Keresés

Részletes keresés

eFZé Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2052

A koncertről nem sok újdonságot tudok írni, még kicsit le kell ülepednie. De (itt mindenféle magasztaló jelzők következnek teszés szeint) ... jó volt. Előtte való nap Kárpátia koncerten voltam, az is nagyon jó volt, bár eléggé más kategória.

A közönség reagálásáról, közbe-nem-tapsolásáról csak annyit, hogy pont emiatt kevésbé kedvelem az ülős koncerteket, pláne ilyen puccos helyen, sokkal feszélyezetebben érzi magát a közönség. Biztos vagyok benne, ha ugyanez a koncert egy Sportcsarnok típusú helyszínen lett volna, akkor a "kemény mag" ott csápolt volna végig. De ez a koncert így volt jó, ettől a környezettől volt ünnepi.

Köszönjük ezt az estét!

kozakz Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2051

merrin,

bár East tényleg nincs már több mint 1 évtizede helyette javasolt a Varga Janos Project kósza koncertjeit látogatni. A doboknál Király István szintén az Eastből.

merrin Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2050
Kedves Cirrocumulus!

Viszonylag régen szóltam hozzá, túl nagy okosságokat nem is tudtam volna, de most úgy érzem: ”ITT AZ IDՔ

Először is köszönöm szépen tanácsodat a jegyrendeléssel kapcsolatban, a leírt e-mail cím felkeresése útján igazán szuper két jegyet sikerült vennem (14. sor közepe!).

Hónapokkal ezelőtt kitűztem a para-faliújságomra és mikor arra jártam mindig fülig ért a szám.

Tegnap aztán 16 éves (kis)nagylányommal türelmetlenül vártuk a kezdést. (Szintén SOLARIS rajongó, már említett, immár 6 éves kisfiamat még nem mertem elhozni JJ)

Amit hallottunk tegnap azt nem is tudnám szavakkal illetni, mindenesetre tény:

A Fiúk bevonulása előtti mozilkip alatt valami leírhatatlan jó érzés töltött el, hanem mihelyt a Z E N E megszólalt, az történt, hogy váratlanul bepárásodott a szemem. Remélem nem túl sokan látták, mert elég hülyén néz ki egy 120 kilós középkorú ipse sírva. JJJ

Ez jelenség a koncert során még vagy háromszor elővett, látszólag sztochasztikusan, bár többnyire Attila fuvolajátéka alkalmával, de ez csak fokozta a varázslatot!

Fél 2 körül értem haza, mindjárt begerjesztettem a gépem, hátha van már hozzászólás….. és persze volt. Ez is szuper, hogy néhányan máris meg akarták osztani a Másikkal a hangverseny által kiváltott érzéseiket!

Most, este átolvastam valamennyit.

Az előttem szólók már szinte mindent leírtak, úgyhogy csak néhány gondolat:

Azzal értek egyet, hogy még Böszörményi Gergely ”felkérése” ellenére sem igazán lehetett számítani nagy tömeghapeningre, egyrészt a legtöbbünkre a korral együtt rakodó konvencionális viselkedésforma, másrészt egyszerűen a helyszín miatt.

Viszont aki figyelt a tapsra, annak nyilvánvaló volt, hogy a közönség együtt lélegzik a Zenekarral. ….. Sőt pl. a Los Angeles 2026-ban van egy olyan rész, amikor a mű avatatlan fül számára befejeződik, itt a 2006-ban is megvolt. Féltem, hogy majd beletapsolnak, és láss csodát, egy tenyér se csapott a másikba. Annál inkább amikor tényleg vége lett.

Állva vastapsot meg már évek óta nem láttam, pedig ott voltam pár koncerten és színházi előadáson…. A fejek, lábak kezek pedig végig a sorokban egyszerre mutatták a ritmustJ

TanDream és localhost írt a profizmusról és precizitásról. Valóban. Ehhez hasonlót csak Roger Watersnél és Csapatánál (bár itt azért több volt a felvételről bejátszott effekt),és igen, KGyula1! az East-nél láttam, pedig ott voltam az ELP és Mike Oldfield koncertjein is.

Jól érzékelhető volt az, hogy a Fiúk szántak időt és energiát a gyakorlásra, hogy ne csak körülbelül idézzék fel a régi szép időket! Köszönet érte!

Tutus is írt az EAST-ről, Nagy kár, hogy évek óta semmi hír róluk. Náluk még az első énekes (Zareczky Miklós) is szerves része tudott lenni az egyébként instrumentális zenekarnak. Ilyet azóta sem láttam, illetve hallottam.

Végezetül: A SOLARIS dupla DVD-ből én is kérnék vagy tízet barátaim zenei művelése érdekébenJJJ.

Üdv mindenkinek, VIVAT SOLARIS!!!

Előzmény: cirrocumulus (2001)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2049

Most így a tegnapi koncert lázában született beszámolók között majdnem OFF leszek, de annyira ciki, amit találtam, hogy nem bírom kihagyni; mindenesetre apróbetűsre vettem a dolgot:

Én is keresgéltem egy kicsit, és visszamenőleg ezt találtam az előzményben szereplő - Duna TV-beli, április 21-i Kikötő c. műsorban elhangzó - koncertbeharangozó összefoglalójaként... :o((

Azért egy ilyen rövid összegzésben ennyi és ekkora elírásokat rég láttam már...

Ti ismeritek azt a lemezt, amelyikről ebben szó van? :o))) (sárga színnel jelezve)

Szegény Bogdán Csabi is átkeresztelődött benne..., pedig fölül még jól írták a nevét :o(

A végén lévő sima elírás ezek után már meg se kottyan...

Hogy lehet ilyen színvonaltalanul lejegyzetelni élő beszédet??? Nagyon gáz!

ON

Előzmény: cirrocumulus (1981)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2048

Azért 2026-ban szívesen elutaznék egy újabb los angeles-i SOLARIS koncertre,

természetesen addig sok-sok itthoni SOLARIS koncerttel !!!

Előzmény: Zoli a rajongó (2047)
Zoli a rajongó Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2047
Solaris koncert ennyi idő után?
Hát ezt is megértük, ezt is megéltük. :)
Remélem a következő nem 25 év múlva lesz, nehezen tudnék CSÁPOLNI a fehér-botommal és a mankómmal 70 évesen :)
localhost Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2046
A www.zenekar.info oldalon (ahol már a főpróba képeit is megcsodálhattuk) keresgéltem, HÁTHA....!

Hát ezt találtam 2 perce egy üzenetdobozban:

"hamarosan...
Beszámolók és fényképek:
ť Solaris"
A skót Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2045
Csodálatos volt a tegnapi koncert, a zene örömünnepe! Köszönjük!
KGyula1 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2044

Szia, kedves Bosi2!

Jártam ott is... Legutóbb, talán néhány éve, amikor valamilyen megmagyarázhatatlan okból, nem a PECSA-ban volt a HOBO-karácsony.

Nézegetem a zsákmányt... Amit a tegnapi koncerten vásároltam.  Most látom, hogy Varga János is közre-gitározott. Aztán, eszembe jutott, hogy örökös menedzser említette az East (remélem, jól írom) együttest, akit szintén nem szeretett a hatalom, anno.

Varga jános volt a legendás East szólógitárosa. (Amúgy a HBB-ben is játszott).

Előzmény: Bosi2 (2037)
localhost Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2043
Egyszerű és demokratikus! [B][Közönségtalálkozó? BÁRMIKOR! :) [/B]
Előzmény: cirrocumulus (2040)
Bosi2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2042
Solaris közönségtalálkozó?

Bármelyik szombaton (és vasárnap és hétfőn és kedden és szerdán és .....)

:-D

Csak tudjam jóelőre. :-)
Előzmény: cirrocumulus (2040)
clavicula Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2041

Én is hozzád csatlakoznék... HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚHA!

Még pár napnak el kell telnie, hogy magamhoz térjek, hogy elhigyjem, hogy nem álmodtam és szavakat keressek...ami nem lesz egyszerű.

Előzmény: Bosi2 (2039)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2040

Hát addig is, amíg a többieknek is be nem fut a koncertről szóló beszámolója,

ne feledkezzünk el az előzményben már említett KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ-ról !!!!!

Jó lenne ezt még minél hamarabb, a koncert hevületében megtartani valamelyik májusi szombat kora délutánján...

Tilla, ugye akkor már kevesebb dolgod lesz, és el tudsz szakadni egy délutánra Miskolctól???

Kinek melyik szombat nem jó májusban?

Írjátok meg, hogy minél hamarabb egyeztethessünk időpontot a zenekar tagjaival is!

Előzmény: cirrocumulus (1892)
Bosi2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2039

Nos, én még egy pár napig nem fogom tudni olyan szépen leírni a koncert élményemet.

Egyelőre csak néhány betűvel tudom jelemezni amit érzek. Bár a várakozásom nem volt csekély, de mégis:

HÚÚÚHA!

Mindenkinek mindent nagyon....

A zenekarnak, a zenész-vendégeknek, a technikai és egyéb személyzetnek, a MUPA-nak, a rajongó klub tagjainak és aki még részt vett bármi módon a tegnapi estémben.

Egyszerűen tökéletesre sikeredett.

Bosi2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2038

Szia Jata,

A koncert után megbeszéltük, hogy írok Neked és elküldöd az oklevél beszkennelt változatát. Látom gyorsabb voltál, köszönjük Neked és így akkor most már nem írok.

Még egyszer köszi.

Bosi

Előzmény: jata59 (2018)
Bosi2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2037

Üvözlet közöttünk,

Reméljük ezután rendszeresen látunk. :-)

A büfe, hát az valóban kizsákmányolás. De ez sajna a MUPA. A Kongresszusi központ sem akármi, ott is így jártál volna. :-(

Bosi

Előzmény: KGyula1 (2035)
Bosi2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2036

Szia Elefa,

Az egyik ritmusra mozgó fej az enyém volt. Ha szabad beleszólnom, én úgy gondolom, hogy akkor találtad el az igazit, amikor az áhitat és odafigyelés miatti csendet emlegetted.

Én spec többször beletapsoltam volna, sőt a Czigi emlék-dal közben legszívesebben felálltam volna és erre bíztattam volna a többieket is. De a tapsikolás és a sok mozgolódás miatt lemaradtam volna egy, vagy több hangról is, pedig már a búcsúkoncert óta (20 éve) várom, hogy hallhassam élőben. Szerintem többen is így voltunk. Ez az a zene, amiből minden hangot külön-külön és egyben is hallani kell.

Bosi

Előzmény: Elefa (2032)
KGyula1 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2035

Sziasztok!

Tegnap én is ott voltam a koncerten. Szenzációs előadásnak lehettem tanúja. Két lemezüket (Nostredamus és a Marsbéli krónikák) megvásároltam, a '90-es dupla albumuk már régóta birtokomban van. A honlapjukról pedig mindent letöltöttem, amit csak lehetett. A koncert után borozgattunk és néztük a Dunát. Szép volt, köszönet érte!

Az előttem szólókhoz néhány észrevétel: valóban, a közönség kissé visszafogottabb volt, mint mondjuk egy TRB-koncerten, de ez másfajta zene és másféle közönség. Aztán szétnéztetek? Igen? Akkor láthattátok, hogy a publikum egy része a negyvenes-ötvenes éveit taposta. Akkor ne csodálkozzatok, hogy olyannyira nem csápoltak.

Annak örülök, hogy a belépőjegyhez járó DVD kérdésre választ kaptam. Tetszett, pontosabban nem tetszett, amikor az örökös menedzser kérdésére az igen és a nem válaszok, nagyjából fele-fele arányban megoszlottak.

Lenne egy kérdésem is: nem tudjátok, hogyan lehet az együttes honlapján regisztrálni? Láttam ott hozzászólásokat, de sehogyan sem tudtam csatlakozni. E-mailt is írtam nekik...

Ja, igen: teljesen új vagyok itt. Nem rég regisztráltam.

És még egy utolsó megjegyzés (kicsit csapongok, ilyen vagyok): arcpirító árak voltak a büfében. Hatszázért egy deci bor, és mindezt csak úgy, a pulton keresztül lökik eléd...

cirrocumulus Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2034
bocs: ...félre...
Előzmény: cirrocumulus (2033)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2033
Rendben :o)), én értettelek fére...
Előzmény: Elefa (2032)
Elefa Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2032

Felhőcske,

nem akarok vitázni, nem a tapsok őszinteségével volt a baj! Láttam, éreztem, hogy a közönség reakciója őszinte volt, sőt! Pontosan azt éreztem, hogy a közönség NEM MERI kimutatni, mennyire élvezi, mennyire örül. Láttam a fejeken hátulról (14.sorból), hogy egyszerre mozognak, ütemre bólogatnak, mindenki áhítattal élvezi a nagyszerű zenét. És a köztes tapsok hossza, őszintesége, mértéke egyáltalán nem volt ''udvarias taps''-szerű.

Szerintem mindenki érezte egy-egy szám elején, egy-egy szóló után (Óz), vagy egy-egy tétel végén (Nostradamus, LA2006), hogy kedve lenne egy nagyot tapsolni, esetleg fütyülni, ''ordítani'', hiszen biztosan nem csak nekem borsódzott a hátam. De senki nem tette. Nem "indult be" a közönség.

Most hallgatom a NOAB-ot, végre meg tudtam venni. Abban - de bármelyik másik live felvételen - ott volt a közönség. Tegnap talán csak egyszer, Tamás basszusszólója után volt elég bátorságunk beletapsolni. Pedig Böszme (nem tudom, használhatom-e így ismeretlenül e becenevet) a bevezetőben is kérte, bátran nyilvánítsuk ki tetszésünket, ne egy csendes hallgatóság legyünk.

Mégegyszer tömören: én éreztem, hogy a közönség nagyon élvezte, és volt is mit, hála az együttesnek. Remélem, bármennyire is nem tapsoltunk közbe és nem őrjöngtünk, azért a fiúk is érezték, hogy mennyire szerettük őket tegnap. Nagyon remélem, nem okoztunk csalódást nekik.

Üdv, Elefa

(ps. az emilt köszönöm, és bár tudtam a találkozóról, de csak du 5-kor tudtam elindulni 180 km-ről, így nem vehettem részt rajta. A fórumot folyamatosan követem mióta megtaláltam.)

Előzmény: cirrocumulus (2020)
TanDream Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2031

Én személy szerint abban reménykedem, hogy a teljes koncert rákerül majd DVD-re, s ennek megfelelően dupla lesz belőle, hiszen a 3 órányi anyagot nagyon le kéne kurtítani, hogy ráférjen a 120 perces DVD-re - nem beszélve arról, hogy még egy klassz kis menü is jó volna ha lenne rajta; sok-sok hasznos infóval, képpel, videóval a régmúlt időkből és a mostanság előfordult eseményekkel (próbákkal) stb.

Szóval igenis legyen dupla DVD, ha lesz valamilyen!!! Ha megjelenik, akkor én már háromra tuti vevő vagyok! ;-)))

Előzmény: cirrocumulus (2029)
Youwine Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2030
höhö, tiéd lett a 2026-os, pedig arra nekem fájt a fogam ... :)))
Előzmény: Tutus (2026)
cirrocumulus Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2029

Szia Provitek!

Mi is reméljük, hogy gyakrabban jössz majd közénk!

Szerencsére van egy csomó minden, amit várhatunk Tőlük, csak idő kérdése ezek megjelenése, de előbb-utóbb úgyis mindent kiadnak :o)

Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok én is, mit mondanak majd, hogyan sikerültek a kamerás felvételek, lehet-e belőle DVD...

Előzmény: Provitek (2025)
TanDream Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2028

Oké, akkor Attilának is NAGY KÖSZÖNET MINDENÉRT!!! :-)))

A kitűző viszont még most is itt van nálam és bár nem a mellemen virít, mint tegnap délután + este, de szerintem még sokáig fogom hurcolni; és persze nem azért, hogy a tegnap esti felejthetetlen koncertet el ne felejtsem, hanem inkább tiszteletképp a zenekar és mindenki iránt, aki segített és jelenleg is segít a zenekarnak abban, hogy a tegnap estihez hasonló fantasztikus, felemelő élményekkel gazdagodva éljük tovább mindennapjainkat a "nap sugarainak bűvöleti zónájában", vagyis a Solaris-ban! :-)))

Előzmény: cirrocumulus (2021)
kozakz Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2027

azert vannak meg jo progrock zenekarok itthon, csak hat sokan nem ismerik oket.

most hogy itt porog a topic ajanlanam figyelmetekbe a Trinity zenekart. Annak akinek bejon a Solaris zeneje szerintem ok is tetszeni fognak. bovebb info a zenekarrol a kethold.hu oldalon!

Előzmény: Tutus (2026)
Tutus Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2026
Sziasztok!

Ilyen fantasztikus koncerten régen voltam! A fiúk most is bebizonyították, hogy Magyarországon szinte egyetlen progresszív rockzenekar létezik! Profi hangzás, lelkes közönség, nem is lehet ezt leírni! Ezeket a dolgokat csak az érezte aki ott volt! Reméljük lesz folytatás!
Provitek Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2025
Sziasztok!

Nekem ez volt az első Solaris koncertem, (meg az első hozzászólásom ebben a topikban is) de nagyon remélem, hogy nem az utolsó! Még egy jó pár napig tíz centivel a föld felett fogok közlekedni, teljesen a hatása alatt vagyok, még mindig! Zseniális volt, remélem gyorsan összerakják azt a DVD-t!
localhost Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2024
IGEN! IGEN! IGEN!

A tegnapi koncert fantasztikus volt, nem hiányzott belőle a Solarisra oly jellemző hihetetlen pricizitás, virtuozitás, lelkesedés.
Nagyon jól éreztem magamat a koncert előtt, alatt és után egyaránt.
Igazán úgy érzem, hogy ennyit midnen évben legalább egyszer "megérdemelnénk" ! :)
És megérdemelné a zenekar is, szerintem érezniük kellett a feléjük áradó szeretetet, tiszteletet és lelkesedést.

Kell néha egy-egy szem mazsola a kalácsba!
Hát tegnap kaptunk mazsolát bőven! :)

Köszönetet mondok mindenkinek... erre a napra és estére sokáig emlékezni fogok!

Új lemez? DVD? Koncert?

Jöhet! :)
Youwine Creative Commons License 2006.04.24 0 0 2023

Köszönöm mindenkinek a tegnapi csodálatos, 3 órás koncertet, felejthetetlen élmény marad. A Solaris az egyike annak a (sajnos) nagyon kevés dolognak, ami még összeköt a fiatalkorti önmagammal.

Remélem, miharabb újra lesz alkalmunk színpadon látni és hallani a zenekart. Addig is nagyon várom a DVD-t!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!