Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Itt tehát nem csak az autósok figyelmetlenek / hülyék, a város is megbukott közlekedésszervezésből. Pláne a Mikszáthnál, ahol még fedezőt se voltak képesek kitenni egy feljáróhoz. Csodálom, hogy nem ott történt a legtöbb baleset, hanem a DAB-nál.
Sok előnnyel nem járt, hogy az út szélén megy a villamos. Így is - úgy is szélesíteni kellett az úton. Így max a parkolókat tudták megszüntetni.
A '70-es években, pont ezért rakták be mindenhol az út közepére a villamos vágányokat, mivel a jobbra kis ívben kanyarodónak szinte a hóna alól jön a villamos.
Azt nem állítom, hogy megértem, miért van annyi baleset, de meg sem lepődök rajta.
Nem véletlen teszik általában az úttest közepére a síneket. Ha már nem oda rakták, akkor figyelniük kéne. Nem csak az autósoknak.
A Mikszáth - Thomas Mann utcákon a legtöbb kihajtó útnál (ahol az út szélén halad a villamos) gyakorlatilag csak táblák vannak. Fényjelzők kellenének, de nem villanyrendőrök. A sokat említett kétfázisú / fedező jelzők pont erre vannak kitalálva. Az ilyen balesetekkel előre kellett volna számolni, és nem megvárni, hogy a fél járműparkot tönkretegyék.
Érdekes, hogy az ívekről most nincs szó. De ha már megállókat alakítanak át, úgy aszfaltozhatnák le a síneket, hogy a buszokat is elbírják pl. az Egyetemnél.
Mondjuk nem értem miért kell mindig hangsúlyozni, hogy milyen nagy a kár, elvileg erre találták ki a kötelezző biztosítást... Vagy jövő év elején a DKV milliárdos veszteségét majd erre (is) lehet fogni? (a bliccelők mellett, természetesen :P )
Na már heti kétszer karamboloznak a villamosok lassan már ki sem tudják adni a minimális villamos számot ... Én nem értem, ha városvezetés látja mi a baj és ugyanott történik akkor kibaszarintom oda azt a kurva lámpát és akkor látja a nyomorultja, hogy piros és akkor megáll... Mert nem is értem ennyi hülye jön a villamos és nekimegy én miért nem érzek vágyat, hogy nekimenjek a villamosnak ???
Ha én 22:28-as utolsó sebesvonattal el akarok jutni Debrecenbe a Nyugatiból a MÁV miért nem tájékoztat az indulás előtt engem arról, hogy át kell majd szállnom?!
Csak a villamos miatt felesleges lámpa, elég lenne az a sárgán villog/pirosan villog dolog. Az a fedező jelző? Azt hittem az azt jelzi, hogy mikor lehet búgatni a kandisznót. :)
Ez is reális, bár én eddig úgy tudtam, hogy a hülye tanul a saját kárán :)
Én nem vagyok baleseti helyszínelő, de a fotó alapján tényleg úgy tűnt, hogy a terepjárós kis ívben, a sínre akart kitérni, akkor, amikor szemből jött a villamos.
Nem jártam arrafelé mostanság, így nem tudom, van-e tábla, és ha van, akkor könnyen észrevehető-e. De ettől függetlenül egy fedező bőven elférne ott is, és a Mikszáthon is. Már csak azért is, hogy az első két hónapban ne amortizálják le az összes villamost.
Más: mostanság ismét hetente változtatnak valamit a buszok menetrendjén (23Y, 11, 48). A józsai buszokat vajon meddig közlekedtetik a kis hurokban? Csak mert a világon semmi értelme ebben a formában.
Plusz a 10-es forgalmának is rosszat tesz az új útvonal.
A fotó alapján meg olyan, mintha a kocsi mögött is végig korlát lenne, szóval mintha a kocsi a villamossínen hajtott volna. Vagy a villamos húzta el magával odáig? Erről nem írnak.
De tényleg nem értem hogy egy nagy sárga mozgó objektum, az nem látható? Ha valami lesz ott és akkor, amikor én ott akarok lenni, akkor össze fogunk ütközni, ez elég egyszerű. Egyszerre két dolog nem lehet ugyanott ugyanakkor. Mindegy hogy ez most villamos; ha egy nagy sárga kamion jön az úton, akkor is figyelni kell, ezért nem értem hogy miért számítana hogy villamos, meg újdonság, és jaj, nem számítok rá.
Remélhetőleg tanult az autós belőle, de a városnak is kéne. A rengeteg korlát, vagy a Csemete utcai dupla lámpa helyett áldozhattak volna pár fedező jelzőre.
Az a legnagyobb baj, hogy iszonyat figyelmetlenek az autósok, én nap mint nap autóval arra közlekedem mégsem vánszorogtam még bele egy 2-es villamosba se. Mellesleg azokkal a vészjelző villogó/piros lámpákkal miért spóroltak ?? Mennyibe tartana kihelyezni az összes problémás helyre ? Jerikó utca, Károlyi Mihály utca, meg a Martonfalvi utcával szembe ? Semmibe... Ez a rendszer ha olyan forgalmas helyen működik mint a Nagyerdei körút meg a Pallagi út akkor itt is működne