Keresés

Részletes keresés

love cat Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10216

AKI HALLJA ADJA ÁT!

MÁR CSAK 1000 DARAB JEGY VAN A
  DEPECHE MODE 2006.MÁRCIUS 21.-EI
BUDAPEST(PAPP LÁSZLÓ)SPORTARÉNA BELI
            KONCERTJÉRE

away alone Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10215

Pont nem ezt írtam!

Egyébként sem lenne normális/logikus dolog részemről, ha így lenne (de nincs így), mivel én kértem borítókat már vagy harmadszor, és kaptam is, meg is köszöntem, akkor most mi jogon fanyalognák???

Én snakepit önfeláldozásáról beszéltem, hogy örüljünk neki, hogy ellenszolgáltatás nélkül a köz javára bocsájtotta a borítókat, és pont azt írtam, hogy az Ő jóindulatán múlik, hogy mit tesz fel rá :)))

Kérlek olvasd el nyugodtabban, szerintem snakepitet védem benne, ezt a " bár a teljesség kedvéért, már csak azért is bedobnám ide 'feljavítva' " részt azért írtam ide, hogy csak azért is 'odacsapjon' kozakz levelére, hagy essen 'pofára' :)))

Nem véletlenül szedtem nagybetűvel amit írtam, másrészt "Elkészült a szegedi koncert borítója is éjjel by Snakepit" ebből kövi, hogy még éjjel is volt olyan rendes, hogy ezen dolgozott, és egyből be is tette. Gondoltam viccesen/ironikusan írom le, de pont nem így akartam, hogy értsétek, azt szerettem volna, hogyha snakepit mosolyog egyet rajta, de úgylátom sajna ezek szerint nem ez jött le :((((

Ciki helyzet :(, mostmeg összeszorul a gyomrom emiatt...

Minden esetre akkor 1értelműen:

Örülök neki, hogy snakepit szorgosságával, és abszolút önzetlenségével rendelkezésünkre bocsájtja a borítókat pont.

Nekem tetszenek így is, úgy is, és tudom, hogy rengetek fantázia, tehetség, és munka kell hozzá.

Miért nem írja rá a nevét a borítóra? Örülnék neki, sőtt el is várnám!

Ha emiatt nem lesz berakva egy sem többet az szívetek ügye (az pedig úgy látom szerencsére nagy van mindkettőtöknek, és nem állt szándékomban megtörni :((( ), remélem megértettétek a hozzászóllásomat, és egyhül a helyzet.

Ui: az " egy-két naponta szinte minden 2005-ös európai The Cure fesztiválon ottvoltam" részt azért írtam, hogy éreztessem, hogy egy Cue koncert után az embernek aztán legkevesebb kedve van borítót tervezni. Másrészt úgy tudom legalább kettőn voltatok. De remélem, hogy megírod pontosan mennnyin...

Előzmény: love cat (10210)
Don Valentino Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10214
Á, szar MD-re dolgozol DAT helyett. :o)))))
Előzmény: kozakz (10189)
e_dora Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10213
Előzmény: Törölt nick (10212)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10212

említettétek, hogy valaki grátisz elérhetővé tette a szegedi koncertet. ha már grátisz, akkor gondolom nekem is szól. hol bukkanhatok rá?

love cat Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10211

Az még idekívánkozik, hogy szívesen látnám mások szellemi termékét is itt, mert többől jobban lehet válogatni.

Kicsit úgy érzem mintha energiavámpírok lennének erre. Arra mindenki jó, hogy adjon, és érdekes módon utána a kritikai hányados a plafont verdesi.

Aki ide ír, annak rendelkezésére áll egy pc. Lehet jobbat, lehet szebbet, lehet többet csinálni.

Lehet ismerőst, barátot, cserepartnert keresni. Az internet szabad és mindenkié, mindenkinek ott a lehetősége gyűjtemény kiépítésére, csak elkell kezdeni. A fanyalgást meg illene abbahagyni, és az arra fordított energiát értelmes dologba fektetni.

A baj, hogy itt már nem építő kritikáról van szó, mert azt mindenki szívesen látja.

love cat Creative Commons License 2005.09.12 0 0 10210

" Természetesen ezt nem feltétlen snakepit kötelessége, bár a teljesség kedvéért, már csak azért is bedobnám ide 'feljavítva'. Majd elnevezzük este után, reggel átgondolva, egy-két naponta szinte minden 2005-ös európai The Cure fesztiválon ottvoltam, és MINDEMELLETT, MÉG VOLT ERŐm mindhez készítenem borítót is, de a saját hazámban tartott koncertről készült felvétel borítójáról, még átgondova lemaradt egy-két fontos infó, ezért újra nekiugorva kiadom a v2.00-ást is.... :))))))))))"

Nem lesz átjavítva

Ha egyre ráírjuk, akkor jöhetne a többi X darabra is, ha bármikor megtudunk róla infót

Nekünk itthonra jó

Legközelebb nem lesz berakva egy sem, mert csak fanyalgás lett belőle

Ha ránk értetted nem voltunk ott minden 2005-ös koncerten

Snakepit neve sincs a borítókon

Elnézést, hogy én válaszoltam Snakepit helyett, de Ő már elindult dolgozni és én is mindjárt rohanok az oviba, melóba....

Szép napot!

Előzmény: away alone (10209)
away alone Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10209

Ne turkáljátok már annyian az orrotokat!

Mint már azt írtam a flac (is többek között) tökéletes master formátum (lossless=veszteségmentes), vagyis, olyan, mintha magát az eredeti eszközzel velvett anyagot kaptuk volna meg, amit mindenkinek saját felelőssége/tudása alapján kell megpróbálnia feldolgozni.

Személy szerint örülök neki, hogy ebben van, mert így van miből 'feljavítani' a saját fülem igénye szerint (nem mintha ezt ugyebár nem csinálnák meg az összes front recorded master felvételekkel /pl. a gitár effect nélkül rögzítve/), márpedig ez pont ennek felel meg!

Tehát a minőségével egyáltalán nincs baj, mivel ez így szól eredetiben, most mindenki lehet a saját hangmérnöke (ez jó néhány együttest menthetne meg néha akár a bukástól is, gondolok itt most a néhány valódi hangmérnökök álltal bekevert/feljavított és kiadott/eladott silány stúdió munkákra :)))

Én pl. mint minden digitalizált/master munkámnál megtartom azokat, mert minden esetben ez a legjobb, és ha később nem tetszik a 'feljavított' (pl. új stúdió progit találok, ami kecsegtet valami jobbra), akkor mindíg van master aminek újra nekieshetek, hátha még jobb lesz...és általában sikerül is :)))

A borítók témája:

Úgy vettem, ki, hogy azzal van probléma, hogy nincs feltüntetve egyéb infó a forrásról...

Ez való igaz, mint ahogy az is, hogy sokszor viszont egyáltalán nincs, vagy ha van is az nem teljesen valós, pláne mire a P2P hálózatokraa kerül.

Úgy gondolom, hogy ennek az egésznek annyi a tanulsága, hogy innentől kezdve, ha van nfó a felvételről, akkor azt rá kell írni, mivel nincs felvétel, felvételt készítő/kiadó nélkül sem.

Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy itt szabad szellemi termékről van szó, és a felajánlás önzetlenül, és ellenszolgáltatás nélkül a közösség részére szolgál pl. snakepit borítói. Emiatt pedig kötelezni sem lehet/szabad, viszont kérni már igen, de akkoris az alkotó dönt.

Ezt csak azért említettem, mert pl. -fki- nem nyilatkozott az nfó(txt) fájlban arról ,hogy miként lehet terjeszteni az Ő felvételét (GNU szerű rövid pirate licensz :-). Márpedig enélkül semmire nem jogosult :))) bocs, de így van a linuxosok, a crackerek, és hackerek, kalózok közt...

A jótét jeleként következzenek azok a 20050826-Szeged.txt fájlban olvasható nfók, melyek a Cure szegedi -fki- álltal rögzített/publikált felvételről szól, és melyeket a borítón is kellene és illene szerepelnie, ha már legalább tudjuk azokat:

Source: AUD
Quality: good
Generation: master
Lineage: Core Binaural Mics (with bass roll off) + MZ-R70 --> WAV --> FLAC (level 8)
Taped by: fki
Seed by: fki @ PPTT-forever drowning in torrent

http://www.foreverdrowning.com/torrent

Itt jön a teljes setlist az encore-okkal....

Total: 159:19

Line up:
  Robert Smith,
  Simon Gallup,
  Jason Cooper,
  Porl Thompson

Természetesen ezt nem feltétlen snakepit kötelessége, bár a teljesség kedvéért, már csak azért is bedobnám ide 'feljavítva'. Majd elnevezzük este után, reggel átgondolva, egy-két naponta szinte minden 2005-ös európai The Cure fesztiválon ottvoltam, és MINDEMELLETT, MÉG VOLT ERŐm mindhez készítenem borítót is, de a saját hazámban tartott koncertről készült felvétel borítójáról, még átgondova lemaradt egy-két fontos infó, ezért újra nekiugorva kiadom a v2.00-ást is.... :))))))))))

Mondjuk az a Line Up-rész tényleg nem ártana, mert egyből kibukik, hogy 4-en billentyűs nélkül játszanak, egy régi ismerőssel. (jó mondjuk aki ott volt az tudja, de aki nem az meg hülyén fog meghallni :)))))))))))

away alone Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10208

Wow, hoppsz! Ennek még nem néztem utána=nem is tudtam :)

Szigi (10180): valóban nem lehet észrevenni a vágásokat :)

Azt tudtam eddig is, hogy ez egy összevágott koncertfelvétel :), de ez most mellbe vágott, hogy 3 koncert előadásából született a Paris. Pedig annyira egynek tűnt...

Előzmény: inyourroom (10178)
e_dora Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10207

oké :)

amúgy nekem sem szoktak kelleni a gyengébb bootlegek audióban, meg igazából már soha nem hallgatok cd-t, mert túl nagy :), dehát ez van.

Előzmény: real_geri (10206)
real_geri Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10206
azért vagyok meglepve, mert nekem nem szokványos, mint ahogy a monkey's audio sem szokványos, de van aki esküszik rá.
(az apple lossless formátumot meg röhögve legyártja és visszafejti a wines és mac-es iTunes, minősége kiváló, és alapból az itunes-al akár win-en is audió lemez gyártható. nem mindíg a legbonyolultabb eljárás a legprofibb, mert az sokáig tart, biztos jó...)

192kbit-re meg, igen, lehet hallani, erre találták ki a variable bitrate funkciót és a highest 320kbps értéket, na ne halljuk már ki a 320kbites résznél a diffit, ha lehet, ahol meg nincs hang, ott lemehet a ráta nyugodtan.

a bekapós részt meg kihagyom, nem járna jól vele senki.
Előzmény: e_dora (10203)
e_dora Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10205
ja látom van egy soundcheck dvd is.. a francba a gigákkal :(
e_dora Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10204
ettől függetlenül, ha vki felteszi tömörítve, annak biztos sokan örülnek.. :)
e_dora Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10203

ha flacról van szó, akkor nem tom mit vagy meglepve, ez a szokásos, és igenis indokolt lehet akár szarminőségü felvételnél is a _veszteség nélküli tömörítésű formátum (az eredeti audiót kapod vissza a wavban!), mert az mp3 nagy gányolást bír csinálni a zajos dolgokon... (szvsz manapság már illik hallani a 192 és a wav közti diffit, tíz éve még mindenki hüledezett a 128k-son is, de azóta talán kifinomultunk.) a másik, hogy ezt valaki rendelkezésre bocsátotta, megcsinálta stb, innentől kezdve, akinek nem kell vagy nem tetszik, az bek.p6ja. egyébként meg www.dbpoweramp.com, ez az égvilágon minden formátumot átkonvertál jól.

többiek: most akkor mi van a videóval, van?

Előzmény: real_geri (10201)
real_geri Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10202
miután fogalmunk sincs (nekem legalábbis) honnan van
az előrhetőséget away alone-tól kaptam, akinek MEGKÖSZÖNTEM az emailváltásunk alatt.

remélem kielégítő voltam
real_geri Creative Commons License 2005.09.11 0 0 10201
véleménnyilvánítás != fikázás, ezt szeretném tudatni a két kollégával.

az, hogy esetleg nem tetszik, hogy egy olyan tömörítési formában van a felvétel, ami
1: erősen nem indokolt
2: erősen kihívásokat támaszt a felhasználóval szemben
azért megemlíthető szerintem.

a tömörítéssel és az anyaggal valóban nincs gond, de ez csak azután derül ki, ha
1: megtalálod a legjobb playert
2: kitömöríted wav-ba, és akkor már nem akad ki a legtöbb player tőle

attól hogy ezt megemlítem, azért nem kell a falra mászni, mert ez nem fikázás, hanem tény

és a kézcsokólási igény azért erős túlzás bármennyire is örülünk neki.
én akár fizetős helyről is leszedtem volna, ha arról van szó, nem csak itt pampogok, hogy megvan ingyé de szar anyag.
Szigi101 Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10200

Az egyik új DM szám refrénje: "How did we get to be this far apart?"

dryader Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10199
Hello!
Lehet nagyonon hülye kérdés, csak szeretném tudni, hogy mit jelképez Robert gitárján a 696os szám. Ha valaki tudja írja le, köszi!
anyegin Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10198
köszike +loveCat Neked is!:)
Előzmény: Szigi101 (10196)
love cat Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10197
Előzmény: anyegin (10195)
Szigi101 Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10196
http://lettertoelise.uw.hu
Előzmény: anyegin (10195)
anyegin Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10195
tudsz valahol korrekt dalszöveg-fordításokat esetleg? a kérdés a többieknek is szól.
Előzmény: Törölt nick (10194)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10194
ja, a dalszövegekre gondoltam.
Előzmény: anyegin (10144)
Szigi101 Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10193
Én is Szegedet hallgatom, flacból simán ment Xact-el a wav. Fasza, éppen az At Night szól... "It's a perfect night!"
Mishproton Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10192

Csatlakzom, szerintem is nagyon jók.

Továbbá rengeteg meló megcsinálni őket, én alapból lusta vagyok hozzá, ezért is köszönöm a remekműveket:))

Sziasztok.

Előzmény: anyegin (10191)
anyegin Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10191

Aki fikázott itt az utóbbi időben, mmint a Szegedi koncerttel kapcsolatban, annak a felvétel minőségével volt baja. Nekem nagyon tetszett a koncert élőben, nem is tudom leírni mekkora élmény volt... De a legtöbben így vannak vele szerintem.

Snakepit: sztem nagyon korrektek, stílusosak a borítóid, nagyon köszi, hogy felteszed őket.

love cat Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10190

Mi is áltunk már koncerten diktafonnal a kezünkben (tudom az nem kamera :-))

Én is írhatnám, hogy mi ez a fikázás, miért támadsz. Lehetet volna másképp is írni.Pl: miért nem írjátok rá az infót?

99%-ban nem tudni az adott felvételről semmit ...

Mindegy, köszönjük az építő kritikát... Megfontoljuk, de nem hiszem, hogy azon  a pár száz borítón változtatni fogunk, ami már készen van...

Téma lezárva :-)

Szép napot!

kozakz Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10189

a borito kidolgozasaval semmi bajom, nekem egy text fajl kinyomtatva is megfelelel. a felvetelrol kene kiirni valamit.

lehet hogy nem voltam vilagos, de termeszetesen ugy ertettem hogy ha mar abban a pillanatban rendelkezesre all a felvetelrol az info (lineage, recorder etc) amikor csinalod a boritot.

fki beirta az info fileba mindazt amit tudni kell a felvetelrol. ha attol tartana hogy

valaki lenyomozza es rosszat tenne vele akkor valoszinu nem irta volna ki.

viszont csak en erzem ugy hogy megint csak a fikazas, tamadas jon feloletek?

a koszonet meg mindig elmarad. eddig away alone-on kivul nem rebegett egy halk koszit it senki ugylatom a gratisz felvetelert.

boritot gyartani otthon az uri melo. a tomegben 2 ora 40 percet tartani egy kamerat

viszont mar teljesitmeny :) ne hogy melre szivd :)))

sajnos csak ilyen gaz boritom van.

Előzmény: love cat (10186)
love cat Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10188

Szóval ez egy 1989-es koncert, én 2004-ben cseréltem el egy francia sráccal.  Ő  bárhonnan beszerezhette , de pl soulseek-ről is leszedhette...

Előzmény: love cat (10187)
love cat Creative Commons License 2005.09.10 0 0 10187
1

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!