És mielőtt helyrehozhatatlanul rommá offolom a topicot, topic-aputól szeretnék engedélyt kérni a kettes számú kép lenyúlására és az Angolkertbe átemelésére, és az esetleges fellelési helyéhez némi útbaigazítást is örömmel vennék! Odaát majd megmutatom, miért... ~:-)))
Egyébként csodás képek, lehet bátran pakolászni, majd én is szedegetek pár kedvencet, csak van, hogy nem mindig érek rá billentyűt koptatni olyan tempóban, ahogy azt szeretném... ~8-S
Nem tudok apró betűt. Egyszer már leírtad, hogy kell, de nem sikerült. Nem vettem a szívemre, szerintem komolyan gondolták, nem rosszindulatból mondták. Egyszerűen ez jutott rólam eszükbe.
OFF Tényleg elképesztő forgatag az az öt whippet egyszerre, megfordult akkor a fejemben, hogy ilyen koncentrációban szerintem már veszélyességi pótlék is járt volna a kertedre,. ;-) Egyébként meg azért bízzák rád a jószágokat, mert nem tudsz nekik ellenállni, és nálad biztos helyen, jó kézben vannak... ;-PPPP ON
OFF Akkor te még jól jártál, anno nekem a loboncos racka/puli jelzős szerkezet jutott - és jó pár évig emiatt öt centis tüsihaj, na most el tudsz képzelni felnyírt tarkóval? ;-P
Szóval szerintem az afgán agarazást bóknak kell venni, a legszebb fajta, amit ismerek, minden kutyás szem utána fordul, amikor egy-egy nagyon ritkán feltűnik a belvárosban... A csokiszínű talán a legvalószínűtlenebb látvány, imádnám! Hihetetlen járása van, puha, ruganyos, gyönyörű, de sajna nem az eszéért szeretik... Vagy egy saluki sem lenne rossz... ON
Némileg elfogult vagyok az afgán agarakkal. Iskolás koromban azt mondták az osztálytársaim, hogy kibontott hajjal úgy nézek ki, mint egy afgán agár. Azóta persze változtam valamennyit...
Ja elfelejtettem leírni hogy egy aranyos német juhászunk volt.2 hónaposan lett a mienk.A fiam járt vele iskolába 1/2 évig,úgyhogy okos (érettségizett!:)))))))kutyus volt.
Dehogynem jövünk!Tomi rakjad csak a kutyás képeket is én nagyon szeretem őket! Nekünk kutya is volt kerttel együtt,de nem egyszerű eset.Ilyen 60cm-es erdészkerítéssel voltak elkerítve a növények,de sokszor ez sem volt akadály.Egyedül a kerti tóba nem ment,mert nem szerette a vizet. Hát volt "vadkár":))))),de nagyon szerettük őt.2 éve halt meg 10 évesen. Alig bírtuk kiheverni!!!!
Itt vagyunk!!!!Nagyon szép kis kerted van,olyan hangulatos a kerítéssel. Ebből aztán paradicsomot lehet varázsolni! A Tomi nagyon ügyes fiú,és tetszik nekem az életfelfogása.Azért vannak itt nagyon értelmes fiatalok is,ha nem is tömegesen!!!:-))))))
Hát igen, nagyon nagy kérdés. Éppen ezért szeretnék egy olyan kertet, amit ketté tudok osztani, mert én is biztosan nagyon féltem majd a kertet. De a kutyák jönnek mindenképp, és majd úgy alakítom ki a kertet, hogy jó legyen nekem is és a kutyáknak is.
Hát ezek a kutyák nagyon murisak! Nem lesz gond, hogy kutya és kert nem igazán férnek meg egymás mellett? Én azért nem veszek a kicsi lányomnak kutyát mert féltem a növényeimet.:-))) Meg is kapom minden kertszezonban, hogy fontosabbak nekem a növények mint a lányom boldogsága, de alternatívaként a mamához (pár házzal odébb tőlünk) beprotezsáltam egyet. A kertem is megmaradt és a lány is boldog.... mama már nem annyira:-)))
Szia julika.sz! Nagyon örülünk neked! Ha megkérhetlek ne csak olvass minket, hanem szólj hozzá az olvasottakhoz bátran:-))) Ha esetleg van képed a kertedről akármilyen kicsi is, szívesen vesszük.
Igen jöhetne már a tavasz! Pár kép a nyári kertről, hogy viduljatok kicsit.:-)) még létrehozás alatt Már félkész állapotban a másik oldalról a futórózsám Az ólomvirágomat imádom
Olvaslak benneteket én is és csorog a nyálam a szép képek miatt. De most szólnék én is: agarak és kert... Izé... Nálam volt vendégségben 5 Whippet pár hónapig tavaly, amíg elkészült a kenneljük. Alapos rombolást csináltak a napi fél órás dilijükkel, mégsem tudtam megharagudni rájuk. Mi több, sosem kedveltem a fajtát, de mára beléjük szerettem...:)) Sajnos nem volt rá felkészítve a kertem, örültem is, hogy elmentek innen, pedig sokkal rosszabb soruk van egy ember-mentes környezetben :( De annyi növényemen végeztek soron kívüli metszést, hogy örülni vagyok kénytelen. Az ágyásaimról nem is beszélve: sziklává döngölték az enyhén agyagos talajt.
Azt hittem, vége a történetnek, de pár hete egy Shar-pei kölyök végzi ugyanezt, szerencse, hogy fagyos a talaj..:) Valahogy mindíg nálam kötnek ki ezek a kutyák, nem elég a játékos macska-banda a kerti garázdálkodáshoz :)
Persze. 20 éves vagyok, bár 17 nap múlva már 21 leszek. Hortobágyon lakom, Debrecentől 36 km-re. Itt van a híres Kilenclyukú híd nálunk:D
Hát igen, már párszor eszembe jutott, de majd csak akkor költözök el, ha lesz rendes munkám, és jó fizetésem, mert kertészmérnöknek tanulok, és nem tudok meglenni a kert nélkül. És már most megfogadtam, addíg nem költözök, amíg nem tudok venni egy házat. Nem lakást, hanem kertesházat, mert ha már hitelt kell felvennem(mert kell sajnos úgyis, hacsak nem nyerünk a lottón :P ), akkor olyat veszek, amit nem akarok majd elhagyni pár év múlva. Ráadásul olyat szeretnék, ahol a kert nagy, nemcsak azért mert sok lehetőséget adna, hanem, mert van egy kedvenc kutyafajtám(afgán agár), és szeretnék a tenyésztésükkel is foglalkozni, és mivel agárféle kell a hely a lemozgatásukhoz. Igaz, ezt a kutyafajtát csak lakásban lehet tartani, mert a hosszú szőre nagyon érzékeny, és ahhoz, hogy kiállítási minőségben tudjam tartani ahhoz nem engedhetem ki őket napokra az udvarba, csak néhány óráról lehet szó. Szeretnék egy kis nyárikonyhaszerűséget mellép ahol a kutyáimat tudom majd a kiállításokra felkészíteni. Persze a kert, a ház, és a további elképzelések hosszútávúak, mert nem megvalósíthatóak egyszerre, a piszkos anyagiak miatt ugye. De a kutyák, vagy 1 kutya lesz az első, mihejst lesz saját házam, mert annyira szeretnék már egyet, csak a lakásban tarthatósága miatt anyáék nem engedik. Pedig nem hullik a szőre, a heti fürdetéstől pedíg nincs kutyaszaga. Na mindegy, ez már más topik témája, de mint topikgazda megengedem a témát :D :P Éppen ezért be is mutatkozom kedvenceimmel, sajnos egyik sem az enyém, pedíg de jó lenne(sóhajtós smiley)...:D
Tényleg ketten maradtunk, és ha valaki benéz, a képeim után nem is jönnek ide többet, mert azt hiszik rossz topikot nyitottak meg :P
Ezek tényleg nagyon jó képek! Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy és merre laksz? Csak azért mert nagyon felnőttesen gondolkozol és már most készülsz a külön életre, holott még ösztöndíjat kapsz. És mit tanulsz? Kertész leszel? (Mivel tudod a növények latin nevét is):-)))
Egyébként észre vetted, hogy ketten maradtunk a topikon? A többiek felszívódtak!
Nekem van pár képem elmentve a gépen. Nekem is inkább a vidéki stílus jön be, és a majdani saját kertemnél ezt a stílust szeretném kialakítani. Nagyon tetszenek a kerti nappalik. Az utolsó képen lévőhöz hasonlót szeretnék majd kialakítani, persze azon a képen van néhány trópusi növény, ezeket valami más növénnyel helyettesítem majd, de mondjuk a musa basjoo biztosan szerepelni fog a növénylistán.
Az a kerítés!!?? Nagyon széép! Nagyon tetszik! Olyan jópofák azok az ívek benne, és olyan szép benne a muskátli. (most loptam egy ötletet a leendő kertem kerítéséhez ;)
Amit szeretnék kihozni a kertemből az kb. olyan hatást kell hogy keltsen, mint a fűzőbe szorított asszonyság. Szeretem, ha a növények kilógnak a határaikon túlra és olyan természetes rendezett összevisszaságban nőnek. Olyan igazi vidéki stílus, semmi mesterkélt dolog. A gondozásukra is csak annyi időt szánok amennyit feltétlenül szükséges. Megpróbálok pár képet felrakni a magazinból, bár most azthiszitek találok:-))) Az istenért sem.
Tervekkel én is minden télen tele vagyok, aztán fele sem valósul meg mert nekem is szállítóeszköz, pénz és időhiányom van. Igaz ez valamellyest javult, mert kaptam egy saját autót az embertől, de attól még mindig ő a pénztáros nálunk és csak annyit tudok a kertre költeni amennyit a konyhapénzből kispórolok. Aztán pedig itt van az iskola, ahol a legnagyobb dologidőben vannak a legnagyobb vizsgáim. Úgyhogy a tervek nagy része csak terv marad....:-))) Itt van pár kép a kezdetekről.Innen indítottam kb.4 éve.
Egyébként nagyon várom már a tavaszt! Anya azt mondta idén bejönnek kocsival debrecenbe hogy vegyünk virágot. Mert eddig minden évben én hoztam haza a virágokat vonaton, szatyorban, de olyan sokszor kell fordulni. Volt hogy egy héten 3x is voltam a virágpiacon:D. De idén végreee!!!! jönnek ők is, és idén belehúzunk az tuti, mert eddig csak a szatyrok száma volt a határ, na meg a pénztárca is, de most legalább nemcsak az én egy-két havi ösztöndíjam lesz a keret.:D
Minden képen veszünk muskátlit, mert sajnos hiába teletetjük ki, azok sose olyan szépek mint a frissek. Így idén megújul a muskátliálloményunk is. Valamint mindenképp veszünk még mindígnyíló begóniát, ternyét, lobáliát, futómuskátlit. Én szeretnék petúniát is, bár azzal sose volt szerncsék, mindíg sárgult, és aztán már alíg volt virágja, pedíg kapott tápot is. Ja, és kifelejtettem a záporvirágot, az árvacsalánt, és pisikét:D Büdöskét azt én fogok vetni a fák tövére, mint minden évbe, de már lassan évek óta magától kikelnek a magjai a büdöskének is. Na ennyit terveztem, aztán hogy miből mennyit az csak 3-4 hónap múlva derül ki, addig is egy szép egynyárias balkoncserép:
10????? Az nagyon jóó. Én imádom őket. A vetőmag nagyon jó megoldás!!! Olcsón teljesen be lehet növényesíteni vele egy egész ágyást. És látom van benne olyan is, amit miután kiültetted évelőként él tovább(csillagfürt-Lupinus). Ennél a növénynél pl. ha az első elvirágzást követően visszavágod, ősszel másodvirágzása lesz!
Egyébként azért is szeretem őket, mert lehet őket bolondítani! Ugye ezek a magot hozó növények arra mennek rá, hogy magot érleljenek. Az elvirágzott fejeket eltávolítva mindíg újabb, és újabb virágokat hoznak, és mivel senki se mondja meg nekik, hogy ugyan már szeptember közepe van, de ők még mindíg csak hozzák, és hozzák az új bimbókat. Csodapofa kis növények. Én eddig nem foglalkoztam ugyan velük, de idén akarok neveli valami jó kis egynyári futót, és mivel csak a meleg narancs-piros-sárga színek jöhetnek szóba, a szárnyas feketeszemre, és a sarkantyúkára esett a választás!
Én az ország középső részének déli felében lakom. Bajától keletre kb.20km-re, egy kicsi faluban. Itt nagyon kevés csapadék hullik és igen szárazak a telek és a nyarak. Már majdnem a mediterrán hatás érezhető, annyi különbséggel, hogy azért a telek itt még hidegek. Ez a hely a homokhátság eleje.
Hogy van nyírfám, az hagyján, de pontosan 10 db van az egész kertben szétültetve, meg van csüngő szil, igaz még kicsi, és van 3 db erdeifenyősuhanc meg 1 ezüstfenyő és még az is kicsi. Meg van rengeteg féle bokrom és még gyűjtögetem őket. Az a baj, hogy még szinte minden növény nagyon kicsi és nem érvényesül a 2600m2-en. Most vettünk egy búvárszivattyút és most nem viccelek a pöcéből szivattyúzott vízzel fogom az idén locsolni a virágaimat meg az örökzöldeket. A férjem dolgozott egy helyen és nagyon tetszett neki a kert. Megkérdezte mivel locsolnak, hogy ilyen szép minden. A válasz pöcelével.:-)))
Én pedig ma délelőtt bekeményítettem és vásároltam egy csomó virág meg fűszernövény vetőmagot. Drága emberem biztosan nem tart normálisnak, hogy ennyi vetőmagot öszzevásároltam, de az idén nagyon virágos ágyásokat szeretnék és ennek ez a legolcsóbb módja. Nyugtassatok meg, ugye ettől még normális vagyok?:-)))
A kedvenc újságunkban is mindig írják, hogy a szépen virágzó ágyások egyik titka a vetőmagról saját magunk által termesztett növények.
Köszönöm. ~:-D A csuprosat (Campanula medium) pedig minden rendes gazdaboltban kapni, szimpla és dupla kivitelben, színkeverékként, és itt évente kel ki annyi, hogy nem kell problémáznom az újravetéssel. Egyetlen problémám van vele, hogy olyan gyorsan leszalad, de nekem is az egyik kedvencem. :-) Egy-egy virág még potyadozik rajta szezon után, de az elszáradt csuprocskákat szépen le kell szedni. Harangvirából még érdemes próbálkozni a Campanula punctata-val, a pettyegetett legalább évelő és ha nem dögleszted ki első évben, akkor terjed is rendesen.
Nagyobbik leánykád egyébként nem tévedett: ajánlom figyelmébe ezt a képet, az üvegfestő kolleginák egyik kedvence a klasszikus tündérke-sorozat Cicely Mary Barker-től, ő a Bluebell Fairy: http://www.european-wall-tapestries.com/store/catalog/Bluebell_Fairy_Tapestry_p_597.html A kép felett a Fairies-re klikkelve ott van az egész sorozat, a vaníliavirágtól a vadcseresznyéig. :-)
Te hol laksz? Mert hogy nálunk is van hó, nem is kicsi. Úgy 10 cm, és már jó ideje, aznap kezdett el esni, amikor az első iskolanap volt.Teszek fel tavalyi képeket, most pont ilyen minden, csak már azóta túlvagyunk egy ház-átfestésen, meg lábazatot megcsinálták. Valamint a növényim is nagyobbak már, főleg a palakerítésnél nőttek sokat.Mert ott van sok bokor telepítve, hogy eltűnjön a pala, valamint uborkahálót feszítettem ki rajta végig, és arra fut mostmár lonc, vadszőlő. Hihetetlen, hogy a lonc milyen gyorsan nő. Idén kb 3 m-t nőtt hosszra, persze még sűrűsödnie kell, de ha így halad, akkor 3 éven belül eltűnik a pala;)