Keresés

Részletes keresés

Pista0 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 4029

Köszi! Castorama-t találtam eddig, de picit drágának tűnik. Sajnos még csak a hazai árakhoz tudok viszonyítani, de megnézem gyorsan a többit amit írtál. Villanytűzhelyet kéne bekötnöm, ahhoz keresek kábelt.

Pista

Dobri Creative Commons License 2012.02.19 0 0 4028

Üdv!

Kifejezetten villanyszerelésit nem tudok,de van pár országos barkácsáruház hálózat amikben minden megtalálható.

Leroy Merlin;Castorama,Brico depot,Bricoman.Most gyorsan ezek jutnak az eszembe.

Előzmény: Pista0 (4027)
Pista0 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 4027

Sziasztok.

Léteznek Franciaországban barkácsboltok? Most éppen elektronikai/villanyszerelési szaküzletet keresek, nem sok sikerrel. Tud valaki ilyen hálózatról, vagy Párizstól délre valahol (Chatenay-malabry környékén) ilyen üzletről? Később kelleni fog normál barkácsbolt is, ha valaki ilyet tud az is jó lenne. Előre is köszi!

Üdv: Pista

yaouank Creative Commons License 2012.02.19 0 0 4026

" Egyedül abban nem vagyok biztos, hogy meghatalmazottnak kiadják-e otthon ezeket a papírokat, amikre

itt szükséged lesz. (Pl. a születési anyakönyvi kivonatot...)"

Az anyakönyvi kivonatokat korábban kiadták a meghatalmazottnak. (Bár én pár éve csináltam ilyet, és azóta változhatott)

ya

Előzmény: piela (4022)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.19 0 0 4025

"Fórum" > "Regionális közösségek" > "Magyarok külföldön" > "Franciaoszág - munkalehetőség ?" :))

mennék Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4024

Éljen! A jó ötletekre vevők vagyunk! Baba és ház már van. :) Praktikus lenne melléjük papír is.

Előzmény: don-fr86 (4021)
mennék Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4023

Magyarországon kell lefordíttatni. Nem igazán értem, hogy hivatalos uniós nyelvet minek, főleg azért mert még az anyakönyvi kivonatot is több nyelven adják ki - többek közt franciául.

Meghatalmazottnak kiadják az iratokat. Az anyakönyvi kivonathoz még az sem kellett, elég volt a személyim. Elhitték, hogy az anyja vagyok - csodálkoztam is kellőképpen.

Előzmény: piela (4022)
piela Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4022

Igen, a párom francia állampolgár.

Nekünk azért volt húzós, mert megvettük a repülőjegyet, 1 hétre jöttem ki anno és még az indulás

előtt pár nappal is különböző információink voltak innen-onnan, hogy milyen papírokra van szükség.

Ráadásul azt hittük, hogy nem kell majd külön menni a helyi önkormányzathoz, csak Párizsba és

ott mondták, hogy most, hogy meg van az összes papír, mehetünk az önkormányzathoz de ott meg

3 hét múlvára kaptunk csak időpontot én meg addigra már újra Magyarországon lettem volna...

Lényeg a lényeg, mázlink volt, mert felhívtak minket, hogy valaki lemondta az időpontját.:)

Amúgy nem kell lefordíttatni semmit, franciaországi magyar konzulátus lévén értenek mindkét nyelven.

Egyedül abban nem vagyok biztos, hogy meghatalmazottnak kiadják-e otthon ezeket a papírokat, amikre

itt szükséged lesz. (Pl. a születési anyakönyvi kivonatot...)

Én sem örültem annyira amikor utaznunk kellett, ráadásul ugye megveszi az ember a repülőjegyet, aztán

elmegy a konzulátusra (kettőnknek volt 40 euró a repülőtérről a konzulátusig meg vissza) és még ott is

fizetni kell, hogy amiért mentél azt elintézd...

Előzmény: don-fr86 (4019)
don-fr86 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4021

Hurrá, csupa jó hírek :) nem adom fel! akkor is meglesz! gyorsan és könnyedén!!!! a bürokrácia meg bek¤ph¤tja!!!!minden országban!!!!

éljen a pozitív gondolkodás!!!! :))))

Előzmény: mennék (4020)
mennék Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4020

Gyermekemmel tavaly próbáltuk itthon elintézni. Franciországban minden iratot beszerzett, már csak egy kicsit kellett volna a nyilatkozaton módosítani és lefordíttatni a papírokat. Utána már be is lehetett volna adni az anyakönyvi hivatanál. Ahonnan továbbküdték volna a közig. hivatalba. Potom két hónapot várni és már el is készült volna a papír. Inkább kijelentkezett Magyarországról majd a konzulátuson intézi, bár lehet, hogy egyszerűbb a francia állampolgárságot megkapni.

Ez van ha két ilyen kacifántos ország összejön. :( Szerintem mi magyarok állunk nyerésre ha túlbonyolításról van szó.

Előzmény: don-fr86 (4019)
don-fr86 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4019

Akkor eddig sztem te v a legközelebb hozzám, akit a fórumon láttam, mi narbonne mellett lakunk egy kis faluban.

A te párod is fr.állampolgár gondolom(nem 2magyar)És kb mennyi ideig tartott elintézni mindent?1-2hét alatt megvan a dolog, ugye?!

Rendesnek tűnt nekem is a hölgy a telefonban, csak az elég ciki, h 1 nyanvadt papirért el kell menni mindkettőnknek!

Igen, csak első nekifutásra volt bonyolult, aztán én is rájöttem, h csak 1-2papírt kell beszerezni és ennyi, lehet menni aláfirkantani... csak ezt a párizsi utat kellene valahogy kiküszöbölni!

De ez amúgy milyen vicces! A világon hány ember akar párizsba eljutni, én meg azon vok, h ne kelljen elmenni! :))) De mondjuk csak az a baj, h páromnak is kell jönnie, de neki meg nincs szabija... ez itt a nagy gond!mert 7végeken ugye ilyent nem lehet intézni, amikor az ember szabad lenne...

A turpisságot majd elmesélem, még nincs kiforrva teljesen a terv! ;)

üdv:r

Előzmény: piela (4018)
piela Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4018

Mi Toulouse-ban élünk, a PACS-ot pedig tavaly márciusban csináltuk. Nem tudom változott-e azóta

valamit a dolog, bár nem hiszem. Tény, hogy elsőre kicsit bonyolultnak tűnik de ha az ember belekezd

már nem az. A tapasztalatom amúgy az, hogy a konzulátuson elég rendesek és ha esetleg valamiben

nem biztosak, egyből utánaérdeklődtek, szóval képben vannak, elhiheted amit mondanak.

Nem tudom milyen turpisságra gondolsz, illetve mivel kapcsolatban lehetne itt ügyeskedni de sok szerencsét hozzá!

Előzmény: don-fr86 (4017)
don-fr86 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4017

Pffff! Ezt nem hiszem el!!!! Direkt azért írtam ide, h vki megnyugtasson, h "nem, ne aggódj, ez nem így működik...."! Erre most sikerült mégjobban felhúznom magam! Ennyire még nem vártam soha az életbe, h vége legyen a 7végének!b :) Mert azért hétfőn telefonálok még egy kört, hátha sikerül intéznem vmit (ha mással nem, akkor egy kis turpissággal! ;)  )

Azért köszi a választ! Megkérdezhetem, h te merre vagy? És ti mikor pacsoltatok?(hátha azóta megváltozott vmi...)

szép napot!

r

Előzmény: piela (4016)
piela Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4016

Szia,

a hölgynek volt igaza a konzulátuson. Meg kell jelennetek személyesen. Van ugyan egy kihelyezett

konzulátus Bordeaux-ban de az ottani konzulnak nincs aláírási jogköre...Mi 800 km-t utaztunk szintén

a PACS miatt, 2 hete pedig más jellegű okból de megint csak menni kellett a konzulátusra, korán reggel

repültünk és ebéd után már indult is vissza a gépünk...Remek kis nap volt...Sajna ez van ha az ember

messze lakik Párizstól.:)

PACS:

Kell mindkettőtök 3 hónapnál nem régebbi születési anyakönyvi kivonata, családi állapot igazolás, illetve

én akkor még hivatalosan nem laktam itt, így a polgálmesteri hivatalból kellett egy lakcímlejelentő lap

(amin az állt, hogy 3 hónapnál hosszabb ideig tartózkodok majd kint Franciaországban). Ráadásul már

nem emlékszem mi miatt de be kellett mennem Budapestre is valami papírért...talán a családi állapot

igazolást adták ott ki...

A konzulátuson mindkettőtöknek ki kell tölteni 1-1 adatfelvételi ívet illetve nyilatkozatot, ezért kell ott

lennetek személyesen.

Amikor ezzel készen vagytok, utána kell mennetek a lakóhelyetek szerinti illetékes önkormányzathoz és

ott bemutatni az összes papírt, plusz a PACS szövegét nektek kell megírnotok. Érdemes időpontot kérni

időben, hogy a születési anyakönyvi kivonat érvényessége ne járjon le addig...

A PACS szövegét szívesen átküldöm ha gondolod.

Sok szerencsét!

Előzmény: don-fr86 (3994)
GrG Creative Commons License 2012.02.18 0 0 4015
Probaltalak nagyjabol meherteni de mikoze mindennek az otthoni hazhoz. Akar szereti Franciaorszagot akar utalja miert ne lehetne ingatlana barhol a vilagon. Akar Magyarorszagon akar Svajcba?
Előzmény: Törölt nick (4011)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4013

La Jalousie.....

Le septième pêché capital !

kristian0308 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4012

de mért kérdezem? mi közzöm van hozzá, vagy egyáltalán, nem érdekel nem az számit hogy milye van és hol

Dobri Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4010

Mivel nekem lakásom van és nem házam,így nekem nem szólt a kérdés!:)))

Előzmény: Törölt nick (4009)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4009

"Kérdezd csak meg tőlük melyiknek van háza odahaza?"

Az enyém épp elado, ha esetleg valakit érdekel !!!  

Mindôssze 360 m² occooooo ! 

Billy

Előzmény: Törölt nick (4007)
kristian0308 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4008

egyáltalán nem bizok abban hogy bármelyikük is segitene ,azonkivül amit ki irnak itt a forumon

Előzmény: Törölt nick (4007)
kristian0308 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4006

csak úgy mellesleg nekem is ellegem van a sok alkeszos, cigarettás elégetlenkedö emberből ,akik nem tudják hova mennek és ugy alkalmazkodnak hogy leiszák magukat meg garázdálkodnak 

kristian0308 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4005

mi van veled ember,azért mert nem szidok senkit mint ahogy te teszed ,és probálok reálisan gondolkodni

meg sajnos eddigi tapasztalataim szerint azért van nekik is igazságuk a dolgokban

ezért most be kell támadnod

érdekes egy fazon vagy 

Előzmény: Törölt nick (4004)
yaouank Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4003

Ne foglalkozz vele. Csak rontja itt a levegőt. Ha nem reagálunk az idióta sületlenségeire előbb-utóbb megunja.

ya

Előzmény: kristian0308 (4001)
kristian0308 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4002

egyébbként lidl van mindenhol én ott vásároltam franciában is, németben is, meg magyarban is

Előzmény: Törölt nick (3992)
kristian0308 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 4001

bocsika de az a gravitácios wc

de ha ennyire utálod az országot akkor mit keresel ott vagy ott vagy egyáltalán

vagy szerintem a légios kolléga pont ezzeket az emberekröl irt hogy mi a f.... választják franciaországot célállomásnak

nem elégetlenkedni kénne hanem beilleszkedni,mobilizálodni  az ottani körülményekhez

Előzmény: Törölt nick (4000)
kristian0308 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3998

tudatosan kellene cél országot vállasztani és informálodni  a lehetöségek,körülmények számbavettése mellet hogy hova megy az ember

én pl teljesen jól éreztem magam,ezért is térek vissza ismét

Előzmény: kristian0308 (3997)
kristian0308 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3997

Ez teljes mértékben igaz,de ezek az emberek egyáltalán mért mennek külföldre én ezt sose értetem meg

Előzmény: Törölt nick (3992)
don-fr86 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3996

Hát akkor gratulálok, hogy nem tapasztaltad azt amit én! De mondjuk az én sztorim nem is egyszerü! Nem akarom leírni, hogy mi minden történt, mert akkor holnap estig azt írnám, de hidd el, volt benne egy-két svéd csavar! Csak annyit, hogy a tb-s ügyem végére még mindig nem tudtunk pontot rakni (tavaly május óta) de már nem is foglalkozom vele! Pedig az én barátom francia (tehát nem google-fordítóval komunikálok velük)!

Otthoni barátnőmnek meséltem el a sztorimat, ő mondta, h ez durvább, mint otthon! (Merthogy nekem otthon nem volt szerencsém a bürokráciához.) <-de ami késik nem múlik ezek szerint :)

na mindegy! hétfőn körbetelefonálom fél európát, h most mi tévő legyek!

szép estét!

r

Előzmény: GrG (3995)
GrG Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3995

Semmit nem tudok a dolgoról, mert én simán otthon házasodtam a régi recept szerint lánykikérés és hasonló dolgok után, de amit leírsz az mind a magyar bürökrációra vonatkozik. Egyébkétn pont bürüökrácia vonalon jó tapasztalatom van a franciákkal. PL rosszul szabták ki a Tax d'habitationt, telefonon meg lehetett érdemben beszélni (az én alapszintű nyelvtudásommal, hogy hol a hiba) és utána egy google translate-tel fordított levéllel le ment a felére (kb helyes összeg).

Előzmény: don-fr86 (3994)
don-fr86 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 3994

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy PACS-olt-e már valaki, vagy ismeri-e valaki ennek a menetét.

Én magyar vagyok, a barátom francia állampolgár. Elég kacifántosnak tűnik nekem (sajnos tapasztalatból tudom, hagy a franciáknál báramilyen hivatalos dolgot elég nehéz elintézni. intéztem már adót, tb-t, bankot...nem volt egyszerű!). Mostmár áttanulmányoztam egy párszor ezt a papírt: "pieces a fournir pour la conclusion d'un pacs" és elég egyszerűnek tünik a dolog, de hát miért is ne, ha a franciák nem bonyolítanak, akkor majd a magyarok! Mert ma délelőtt kértem ki ezt a papírt és mielőtt elmentem volna érte, felhívtam a magyar konzulátust, hogy mizu... A kedves hölgy azt mondta, hogy a családi állapot igazolást be kell szereznem otthon a mi polg.mesteri hivatalunknál (ezt anyukám is el tudja intézni és elküldeni nekem, aminek nagyon örülök, mert nem mostanába terveztem hazamenni) és aztán ezzel és még másik papirokkal el kell mennünk a barátommal személyesen párizsba a nagykövetségre, hogy aztán megkaphassam a házasságkötési tanusítványt (ami a pacs-hoz kell a franciáknak) . Végül is nem is olyan kacifántos a dolog, csak azt nem hiszem el, hogy kötelező a személyes megjelenés! Kérdeztem a csajszit amikor kikértem ezt a papírt ma reggel, hogy ő mit gondol és azt mondta, hogy szerinte kikérhetem levélben is (mert "csak" annyi a gondom, hogy kb.900km-re lakunk párizstól!) És azt sem értem, hogy a barátomnak miért kell szintén megjelennie?! Ez csak egy igazolás, hogy nincs semmilyen törvényes akadálya, hogy pacs-oljak!? Nem világos ez a rész! De ugye már péntek délután van, nincs már hivatal és eléggé felhúztam magam ezen! Nem bírok várni hétfőig hogy rákérdezhessek! Valaki mondja, hogy nem így van! A másik, amin még nagyon kiakadtam az az, hogy kérhetik a 3hónapnál nem régebbi születési anyakönyvi kivonatot! (ez a fr.o-i magyar konzulátus hivtalos weboldalán van) Gondolom a keltezésére érti :) de akkor is érdekes...ez is így lenne!?

Előre is köszönöm a válasz(oka)t és mindenkinek szép hétvégét kívánok!

R

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!