Keresés

Részletes keresés

construct Creative Commons License 2019.02.13 0 0 196

"Ácsi, én nem hiszem, hanem vélem!"

Mondom, hogy rossz helyen keresed a hasogatni való szőrt. Azt képzeled, hogy a szavak kiválasztásában rejtezik.

Figyelj inkább Pk1-re, ő tudja hol kellene keresned.

Én már rég meguntam, hogy tanítgassalak.

Előzmény: jogértelmező (193)
pk1 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 195

A kalauzé lassabban jár - a bakter mérései szerint. E boldolt rész nélkül nincs értelme a mondatnak. A kalauz mérései szerint pedig a bakteré jár lassabban. Pedig a bakter nem gyorsult fel, ő végig inerciarendszer.

Előzmény: jogértelmező (193)
LifeIsGood101 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 194

"Hasogatna ő, csak épp fogalma sincs, hol a szőr, amit hasogatnia kellene."

tanitanam, de nem akar.....:-)

(allergias a kesre, japanul se tud)

https://pbase.com/thengan/image/162967811

Előzmény: construct (192)
jogértelmező Creative Commons License 2019.02.13 0 0 193

" Jogértelmező itt pusztán elterelő hadműveletbe kezdett. Mert ő valójában azt hiszi, hogy az órák a felgyorsítástól "lassulnak le", és a méterrudak is attól "mennek össze". "

Ácsi, én nem hiszem, hanem vélem!

Amíg a vonat áll, a kalauz órája ugyanúgy jár, mint a bakteré, de ha a vonat már halad  (felgyorsult), a kalauzé már lassabban jár. Nincs ezzel semmi gond, ez jön ki az elméletből.

Előzmény: construct (192)
construct Creative Commons License 2019.02.13 -1 0 192

Jogértelmező itt pusztán elterelő hadműveletbe kezdett. Mert ő valójában azt hiszi, hogy az órák a felgyorsítástól "lassulnak le", és a méterrudak is attól "mennek össze". A tudomány által mindez idáig felderítetlen erőhatások következtében. Ezért nem ért egyet veled, s koránt sem amiatt, hogy nem volna szőrszálhasogató. Hasogatna ő, csak épp fogalma sincs, hol a szőr, amit hasogatnia kellene.

Előzmény: pk1 (190)
pk1 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 191

végtelen bármi relatív - erre gondolsz?

Előzmény: őszszakál (189)
pk1 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 190

Most megleptél. Hát ki legyen szőr szál hasogató, ha nem egy jogértelmező?

Előzmény: jogértelmező (188)
őszszakál Creative Commons License 2019.02.13 0 0 189

Ezért mondom, hogy a két varázsszó, a végtelen és a relatív között bármi lehetséges.;-)

Előzmény: pk1 (185)
jogértelmező Creative Commons License 2019.02.13 0 0 188

Relativisztikus sebességű vonatra utaltam - kissé rövidítve. Az pedig olyan vonat lenne, amelyen - a bakter rendszeréből vizsgálva - markánsan megmutatkoznának a relativisztikus mechanika által prognosztizált jelenségek.

"... Egyetértesz ezekkel?"

Nem vagyok annyira szőrszálhasogató, hogy egyetértsek, tehát nem értek egyet.

Előzmény: pk1 (187)
pk1 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 187

Nincs olyan, hogy "relativisztikus vonat" és "nemrelativisztikus vonat". Nem lehet a vonatokat felcímkézni, hogy egyik ilyen, a másik olyan.

Ha a vonatokat nem lehet, akkor a stoppereket sem. Azoknak sem tulajdonsága, hogy hogyan mozog a megfigyelő.

Egyetértesz ezekkel?

Előzmény: jogértelmező (186)
jogértelmező Creative Commons License 2019.02.13 0 0 186

" nyilván nagyobb dolog multiverzumot teremteni, mint univerzumot, "

Bizony, hiszen a multiverzum a monóhoz képest erősebb hardvert igényel, azaz "több vasat zabál" .

(Ha gyenge a vas, az univerzum helyenként úgy belassul, mint kalauz stoppere a relativisztikus vonaton. :)

Előzmény: pk1 (185)
pk1 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 185

"Isten a legrosszabb szerencsejátékos, mert térben és időben nincs korlátozva a játékában, még is csak egy Univerzumot nyert magának, amivel büszkélkedhet, NEKÜNK. :)"

Úgy gondolom, hogy ha létezik a multiverzum, akkor abban még a mienkéhez hasonló univerzumból is végtelen sok van. Ha most mindezt egy teremtőnek tulajdonítjuk, akkor meg nyilván nagyobb dolog multiverzumot teremteni, mint univerzumot, még ha nagy is a selejt arány. Mi tagadás, és sem mindig szelektíven szemetelek.

Előzmény: őszszakál (177)
LifeIsGood101 Creative Commons License 2019.02.13 -1 0 184

Az jo!, egyre kevesebb a jo ember....

Előzmény: őszszakál (183)
őszszakál Creative Commons License 2019.02.12 0 0 183

Pannóniában. Pszszsz!!!

Előzmény: LifeIsGood101 (182)
LifeIsGood101 Creative Commons License 2019.02.12 -1 0 182

Melyik orszagban elsz? (bocsanat, ez mar KGB vallatas)...:-)

Előzmény: őszszakál (181)
őszszakál Creative Commons License 2019.02.12 0 0 181

Az bizony, méghozzá Ópapa.

Előzmény: LifeIsGood101 (180)
LifeIsGood101 Creative Commons License 2019.02.12 -1 0 180

NaIgen, helyesebben fogalmazol mint en!

Mi a szakmad (nyugdijas)?

Előzmény: őszszakál (179)
őszszakál Creative Commons License 2019.02.12 0 0 179

Nem ezek után, hanem a kettő között! :-I

Előzmény: LifeIsGood101 (178)
LifeIsGood101 Creative Commons License 2019.02.12 -1 0 178

Emberi Tudomanyban 2 varazsSzo van:

Einstein: "Relativ"

Matek: "Vegtelen"

S ezek utan "Mindent" tudunk!...:-)

Előzmény: őszszakál (177)
őszszakál Creative Commons License 2019.02.12 0 0 177

„dgy is beszélt arról, hogy a különböző világokban az általunk állandónak tartott ún. fizikai állandók esetleg más értéket vesznek fel. arról azonben nem sokat mondott, hogy minek alapján. talán véletlenül?”    

Nem talán, hanem csak és kizárólag véletlenül. Viszont Isten a legrosszabb szerencsejátékos, mert térben és időben nincs korlátozva a játékában, még is csak egy Univerzumot nyert magának, amivel büszkélkedhet, NEKÜNK. :)

Előzmény: Törölt nick (174)
őszszakál Creative Commons License 2019.02.12 0 0 176

„a rezgést mi korlátozná 1 vagy 2 dimenzióba?

kérem tisztelettel, az a megalapozott véleményem, hogy rezgő húrok vagy lemezek csak akkor léteznek, ha a rezgést valami kevesebb dimenzióba szorítja be. nicht wahr?

egy kis fantáziával be lehet látni, hogy a rezgő húr csak egy speciális esete az általános mindendimenziós rezgésnek.

és akkor meg az van, amit én keresek. egy olyan hullám megoldás, ami a legáltalánosabb. hacsak az orvos másképp nem rendeli.”

Szerintem is, a rezgő húr csak egy speciális esete az általános mindendimenziós rezgésnek.

Azért vegyük figyelembe, hogy dimenziókat gyártani és eltüntetni, meg egy kemény egyenes vektort kilágyítani és elgörbíteni csak a matematikusok képesek. ;-)

Előzmény: Törölt nick (168)
pizzaboy_ Creative Commons License 2019.02.12 0 0 175

Nemrég került fel Dávid Gyula egy újabb előadása, inkább tudománytörténeti vonatkozású, de szerintem pont ideillik.

https://www.youtube.com/watch?v=ba-3DjEZcS0

Törölt nick Creative Commons License 2019.02.12 0 0 174

"Iszugyi védelmében el kell mondanom, hogy a nagy multiverzumban lehetséges az iszugyi-világ létezése is."

dgy is beszélt arról, hogy a különböző világokban az általunk állandónak tartott ún. fizikai állandók esetleg más értéket vesznek fel. arról azonben nem sokat mondott, hogy minek alapján. talán véletlenül? (máris kezdek aggódni, és liftezik a gyomrom, mint az úszó erőd szakácsának. mert ilyen alapon bármikor megváltozhat a fénysebesség, vagy a boltzmann állandó. esetleg eltolódik a kelvin skála alappontja. nagy bajban vagyunk, ha ezek a dolgok nem a pék jóindulatán múlnak.)

Előzmény: pk1 (172)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.12 0 0 173

"Ezzel szemben iszugyi gravitációs töltései de facto számos ténynek ellentmondanak. Ebből eredően biztosan hibásak."

számomra logikusnak tűnik az a gondolat, hogy az erőhatásokat töltések okozzák.

a töltések körül potenciál alakul ki, aminek a gradiense az erőhatás.

egy teljesen logikus modell.

még lelkesedni is tudnék érte, csak sajnos ezen a szinten már túlléptem. és olyan kérdéseket feszegetek, hogy mi a töltés, milyen anyagból van a potenciál (akár skalár, akár vektor legyen).

Előzmény: Elminster Aumar (171)
pk1 Creative Commons License 2019.02.12 0 1 172

Iszugyi védelmében el kell mondanom, hogy a nagy multiverzumban lehetséges az iszugyi-világ létezése is. Sajnos azonban az iszugyi-univerzumban nincsenek csillagok, és más módon sem látok reményt egy ottani iszugyi létrejöttére. Ezért született ide. Az viszont tényleg elbaltázás, hogy egy itteni kísérlettel vizsgálja az ottani fizikát.

Előzmény: Elminster Aumar (171)
Elminster Aumar Creative Commons License 2019.02.12 0 0 171

"pár napja kritika érte a mi nagyszerű gyulánkat, hogy ugyanis nincsenek gravitációs töltések.

csak azt nem értem, hogy a hurige húrelméletet miért nem kritizáljátok.

rezgő húrok sincsenek. talán rezgő lemezek vannak?"

Azért nem kritizáljuk a húrelmélet HIPOTÉZISÉT, mert nem mond ellent a kísérleti és megfigyelési tények egyikének sem. (Eleve ez a legnagyobb baja: semmi olyasmit nem tud mondani, amit kísérletileg vagy megfigyeléssel ellenőrizni tudnánk!)

Ezzel szemben iszugyi gravitációs töltései de facto számos ténynek ellentmondanak. Ebből eredően biztosan hibásak.

Törölt nick Creative Commons License 2019.02.12 0 0 170

"De sajnos nehéz lesz elsőbbséget igazolnod."

ne feledkezz meg a nálunk fejlettebb földönkívüli civilizációkról.

az elsőbbséget nem nekem kell igazolni. ;)

Előzmény: pk1 (169)
pk1 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 169

"és akkor beugrott a megoldás."

Ügyes vagy. De sajnos nehéz lesz elsőbbséget igazolnod. A szakirodalmi keresőben ma 9618 cikket találtam a bránokról, az elsőket az 1970-es években írták.

Törölt nick Creative Commons License 2019.02.12 0 0 168

"A matematika nem természettudomány, mivel nem a valóság létező dolgaival (természet), hanem az emberi absztrakció kitalált objektumaival - számok, függvények, műveletek, halmazok stb. - foglalkozik."

orosz laca szerint a matematika arról szól, hogy az ember hogyan gondolkodik.

ergossimum egy természettudomány, méghozzá visszaható.

de nem ez a lényeg, nem ezért néztem be ma ide.

fontosabb közlendőm van.

pár napja kritika érte a mi nagyszerű gyulánkat, hogy ugyanis nincsenek gravitációs töltések.

csak azt nem értem, hogy a hurige húrelméletet miért nem kritizáljátok.

rezgő húrok sincsenek. talán rezgő lemezek vannak?

és akkor beugrott a megoldás.

a rezgést mi korlátozná 1 vagy 2 dimenzióba?

kérem tisztelettel, az a megalapozott véleményem, hogy rezgő húrok vagy lemezek csak akkor léteznek, ha a rezgést valami kevesebb dimenzióba szorítja be. nicht wahr?

egy kis fantáziával be lehet látni, hogy a rezgő húr csak egy speciális esete az általános mindendimenziós rezgésnek.

és akkor meg az van, amit én keresek. egy olyan hullám megoldás, ami a legáltalánosabb. hacsak az orvos másképp nem rendeli. uff.

Előzmény: Elminster Aumar (156)
pk1 Creative Commons License 2019.02.11 0 1 167

Te kis Sokal!

Előzmény: ábmrus (165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!