tegnap láttam moziban egy csodálatos japán filmet (EUREKA - rend. Shinji Aoyama). már régóta készülök megnézni, de mivel közel 4 órás, így mindig halogattam. közben sikerült videóra vennem egy német csatornáról, de nem értettem belőle semmit, ezért annál is inkább meg kellett nézzem. nem bántam meg, nagy élmény volt.
a filmről: amolyan művészfilm, filmdráma súlyos emberi kérdésekről, de szerencsére nem művészieskedő. a hosszúsága miatt nem kellett aggódnom, egy percig sem unalmas, bár lassan hömpölyög a történet, de így kell lennie. mindegyik szereplő élvezetes alakítást nyújt, az egyik legszebb japán film amit valaha láttam. egy csomó filmfesztiválon kaszálta a díjakat, nem mintha ez bármit is jelentene. csak melegen tudom ajánlani mindenkinek megtekintésre. a Cirko-Gejzír moziban vetítik időnként (csak ott).
Europa, Europan egy régebbi Zhang Yimou film megy (aki a Hero-t rendezte), a Shanghai triád. nem rossz, de nem akciófilm, inkább társadalmi dráma. láttam, bár én a director úrért nem vagyok annyira oda.
viszont a Viasaton szerda esténként hongkongi akciófilmek fognak menni, holnap kezdik. ráadásul egész jók. remélem lesz Jet Li OUATIC sorozat és a Fist of Legend is. tavaly Jackie Chan klasszikusokat vetítettek, azok marha jók, igazi kung-fu filmek.
--------------
a koreaiak is gyönyörűek, sőt a thaiföldiek, vietnamiak, kambodzsaiak, szingapúriak, ...stb. is:))
az én két koreai kedvencem: Kwon Sang Woo és Joo Jin Moo
milyen jó Angelia Jolie-nak, örökbefogadott egy kambodzsai árva kisfiút, Maddox-nak hívják:)
Nem tudom milyen verzió van, én sajna csak letölteni tudom, telepíteni nem, erősen korlátozva vagyok. Explorerem van, és win 2000-em, ami qrva szar, egy csomó minden nem működik alatta, de sajna ez így is marad egy darabig. Dolgozós gép. Otthon meg nincs net...
idő hiányában kattints rá itt a három linkre, csak torzók, de kostolónak megfelel.
a Happy2000 az egyik kedvencem tőle, de van több is, sok-sok (mindet még én sem hallgattam végig, de épp itt az ideje). a mixelései többnyire katasztrófálisak, szeret turmixolni és hiphápolni:))))
egyébként meg nagyon energikusak, életörömöt sugárzóak a gyorsai, helyenként egész kemények, dögösek. a lassúi között van néhány kifejezetten szép, mélyérzésű, lélekmelengető.
zeneileg a canto-pop nem egy nagy szám, ebben a japik sokkal jobbak:))
a megynyitások/letöltések pillanat alatt megvannak, szinte azonnal, de mivel elég sok, lehet hogy majd pontosan belövöm neked miket érdemes meghallgatni. természetesen vannak gyengébb számai és szörnyűek is.
a Gackt bábút már felfedeztem magamnak, be is tettem ide egyszer, hogy ilyet fogok hozatni Japánból (a filmek és CD-k helyett:DDD), ha a tesóm tényleg kimegy hamarosan:))))))))
a Real Player-nek az utolsó verzióját érdemes letölteni, a v10-est, az nagyon fasza(pl. felismeri az albumcímeket és kiírja, stb.) persze kell hozzá egy frissebb Netscape is, mert ahhoz tartozik, úgy a 7-es verziótól. érdemes időnként frissíteni minden progit. most látom az origon csak régebbi változatok vannak.
itt a linkje, mintha én is innen töltöttem volna le: Real player v10
Van real player.... Csak nem műxik. Néha lejátszik valamit, van hogy hagja nincs, csak képe, de legtöbbször se hang, se kép. A szaki fél napig szöszölt rajta, de ennyi.
rajtam ismét kitört a Kína-mánia, a hétvégén csak hongkongi filmeket néztem(meg Jackie Chan régi filmjeit) egyszerűen imádom őket, hihetetlen jók és élvezetesek, csodálatos színészeik vannak, teljesen feldobnak:))
hogy őszinte legyek, én valamivel jobban szeretem a kínaiakat, mint a japikat, valahogy normálisabbak és sokkal életrevalóbbak, talán még szebbek és szexisebbek is. a koreaik is jók, de ők megint mások:))
na mindegy, szóval, egész Ázsia jöhet a keblemre:))))
örömmel hallom, hogy Gackt is Kína-mániás, sőt az Ando gyerek is gyakran járkál Hongkongban. hát nem hiába...
egyébként nem nagyon bírja egymást a két nép, mondjuk nem csodálom, mert elég különböző a lelkialkatuk, mentalitásuk:)
---------
a hétvégi mozizás közben rájöttem, hogy nekem nem námber vánom van, hanem námber túm. hát hiába, nem vagyok monogám, legalábbis lélekben:)))))
Leslie Cheung-ot akkora élvezet nézni a vásznon/képernyőn, hogy nem tudok vele betelni. amellett, hogy egy színészóriás, popbálvány (volt), hihetetlen erotikus kisugárzása van..., ez mondjuk így a fotókból egyáltalán nem jön le:)))
szóval, ő is imádatom tárgya, annak ellenére, hogy biszexuális hírében állt.
nemcsak nem monogám, de tabudöngető is volnék?????
ígérem, ő az utolsó kínai akit betettem, különben ki leszek innen utálva :)))
oké! :-) De, mint kiderült , Sárkány mégiscsak vágja az angolt.
Leon Lait Harpo miatt tuti meg fogom hallgatni, de nem most.
Most Imai látható, annak bizonyítására, hogy a Buck-Tickben van még más látnivaló is Atsushin kívül! :-)
:-)~~~~
Kár, hogy Imai fennti imidzséből-korszakából való klippem nincs. Azóta elszálltak az évek über-kawaiiisága fölött. Most már csak eccerűen kawaiiii!! :-)De semmi gond, jól elvagyok a képekkel és a ZENÉVEL!
ELKÉPESZTŐ!! Ilyet még nem láttam! Nem semmi ez a fickó! - kapásból 7 teljes albumot le lehet tölteni a LL.com-ról, de videó nincs, viszont az LL-audiókban a rengeteg szám mellett live-ok is vannak!!
LL mindezek ellenére hallatlanul népszerű popsztár Ázsiában és a lemezei is jócskán fogynak:)