Felteszek egy másik képet a viaszvirágról, hátha így valaki felismeri, hogy milyen fajta. Tulajdonképpen az érdekelne, hogy milyen lesz a virágja? Tiszta fehér, vagy színes?
Lemaradt a fele: utána néztem a katalógusban a hoya bella- nem ilyen. Ennek nagyok a levelei és nem viaszos, hanem picit szőrös, nincsenek rajta foltok, pöttyök.
A második képen is viaszvirág van. Hoya Bella-volt a papírra ráírva, de amikor utána néztem, Ennek olyan a levele, mintha kicsi fehér bolyhok lennének rajta, bársonyos a tapintása, nem viaszos. Már elvirágzott gumócskák vannak rajta, remélem még fog az idén virágozni, akkor még majd csinálok fényképet. De egyenlőre nem tudom melyik fajtája a viaszvirág-családnak.
Kösz a tanácsot, de nem biztos hogy megfogadom :) ugyanis az egyetlen dolog amit találtam a témában: "a tűlevelek hullása és az alsó levelek elvesztésének oka a túlzott napfény lehet". De szerintem nállam nem a fénnyel van a gond. Lehet egyszerűen nem bírja a szobaklímát. Talán ha kiültetem a kertbe......
A Hoya carnosa a húsos viaszvirág, az, ami legtöbbünknek van. A Hoya bella a törpe viaszvirág. Azt írja a könyvem, hogy több melegre és páratartalomra, de kevesebb fényre van szüksége, így pl. függő kosárban jól elvan.
Sziasztok! Tudja valaki, hogy szobafenyő felkopaszodását mi okozhatja? Folyamatosan új hajtást hoz, viszont az alsóbb idősebb ágak elszáradnak és ledobja.
Az lenne a legjobb, ha tennél fel róla képet, mert így nem tudom.
A fényes levelő viaszvirág az a Hoya carnosa. De megnéztem a guglin a Hoya carnosát is, sokszor a Hoya carnos képéhez is ezt írják.
Hoya carnosát csak a virágos könyvben láttam, annak ilyen világoszöld a levele, de hogy attól-e olyan hamvas, mert szőrös, vagy csak úgy alapból, nem tudom.
Pénteken vettem egy viaszvirágot az OBI-ban, akciós volt. Jó nagy levelei vannak, kicsit bolyhosak, nem olyan fényes, mint a közönséges viaszvirágnak, tapintása inkább bársonyos. A cserépre az van írva hogy Hoya bella. Rákerestem a gugliban, ott egészen más fajtát mutat be ezen a néven. Holnapra lefotózom, addig is, ha van valakinek ötlete? :-)))))
Szegénykém. Még ki sem pihented a lépcsőzés fáradalmait, már is letámadtalak. :) Még 1x köszi a páfrányt. Vettem neki tápoldatot. Mindjárt el is ültetem. :))