Keresés

Részletes keresés

iron lion zion Creative Commons License 2001.03.02 0 0 59
Norway
Norway! Land of difficult spelling.
Hiding your beauty behind strange vowels.
Land of long nights, short days and dots over 'O's.
Ruminating majestic reindeers
Tread warily on ice floes
Ever aware of what happened to the
Titanic.
One day I Will sojourn to your shores
I live in the middle of England
But!
Norway! My soul resides in your watery fiords fyords fiiords
Inlets.
iron lion zion Creative Commons License 2001.03.02 0 0 58
én meg most kezdtem angolul!
pont ez a kötet van meg csak eredetiben...

Az nagyon jó (többek között, persze...) amikor a búcsúleveleit megírta.
"Baz! Megpattantam. A zsaruk hajtani fognak rám. Próbáld meg levakarni őket, ha tudod. Nagyokos"

Előzmény: pandora5 (55)
Sod Off Creative Commons License 2001.03.02 0 0 57
Ha kell valakinek a Cappuccino Years angolul szóljon, mert 3 het mulva megyek haza es szivesen viszek egy-ket peldanyt, mert nagyon rendben van.

Pandora politikus lesz, Adrien szakacs a Sohoban, egy rasszista arisztokrata ettermeben es csak egeszsegtelen kajakat foz pl.:disznofejet
Pandora apja osszeall Adrien anyjaval, Adrien apja meg ratalal Pandora anyjara.De nem folytatom.

Kulonben a BBC1-en megy a konyvbol keszult sorozat.

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.01 0 0 56
Pandora5,

Semmi gond, pont azert kerdeztem...A hetvegen eloveszm en is...:)

Horasz

pandora5 Creative Commons License 2001.03.01 0 0 55

Nagymama átjött, hogy ellenörizze, nem rejtegetünk-e a spájzban argentin marhakonzervet. Megúsztuk. Csak brazil konzerv marhát tartunk. Nagymamának valami furcsa van a tekintetében. Anya szerint ez a sovinizmus jele, de szerintem inkább a kezdödö hályogé. múlt félévben vettük biológiából, úgyhogy tudom, mit beszélek.

Horasz, 1ebkent nem okoskodni akarok itt, csak epp a 7vegen olvastam:o))
*ez a brazil konzerv marhát tartunk eleg jol sikerült szerintem :o)))*
csupan csak csupa jo szandek vezerelt :o)

ZedIzDead Creative Commons License 2001.02.28 0 0 54
Jujj de szeretnék eccer egy olyan könyvet írni, amit betiltanak Kínában...

[ZedIzDead]

Előzmény: withe (53)
withe Creative Commons License 2001.02.28 0 0 53
azt olvastam Kina a vilagon az egyetlen allam, ahol torveny tiltja Adrian M. kinyomtatasat, terjeszteset

sok rosszat hall az ember Kinarol, de igy legalabb egy kicsit visszabillen a merleg

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.28 0 0 52
A templom utan hazerve a szemetesbe gyurtem a Falkland-i hadjarat terkepet.

A nagyi eljott hozzank ellenorizni, hogy nem tartunk-e argentin konzervmarhat, szerencsere csak brazil volt. Anyu szerint a nagyi szemeben a sovinizmus latszodott, szerintem csak a kezdodo zoldhalyoge...tudom mit beszlek, mert most tanuljuk biologiabol.

Horasz

szerintem tevesztettem....vagy nem...?

pandora5 Creative Commons License 2001.02.27 0 0 51
es arra emlekeztek, amikor karacsony elött valahogyan Adrian atlopakodik a hoban pandoraekhoz, hogy visszaszerezze anyja rokapremes kabatjat, amivel idöközben pandora a macska fekhelyet berelte ki? :o)))))))))))
pandora5 Creative Commons License 2001.02.27 0 0 50
E.S.B. elöször az elsö kötet vegen bukkan fel, amikor marc 15en es hogy elkerülte a figyelmemet :o))))))) :
Két nö szeret!
Technikaórán Elisabeth Sally Broadway átadott egy cédulát Victoria Louise Thomsonnak.
Így szólt: "Kérdezd meg Adrian Mole-t, akar e velem járni."
Victoria Louise Thomson (továbbiakban V.L.T.) továbbította az üzenetet. Negatív választ adtam V.L.T.-nek.
Elisabeth Sally Broadway (továbbiakban E.S.B.) marha szomorúnak látszott, és belesírt a Bunsen-égöjébe.
Nagyszerü érzés tudni, hogy Pandora és Elisabeth mind a ketten szerelmesek belém.
Lehet, hogy nem is vagyok olyan ronda.

ZedlzDead!
Szemüveg nélkül és leengedett hajjal egész máshogy nézett ki.
Azt mondtam: - De Elizabeth, hiszen te gyönyörű vagy!
Isten tudja, mi történt volna, ha a csengö meg nem szólal a következö órára.

ugyhogy majdnem tökeletes :o)))))

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.26 0 0 49
Hajjajj, anno én is betéve tudtam az első két kötetet, de azóta hanyatlom... vagy csak felnőttem? :-)
Á, dehogy :-)
Mindenesetre az i jó, amikor elszökik és búcsúlevelet ír E.S.B.-nak, vaahogy így:
"Elizabeth,
Ne haragudj, hogy most hagylak el, mikor szerelmünk épp szárba szökkent, de tudod, egy férfinek tennie kell a dolgát..." :-)))))
Előzmény: ZedIzDead (48)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.02.26 0 0 48
Szemüveg nélkül és leengedett hajjal egészen máshogy nézett ki.
- De Elizabeth, hiszen te gyönyörű vagy!

(vki ellenőrizze, mennyire pontos az idézet, kíváncsi vagyok, tudom-e még a fél könyvet fejből :-) )

[ZedIzDead]

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.26 0 0 47
E.S.B. a második kötetben szerepelt, pont mielőtt a már majdnem 16 éves Adrian elszökött otthonról (a Kőkemény Valódi Proletárbakancsában, a kutyával).
Az iskolában, valamelyik szünetben "felettébb erotikus birkózásba" keveredtek, és az eset csúcspntján Aidí elvette a lány szemüvegét és hajtűit.
Ki tudja, mi történt volna, ha be nem csengetnek... :-)
Előzmény: pandora5 (46)
pandora5 Creative Commons License 2001.02.26 0 0 46
E.S.B.?!?!

akkor jo szorakozast hozza :o)))
paaaa

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.26 0 0 45
óóóóó, tényleg, köszi.
Figyelmtlen voltam, mint Elizabeth Sally Broadway, mikor leesett a szemüvege... :-)
Előzmény: pandora5 (44)
pandora5 Creative Commons License 2001.02.26 0 0 44
hello dragon :)

a 41-es bejegyzesben megadott cimen megvasarolhatod angolul:)

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.26 0 0 43
Pénteken láttam a "Cappuccino Years"-t a müncheni reptéren egy duty free shopban.
NÉMETÜL.
Wááááááááhhhhhhhhhhh!!!!!!!

Akaromangolulmostazonnalmertmagyarulmégúgyisévekkérdése :-(

pandora5 Creative Commons License 2001.02.25 0 0 42
en is kölcsönadtam ugyanigy az elsö kötetet :o)))
pandora5 Creative Commons License 2001.02.25 0 0 41
iron lion zion!

nem lehet kapni?
kukkants bele:

http://www.konyvkereso.hu/netacgi/konyvker/index.pl?ln=M&fm=idxm.htm

es hogy pontosan milyen szinü?
hat az attol függ, hogy barack- vagy szilva- vagy eper- vagy körte- stb lekvar e... :)

es ha a haja szineröl nem is, a szeme szineröl vannak egeszen pontos adataink :o))))))))))))))))

Ma földrajz volt, egy egész órát ültem Pandora mellett. Napról napra jobban néz ki.
Mondtam neki, hogy a szeme színe éppen olyan, mint a kutyáé. Azt kérdezte, milyen fajta. Megmondtam, hogy korcs.

es azert ez sem rossz:o)))))))

Bert Baxter, az az öreg komcsi betelefonált a suliba, hogy kint hagytam az esöben a sövénynyíró ollóját! Hogy teljesen berozsdásodott! Kártérítést követel. Megmondtam Mr. Scrutonnak, az igazgatónak, hogy már rozsdás volt, de nem nagyon hitte. Elöadást tartott nekem arról, hogy milyen nehezen jönnek ki az öregek a nyugdíjból, és rámparancsolt, menjek vissza Bert Baxterhez, tisztítsam meg és élezzem ki a sövénynyíró ollóját. El akartam mondani neki mindent erröl a szörnyüséges Bert Baxterröl, de van valami Mr Scrutonban, amitöl teljesen kiürül az agyam. Talán ahogy a szeme dülled kifelé, mikor dühös.

iron lion zion Creative Commons License 2001.02.24 0 0 40
húú, egyik kedvencem ez az Adrian-gyerek!

Csak sajnos kölcsönadtam az elsőt, már majd' két éve, és azt hiszem, keresztet vethetek rá. :-( Ráadásul azt már kapni sem lehet.

Amikor 23 és 3/4 éves naplót írja, néhol már kifejezetten sajnáltam.

Volna egy kérdésem: Milyen lehet _pontosan_ az a lekvárszín haj?

és mit szóltok "a kutya" karakteréhez? szvsz az egyik legjobban eltalált apróság a könyvben. No meg Bert Baxter :-))))))

Na, megyek, elvégre "nem várhatom meg, míg teljesen érett nem leszek, és emelkedett beszélgetéseket folytathatok az intellektuelekkel" :-DDDDDDDDDD

Adrian Mole-nak kéne az Egyesült Államok elnökének lenni!! (Ahogy Eliot Rosewater írja Kilgore Trout-nak egy másik kedvenc könyvemben a kedvenc írómtól)

pandora5 Creative Commons License 2001.02.24 0 0 39
sziasztok :o))

tulajdonkeppen a bemutatkozo forumra kellene elöször irnom, de...
egy joakarom (? :o))) ) hivta fel ratok nehany hete a figyelmemet, aki a net egy masik szegleteben pandora neven ismert meg es azutan egy kicsit meseltem neki adrianrol :)
gondolkodtam rajta, hogy itt talan nem a legszerencsesebb ezen a neven publikalni, de aztan megis bemereszkedtem :)

az Adrian Mole rajongok taboraba tartozom es azon szerencsesek köze, akik mind a 6 kötetet olvastak. az utolso kivetelevel meg is van mindegyik
Adrian 1967. aprilis 2-an született, tehat nemsokara 34 eves lesz!! :o)
nekem is az egyik kedvenc reszletem, amikor az elsö kötetben a IV/D osztaly szeptemberben a British Museumba kirandul :o)))

Szeptember 19. Szombat

Az iskola persze joggal tarthat igényt a londoni kirándulásunkon, valamint az útközben történtekröl egy elfogulatlan megfigyelö tárgyilagos összefoglalójára. Én vagyok az erre hivatott személy. Pandora - tagadhatatlan fényes képességei ellenére - nem rendelkezik az én kötélidegzetemmel.

A IV/D kirándulása a British Museumba

REGGEL 7 Beszállás a buszba
7.05 Megesszük az elöre csomagolt ebédet, megisszuk az üdítöt.
7.10 A busz megáll, Barry Kentnek hányni kell.
7.20 A busz megáll, Claire Nelsonnak vécére kell mennie.
7.30 A busz elhagyja az iskola felhajtóját.
7.35 A busz visszatér az iskolához Miss Fossington-Gore retiküljéért.
7.40 Megfigyelök szerint a soför kezd különösen viselkedni.
7.45 A busz ismételten megáll, Barry Kentnek ismételten hánynia kell.
7.55 Közelítünk a sztrádához.
8.00 A soför megállítja a buszt, és mindenkit felszólít, hogy ne mutogasson félreérthetö jeleket a szembejövö teherautósoföröknek.

nnna, azt hiszem, egyelöre eleg is ennyi
es jo lenne ismet feleleszteni ezt a forumot!! :o))))

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.30 0 0 30
Yesssss!!!!!
Hogy én ezt nem vettem észre, pedig kedvenceim egyike ez a sorozat.
"Lekvárszín haj, térdzokni
Képtelenség megszokni..."
Az első és második rész abszolút klasszikus.
("Miss Fossington-Gore hány, mint a lakodalmas kutya" vagy "Kimentem a szülőszobából, míg a hülye orvosok valami lepényre vártak")
A harmadik rész (igaz vallomások meg a kis kétéltűek) szerintem marhára összecsapott dolog, látszik is, hogy Szútaunzend szakított is a napi bejegyzésekkel, hogy "utolérje magát".
Aztán a 23 éves verzió ismét jó lett szvsz, visszatalált a napló stílushoz meg úgy egyáltalán Aidyhez.
Valakinek megvan angolul a két új könyv is???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!