Keresés

Részletes keresés

janderka Creative Commons License 2021.01.25 0 0 336

Ami egyébként egy eléggé transzi név, mivel az Oлеся (Oleszja) elvileg női keresztnév...

Előzmény: janderka (335)
janderka Creative Commons License 2021.01.25 -1 0 335

És még csak a szerep szerinti neve sem igen hasonlít: oлеся петр димитров

Előzmény: Ilhilla (334)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.25 -3 0 334

Ja, bocsánat, a valóságban az ő szüleménye! :D

Előzmény: janderka (333)
janderka Creative Commons License 2021.01.25 -1 0 333

Milyen anyja? Milyen haverja? Max a hámoribarbika :)))))

Előzmény: Ilhilla (328)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.25 -2 1 332

Én is gondolkodtam már azon, mi lehet ennek az IZÉ-nek a műfaja és azt gondolom, leginkább ebbe illeszthető bele: :

burleszk („tréfa, móka”) szóból származó többjelentésű fogalom, de ma leginkább olyan bohózatfajtát jelöl, amely képtelen helyzetekre, torzításokra, kiélezett helyzetkomikumokra épít. A hősök esetlenek, irreálisan viselkednek és ebből bonyodalmak adódnak.

Egy pillanatig sem gondolom, hogy valahol is létezne ilyen határrendészet, rendőrség, polgármester, mint ebben a sorozatban és ezért tudok rajta szórakozni! :D

Előzmény: idooogeep (330)
Apádfüle Creative Commons License 2021.01.25 -1 3 331

Most is lehetne népszerűsíteni akár a rendőrséget, akár más testületet vagy szakmát. Hajrá, rajzfilmgyártók!

A gúnyolódás sem mai keletű. Sőt, pár évtizede igencsak divatban voltak a rendőrviccek. Manapság nem hallasz egyet sem. Bár viccet se nagyon. A stand up műsorokon röhöghetsz, de a spontán, hétköznapi viccmesélés teljesen eltűnt. Pedig még a Hruscsov-Kennedy párosról, sőt, még régebben Rákosi elvtárs-pajtásról is születtek viccek. Ilyen keserű és borús sosem volt a közhangulat, mint most.

Előzmény: Ilhilla (329)
idooogeep Creative Commons License 2021.01.25 0 1 330

Azt azért szögezzük le, az a forgatókönyv író aki ilyennek látja, vagy legalább is ilyennek akarja láttatni a rendőrséget, sürgősen kezelésre szorulna.

Ez nem humor elvtársak, ez tragédia.

Előzmény: Ilhilla (329)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.25 -3 1 329

A wiki szerint:

Pityke vagy Pityke őrmester a rendőrséget népszerűsítő magyar televíziós rajzfilmsorozat, amely 1979-ben készült a Belügyminisztérium megbízásából, és 1981-ben mutatták be először.

Bizony, én még jól emlékszem, akkoriban népszerűsíteni KELLETT a rendőrséget, ma pedig már simán lehet rajtuk gúnyolódni! :D

Ilhilla Creative Commons License 2021.01.25 -3 0 328

Gondolom, aki elnevezte Pitykének (valamelyik ukrán haver, vagy az anyja), nem a sorozat alapján nevezte el így! :D

Előzmény: janderka (327)
janderka Creative Commons License 2021.01.24 -4 2 327

A gond csak az, hogy semmi köze a rajzfilmbeli Pitykéhez. Az ugye fővárosi rendőr volt, ez meg egy mucsaröcsögei határőr. Ráadásul az magyar volt, ez meg ukrán. És még csak nem is hasonlít rá. Szóval nem egy eltalált név. 

Előzmény: Ilhilla (321)
luci87 Creative Commons License 2021.01.24 0 0 326

Marci, Marcipán.. Mi a vörös macskákat hívtuk így.. 

Előzmény: Apádfüle (322)
luci87 Creative Commons License 2021.01.24 0 0 325

Mi idosebbek meg emlékszünk a mese sorozatra, de szerintem sokszor ismetelhettek később is...

En azt nem tudom, mi az eredeti neve, mert csak van neki az is.. :)

Én csípem, jópofa, de nem egy akciohos típus, az biztos.. :) 

Előzmény: Mlle. Grenelle (320)
bk_barát Creative Commons License 2021.01.24 -2 1 324

Eddig kedveltem Pitykét, de ez az akció elég kiábrándító volt...

Apádfüle Creative Commons License 2021.01.24 -1 0 323

Akartam egy képet küldeni róluk, de valamiért nem megy a beillesztés. Ha beírod a gugliba, hogy Pityke őrmester, kiad egy rakás képet és videót.

Apádfüle Creative Commons License 2021.01.24 -1 1 322

Pityke őrmester és Marcipán nevű kutyája egy kedvelt filmsorozat hősei voltak. Én nem sokat láttam belőle, és már rég elfelejtettem volna, ha a szomszédom kutyáját - a film nyomán - nem Marcipánnak hívnák. :DD

Ilhilla Creative Commons License 2021.01.24 -4 5 321

Pityke egy rendőr volt, elég népszerű magyar rajzfilm főhőse! Youtube-n még van videó, én is tettem fel ide egyszer!

Érdekes, hogy nekem Pityke az egyik kedvencem, a színész nagyon jól hozza a karaktert!

Lehet, hogy ez azért van, mert -a Te lenti szavaiddal élve- én is a "primitív és alpári célközönséghez" tartozom? :D

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.01.24 -5 1 320

Azért nem kellene már mindenkiből bűnözőt csinálni!

Gondold el, mi lenne abból, ha mindenki, aki úgymond "nem buta", elhúzna bűnözni... nem is értem, hogy miért érzik az új magyar sorozatok készítői azt a késztetést, hogy "a bűnözés cool"...

Más.

A legkínosabb karakter az én szememben Pityke.

Már maga a figura is ultragáz, de a neve még rá is tesz egy lapáttal... tudja valaki, ki volt Pityke, honnan szedték ezt a nevet?

Előzmény: GPS (260)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.24 -3 0 319

Hány éve is volt a "Kisváros"? Akkoriban még teljesen más volt minden!

Előzmény: Mlle. Grenelle (317)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.24 0 3 318

A Kisvárosban a rendőrök és a határőrök nem voltak ekkora baromnak beállítva, mint itt (még Mátéfiam sem).

Előzmény: Mlle. Grenelle (317)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.01.24 0 1 317

Ennél még anno a Kisváros is hitelesebben mutatta be a határvidék/határőrök életét...

Előzmény: Lógás Hugó (311)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.24 0 3 316

Az egyik ismerősöm volt sok éve sorkatonaként a határon, ő mesélt dolgokat, a lényeg, hogy a határőrök, a határrendészek (különösen a hosszabb ideje ott dolgozó hivatásosok) milliméterre tudják, hol a határ, azon egyik fél sem császkálhat át, amikor éppen eszébe jut és vannak olyan határjelek, amelyeket a civilek nem is ismernek.

Ez, hogy egy házról a sok éve ott dolgozó határőrök, határrendészek nem tudják, hogy Magyarországon van-e vagy Ukrájnában, meg hogy egy profi határrendészt egy otthon barkácsolt határjellel meg lehet téveszteni, egy orbitális baromság.

Ilhilla Creative Commons License 2021.01.24 -3 0 315

Amiatt lehetett összetéveszteni, mert hasonló aknafedeles ki-bejárás van (előtte a régi borospince lejárata volt), de a környezeten jól látható, hogy más-más helyen van:

- az ukrán, ahol Vikike intézkedett még egy 1,5x1,5 méteres betonalapba van bedolgozva,

- a magyart oldalon újonnan ásott pedig a korábbi lejáró közelében, valami építmény látszik is a közelben.

Előzmény: TonyBrasco (304)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.24 -3 0 314

A "zsilip" jelzi azt, hogy a föld alatt konkrétan hol képnek át egyik országból a másikba! :D

Előzmény: Mlle. Grenelle (305)
bk_barát Creative Commons License 2021.01.24 0 1 313

Én a déli határ közelében lakom, és imádok a töltésen bringázni. Egyszer megtörtént, hogy az erdőből kijöttek a katonák, és szóltak, hogy lehet visszafordulni, pedig a határ még odébb volt...

Az is érdekes, hogy az a faház pont a határon van.. Miért nem egy-két kilométerrel beljebb? A határra nem hiszem, hogy adnak ki civileknek építési engedéllyt.

Előzmény: Magdi60 (312)
Magdi60 Creative Commons License 2021.01.24 0 0 312

Ez a zöldhatár a földutakkal hamis képet ad, persze elismerem, hogy a film szempontjából így kell előadni. De szoktam kirándulni a Budai hegyekben, a betonutakat keresztező földutak sorompóval, lakattal lezártak. Itt meg simán megy mindenki a nem ellenőrzött földutakon át a határon.

Előzmény: TonyBrasco (308)
Lógás Hugó Creative Commons License 2021.01.23 -1 4 311

Azt hiszem elengedem ezt a sorozatot....

Annyira logikátlan, ellentmondó, vérgáz (rendőrség)...stb a jelenetek többsége hogy nézhetetlen...

Mennek a kertévéken ezek a "segítség bajban vagyok"  " Családi ügyek" stb

Ezekben amatőr színészek néha borzalmasan játszva adják elő a legtöbbször izgalmas jól rendezett, összeszedett, és jól vágott történeteket.

A Keresztanyuban ez pont fordítva van.

Tegnap este néztem, és konkrétan elszégyelltem magam... :)

bk_barát Creative Commons License 2021.01.23 0 0 310

Igy van, Timiék Nyiregyházára indultak, vagyis magyar oldalon belül, mikor meglátták Babosékat dolgozni az új kijáraton. Oda mentek vissza Damillal...

Előzmény: Ilhilla (301)
TonyBrasco Creative Commons License 2021.01.23 0 0 309

Főleg ha a macska ki meg be megy rajta.. :P

TonyBrasco Creative Commons License 2021.01.23 0 0 308

Egyébként amennyire arra nem jár senki, ilyen alapon simán elég lett volna csak egy föld alatti verem ill. tároló.. Amibe az ukrán fél leviszi a cuccot, a magyar meg, amikor arra jár meg kiveszi... már amennyire annak is lenne egyáltalán jelentősége, mert mint ahogy mondták Olegék, nekik kellett volna amúgy is házhoz szállítani a cuccot a nagyinak, ergo simán vihették volna akár egyből direkt is a zöldhatáron át...  

Előzmény: TonyBrasco (304)
janderka Creative Commons License 2021.01.23 0 1 307

Korábban ott volt a helyi földalattinak a határállomása :))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!