Köszi! Castorama-t találtam eddig, de picit drágának tűnik. Sajnos még csak a hazai árakhoz tudok viszonyítani, de megnézem gyorsan a többit amit írtál. Villanytűzhelyet kéne bekötnöm, ahhoz keresek kábelt.
Léteznek Franciaországban barkácsboltok? Most éppen elektronikai/villanyszerelési szaküzletet keresek, nem sok sikerrel. Tud valaki ilyen hálózatról, vagy Párizstól délre valahol (Chatenay-malabry környékén) ilyen üzletről? Később kelleni fog normál barkácsbolt is, ha valaki ilyet tud az is jó lenne. Előre is köszi!
Magyarországon kell lefordíttatni. Nem igazán értem, hogy hivatalos uniós nyelvet minek, főleg azért mert még az anyakönyvi kivonatot is több nyelven adják ki - többek közt franciául.
Meghatalmazottnak kiadják az iratokat. Az anyakönyvi kivonathoz még az sem kellett, elég volt a személyim. Elhitték, hogy az anyja vagyok - csodálkoztam is kellőképpen.
Gyermekemmel tavaly próbáltuk itthon elintézni. Franciországban minden iratot beszerzett, már csak egy kicsit kellett volna a nyilatkozaton módosítani és lefordíttatni a papírokat. Utána már be is lehetett volna adni az anyakönyvi hivatanál. Ahonnan továbbküdték volna a közig. hivatalba. Potom két hónapot várni és már el is készült volna a papír. Inkább kijelentkezett Magyarországról majd a konzulátuson intézi, bár lehet, hogy egyszerűbb a francia állampolgárságot megkapni.
Ez van ha két ilyen kacifántos ország összejön. :( Szerintem mi magyarok állunk nyerésre ha túlbonyolításról van szó.
Akkor eddig sztem te v a legközelebb hozzám, akit a fórumon láttam, mi narbonne mellett lakunk egy kis faluban.
A te párod is fr.állampolgár gondolom(nem 2magyar)És kb mennyi ideig tartott elintézni mindent?1-2hét alatt megvan a dolog, ugye?!
Rendesnek tűnt nekem is a hölgy a telefonban, csak az elég ciki, h 1 nyanvadt papirért el kell menni mindkettőnknek!
Igen, csak első nekifutásra volt bonyolult, aztán én is rájöttem, h csak 1-2papírt kell beszerezni és ennyi, lehet menni aláfirkantani... csak ezt a párizsi utat kellene valahogy kiküszöbölni!
De ez amúgy milyen vicces! A világon hány ember akar párizsba eljutni, én meg azon vok, h ne kelljen elmenni! :))) De mondjuk csak az a baj, h páromnak is kell jönnie, de neki meg nincs szabija... ez itt a nagy gond!mert 7végeken ugye ilyent nem lehet intézni, amikor az ember szabad lenne...
A turpisságot majd elmesélem, még nincs kiforrva teljesen a terv! ;)
Pffff! Ezt nem hiszem el!!!! Direkt azért írtam ide, h vki megnyugtasson, h "nem, ne aggódj, ez nem így működik...."! Erre most sikerült mégjobban felhúznom magam! Ennyire még nem vártam soha az életbe, h vége legyen a 7végének!b :) Mert azért hétfőn telefonálok még egy kört, hátha sikerül intéznem vmit (ha mással nem, akkor egy kis turpissággal! ;) )
Azért köszi a választ! Megkérdezhetem, h te merre vagy? És ti mikor pacsoltatok?(hátha azóta megváltozott vmi...)
Probaltalak nagyjabol meherteni de mikoze mindennek az otthoni hazhoz. Akar szereti Franciaorszagot akar utalja miert ne lehetne ingatlana barhol a vilagon. Akar Magyarorszagon akar Svajcba?
csak úgy mellesleg nekem is ellegem van a sok alkeszos, cigarettás elégetlenkedö emberből ,akik nem tudják hova mennek és ugy alkalmazkodnak hogy leiszák magukat meg garázdálkodnak
Hát akkor gratulálok, hogy nem tapasztaltad azt amit én! De mondjuk az én sztorim nem is egyszerü! Nem akarom leírni, hogy mi minden történt, mert akkor holnap estig azt írnám, de hidd el, volt benne egy-két svéd csavar! Csak annyit, hogy a tb-s ügyem végére még mindig nem tudtunk pontot rakni (tavaly május óta) de már nem is foglalkozom vele! Pedig az én barátom francia (tehát nem google-fordítóval komunikálok velük)!
Otthoni barátnőmnek meséltem el a sztorimat, ő mondta, h ez durvább, mint otthon! (Merthogy nekem otthon nem volt szerencsém a bürokráciához.) <-de ami késik nem múlik ezek szerint :)
na mindegy! hétfőn körbetelefonálom fél európát, h most mi tévő legyek!
Semmit nem tudok a dolgoról, mert én simán otthon házasodtam a régi recept szerint lánykikérés és hasonló dolgok után, de amit leírsz az mind a magyar bürökrációra vonatkozik. Egyébkétn pont bürüökrácia vonalon jó tapasztalatom van a franciákkal. PL rosszul szabták ki a Tax d'habitationt, telefonon meg lehetett érdemben beszélni (az én alapszintű nyelvtudásommal, hogy hol a hiba) és utána egy google translate-tel fordított levéllel le ment a felére (kb helyes összeg).
Szeretném kérdezni, hogy PACS-olt-e már valaki, vagy ismeri-e valaki ennek a menetét.
Én magyar vagyok, a barátom francia állampolgár. Elég kacifántosnak tűnik nekem (sajnos tapasztalatból tudom, hagy a franciáknál báramilyen hivatalos dolgot elég nehéz elintézni. intéztem már adót, tb-t, bankot...nem volt egyszerű!). Mostmár áttanulmányoztam egy párszor ezt a papírt: "pieces a fournir pour la conclusion d'un pacs" és elég egyszerűnek tünik a dolog, de hát miért is ne, ha a franciák nem bonyolítanak, akkor majd a magyarok! Mert ma délelőtt kértem ki ezt a papírt és mielőtt elmentem volna érte, felhívtam a magyar konzulátust, hogy mizu... A kedves hölgy azt mondta, hogy a családi állapot igazolást be kell szereznem otthon a mi polg.mesteri hivatalunknál (ezt anyukám is el tudja intézni és elküldeni nekem, aminek nagyon örülök, mert nem mostanába terveztem hazamenni) és aztán ezzel és még másik papirokkal el kell mennünk a barátommal személyesen párizsba a nagykövetségre, hogy aztán megkaphassam a házasságkötési tanusítványt (ami a pacs-hoz kell a franciáknak) . Végül is nem is olyan kacifántos a dolog, csak azt nem hiszem el, hogy kötelező a személyes megjelenés! Kérdeztem a csajszit amikor kikértem ezt a papírt ma reggel, hogy ő mit gondol és azt mondta, hogy szerinte kikérhetem levélben is (mert "csak" annyi a gondom, hogy kb.900km-re lakunk párizstól!) És azt sem értem, hogy a barátomnak miért kell szintén megjelennie?! Ez csak egy igazolás, hogy nincs semmilyen törvényes akadálya, hogy pacs-oljak!? Nem világos ez a rész! De ugye már péntek délután van, nincs már hivatal és eléggé felhúztam magam ezen! Nem bírok várni hétfőig hogy rákérdezhessek! Valaki mondja, hogy nem így van! A másik, amin még nagyon kiakadtam az az, hogy kérhetik a 3hónapnál nem régebbi születési anyakönyvi kivonatot! (ez a fr.o-i magyar konzulátus hivtalos weboldalán van) Gondolom a keltezésére érti :) de akkor is érdekes...ez is így lenne!?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t és mindenkinek szép hétvégét kívánok!