Én is olvastam, és ezentúl csak vajat eszem itthon is. Na és a koleszterin szintem?? Na de sokkal finomabb itthon és Sartin is, mint a margarin. Kint is azt ettük nem volt nagyon olcsó,de hiába tettem el a számlát nem tudok rajta kiigazodni, mert már elfelejtettem a görög abc-t:)))
A tej viszont 1000%, hogy sokkal finomabb mint itthon, abszolút tej íze van. Amit megfigyeltem a tojást is háztáji tyúkok tojták, narancssárga. Talán 6 db 89 cent volt?? Elfelejtettem. Bocs.
Így igaz...el kellene már feledni a margarint...mert az hidrogénezett növényi zsír...ami érelmeszesedést és halált okozó transz-zsírsavat tartalmaz...és ez bizony...lassan ható méreg...a világ számos országában már betiltották ennek a használatát...legutóbb Schwarzenegger Kalifornia kormányzója tette ezt...
Szerintem nem érdemes tejet vinni, mert sokkal finomabb, és csak kicsit drágább (1.50 talán, azaz 300 forint), viszont mennyivel finomabb ... Ja és a margarinban egy gramm tej sincs :-))
Tervez valaki szeptember elejére nyaralást Sartira autóval? Mi két éve voltunk, és erősen tanakodunk, hogy idén visszamegyünk. Jó lenne, ha találnánk útitársakat :-)
Mi a Mac.határon betettük az útlevelünkbe a zöld kártyát és kész. Már mehettünk is tovább, kicsit pecsételgetett, kicsit nézelődött és ennyi.
A Goa éjjel nappal nyitva van, mint már írták kb 5-6 km Sikya felé, tehát tovább Sartitól, dübörög a zene, klassz 1 Heinekken és 1 cola 7 euró délután:)))
Gondolom van éjszakai felár is. Simán ill. nagyon meredek uton le lehet menni a beach-hez, ahol a bár is van.
A múlt héten (szombat) a buszos emberkék délelőtt 10 órára már Sartiban voltak. Pech, mert még nem volt kitakarítva, uis a szobák 14 órától foglalhatók el. Sarti Beach Ap-nál volt így.
Szia! A Sapnos egy új apartmanház, idén készült el nagyon szép lett, tegnap este jöttünk haza. A főűtcán van, ill a másik bejárat a part melletti útón van.
Az Apollon Travel emeletes buszokkal szállít, legalábbis mi kétszer is így utaztunk. Minden rendben van velük, a sofőrök is segítőkészek. Az egyetlen dolog, ami számomra érthetetlen volt, hogy végig együtt ment 5-6 busz, s ez nagyon sok embert jelentett egyszerre a mosdóknál, hiszen így a pihenők jó részét sajnos a hölgyek a sorakozással töltik. Ha valaki tudja, miért van ez így, válaszoljon.
Szia! Az Apollon Travelnak nincsennek saját buszai. A Rom Car-tól bérelik. Mi májusban Toloban voltunk velük a buszok jó állapotuak a sofőrök rendesek segítőkészek maximálisan elégedettek voltunk velük.
Ma érkeztünk haza a Rea kempingből. Tíz napot töltöttünk ott. Nagyon visszavágyunk oda. A közelben, és a kempingnél is gyönyörű strandok vannak. Tőbb kempinget is bejártunk ott, de ez a többihez képest édenkertnek tűnik.
A szerb és macedón útak esetében nem volt semmilyen gondunk , nemzetközi zöldkártyám volt, Szerbiában lehet fizetni Euróval, Macedóniában is csak ott nics kiírva mennyi ezért ott Macedon dínárral fizettem.
Röszkét én inkább elkerülném, az a biztos.
Lidl nincs Sartiban, Nikitiben található az kb 40 km Sartitól, odafelé útbaesik.
De nem érdemes odamenni, Nikitiben a Lidl előtt kb 300 méterrel az út másik oldalán van egy Lidl méretű szupermarket, az jobb és nem drágább.
Ha ott vagy vegyél kimért narancslevet és narancs Fantát, ott ugyanis 20% narancs van benne míg nálunk csak 5!
Amit ajánlok családosoknak, érdemes kivinni ha elfér ásványvizet és mindent ami tehéntejből készül (tej,sajt,margarin) , ezek jóval drágábak ott mint itthon.
És érdemes bepakolni egy rúd szalámit is.
A kenyér zsemle drága, de megéri, erre ne sajnáld a pénzt.
Mi már voltunk 4 éve Sartiban, azt tapasztaltam, hogy többen lettek és ez sajnos magával hozta a szemét növekedését a parton továbbá az élővilág kissé arrébb ment.
Sarti Beachen a szélén egy új strand nyílt ez okozta a fenti eseményt.
Aki jó szálllást keres annak ajánlom az oreos apartmant.
Sok mindent hallani, van aki simán áthajt a határon, a zöld kártyán kívül nem kérnek tőle semmit. Mások meg ott szenvednek, mert a macedón trükkös fiúk újabb ötlettel áltak elő a túristák pumpolására.
Mondjuk én nem félek ettől, eddig soha sem volt problémánk Macedóniában ( a tavalyi gyenge -nemzetközi jogsis- próbálkozástól eltekintve.)