Mit csináltak Nikonék? Aktiváltak valami +1Fe javulás funkciót? :D Ha azt nézem,hogy extrém,szinte hihetetlen 36MP-t zsúfoltak FF-re akkor látatlanban erre a képre 1600-ra,max 3200-ra tippelnék. De 6400? :O Vagy csak én ledpődöm meg,hogy ennyivel jobb a végső példány képe mint a kiszivárgott erősen "vérző" magas iso-s képek
A gombok ugyan olyanok szerintem, a nyomásuk tűnik jobbnak, főleg a kereszttárcsánál. Az finetuningot mindnél be kell állítani. A tárcsák is jobban kiállnak. Az iso gombot tehetnék már végre oda ahová a Canon. Ezt a dioptriaállítós dolgot meg valami külföldi "jószág" kifogásolta, szerintem az is jobb (már amennyiszer azt álligatja az ember). A kártyaajtó viszont határozottan patentebb, mint a D700-é, de sajnos a D300 záras megoldása volt az igazi.
Próbálkozom. Sajnos az ára miatt ez nem lesz tucatgép, de úgy gondolom nem is fog benne csalódni senki aki megveszi. Nekem a sorozatlövő képessége az egyedüli hátránya (eddig). A markolat is kelleni fog hozzá nekem.
Nos, nekem is kezembe van a motyo, elso ami eszrevetel a kepek letoltese elott, hogy AF fine tuning-ot nagyon precizen be kell allitani rajta mert haklis a lelkem :) kezeloszervei viszont velemenyem szerint pixelpro allitasaban szemben gagyibb kemeny muanyag hatasuak mint a D700-e a dioptria allito pocokrol ne is beszeljunk :D tiszta retro feeling :D
Passz. A D4 nem véletlenül "csúszott" 1 hónapot, viszont a D800 még korábban is jött. Én sem számítottam ilyen eredményre a látottak alapján. Természetesen a jpg képei gyengébbek (színzaj terén főképp), de ott is van 1 fé előnye a D7000-hez képest. Este kipróbálom tényleg szegényes fényviszonyok között is.
Arról van netán információ, hogy reszelt-e még a Nikon a gépen? Mert a bejelentés után előkerült ("megbízható")képek, amelyek magas ISO-n készültek azért egyértelműen gyengébbek voltak. Viszont ezek a képeid nem éppen könnyű fényviszonyok melett is meghökkentően jók. Ha 1Fe-vel,vagy akár 1,5-2-vel rosszabb lenne,még akkor is rá lehetne mondani,hogy bezony a 36mp-nek ára van és jó ez így... (és ugyebár a középformátum gépek sem iso-bajnokok,hiába a nagy felület/terület)
Csak a viszonyítás miatt hozzáteszem: az iso 6400-as kép f5.6-on 1/200-ad záridővel készült. Sportrendezvényeken (beltérben) általában ilyen (vagy ettől jobb) fényviszonyok között szoktam fotózni.
Nem szó sincs erről. Lényegében a cég kereskedéssel (is) foglalkozik. Ma kaptam meg azt a példányt amit a bejelentéskor megrendeltem. Jövő hétre kaptam ígéretet másik példányra, aminek már jóformán van is gazdája. Az árakat próbálom mérsékelni a jut is-marad is elven.
Igen bocs ezt nem írtam. A kivágás a D7000 kb. 100%-os kivágása. Iso 3200 felett van zajszűrés (bár a D800-nak ott még nem biztos, hogy nagyon kellene) ami (LR 4, D800/D7000) 3200-on 40/40, 6400-on 40/50, 12800-on 50/50, 25600-on 50/70
Lopikulat, vannak LBA es GAS tuneteid is boven - felteve ha jol emlekszem hogy te mutattad be egyszer a fotos szekrenyed tartalmat egy masik topikban. Ha megsem, akkor marad a PFA.
Ugye a Contax melle Burberry esokabat is dukalt. Igy szall partra a stilusos magyar... Es meg stilusosabban hatra is hagyja kesobb a Burberry-t, mert ugye az elete fontosabb :)
azzal nincs is vita, hogy a 30 centis pelo hosszabb, mnt a husz centis. Mint ahogy azzal sincs, hogy az ujabb gepek lehetosegei kiterjesztettebbek. Nem kell doktoratus, hogy ket, egymas melle tett szambol kivalaszd a nagyobbat. Nyilvanvalo, hogy a D70 utan jobb volt a D3 es valoszinuleg a D800 jobb lesz a D3-nal. Pont.
Hogy mi modon jon ide Capa, aki azert valasztott Contaxot a partraszallashoz, hogy mikozben probal nem golyot kapni a hatsojaba es nem megfulladni a pokol bugyraban azt nem tudom. Mas a lelekesedes es mas az okoskodas.
Én nem találtam köztük lényeges különbséget. A vertikális fogásnál a hátsó ujjtámasz ad nagyobb stabilitást, de igazán megfogni még mindig nem lehet középen. Az iso-t azt inkább Aga-nak írtam.