Keresés

Részletes keresés

Floo2 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2670

Én azért őrzök egy pozitívan értékelhető tudósítást is a Zalai Hírlapból!

Előzmény: ninovarga (2661)
Floo2 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2669

Hoppsz a link lemaradt!

http://gallery.site.hu/u/Floo

Van köztük 1-2 madár is :))

Előzmény: Floo2 (2667)
szaguaro Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2668
No meg azt se felejtsük el, hogy itt nálunk nyúlik be az országba egy kis területen az illír flóratartomány, ami ugye sokkal délebbre jellemző növényekkel büszkélkedik.Nem lehet véletlen, hogy itt vannak, nem a Mecsekben.
Előzmény: ninovarga (2666)
Floo2 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2667

Zsolti!

Bizony, napsütésből mostanság hiány van!

Más kérdés, hogy ha 20 centi hó lenne 3 hete, errefelé -5-nél hidegebb nem lett volna, míg délen és keleten szétfagyott volna minden a derült ég alatt!

A klimatológia által állított, erre a vidékre mondott, kimondottan alacsony napfényes órák száma és a borultság nagyon jól leleplezhető most!

miközben itt nem volt már régóta fagy, a déli és keleti részeken sokkal alacsonyabb minimumok vannak napok óta az ottani több derült időszak miatt!

Éves átlagban viszont a zalai (fagyzug)állomások minimumátlagai alacsonyabbak, amik több borult időszakkal nem lenne lehetséges!

Mivel nagy "botanász" vagy (bár nem tudom a vadvirágok érdekelnek-e?), a képtáramban múlt év őszétől találsz egy csomó virágos képet (kakasmandikó, kockás liliom, sáfrányok, és egyéb zalai virágok), ha van időd vagy kedved, nézz bele!

Előzmény: szaguaro (2665)
ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2666
Nagyobb szenzációnak tartom a még mindig el nem fagyott lágyszárúakat a különleges mikroklímákon.
Előzmény: szaguaro (2665)
szaguaro Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2665
Előbujt, igaz még nem virágzik. Geoofiton növényeknek kellene a napsütés is, hogy beinduljanak. Az meg nem volt 3 hete. A hóvirág is ilyen volt 3 hete is.
Előzmény: Floo2 (2656)
ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2664
Megengedhetetlennek tartom, hogy egyébként valóban nagyon szép, patinás városokat és környezetüket a normális ítélőképességűek szemében ilyen olcsó, ócska, szenzációvadász, sztereotíp fogásokkal röhej tárgyaivá tegyenek. Szerencsére, én sokkal inkább negatív jelzőkkel sztereotipizált tájon élek, így kevesebb reklamációra van okom, mint akik olyan helyen laknak, amit elcsépelt dolgokkal és fals hülyeségekkel folyamatosan az egekbe emelnek. Persze belátom, hogy az állandó, érdemtelen favorizációt csak akkor kifogásolhatnám igazán, ha olyan helyen laknék. Így csak mérgelődöm rajta, mint oly sok más hasonló jelenségen.
Előzmény: ninovarga (2663)
ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2663
Pedig alföldi viszonylatban Szegeden is jó esély van ilyesmire! Én már a lehetséges címét is tudom:

Téli kikelet a Napfény Városában!!.....stb.
Előzmény: Freddy56 (2662)
Freddy56 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2662
Itt is bimbós a hóvirág, mert volt pár mínuszos éjszaka jó pár hete, azóta meg plusszos, és a virág úgy vette, hogy itt a tavasz.
Szegények ez van bekódolva. Fagyok után langyos: ihaj, kezdjünk hajtani, virágzani. Szerencsére a helyi sajtóban még nem jelent meg erről ömlengő cikk.
ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2661
A Zalai Hírlapban is rendszeresen arról kell olvasnunk (általában a fügeszezon kezdete után 1-1,5 hónappal) hogy "megérett a füge a Mecsek déli lejtőin" és újra és újra végig kell olvasnunk a kis történelmi kitekintést, hogy "valószínűleg az első töveket még a törökök..." stb., de arról már egy újságíró honnan tudhatna, hogy a saját környezetében is nagyon sok van, ami nemhogy érik, hanem lassan már inkább ELérik...
Ésszel fölfoghatatlan, legföljebb ész nélkül...
Előzmény: ninovarga (2660)
ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2660
Totálisan elhülyített ország!
Előzmény: ninovarga (2659)
ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2659
Gázolhatnál Te itt akár májusi virágtengerben januárban, az újság akkor is a sztereotípiákat erősítő híreket-álhíreket, félreértelmezett híreket hozná. Ehhez most már csak azt kéne hozzánézni, hogy az elmúlt három hétben hány fokkal volt magasabb az időszak átlaghőmérséklete Debrecennek, Békéscsabának, Nyíregyházának és az egész keleti térségnek, mint a Dunántúl bármelyik jó mikroklímájú dombjának, mindez a hosszantartó, ebben az időszakban különösen szokatlan kelet-európai pozitív anomáliának köszönhetően. Kijev és Madrid adatainak összevetése különösen beszédes lenne.
De mire lehetne menni egy ilyenfajta hírrel, szemben a megszokott jól bevált sztereotípiaerősítő technikákkal, amelyeknek kitűnő elemei a mecseki flóra csodái, télen-nyáron, éjjel-nappal. És rendkívül könnyen emészthetőek, még ész sem kell hozzájuk, sőt, jaj, ha van...
Tibeth Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2658
Sziasztok, és hol, meg hogyan lehet ilyet ültetni?
Előzmény: aiol19 (27)
Island* Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2657
Nálunk (Érd) az utcában egyik kertben a kikeleti bangita virít. :)
Floo2 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2656

http://index.hu/tudomany/kornyezet/hovi081215

És virágzik a Mecsekben (hol máshol) a hóvirág!

Az enyhe decemberrel magyarázzák, pedig a valódi oka a hideg november!

A hóvirág hagymájának hideg kell, hogy előbújjon, ha szeptemberben lenne egy komolyabb fagyos időszak, majd októberben visszatérne a 15 fok, októberben bújna ki a hóvirág!

Pl. most sokkal inkább lehetne hóvirág akár Szécsényben is!

Sőt, ha hóvirágos részen járok, én is megnézem, előbújt-e :))

Előzmény: Floo2 (2654)
Island* Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2655

:))))

Előzmény: Floo2 (2654)
Floo2 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2654

Tegnap hallottam, megkérdeztek egy cég vezetőjét, aki növények értékesítésével foglalkozik, hogy melyek azok a szoba és udvari virágok, amik mostanában kelendőek!?

A szakember szerint egyre többen mediterrán vagy tórpusi virágokat, növényeket vásárolnak a szobába, sőt, a legújabb, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az udvarokat, kerteket díszítő, szitén mediterrán növények iránt, citrusféléket említette külön!

És amikor megkérdezték, hogy mi ennek az oka, kitalálhatjátok, mit válaszolt?!

Hát nyílván a globális felmelegedést, és az azt követő elmediterránosodást hozta fel okként, és hogy hamarosan már biztonságosan lehet szabadban mediterrán növényeket és virágokat tartani!

Aszittem az agyamat eldobom!

ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2653
Köszönöm! Nagyon szépek, mindig is azok voltak.
Úgy tudom, ezen kívül is vannak még a tarsolyodban különlegességek, rengetegféle növényed volt, szinte nincs olyan, amit ne ismernél.
Előzmény: szaguaro (2652)
szaguaro Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2652
Szamóca guava. Magról 3 éves korban terem szép a virága. -1-2 C-t simán kibír,max. 2 m, dézsásnak is jó. Íze mint az eper, csak kicsit savanykás
Előzmény: szaguaro (2651)
szaguaro Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2651

Kérésed parancs!3 citrom van 1 narancs megmég ez-az.

Nashit majd oltunk másikat, az őzet meg megesszük!

Előzmény: ninovarga (2627)
Béla1007 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2650

Ezt a fiatalos lenduletet szeretem !!!

Január-február itt a nyár !!!

Már csak 100-at kell aludni :))

Üdv

Béla

szaguaro Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2649
Vagy nő két nagy metszőfoga.
Előzmény: ninovarga (2645)
ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2648
Az ötlet tökéletes, a megvalósításért mindent el fogunk követni. A programot pedig egyetértésben kidolgozzuk. Természetesen annál jobb, minél többen lesznek és minél több térséget képviselnek.
Előzmény: Béla1007 (2646)
Béla1007 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2647

jav: csattint

Béla1007 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2646

Szia Nino !

Ha csak a válság ki nem csttint engem !!!

Apropó fórumtali !!! Azt szeretném ha komoly rendes nagy tali lenne tehát számítok a közelmúltban csatlakozott fórumozók aktív részvételére is . Kivánatos lenne egy olyan 10-15 fős sereglet  felvonulása. Lehetőleg az egész országot prezentálva.

A gazda Józsinak úgy is iértem egy jó kemencézést is és persze a szünetben el kéne menni egy félnapot pecázni is , Nino neked is jót tenne egy kis fisch :))) A berozsdált pecaizmok megmozgatása :))) Na??

Üdv

Béla

ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2645
Tavasszal úgy fogsz érkezni ide, hogy nem kiszállsz, hanem /majd/ "kicsattansz" az autóból (az egészségtől).
Előzmény: Béla1007 (2644)
Béla1007 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2644

Szia Nino !!

Úgy lesz mint a nyuszi elrágok 4-5 db-t!!

Üdv

Béla

ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2643
A gojit szisztematikusan adagolva, gyógyszerként kellene fogyasztonotok.
Előzmény: Béla1007 (2641)
ninovarga Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2642
A filozófiai eszmefuttatásokért nem kell elnézést kérned, sőt mi tartozunk Neked hálával azért, hogy ezáltal segítesz tudatosítani bennünk annak a felelősségnek a súlyát, amit azáltal viselünk, hogy élőlényként a mi dominanciánk alá van rendelve az a bolygó, amelyen a többi élő szervezettel együtt létezünk és fontos tudnunk, hogy minden ezzel elkövetett abúzussal elsősorban (mégha közvetett csatornákon keresztül is) magunk ellen vétünk.
Ez a legeslegfontosabb gondolat, amellyel minden emberi lénynek a tudatában kellene élnie, mert enélkül az ösztönmechanizmusok által adekvát módon vezérelt, magunknál alsóbbrendűnek tekintett lények etikai szintjét sem tudjuk teljesíteni.
Előzmény: Island* (2640)
Béla1007 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 2641

Sziasztok !!

Tegnap a nagy globalizációban kimentem a feleséggel Bécsbe puncsozni és vettem vagy fél kg aszalt gojit is . Nagyon finom számomra az íze érezni az összes alapízt, vettem fél kg jackfruit-ot is csak próba miatt , na ez nem jött be de van 4 db magom :)))))))

Érdekes volt megfigyelni hogy a Naschmarkt piacon kivit nem is árultak volt káki de drágább áron mint a hazai viszonylatban azt megszoktuk.A jujubát sem ismerték és a paw-paw-ot sem pedig azt akartam a legjobban megízlelni !!

Üdv

Béla

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!