igen, kissè unom, mivel mindig ugyanazokat az alap kèrdeèket teszik fel amire neten kb 2 perc alatt rà lehet keresni, elèg ràmenni a reptèr honlapjàra, vagy beirni a googlbe....de nembaj, ez legyen a legkevebb...amig nem pènzt kèrnek addig tudok segiteni :)
Bergamobol csak Shuttle busz vagy vonat van, de a repterrol a shuttle busz megy csak, az 8-9 euro, a Centrale pályaudvaron tesz le, 1 ora az ut. 1,5-1,5 nap elég.
A Bergamo reptérről mivel és mennyiért lehet bejutni a legolcsóbban Milánóba(Valami metró közeli helyre)? Mennyibe kerül ott a közlekedés?Lehet hogy én bénázom de sehol nem találok pass cardot vagy ilyesmit. Illetve azt tudja valaki,hogy hol találom a Milano-Velence vasút menetrendet illetve árakat?Ha valakinek van személyes tapasztalat kérem ossza meg velem.
Szerintetek 1,5 nap milano,és 1,5 nap velence elég egy gyors ismerkedésre a városokkal?
Megtudom érteni a milánói szeretetedet. Igaz Én csak egy pár órát voltam a városba és már is visszavágyom. Nem tudom, miért , de nekem Italia a kedvenc országom ., talán, mert megfogott a reneszánsz stílus, némely városban.
Köszönöm kérdésed, de nem tudok segiteni, kamu ruhákat (ami márkás) NEM TUDOM HOL LEHET VENNI!!!! Olyan piac nincs, mert azt felszámolják a rendorok, mivel nem legális!!!! Kinai piac van, de azért nm kell Milánoba jonni, van otthon is. Tobb is, jobb is. :)
A Dóm melletti kis étteremnél (ahogy átmegyünk a fedett utcán ott jobbra)néztem ennyiért, de nem is ettem, csak kebabot.(Bergamóba, nagyot 5E) De azért már ettem például Viestében(dél-olaszo) nagyon finom pizzát!
pizza 10-13 euro??? Hol nézted te? A Rinascente éttermében??? Én még sose ettem pizzát 10 euronál többért...és az már fullextrás volt. Még a Dóm mellett is 7-8euro a pizza!!! Azért remélem ettél valahol pizzát is, nem csak kebabot! :)
Bergamó!!!!! Délután értem a városba a reptérről, mivel előtte Milánóban voltam. Az 1. számú sárga busz a reptérbusz, mi felvisz egészen a Citta Alta városrészbe. Érdemes napi jegyet venni, mert ez csak, 3,5 Euro és töbszőr tudtok vele így közlekedni. Először végigmentem a busszal a végállomásig, hogy felfedezzem a várost, de megláttam, hogy a Vasútállomás mellett ., már van kirakodó vásár és ide visszakel jönni. Mivel hamar sötétedett, ezért nem tudtam képeket csinálni. A buszból kiszúrtam, hogy egy bevásárló üzletlánc elöőt is megállunk, melyet Pelinkánnak neveztek. Na ide is vissza kell térni. Szóval vissza a stadiónhóz, ott megnéztem a kirakódó vásárt, majd irány a Pelikán. Itt vettem italokat, ennivalót, és fel a Citta Altába. Onnan végigsétáltam lefele a városfal mellett, ahol a busz is elhaladt. Gyönyörű volt a kilátás az egész városba. Elnézegettem az út mellett, milyen szép villák vannak. Majd útközben ki volt téve egy térképp a Citta Altáról, hogy hol található a Dóm, de az kiderült, hogy a felvonó végállomásához közel van. Amit akkor, már rég elhagytam. Visszasétálva az új városba, ott is található egy sétálóutca, tele szép kirakatokkal és egykét antik épülettel. Innen vissza a vasút állomáshoz, hol van egy étterem. a pizza itt már öt euronál indult. Csodás étterem, fakemencés nagyon jól nézett ki. De nem mentem, be mert én már előtte vettem kebabot és nem voltam éhes. / Milánóba a pizza 10-13 euró./ Majd késő este vissza a reptére, és reggel haza. A reptéren van egy infopoint , ott lehet kapni persze ingyen kis Bergamo turisztikai füzetet, melyet már ide nemrég belinkeltem. Abba benne van a Citta Alta nevezetességeinek a megtalálási lehetősége térképpel. Szóval nekem nagyon tetszett, visszafogok menni, egy aranyos kis pörgős város. A goggle mapson is érdemes megnézni!!!
Még arról nem írtam, de nagyon tetszett!!! Oda vissza akarok menni, mert kevés volt számomra az ott eltelt idő. De lehet, hogy a másik topikba kéne róla írnom, mert , itt talán off""