Keresés

Részletes keresés

Mamyone Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1316

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy anno a szülés, terhesség 3.0 fórumon volt egy szüléstörténetek blokk, amiben mindenki megírta, hogyan zajlott a nagy esemény. Anno én is "oldalra vetettem" a történetemet (twoinone néven), ám sehol sem találom. Megvan ez még valahol? Vagy tudtok segíteni, hogy találom meg?

Most ismét terhes vagyok, és szívesen átolvasnám újra... :-)

Előre is köszönöm a segítséget!!

Gonoszka2 Creative Commons License 2008.10.04 0 0 1315
de jóóóóó igazán örülök. Sok kitarztást az elkövetkezőkhöz.
Előzmény: veron3 (1307)
Caitlin Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1314
mail ment az itteni cimedre.
Előzmény: veron3 (1313)
veron3 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1313
Nagyon szépen köszönöm! Veletek mi a helyzet? Jöhet e-mailben is a válasz, ha azt preferálod!
Előzmény: Caitlin (1308)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1312
Hat az elso gyereknel en is igy gondoltam, hogy egyszercsak leesett a tantusz. Aztan amikor valoban megszuletett, akkor ket napig csak nezni birtam, hogy JAAAJ! MILESZMOST??? :DDD
Előzmény: moninyufi (1311)
moninyufi Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1311
ugye-ugye, nekem is most esett le
Előzmény: Nemlajos (1310)
Nemlajos Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1310

basszus, ennek a terhességes dolognak tényleg ez lesz a vége...:o

:)

Gratula, gyönyörű!!!

Előzmény: KisTiggrincs (1306)
moninyufi Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1309
tündélri gyerek, gratula hozzá, és sok boldogságot meg természetesen jó egészséget mindannyiótoknak!
elnézzük neki, hogy lefoglalja a mamit :-)
Előzmény: KisTiggrincs (1306)
Caitlin Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1308
hatalmas gratula! nem huztad/huztatok sokaig :)) kitartast a mostantol kovetkezokhoz :P
Előzmény: veron3 (1290)
veron3 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1307
Gonoszka, persze, hogy emlékszem, köszönöm szépen! :)

Ritique, Neked is, jó érzés, amikor a régi virtuális ismerősök sem felejtik el az embert :)
Előzmény: Gonoszka2 (1305)
KisTiggrincs Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1306

Sziasztok!

Hoztam két Zalán fotót, egy szülőszobásat meg egy tegnapi itthonit :)

Lesz majd szüléstörténet is, ha hagyja, hogy befejezzem :)

Gonoszka2 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 1305
szia veron3
talán még emlékszel rám. Sok szeretettel gratulálok lányod megszületéséhez, és sok boldogságot, egészséget kivánok nektek.

Nagyon szép Zita és a születéstörténetedet is jó volt olvasni :-)
ritique Creative Commons License 2008.10.02 0 0 1304
Kedves Veron! Nagy nagy gratuláció! Sok boldogságot Zita babához! Nagyon szép a születéstörténet! Majdnem sírtam rajta!...
4tissimo Creative Commons License 2008.09.30 0 0 1303
Éljen és gratula! Olyan pont-jó méretei vannak Zalánnak, kíváncsi leszek a fotókra, biztos olyan kis formás baba...
Előzmény: Allia (1302)
Allia Creative Commons License 2008.09.29 0 0 1302
KisTiggrincs kisfia megszületett. Az alábbi hírt olvastam a 2008/2009 téli babák topikban.

"2008. szeptember 28-án 14:35-kor megszületett Zalán Ákos fiunk. 3690 g és 54 cm. Jól vagyunk mindketten. Pusz, Tigrincs."
moninyufi Creative Commons License 2008.09.28 0 0 1301
hát ez tényleg szép szüléstörténet
Drukk a további problémamentes szériához és jó egészséget babának-mamának!
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1299
hat... ize... majdnem... ;)
Előzmény: Mikolt (1297)
Allia Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1298
Gratulálok mégegyszer, gyors, és ügyes voltál. :-) mindjárt felteszem az indexesbabak.uw.hu oldalra
Mikolt Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1297
szembol, a szokott modon:)
Előzmény: Moka25 (1296)
Moka25 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1296
este 7tol reggel 8ig alszik egy hang nelkul
Áááá!!!;))) Ilyen gyereket hogyan kell csinálni??;))) Mondjuk most már késő... lesz, amilyen lesz;)))
Előzmény: Aiiaiiyo (1294)
Moka25 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1295
Értem, köszi!
Tudom, hogy nem kötelező, csak lusta voltam kifejteni;))

De azért döbbenet, hogy létezik doki, aki emiatt bunkózik:((((
Előzmény: Törölt nick (1283)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1294
nem mondom, hogy majd a kovetkezo, mert magam is abban remenykedem, hogy az embernek lehet ketszer egymas utan mazlija, es a masodik gyerekunk is olyan kisangyal vonasokkal bir majd, mint az elso (pl. este 7tol reggel 8ig alszik egy hang nelkul ;))

tovabbi ugyanilyen mindent kivanok! :)
Előzmény: veron3 (1293)
veron3 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1293
Igen, olyan. Az egesz terhesseg ilyen volt, semmi komplikacio, semmi kemenyedes, izomgorcs, vizesedes, tenyleg nagyon-nagyon szep volt a babavarasom, magam is alig hiszem. Meg voltam gyozodve rola, hogy a tankonyvi terhesseg utan nehez szules var ram, de nem lett igazam :)
Előzmény: Aiiaiiyo (1292)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1292
de szep, mint a harom kivansagban ;)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1291
mi a gond a 15 honappal? :))) (tobbszor irtam mar, hogy nekem konnyu, a ferjem is itthon van napkozben, es mindkettonknek rugalmas a munkaideje :))

egyebkent nagoyn fontos amit irtal, en gyerektol fuggetlenul is az udvariassag hive vagyok, vezetes kozben is, mivel a remeny hal meg utoljara, hatha ragad valami az emberekre...

hehe, eszembejutott megegy: kb 2 hete westend. jovok babakocsival a parkolobol az uzlethazba, a ferjem megy elol, nyitja az ajtot, pont jon kifele egy csaj, elengedi, az tartja az ajtot, majd mikor odaerek, elengedi :-o hat en kopni-nyelni nem tudtam (az a jo kis tuzzaro vasajto...) fura emberek vannak amugy, de tenyleg ertekelni kell a kedvesseget (nem csak terheseknek, meg kismamaknak, meg anyukaknak, hanem amugy is)
Előzmény: Törölt nick (1289)
veron3 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1290
Allia, ime akkor kéthetes késéssel, de itt a szüléstörténetem:

Szeptember 11-én, csütörtökön sűrű napunk volt, reggel mentünk CTG-re, ahol még semmi nyoma nem volt annak, hogy szülnék, meg ugye én aztán megbeszéltem a lányommal, hogy addig marad, amig a dokibácsink külföldön. Ennek örömére megerősitettem a keddi CTG-t, és beirattam magam csütörtökre is. Ezután elmentünk még babaruhát túrni, meg a legjobb barátnőmhöz a hordozóért és egyéb cuccokért, amit kölcsönbe kaptunk, majd jöttünk haza. Délután aludtam egyet, ez az utolsó hetekben szokásommá vált. Este jött az allergiás roham, bőröm viszket, orrom dugult, tudtam, itt a nemalvás ideje. Hajnali négykor letettem a könyvem, hogy azért most már itt az ideje aludni. Éppen elnyomott volna az álom, amikor az első fájást éreztem. Nem hittem volna, hogy itt az idő, de 5 perc múlva jött a következő, és újra meg újra, hasonló időközönként. Zuhany, pihi, nem múlt, maradt, 6 után 10 perccel felhivtam a szülésznőt, aki mondta, menjünk be, megnéznek, és ne izguljak, első gyerek nem jön gyorsan :D Felébresztettem Tomit, aki nyugodtan vette tudomásul, lehet, ma találkozunk a lányunkkal. Valamikor 7 előtt indultunk el, és ¾ 8-körül értünk be a SOTE II-re. Azonnal a vizsgálóba, 2 ujjnyi tágulás, elsimult méhszáj. Szülésznőm rögtön szülőszobába vitt, nem is a vajudóba. Kaptam infuziót, hogy majd abba megy az antibio, amit a streptora kapok. Tomi is bejött, helyettes doki megvizsgált, és mondta, még másfél, két óra a babáig, addig megcsinál egy császárt. Szülésznő otthagyott azzal, ha jön a „kakilós” érzés, azonnal szóljunk, és berakott egy Sting CD-t, arra vajudjak :) 10 percen belül mondtam Tominak menjen Margitért, aki jött, megvizsgált, és telefonált a dokinak, aki szerencsére még éppen bemosakodott, hogy a császárnak várnia kell, jöjjön le. Ez volt 8:40-kor, doki jött 8:45-kor, négy tolófájással Zita meg is született 8:58-kor :) 3360 grammal, és 54 centivel. Mivel rövid volt a köldökzsinór, plusz a nyaka körül, ezért nem tudták a hasamra rakni, de Tomi megfoghatta, miután kibogozták. Lepény kb. 42 hetesnek látszott, igy nem csoda, hogy ezeket összevetve Zita korábban jött. A gátmetszés kb 4 centi, 4 öltés, és belül is varrni kellett, mert a baba „szántott” a vállával, a varrás tovább tartott, mint a szülés :)Szerencsére nagyon jó volt a szoba, ahova kerültem, sokat segitettünk egymásnak, és támogattuk a másikat, amikor éppen nem érezte túl jól magát. Az osztályos nővérek majdnem mind kedvesek voltak, a csecsemősük változó, de igazából a 3 nap kibirható volt. Zita nem kapta el a streptot, és be sem sárgult, igy hétfőn már haza is jöhettünk. Alapvetően nagyon szerencsés vagyok, mert a sebem nem fáj, simán ültem már másnap, és mire felfoghattam volna mi is történik, a baba már meg is született, villámgyorsan, első gyerekre nem jellemző gyors tágulással. Doki is, szülésznő is mondta, második babánál első fájásra indulni kell, persze lehet, hogy a másodikkal egy teljes napot vajudok majd, de ez a jövő zenéje :)

Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1288
hm. lehet, hogy inkabb blogolnom kene :)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1287
lehet, hogy o az :) nekem alapvetoen szimpatikus volt tavaly a SOTE II-n, ugyhogy orultem, amikor belebotlottam itt a Margitban.

az egyik top10 bunkosagi elmenyem epp tegnapi. A 14 honapossal, meg "biztos nem ikrek?" mindenoras hassal vergodok az Auchanban a kocsival a penztar fele, amikor is a celkent kituzott kellemesen rovid sorba szabalyosan bevetodik elem egy 50 koruli ficko. mar annyira faradt vagyok igy a finisben, hogy balhezni sincs kedvem ;) ugyhogy kerestem egy masik sort. (igaz, a multkor az ikeaban elkuldtem egy not a busba, miutan szandekosan ralepett a sarkamra es meglokott :-o mert hogy o siet, en meg minek allok az utba (normal tempoban haladtam menetirany szerint a "tanosvenyen"))

persze az emberek maskor is parasztok, csak gyerekkel vagy nagy hassal az embernek rosszabbul esik az erzeketlen bunkosag.

(ja, en is csak azert utaztam BKV-val, hogy legalabb egyszer uljek Combinon, pont akkor allitottak uzembe, amikor videkre koltoztem :))
Előzmény: Törölt nick (1286)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1285
mindegy, túl vagyok rajta, 3 nap után úgy pattantam haza a kórházból, mint akit kilőttek, a 3 nap alatt pedig igazi antiszociális elemként a magánszobában tartózkodtam a babámmal, semmi és senki másról tudomást sem véve.

na ilyesmi az en jovokepem is :D

amugy en remekul mulattam a fiatal dokisag megnyilvanulasan. 36. heten ugye strepto szures. (en mar reg nem problemazok azon, hogy hogy nezek ki es ki milyen testreszemet latja, szoval) szepen lebalnazom a ruhamat, slattyogok a szek fele, kozben kerdezek, stb. feltornazom magam, jokepessegu orvosom pedig a szokasos lendulettel lespriccel a fertotlenitovel (en itt mar vigyorogtam :)) megvizsgal, minden OK, mehszaj zart, es akkor... itt megakadt egy percre... le kene venni a strepto-t... hat azt majd akkor a jovo heten...

amugy ezek engem nem hatnak meg. harom dolgot kertem tole:
1. ne vagjon bele a gyerekbe
2. rendesen takaritson ki
3. szepen varrjon ossze :)

MAS:
ma hoztak a szallitok a lapraszerelt gyerekbutort. az ajtonktol a telek kapujaig kb 100 meter. aszondja a markoslegeny (50 eves, 170 cm, 60 kg) mutassa az utat! mondom: nem olyan bonyolult, egyenesen, es a vegen jobbra. ket fazon elhuz a dobozokkal, en meg szepen lassan gurulok utanuk. a ferjem bent volt, es hallotta, hogy aszondja a baromarcu a masiknak: nem igaz, hogy nem tudott elorejonni, amikor direkt mondtam! persze, legkozelebb majd szaladok - anyad!

ugylatszik szofosasom van :)

MEGINT MAS:
A multkor a CundA-ban vettem 2 bugyicsomagot, meg a gyereknek egy nadragot. allok a sorban (3.-kent) elottem ket no meg egy ficko. kimondottan szarul voltam, szedelegtem, melegem volt, nem kaptam levegot, stb. nocik nezelodtek hatra, es olyasmikrol kezdte beszelgetni, hogy az egyiknek a huga pont terhes, stb. meg veletlen sem engedtek elore. neha azert jol esne (eddig 3x fordult elo a ket terhessegem alatt ilyen jelenseg, az egyik az egyetlen Combinos utazasom alkalmaval, amikor egy megallot mentem :))

ezeket csak igy elmenyszinten, pentek estere :)
Előzmény: Törölt nick (1277)
Mikolt Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1282
az enyem nem kerdezte, hogy hany kilo vagyok eddig egyszer sem. most szerdan emlitette meg az egyik vedono, hogy sokat hiztam, en meg mondtam, hogy igen, mert ami igaz az igaz:) aztan lezartuk a temat.
Előzmény: iricc (1278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!