Keresés

Részletes keresés

Ali-bá Creative Commons License 2010.12.14 0 0 344

De mindakettő egyszerre nem mőködik. Porszívóval lehet fúvatni /kj/.

Előzmény: Deryan (343)
Deryan Creative Commons License 2010.12.14 0 0 343

Biztosan beragad, mert piszkos.

Én a következőképpen tisztítom:

1. Megfordítom s a hátát/alját megkopogtatom. Morzsák, szemcsék, bármi apróság kihullanak.

2. Vékony vízfestékecsettel a billentyűk közé kotozok.

3. Sűrített levegő sprayvel kitakarítom. (Számítógépes üzletek ilyen sprayt szoktak tartani. Elég drága, de sokáig elég. A gépet ezzel szoktam időnként pormentesíteni az erkélyen használva.)

Előzmény: Ali-bá (342)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.14 0 0 342

Ez a betűnagyítás különösen hasznos, egész jól el lehetett vele olvasni Atandi kertjéhez írt szöveget.

Épp a kifutott részt akartam egy képen még nagyobban megnézni. Visszahozva ugye megint kisebb lett.

/más/ a shift-em hol működik, hol nem. ezt mi okozhatja /kj/

Előzmény: Deryan (341)
Deryan Creative Commons License 2010.12.14 0 0 341

Azt Ctrl és - billenytűkombinációval kisebbre veheted. Éppen csak annyiszor üsd le a billentyűket, hogy a kifutott rész ismét visszajöjjön.

A képernyő/betűk kicsinyítéshez: Ctrl és -  

A fórum fotóinak ablakát teljes képre kell kinyitni, aztán a billentyűkombinációkkal lehet variálni.

Ali-bá, a kisbetűket is többnyire így lehet egyedileg olvashatóvá tenni.

Előzmény: Ali-bá (340)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.14 0 0 340

Ezt is kipróbáltam! Nagyszerű. Máskor is meresztettem már a szemem, hogy jobban lássam, igy meg OK. Ami a nagyításkor kimegy a képből az visszacslható nagyban?

Előzmény: Deryan (240)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.14 0 0 339

Nagy ötlet! Amilyen egyszerű, olyan jól működik. Kösz.

Előzmény: agicza (332)
inmi Creative Commons License 2010.12.14 0 0 338

Nálunk pont fordítva van bekötve a családunk esze:) Ő a szörpöket szereti veszettül, de vagyonokat képes (lenne) ráfordítani, hogy édes ízt érezzen a szájában. Tehát nálunk a szörp megy cukorral dúsítva. Szinte minden gyümölcsből, ami alkalmas rá, és kedveli az ízét a férjem, szörp készül, így idén a szőlőből is lett. Fekete ribizli idei telepítés, túl sok gyümölcsöt még nem várok tőle a jövő szezonban. Aztán a málnára is kíváncsi leszek. Jön az öcsém tavasszal, megideologizáljuk a támrendszert, amit itt láttam fotón tán Gegergőnél (tudom, nem ez a pontos név, de így tudom megjegyezni, bocs a tulajdonosától:-), hogy szép erősek legyenek a szálak, és teremjen rendesen a nyavalyás:) Miután nálunk ekkora a cukor szükséglet ezekhez - egyébként alig fogy máshoz - minden bevásárlásnál betankolok cukorból, kell, nem kell, veszek. Nyáron bele is zakkannék, egyszerre megvenni, amennyi kell. Lekvár és feketeribizli viszonylatában majd akkor gondolkodom, amikor "beáll" a kert, és az idei telepítések teremnek eleget. Jövőre a szilvából befőtt lesz, a szilvalekvár nem megy annyira, pedig idén dzsemmet csináltam belőlük, olyan gyönyörű lilák, mint az élet... már csak azt kell kisakkoznom, hogy mit csináljak ahhoz, hogy roppanósak maradjanak a szilvaszemek a befőttben:)

Előzmény: Deryan (337)
Deryan Creative Commons License 2010.12.14 0 0 337

Én minden gyümölcsből szeretek egy keveset. Fontos, hogy tavasztól őszig csipegetni, enni, betárolni legyen.

A feketeribizlit én is szeretem minden formájában (ültettünk is jó néhány fácskát és bokrot), lekvárnak tisztán vagy más gyümölcsökkel keverve. Fontos, hogy mennél kevesebb cukorral, mert az agyoncukrozott dolgokat nem tudom megenni /inni hígítva sem. Egyszerűen csak a tiszta gyümölcsízeket szeretem.

Ti mit csináltok a fekete ribizlivel?

Előzmény: inmi (336)
inmi Creative Commons License 2010.12.14 0 0 336

Én feketeribizlivel pakolom tele a kertet:) Köszméte is akad, a többi annyira nem izgat, megmondom őszintén. A szilvának örülök, a diónak is, a többi meg csak van:) A szőlő is... szörpnek kitűnő! (szerintem a bort készítő szőlősgazdák verik a fejüket a falba, hogy a marhája...)

Előzmény: Deryan (326)
TGWH Creative Commons License 2010.12.13 0 0 335

A ,,Másolás'' helyett a kivágásra tetszett kattintani. Jó lett volna, csak nyomni kell egy ctrl n -et, vagy ,,Fájl'' menüben a legelső, az ,,Új'' parancs, és a csupa fehér papíroson a ctrl v, vagy ,,Szerkesztés'' menüben a ,,Beillesztés''.

Nagy bánatomra elromlott a kostolóba kapott házipálinka. Nem hat, ugyan úgy majd megfagytam tőle...

Előzmény: Ali-bá (334)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.13 0 0 334

valamit megint rosszul csináltam, az tünt el, amit ki akartam menteni a képből. /lehet, hogy alszom rá egyet, hátha megálmodom mit csináltamrosszul/  addig is köszönök minden segítséget, igy is sokra haladtunk ma. fkj.

gergerg Creative Commons License 2010.12.13 0 0 333

Előzmény: Ali-bá (330)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 332

:-))) Egy ctrl C esetleg? Sima másolás opció... Majd ctrl V és beilleszt.

Előzmény: Ali-bá (331)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.13 0 0 331

Megpróbáltam az alt+i+p -vel, erre elkezdtt berregni, géppuskázni a hangszóró és reszketni a kép és maradt a fehér téglalap.  /ujabb ötlet .kj.   vetélkedjetek csak én örülök neki, valami csak összejön fkj./

Előzmény: agicza (324)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.13 0 0 330

*a kijelölt részen belül egér jobbgomb másolás* itt kezdődik a gond, mert a *másolás* csak halványan látszik, és hiába kattintgatok rá, nem csinál semmit, csak a *visszavonás, összes kijelölés és a beillesztés * látszi rendes betűkkel, az működik.

Előzmény: gergerg (323)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 329

Datolyaszilva meg füge? Hajjaj, ha tehetném! =8-O Imádom mindkettőt, de ide nem hozhatok, kifagynak! 

Ehető cuccokból megragadtam a piros-vörös-fekete bogyósoknál, kb. ők a kedvencek, a többivel nincs türelmem pepecselni. A honos gyümölcsfák meg amiatt estek ki a választási körből, mert a hozzájuk tartozó növényvédelmet nem vagyok hajlandó megtanulni és permetezni agyba-főbe.

Úgyhogy csak dísz-őszibarackjaim vannak, a taphrina azokban is kb. ugyanennyi kárt tett, de attól még volt rajtuk termés is, igaz, ehetetlen, de legalább mutatós... :-P

Előzmény: Deryan (326)
gergerg Creative Commons License 2010.12.13 0 0 328

:-)

Előzmény: agicza (327)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 327

Megint csigalassú voltam, nem való már nekem egy ennyire pörgős topic... 8-P

Előzmény: gergerg (323)
Deryan Creative Commons License 2010.12.13 0 0 326

Ha már ilyen szép kerted van, akkor előbb utóbb az ehető cuccokra is lesz majd igény :)

Én kezdtem a saját kaporral, petrezselyemmel, aztán folytatódott a mindenféle tökkel, káposztákkal. Aztán a kisgyümölcsös, a rózsák. Most pedig a datolyaszilva, füge.... Kicsi lett a kert :(

Előzmény: agicza (321)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.13 0 0 325

Ha a kert élősövényét szeretnéd látni, akkor nézd meg a *melyik növény a legjobb keritéssövénynek* Index Fórum-on a 2039 és a 2021 hsz. képeit.  /a házunkat is megnézheted ott 2129./

Mikor néztem a kertedet éppen csodálkoztam, hogy akácok veszik körül. Az nagyon gonosz fa, 10-15 méterre is benyúlik a gyökere a kertbe. 10 évembe telt, míg kiirtottam mindet, mert eredetileg a legelő felőli 2 oldalon nekem is akác és líceum /bodzával takítva/ képezte a gerádot.

Előzmény: atandi (320)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 324

Nekem úszó palettákon van kint egy kis ikon a képszerkesztőmben, amivel méretre vágok: elvileg a kurzorral odaállsz a leendő képed egyik sarkára, majd akkora téglalapot húzol az egér bal gombjának nyomva tartásával, amekkora képkivágást akarsz, majd ezt kell nálam egy enterrel (vagy alt+i+p billentyűkombinációval) kivágni, és kész.

Érdemes végiglapozni a szerkesztés és az eszközök fülek alatti opciókat, ott lesz az valahol!

Előzmény: Ali-bá (322)
gergerg Creative Commons License 2010.12.13 0 0 323

A paint-ban az eszköztárban (bal fejső sarokban a jelek) a jobb felső jelre (téglalap) rákattint és az egérrel kijelöli a kívánt területet.Utána a kijelölt részen belül egér jobbgomb másolás, új lap nyitás (fájl-új) és szerkesztés beillesztés.

Előzmény: Ali-bá (322)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.13 0 0 322

Kösz Agicza, csak még azt mond meg, hogyan kell *méretre vágni*.kj. /én is levágnám a tetejét és az alját, meg ott jobboldali részét ennek a képnek, ha már igy belejöttem

Előzmény: agicza (319)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 321

Óóóóh, nagyon szépen köszönöm... :-)

Minden van ott, mint a mesében, csak ehető cuccokból található igen kevés a kertben, a málnás meg az a pár eperpalánta és paradicsom a cserépben szakmailag sosem adott semmi kérdezni valót eddig.

Előzmény: Deryan (304)
atandi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 320

Nagyon jópofa lehetett eza csőszös szokás, úgy szeretk ilyenekről hallani, annyira emberi, normális...

Arról az élősövényről meg szeretnék majd képet látni. Nálunk elég sok tűztövis van, eddig azért rágtam az embör fülét, hogy vagy szedjük ki, vagy vágjuk sövénnyé, mert megy mindenfelé, sokmindent már elnyomott. Aztán most, hogy kezd körvonalazódni, milyen kertet is szeretnék (romntikus, buja angolkertszerűt), akkor tulajdonképpen örülhetek, hogy eddig nem eszedte ki őket(ő nem is akarta, hogy ne lássanak be az útról). úgy is, hogy a tűztövisek ne nőjenek a nyakukra.nem is rosszak- így, hogy most más szemmel nézem őket- tényleg takarnak az útról(jééé!!:P)

és lehet eléjük másokat tenni. Gleditsiáim nekem is vannak, szeretm őket, csak azokat meg az akácoknyomják el... Most ősz végén nagyon megzaboláztuk a kerítésen kívüli olajfa dzsungelt, de azok meg már a kerítést nyomták szét. Hiába, 10 évig itt semmi nem volt gondozva, így lett a miénk, van mit csinálni... :))

Előzmény: Ali-bá (318)
agicza Creative Commons License 2010.12.13 0 0 319

Hű, ez, ahogy a berakott képet elnéztem, nagyszerűen ment! :-) Eléggé hellyel-közzel vagyok fórumközelben, sajánlom, hogy nem tudtam hamarabb reagálni...

Tehát: ahogy gerggerg is mondta, a billentyűzeten Print Screent megnyomtad, a képszerkesztőt (valszleg a többi program fájlok között (windows gomb, felugró menü, programok) van egy alkalmazás, ami nálad szinte biztosan PaintShop, ha mást nem telepítettek fel neked, szóval ha FotóBoltod nincsen, sebaj, ez is működik jól :-)

Ezt a meglevő programot jól megnyitottad, abban az új file megnyitásakor felkínáltak neked egy fix képméretet (pixelben szokták megadni vagy cm-ben), ezt le kell okézni. Erre az előjövő üres lapra CTRL V-t megnyomva bekerült mindaz az állapot, amit a monitoron akkor láttál, amikor megnyomtad a képernyőnyomtató billentyűt.

Én ilyenkor ezt a file-t méretre szoktam vágni, hogy lekerüljön minden plusz információ róla, maire nincsen szükségem, és egy járatos képkiterjesztésben szoktam elmenteni, ami kell belőle. Ez leginkább .jpg, ha színes képekről van szó. Méretileg 500k körül elég nagy ahhoz, hogy a részletek látsszanak, de már elég kicsi ahhoz, hogy a zindex feltöltéskor megegye.

Ez a Print Screen gomb azért is hasznos jószág, mert van pár weboldal, aminek a készítői nem akarják, hogy földi halandók leszedjék a képtartalmát, még házi használatra sem...

Előzmény: Ali-bá (311)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.13 0 0 318

Fog ez menni.

nyíl /farokkal/ a házunk helye, a másik három nyíl a kertet mutatja a *nagy játszó kert* nevű régi zártkertben, ami valamikor teljes egészében szőlőskert volt, csősszel, dűlőeladással, kapuval, geráddal, délben a csősz gongatott,  a tűz már égett, a gazdák meg ha ugy gondolták mentek szalonát sütni, utána egy két órát borozgattak, beszélgettek, aztán mindenki ment vissza a szőlőjébe még dolgozgatni estig.

a kertem körül 55 diófa /meg egy középtájon/ és élősövény gleditsia,narancseper, tűztövis összeállitásban.

gergerg Creative Commons License 2010.12.13 0 0 317

Nincs mit! 20-1 oda.

Előzmény: Ali-bá (315)
skolikagi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 316

Na látod, megy ez!!!:-)

Előzmény: Ali-bá (315)
Ali-bá Creative Commons License 2010.12.13 0 0 315

Itt van a nagy kertem .fkj. , köszi Gergő.fkj.

ajaj, kétszer is betette, ugy látszik kicsit türelmetlen voltam /vagy pótolni akaja az eddigieket/

Elküldöm magasbbról nézve is, ha már megy a dolog.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!