"-vonal, ami sokkal több lehetőséget biztosított volna.
Az mindegy. Jani a Disney előtti filmeket veszi alapul. Abban embert nem lebegtettek.
Egyébként nem értek egyet Jani érvelésével, hiszen Yoda mondja, hogy nem számít, mit akarsz felemelni. Követ vagy űrhajót, mindegy. Artut is felemelte. Akkor Yodát ne tudta volna csak mert élőlény?
Ahogy az ewokok falvában Luke lebegtette Thripiót, úgy akár Leiát is lebegtethette volna. Nem számít, hogy élő-e.az alany vagy gép.
Szóval Grogu hogy felemelte a sárszarvút, abban semmi új nincs. (Ráadásul annyira elfáradt tőle, hogy utána órákig aludt.)
A gyógyítás viszont valóban új képesség, amit addig nem mutattak (kivéve, hogy Ben rátette a kezét Luke homlokára, amitől felébredt; na az vajon mi volt?).
Ha egy olyan karakterrel mint Ahsoka, egy olyan színésznővel mint Rosario Dawson, egy olyan előzetes után mint ez a sorozat olyan szar lesz mint az Obi Wan...én elengedem ezt a SW dolgot.