Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 81

Ácsi! Én nem állitottam azt, hogy vissza kellene állni a lóra, mindössze annyit, hogy a lószarszag kevésbé visel meg mint a szénhidrogének égésterméke.

Én is erről beszélek, próbáld elképzelni a város üzemeltetését. Az, hogy útban hazafelé érezted már hobbiló szagát, nem jelenti azt, hogy össze tudod vetni a lovas üzemmód hatásait a modern közlekedés ártalmaival.

Nem a lószarban kell keresni a megoldást. Az emberiség és a technika átalakul, ennek az átalakulásnak vannak káros mellékhatásai, amiket értelmes társadalom igyekszik minimalizálni.

Sem a dugódíj, sem a hídpénz, sem a lóüzemre való áttérés nem a megoldás megkeresésére és megvalósítására irányul. Ez az én problémám.

Mivel jelenleg sem az ország, sem a város vezetése nem a helyes megoldásokon dolgozik, azt találnám korrekt lépésnek, ha egyszerűen visszavonulnának a közlekedés minden vonatkozásától, feladnák az összes veszteséges tömegközlekedési céget (ezzel persze megszűnnének az aranybányáik), és hagynák, hogy a gazdaság szereplói, az emberek maguk oldják meg közlekedési problémáikat.

Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 80

Ki a halálnak hídján át akar menni fizetnie kell 100 HUFot

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 79

Már bocsesz, de tessék előzményt is nézegetni:)

Előzmény: CsirkePöri (76)
CsirkePöri Creative Commons License 2012.06.18 0 0 78

2-es villamossal egyszerűbb a gerlóczy utcához eljutni, illetve ha már mindenképpen metróval, akkor meg a deák téren kellene leszállni

ha ennyire pontosan használod a bkv-t, akkor nem csoda, lassan érsz el vele bárhova is

bkv a belvárosban relatív nagyon jól használható, autó szerintem a nagyobb távolságoknál hozza igazán az előnyét

Előzmény: Columbu_s (75)
Columbu_s Creative Commons License 2012.06.18 0 0 77

Ne sírjál! Ma már orvosilag is megoldható, ha nem is a nyugdij, de hogy kibújhass az adó alól

Előzmény: Törölt nick (74)
CsirkePöri Creative Commons License 2012.06.18 0 0 76

mert ők vannak többen és őket jobban be tudja paráztatni az ellenzék

Előzmény: Törölt nick (74)
Columbu_s Creative Commons License 2012.06.18 0 0 75

Anno kedveltem, mert el se tudtam képzelni mást

Aztán jött a motor és az  autó. Ma fóbiásan utálom

Kedven morgásom, a Margit hidtol eljutni a Gerlóczy u-ba tömegközlekedéssel

Villamos, metro és jó nagy gyaloglás at Arany J.térröl

Ugyanez autóval 8 perc.

Igaz, parkolni szinte nem lehet, mert karókkal kiirtották a parkhelyeket

A városházi főelvtársaknak persze külön parkolójuk van, a lerombolt Bazársor helyén, egy részén

Tessék tömegközlekedni, de mindegyik segge alatt ott a szolgálati autó

Előzmény: Rekesz Elek (61)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 74

Miért köll mindig a nyugdíjasoknak kedvezni?

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 73

Lassan tényleg jön a levegőadó.

Előzmény: Rekesz Elek (-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 72

Tarlós lecsekkolja mennyire köpködik meg

Ha kicsit akkor tovább vizsgálja, ha nagyon akkor szerda magasságában kiáll a 35 fokban és elmondja, hogy egy percig sem gondolta komolyan az egészet és a budapestiekért dolgozik.

CsirkePöri Creative Commons License 2012.06.18 0 0 71

na, egy újabb zseni, aki kisvárosnak képzeli a metropoliszt

Előzmény: Törölt nick (55)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.18 0 0 70

Affenébe! Hát nem lelőtted a poénomat...?!?  :-DDDDD

Nekem is egyből az ugrott be, hogy a patai dicsakok fogják szedni, akiknek ebben már nagy gyakorlatuk van? :-D

Előzmény: emp (40)
Columbu_s Creative Commons License 2012.06.18 0 0 69

Ne a nyúl vigye a puskát"

Dejszen erröl beszélek én is

:)

Igaz, pl. ip.tan. koromban mi még toltuk kordén az alkatrészeket egyik telepröl a másikba, de azért ma nem várható el hogy az élelmiszert vagy bármi mást korfékon tologassák a városba

Ugyanigy azt se hogy iparos villamosozzon, azt se hogy munkábol haza bevásároljon, aztán a gyerekért iskolába ovodába/már aki megengedheti a benzint/

Nem az autó esik át a ló másik felére, hanem a környezetvédők élnének középkori levegőben , de élvezve a század előnyeit is ugyanakkor

A Duna meg nem jácc, mert ha szmog van a városban, minden meteorológus a nyugati szélért sír, ami kihajtja

De tegyük fel jácc a Duna

Miért is kell akkor a Belvárost korlátozni?

A röhej tetetje a Belvár Főutcája

Kint ülnek a járdán az éttermi vendégek és kajálnak, a busz meg fél méterre megy el mellettük

A többi szmognövelő közlekedési baromságrol ne is beszéljünk, mint a lezárt menekülőutak

Rekesz Elek Creative Commons License 2012.06.18 0 0 68
Ne reménykedj...:-(
Előzmény: kölcsönzői jelmez (65)
CsirkePöri Creative Commons License 2012.06.18 0 0 67

az a jó hídpénzben, hogy ellentétben a dugódíjjal, a margitszigetieket kivéve senki nem kérhet mentességet :)

kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 65

hát, remélem, valamelyikben megbújik az a huncut kis alternatíva is, hogy elmegy a kurvanyájába, remélem, egyszer azt is előhúzza

Előzmény: Rekesz Elek (64)
Rekesz Elek Creative Commons License 2012.06.18 0 0 64
Kérdés, hány belső zsebe van még Tarlósnak?
Előzmény: kölcsönzői jelmez (47)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 63

a hévnek is van szénhidrogénkibocsátása: a békávésok kilopják belőle a lóvét és betolják céges terepjáróba meg tankolásba

Előzmény: Columbu_s (60)
Rekesz Elek Creative Commons License 2012.06.18 0 0 61
Értjük, azt szeretnéd, hogy mindenki válassza a tömegközlekedést az autózás helyett. Millió topik, blog, stb. foglalkozott már ezzel a témakörrel...ideje lenne megéeteni, hogy a budapesti tömegközlekedés jelen színvonalán nem versenyképes az egyéni közlekedéssel...

Én évekig BKVztam, jelenleg számomra nem alternatíva. 3 átszállással, majd ezután 25-30 perc gyaloglással válthatnám ki az autót, pontosan 4x annyi ideig utazva. Kösz, nem.

Ha azt gondolod, hogy a hídpénzt majd a közösségi közlekedésre fordítják, szerintem csalódni fogsz.
Columbu_s Creative Commons License 2012.06.18 0 0 60

Ne tételezzünk fel rosszat! HÉV-vel

Az nem érdekes persze hogy elektroszmog meg zajterhelés a vasut mellett lakóknak

:)

Előzmény: Gép-ész (53)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 59

hát, voltam már számos teraszon a világban, ahol lehetett reggelizni. még délkelet-ázsiában is akad ilyen, meg fekete afrikában is, pedig azért az már húzós néha, ott a majom is megmássza a cuccot. teraszozzon klingon védőpajzs mögött, akinek az jön be, nekem nem. 

Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 57

Szívesen megnéznék egy filmet egy lóvontatásra átállított kétmilliós városról. A mai élelmiszerbiztonsági előírások mellett (mondjuk hogy freon se legyen, lovaskocsival hoznák a jeget is a jégszekrénybe a jéggyárból). A Négy Pata lójóléti sötétzöldszervezet előírásai mellett, ötszáz méterenként kút és legelő a fő közlekedési utak mellett.

Tényleg érdekes lehet, mutasd be, hogy kellene élni egy lóhajtású Budapesten. És hogy ha átállnánk lóra, lemondanál-e a dugódíjról, hídpénzről, vagy meg tudnád oldani a város üzemeltetését ezek nélkül.

Főként azonban arra lennék kíváncsi, hogy mennyire lennél elégedett egy lóüzemű Budapesttel.

Előzmény: Törölt nick (44)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 54

attól nem tehet le az ember egy kurva reggelizős tányért a teraszán, mert jönnek a legyek

Gép-ész Creative Commons License 2012.06.18 0 0 53
És oda gyalog jársz ki, vagy biciklivel?
Columbu_s Creative Commons License 2012.06.18 0 0 51

Höhö, asse rossz!

Előzmény: kölcsönzői jelmez (49)
Columbu_s Creative Commons License 2012.06.18 0 0 50

Majd visszamenőleg beszedik

Előzmény: emp (40)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 49

Így olvastalak félre: "Rendeznél fitndesz tornát egy acélöntő üzemben?"

Naná! :)

Előzmény: Columbu_s (46)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 47

ez ugrott be

Columbu_s Creative Commons License 2012.06.18 0 0 46

Rendeznél fitnesz tornát egy acélöntő üzemben?

Bizonyára, aztán kezdenél ágálni , hogy ott de rossz a levegő fejezzék be azt a munkát mert nem tucc fitneszezni

XXI sz. ez van. Tessék kimenni olyan területekre ahol kevés az autó és az ipar

Komolyan gondolod hogy a városban dől a szmog és a Margit sziget kivül marad, vagy nyáron a KoósKároly sétány a ligetben?

Körben csúcsforgalom , de a Városliget tiszta, mi?

És miccólsz a városi futás megadóztatásához?

Előzmény: Törölt nick (38)
forraslajos Creative Commons License 2012.06.18 0 0 45

tehát az államkincstárba befizetett adókból felépített hidakon való átkelést megadóztatják. teljesen normális.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!