Keresés

Részletes keresés

shabbarulez Creative Commons License 2002.06.27 0 0 171
1. ismét "taps" a V3-nak. DS9 lett. Sux, Inkább 7. évad kellene.

2. Mesélj nekem a lemondásról, én még anno május elején felhívtam a Suxit, azt mondták telefonon bármikor le lehet mondani nem kell bemenni. Mi ebben akkor a nehézség?

Mondjuk én lemondom aug. 10.-én és marad a freestart. Csak nem kombit vettél? Sux

3.CovySoft

Mivel értelmes ember 1 évnél többre nem fizet elő, így a beugró 80ezer 256kbps havi 14ezer. Ez baromira nem ár/érték arányos. Kvázi már az elején az egész cliens oldali set árát ráterhelik a felhasználóra. Ennek fényében irreálisan magas a havidíj, baszott nagy haszonkulcssal dolgoznak(elég Suxelero feeling).

A GTS nodeon van a BIX-re 10Mbps-ük, úgy mint a Systelnek. A külföldöt nem tudom, de gondolom hasonló lehet a systelhez(ott 1Mbps). Szóval ez is csak egy szánalmas kis cég.

Én inkább megvárom az Enternet válaszát. Szerintem írjatok ti is nekik hogy a neten felleltetek infokat és ez alaján éreklődtök, mivel a weblajukon nincs hivatalos info.

Egyébként a Enternetről az a hír járja hogy 1 éves, belépő 20ezer, havidíj 8ezer, 128kbps. Ez szinpatikusabb, ráadásul az enternetnek legalább van sávszélesség kapacitása. Ezen kívül egy plusz info, az hogy már 1 hónapja is téma volt egy másik topicban hogy ők nem ezzel a 2.4Hgz-es 11Mbps-os rendszert tesztelik hanem az új 5.2Ghz-es 54Mbps-osat. Kérdés hogy mi lesz, sajnos az első ma már elég "zajos", leterjhelt frekvencia, míg az utóbbi még új ezért a hif engedélyztetésnél halottam problémákat.

info@enternet.hu

Előzmény: keton (168)
keton Creative Commons License 2002.06.27 0 0 170
Júl 1-jén reggel hétig. Szállj rá az ügyfélszolgákra, h kapcsolják még vissza, mert többek között ezért is szívóztam ma velük másfél órát...
Előzmény: paulinamartinez (169)
paulinamartinez Creative Commons License 2002.06.27 0 0 169
axelero érdekes jelenség. júli 1-től annak rendje és módja szerint lemondtuk az előfizetést, ehhez képest már ma sem enged fellépni. mert persze, az a négy nap már nem számít...nekik legalábbis.
amúgy szerintetek a mindenkinek csomag meddig él? 30-án éjjel/1-én hajnalban még fent tudok lenni anélkül, hogy pörögne a számla? van valami info-tok erre vonatkozólag?
keton Creative Commons License 2002.06.27 0 0 168
A Covysoft engem is érdekelne, sajnos a lapjuk nem túl információgazdag (egyelőre, reméljük).
Adalék:) ma csak másfél órát küzdöttem az axeleroval, míg siekrült szerződést módosítani...
ZoliG Creative Commons License 2002.06.27 0 0 167
A múltkor ezzel a papírral szórták meg a házunkat, úgy látszik most hozzátok is odaértek :) Viszont ma jött a válasz a Gates-től:

Ha Ön szeretne telefondíj nélküli, gyors,
forgalomfüggetlen Internet hozzáférést és olcsóbb telefon díjakat, akkor olvassa el a GaTeS group ajánlatát!

A GaTeS group kizárólag a GTS Kft. által biztosított összeköttetéseket veszi igénybe, ugyanis azon Együttműködési Megállapodás, amely a két vállalat között létrejött, elkötelezettséget jelent egymás felé, mind a szolgáltatás, mind a minőség tekintetében.
A GaTeS group Internet szolgáltatása forgalom független, nagy sávszélességű, állandó jellegű Internet és telefon hozzáférést biztosít. Az Internet szolgáltatást a Római lakótelepen kialakított helyi hálózaton nyújtjuk, így azt egyéb ( pl. telefon használat ) költsége nem terheli. A szolgáltatás igénybe vételéhez megfelelően konfigurált, ethernet kártya szükséges.

- forgalom független, állandó jellegű Internet kapcsolat
- 3 db fix E-mail cím
- 1 db fix IP cím( csak egy gép csatlakoztatható)
- 256kbps és 512kbps közötti sebesség le,- és feltöltési irányban
-redundáns hálózat

TELEFON
Belépési díj 0 Ft
Alapdíj 2 500 Ft
24 órás felügyelet 0 Ft
Telepítési díj 0 Ft
Helyi hívás (nappal/éjjel) 9 Ft/4,5 Ft
Távolsági hívás (nappal/éjjel) 25 Ft/13,75 Ft
Mobil hívás (nappal/éjjel) 68,75 Ft/47,5 Ft
Nemzetközi hívás (1/2/3/4/5/6/7/8) 81,25/83,75/83,75/ 276,25/323,75/ 391,25/1125/1875

INTERNET
Belép EBelépési díj* 6 250 Ft
Havi előfizetési díj 7 475 Ft
Ethernet interface* 6 250 Ft
24 órás felügyelet 0 Ft
Telepítési díj 0 Ft

* 24 hónapos előfizetés esetén 0 Ft

A GaTeS group által felépített hálózat 15 év után a lakóközösségek saját tulajdonába kerül és ez után szabadon dönthetnek annak jövőjéről. A kiépítés határideje lakóépületenként változhat, elsődlegesen azok az épületek kerülnek előtérbe, ahonnan a leghamarabb kapjuk vissza az aláírt megrendelőket és ahonnan a legtöbb megrendelés érkezik. A GaTeS group vállalja, hogy az elfogadott ajánlatot követően maximum három hónapon belül kiépíti a hozzáférési pontot, amennyiben a lakótelep teljes igénye eléri a 25%-ot!
A GaTeS group garantálja, hogy az Internet hozzáférés havidíja a szerződés lejártáig befagyasztva marad és azt semmilyen körülmények között nem változtatja meg, a telefondíj tarifáit kizárólag maximum a KSH által évente közzétett hivatalos infláció mértékével emeli.

Ha felkeltettük érdeklődését, keresse meg Közös Képviselőjét!

Előzmény: keton (165)
shabbarulez Creative Commons License 2002.06.27 0 0 166
Eddig nem nagyon írtam mert elég nagy a csend GaTeS ügyben. Elég szarul csinálnak bármit önreklám területén, kvázi 1 hónap alatt ez ügyben semmit sem tettek, és így még odáig sem jutottak hogy legalább az emberek tudomást szerezzenek róluk. Ez így egyre szarabb.

1 hete kaptam kemény 1 oldanyi reklám papírt, amiben csak a netről és a telcsiről van szó, elég furcsa feltétellel(soha nem lesz ezekre 25% igény, így ez elég halvaszületett ötlet). Most állítólag vannak akik meg is kapták ezt a papírt, úgyhogy most már én is kirakom.

szórólap

Ez így elég lelombozó, én már egyre kevésbé hiszek abban hogy ebből bármi is lesz. És úgye már csak 4 nap és net over.

Viszont van új hírem, állítólag 2 másik cég is indít Bp.-en microhullámos netet a Systel mellett. Az Enternetről még várom az infot, majd ha biztosat tudok akkor megosztom, a harmadik pedig ma jelent meg a neten

CovySoft

Egyenlőre utánnanézek mi van ezekkel az új microsokkal aztán majd még írok.

keton Creative Commons License 2002.06.27 0 0 165
Hali!

Ma a KAS kitett egy kedvezményes kábeltv konstrukciót, valami "helyi kedvezmény" címén, a II-es csomag 1200 ft, a III-as 2100 (azt nemtom hogy az ÁFA benne van-e). Vajon erre mit lép a GTS?

shabbarulez Creative Commons License 2002.06.24 0 0 164
Hát akkor agyő net. Ezekkel is kitörülhetjük. Kálmánka magasról szarik a netesekre. Kemény kedvezmény várható, vagyis amennyit a fatáv ad annyitval tolja majd meg állam bácsi a mi pénzükből. Ez remek lesz, kapunk vagy 25 fillért a fatávtól meg "mi" is hozzáteszünk ennyit. Juhhé ez remek lesz 2.75Ft/perc alapon netezhetünk. Akkor már 8500Ft-ért akár 51.5 órát is fenn lehetünk, nem csak 43.5 órát. Az napi +15 perc. Kösz Kálmánka ezzel aztán tényleg kinn vagyunk a szarból.

Nagyon úgy néz ki elbúcsúzhatunk a nettől. A GaTeS töketlenkedése borzalmas, a kk-k érdektelensége és egyesek ellenállása miatt nem lesz ebből semmi. :(

Dupla vagy Semmi

Előzmény: Dr.Brain (162)
paulinamartinez Creative Commons License 2002.06.24 0 0 163
hát reméljük a legjobbakat.

na, kit szórakoztattak ma hajnalban a bagzó macskák? az biztosan a közelemben lakik :)

Előzmény: Dr.Brain (162)
Dr.Brain Creative Commons License 2002.06.23 0 0 162
Úgy néz ki marad, egy csomó helyen írnak róla, hogy más néven, de marad...
Holnap meglátjuk mit sikerül intéznie a Netért-nek.
Előzmény: paulinamartinez (161)
paulinamartinez Creative Commons License 2002.06.22 0 0 161
mázlista :P
nekem jó az is, ha a kedvezmény marad, csak legyen valami!
de ha nem lesz semmi, majd küldök egy mail-t, hogy mi lesz a fennmaradó címem, és oda majd megírod (vagy valaki) a fejleményeket?
Előzmény: shabbarulez (160)
shabbarulez Creative Commons License 2002.06.22 0 0 160
Jah már csak egy szaros hét van. Ma már olyan pletyák terjengenek hogy marad a kedvezmény, de majd hiszem ha elek mondja. Nekem mákomra van aug.10-ig papírom.
Előzmény: paulinamartinez (159)
paulinamartinez Creative Commons License 2002.06.22 0 0 159
no mi az, mindenki nyaral? közeledik 1-je :(((
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.06.18 0 0 158
Magammal hoztam, ha összefutunk, odaadom. Ma elég mozgalmas nap elé nézek, délelőtt Lurdy, délután menetrend szerint Sportkórház, Zugló, Újpest, Aquincum állomásokon állok meg. Beszéljük meg (gondolom odahaza leszünk a legközelebb:-))).
Előzmény: Törölt nick (157)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.06.18 0 0 156
Utóbbival töltened kell, a garázs itt fexik előttem.
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.17 0 0 154
Tengermély Tiszteletem!
Kicsit az ördög ügyvédje leszek, ha nem baj...

Egy kábeltv-s szolgáltatónak un. műsorELosztási engedélye van. Ez arról szól, hogy EGYÉNI ELŐFIZETŐKNEK osztja el a műsorokat. Társasházaknak, lakószövetkezeteknek nem teheti meg, mert a mai törvények szerint ez műsorSZÉTosztásnak minősül, erre meg egy kábeltv-nek nem adnak ki engedélyt. Ezért erőltetik az egyéni szerződéseket, és szűntetik majd meg a szolgáltatást a társasház soros hálózatán. Abban a KA-nak van gazdasági szemmel igaza, hogy egy emberkéért nem fogja kiépíteni még a beállást sem egy társasházba, mert b@romira nem éri meg. A régi fejállomásba meg minek tegyen be csatornákat, ha úgy is meg kell szűntetni, mert nem lesz lassan hálózat mögötte, és a másikon, ami lassan azért terjed, ott van minden.

Na ennyit az ördög védéséről...
Az micsoda, hogy nem megy ki egy szolgáltató bemérni egy átadási pontot?! Ha kéritek, akkor kutya kötelessége felvenni egy mérési jegyzőkönyvet a helyszínen. De tudok egyszerűbbet: hívjátok ki a HIF-et! Hírközlési Főfelügyelet. Nekik ez a dolguk, kijönnek, és mérnek. A kollégának el kell mondani az összes kifogást, aztán ő majd specifikusan is tud mérni.

csíkos

Előzmény: shabbarulez (147)
Dr.Brain Creative Commons License 2002.06.17 0 0 153
Akkor jó, már kezdtem félni, hogy miattam örökké elfüggönyözésbe kényszeríted magad.. :)
Előzmény: paulinamartinez (152)
paulinamartinez Creative Commons License 2002.06.17 0 0 152
vicceltem csak :) és igazad van. na, az az én ablakom :))))
Előzmény: Dr.Brain (151)
Dr.Brain Creative Commons License 2002.06.17 0 0 151
Magnót? Hát szoktam zenét hallgatni, de inkább szolídan, néha persze előfordul a kicsit nagyobb hangerő. De nem animát hallgatok, inkább igényes techno, és trance ;)
Kukkoló nem vagyok, csak tegnap miután elváltatok egymástól a találkozó után, a harmadikon kapcsolódott fel a lámpa. Most is ég.
Tényleg nem kukkolok, nem stílusom.
Előzmény: paulinamartinez (150)
paulinamartinez Creative Commons License 2002.06.17 0 0 150
nem te szoktál animát, ill. magnót bőgetni? :)))))))
Előzmény: Dr.Brain (148)
paulinamartinez Creative Commons License 2002.06.17 0 0 149
jézusom, te mindent tudsz? lehet, hogy télleg egy kukkolóval van dolgunk :))
Előzmény: Dr.Brain (148)
Dr.Brain Creative Commons License 2002.06.17 0 0 148
Ha jól sejtem a harmadikon laksz, ugyi? :)
Előzmény: paulinamartinez (146)
shabbarulez Creative Commons License 2002.06.17 0 0 147
OFF
Bazz hogy ma már mindenki csak bunkofonon akar kummunikálni. Mindenesetre én nem szeretek 75Ft/percért dumálni, pláne nem szófosásban szenvedő emberekkel. Így ma csak tel.számlát csináltam, de nem sok infohoz jutottam.
ON

Internet(Ge.eF):
GaTeS mégegyszer megerősítette a 100% Enthernet alapú LAN-Net-et. Két kábel lesz. A régi kábelTV gerincen csak a kábelTV jön, az új LAN kábelen menne a net és a tel.

Rákérdeztem arra is hogy az internet az határozatlan idejű-e. És tényleg az, nincsen több éves rabság.

A telefon helyi voltára is mégegyszer rákérdeztem és minden okés ahogy mondtam.

A GaTeS ma küldött el a nyomdába egy új szóróanyagot. A nyomda csüt-péntekre ígér, nagy valószínűséggel hétvégén szórják meg a postaládákat.

Kis-AstraSat:
Na ma őket is felhívtam, kár hogy nincs üzenetrögzítőm. Ha összevetetnénk az 1 hónappal ez előtti telefonont és a mostanit akkor ég és föld. 1 hónappal ez előtt a nethez jutás körülményeiről érdeklődtem(ugye júl 1 miatt), akkor azt mondták az internethez csak a csillagpontos rendszeren lehet hozzájutni, azt pedig csak úgy lehet hozzám bekötni ha lakóház beengedi őket. Persze csak vagy mindenki fatávkábeles lesz vagy mindenki soroson marad, más variáció nincs. Egyéni bekötés nem lehetséges arról ne is álmodozzak. A végén hozzátették a soros rendszer úgyis csak dec 31.-ig működik majd, az után minden háznak kötelező lesz átállnia.

Ma meg már mintha egy más cég lenne, hiába ha valaki szorongatja a töküket máris más a hangnem. Ma már csak az kell hogy a lakóház közösgyűlésen megszavazza hogy beengedjék a csillagpontost a házba. Ha ez megtörtént akkor lehet már akár egyéni bekötés is. Az internethez minimum 2.es csomag kötelező. Viszont megint kavarnak valamit. Ugye a soros rendszerből logikusan nem lehet kilépni, azt addig kell mindenkinek fizetnie amíg van még olyan valaki aki miatt ez van. Azt mondták ezért a fatávos rendszer kábelTV díjából kompenzálják a közös díjba befizetett soros összegét így nem kell duplán fizetni. Aztán még beszélt valami olyanról is hogy ez majd meg fog szünni, mert a soros is majd egyéni előfizetősű lesz, de ezt már a csaj sem tudta megmagyarázni hogyan.

És mi a trükk amiért annyire megváltoztak. Ha a logika alaján végigvezetjük akkor van egy elég világos mezsgye ami mentén haladhatnak az események. Az gondolom nem kérdés, hogy ha be lesz kötve a fatávkábel csillagpontos és a KA(szintén fatávkábel tulajdon) is marad akkor egy tulajnak lesz két párhuzamos rendszere. Ez elsőre látható hogy nem nyereséges dolog a szolgáltató részéről. A fatávkábel vagy 200 millióért kiépített egy új csillagpontos rendszert, amiből eddig még egy fityinget sem kapott vissza. Az új stratégia tehát hosszú távon megfolytani a régi rendszert és az embereket átkényszeríteni a sokkal drágább új fatávkábel hálózatba.

Valamikor Ge.eF-el még tavaly év végén a KA-val kapcsolatban arról dumáltunk hogy az inflációnál jóval nagyobb előfizetésemelésért cserébe kapunk plusz csatornákat(Filmmúzeum, Sport1 meg ilyesmi), amiket a kk-k nyújtottak be nekik műsorbővítési szándékkal. Aztán csak díjemelés lett de más nem. A KA kijelentette hogy nem hajlandó a jövőben programot bővíteni, még akkor sem ha többet fizetünk nekik, kvázi az átköltöztetés első fázisa már akkor megkezdődött, csak nem vettük észre.

Most a következők is kiderültek. Egyes közös képviselők megkérték a KA-t hogy mennyek ki a házakhoz és mérje be a bekötési pontoknál a jelerősséget és vegyék jegyzőkönybe. De ezt a KA nem teszi meg pedig kötelessége lenne. Az ok gondolom nem kétséges, szépen lassan elkezik a jelminőséget csökkenteni, ezzel ronta a műsor minőségét.

A harmadik lépésnek ez várható. A KA kijelentette, nagylelkűen a kk-nak hogy jövőre nem lesz díjemelés(mint kiderült nem 625Ft ahogy korábban írtam hanem 730Ft-ot fizetünk, bocsi), helyette a csatornák számának csökkentésével kompenzálnak. Nem érdekli őket ha a telep többet fizet akkor is ez lesz. Persze majd a kommersz csatornák fognak elhullani(ATV:sohan nézik a de.,du.-i magazin miatt,VIASAT3 és Spectrum:ez mindig is gyenge pontja a lakosságnak, nagyon sokan szeretik ezt a csatornát, ha tehetnék biztos a TV2, RTLKlubbal kezdenék). Így szépen lassan(kb. 1 év) kiéheztetik az embereket és átkényszerítik a drága új fatávkábel rendszerbe, ha TV-zni akarnak.

Ez így leírva is jó hosszú és sokaknak bonyolult, pedig ezt kéne valahogy megértetni az emberekkel. És ez nem lesz benne a GaTeS-es papírban, erről mindenképpen a kk-nak kéne felhomályosítani az embereket. De egyes kk-nál ez soha nem lesz meg, mert elég erős az elkötelezettségük a KA felé(gondolom életük végéig ingyen 3-as csomag van kilátásba helyezve)

Ha a KA-at sikerülne lecserélni akkor két konkurens cég szolgáltatna és verseny lenne. Akkor már értünk szolgáltatnának és nem ellenünk. A kk-k szerint a GaTeS a 3000 családból amit feltételként nevezett meg, ez alatt nekik nem éri meg belevágni, nagy valószínűséggel hajlandó engedni. Talán lemegy 2500-ra is. Ja és mint ha kiderült nem 4000 lakó van a ltp.-en hanem 4750. Így máris nem 75%-ról van szó csak 50%-ről. Remélem meglesz és lesz értékarányos szélessávú netünk. Azért az a LAN-Net nem lenne sámli. :)

paulinamartinez Creative Commons License 2002.06.17 0 0 146
akkor viszont nekem integethetsz, mivel egymás melletti házban lakunk akkor :D kiálts ki az ablakon, tuti meghallom :)))))
Előzmény: Dr.Brain (145)
Dr.Brain Creative Commons License 2002.06.17 0 0 145
Közvetlen a játszótérnél, úgyhogy sajna az integetés elmarad ;)
Előzmény: Pucros Mackó (144)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.06.17 0 0 144
Jójó, akkor úgy kérdezem, az utca túloldalán vagy közvetlenül a játszótérnél lakol? Mert ha mondjuk a túloldalán laknál, akkor megkérdezném, hogy nyílik-e ablakotok a belső udvarra, és ha erre azt mondanád, hogy igen, akkor legközelebb integetnék neked az erkélyről, például:-))
Előzmény: Dr.Brain (143)
Dr.Brain Creative Commons License 2002.06.17 0 0 143
Hogyhogy melyikőtök házából? A sajátomból ;))
Előzmény: Pucros Mackó (142)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.06.17 0 0 142
Érdekelne, hogy honnan láttad mindezt. Úgy értem, melyikünk házából:-))
Előzmény: Dr.Brain (133)
keton Creative Commons License 2002.06.17 0 0 141
off
Hehe, a voy 7. évadot azért kitalálták okosan:)) A múlthétre írták az újságok? Aztán kiderült, hogy még le sincsenek fordítva a részek:) Ennyit erről...
Előzmény: shabbarulez (137)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.06.17 0 0 140
Ne már, te is itt lax? Hihetetlen.

Köszi a társaságot, remek volt. A sört is.

Megyek aludni, jóéjt!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!