A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
"A V7 mit csinál? Mi az, hogy végtelenítve van? Ha 40 perc után ki akarod venni, akkor nem engedi?"
Szóval a V7-es DVD-t beolvasta majd nem írta ki, hogy a telepítés véget ért, hanem kezdte előröl. Ha kivettem a telepítő DVD-t úgy hogy már végig futott a telepítés (legalább kétszer) akkor sem telepítette fel a térképet, hanem kérte hogy tegyem be a telepítő DVD-t.
A V7 -de a V8 is- nekem probléma nélkül települt. Szerintem ott a szoftver a hibás. Lehet, hogy érdemes lenne -mielőtt elrontjuk- rákérdezni Zsoltinál, hogy Nálad miért kezeli az országokat csak egy nyelven. Szerintem nálam is csak 35 ország van, de mindegyiknél több nyelven ajánlja fel az ország nevét, így 100-nál több alternativa van, ezért a két csillag.
A V7 mit csinál? Mi az, hogy végtelenítve van? Ha 40 perc után ki akarod venni, akkor nem engedi?
Tegnap annyit elértem hogy csutkára lemerítettem a kocsi aksiját de ugy hogy a navi be sem kapcsolt.
Ma próbáltam rátenni a V7 térképet - na azt nem lehet az van végtelenítve. Így ismételten rátettem a V8 de megint macaristan-t ír ki és csak 35 országot hoz fel nem a két db csillagot. Valami lett szerintem ezzel a dvd-vel.
A szaki tutira nem kapkod vele, sok a dolga mással.
Többszöri javítási kísérlet után mostanra teljesen összezavarodott a készülék, a mester elindul az alapoktól.
Jöhetsz bármikor, csak szólj elötte, de jövő pénteken elvihetem Pestig én is.
Mindkét kérdésedre igen a válasz, létezik CD-s MFD2 és megvan a műszeregység is.
Ellenben úgy tudom, hogy nincsen magyar térkép a régi navihoz.
A beteg Columbusom egy újabb esélyt kapott, találtam egy lelkes és hozzáértő mestert. Persze ideje nincsen, de legalább már nála van, ott jobb esélyjel gyógyul meg, mint nálam a polcon. Ha megjavítja, eladó lesz, nem várod meg?
Lehet,hogy óccsón hozzájuthatok egy MFD2-höz. Ebből van cd-s verzió is, vagy csak elírás. Octavia 2be szeretném berakni. Egy pár infót osszatok meg velem légyszi!!!
Én is ezzel szenvedtem, de sajna így nem fog működni. Maradt a vezérlő szál gyújtásra kötése, ezzel lényegében hasonlóan használható a külső erősítő, csak éppen a jelet nem a rádió fogja adni.
Ezt sajnos nem tudom, mert nekem még nagyon új a dolog, de nemcsak a mélyláda miatt kellene hanem az előző aútomból átszerelt bury kihangosítónak is. Ezt szintén tudta a régi, vagyis egy helyre volt kötve mind a 2. Amikor a lejátszón megnyomtam a bekapcsoló gombot akkor kapcsolt a láda és a kihangosító is.
Szert tettem végre egy RNS 510-re. Nagyon szuper a készülék, de egy gondom van. Valaki segítsen légyszíves.
Van az autóban egy utólagos nem gyári mélyláda és nem tudjuk úgy összekötni hogy a fejegység kapcsolja mert nincs kapcsolószál kimenet a rádión elméletileg, már próbáltuk kimérni is. A régi gyári fejegység ami csak cd-t és abból is csak az audiót játszotta le az tudta:D
Ha valaki tudna nekem ebbe segíteni az kérem válaszoljon.
Ha nem aktiválták a "titkos menüt", akkor nehezen.
A Setup gombot hosszan nyomva (fél perc) egy rejtett menü jön elő, ott van ilyen menüpont ( talán Version néven).
Ha ez nincs, akkor két lehetőség van.
Gyári navigációs egység első feltöltését matrica jelzi a készüléken, kiszerelve olvasható.
Egyszerűbb viszont kiolvastatni Vag-COM-mal.
Márkaszervíz elméletileg tudja (egyben a rejtett menüaktiválás is mehet és a videó felszabadulhat), de a legjobb, ha Pberenczet vagy Szöllősi Zsoltot keresed meg, ők tuti megoldják az összes gondod egy lépésben (még szoftvert és térképet is frissíteni tudnak, mert utána úgyis az lesz az igényed :-)).
Egy Skoda Superb-ben szeretném megnézni a fw és térkép verziót a Colombus naviban, hogyan tudom megtenni? (talált yputubos videók alapján nem sikerült :( )
Én ez alapján csináltam és teljesen jól működik.Ezért nem kell kiszedni az egész kütyüt . Olvasd el van egy fórum a tapasztalatokról,kinek működik és kinek nem de senki nem csinált "bricket" a cucból.
Menetközbeni DVD nézésre a szoftveres felszabadítást kinél érdemes megcsináltatni? Garancia ugrik ilyenkor a készülékre? Mennyit kérnek ezért?
Nekem a Tempomatszerelés.hu Zsolti csinálta. Ki kellett venni hozzá az RNS 510 és úgy kellet a számítógéphez csatlakoztatni. Azóta teljesen jól müxi. Azt hogy telepítő lemezről meg lehet-e csinálni háááááááát nemtudom. Pár ezresért csinálta meg talán 2 vagy 3 ezerért nem jelentős összegért csak ajánlani tudom Zsoltit.