Erre írtad; Pontosan mégpedig azért, hogy István egyben egyházfő is,
A pápa (aki mellesleg a német-római császár unokaöccse volt) kérésre küldött a legjobb, legmegbízhatóbb papjaiból egy különítményt, hogy úgymond erősítse a császár seregeinek lelkét, hogy ne habozzanak.
A pápa (aki mellesleg a német-római császár unokaöccse volt) kérésre küldött a legjobb, legmegbízhatóbb papjaiból egy különítményt, hogy úgymond erősítse a császár seregeinek lelkét, hogy ne habozzanak. Ez így elég érdekesen hangzik, nekem úgy tűnik ekkor se más volt a cél, mint 907-ben: a magyarok kiirtása.
Pontosan mégpedig azért, hogy István egyben egyházfő is, nem csak király! Tehát térítők ide be nem tehették a lábukat. A magyarok régtől fogva keresztények voltak, István igazából egyfajta újratérítést végzett.
A Koppány történetből is rendkívül kevés az igazság: Koppány kifejezetten Vatikáni irányultságú keresztény ember volt, azt szerette volna ha szorosabbra fűzi a kapcsolatait az ország a nyugattal! Koppány birtokai az ország nyugati felén voltak.
De még egyszer csak ajánlani tudom Szánta Lajos előadásait a témában.
Az 1030-as csata, amelyben István ronggyá verte a német-római császár és a pápa közös seregét, felszívódott egy logikai buborékban. Az pedig, hogy e nyertes csata után elfoglalta Bécset és kitolta a magyar határokat a Melki apátságig, csak apróság....
István, minden hibájával együtt, merthogy ő is csak ember volt, gyarapította az országot. Ő volt az, aki kereszténységet egy magasabb szintre emelte, a Jézus Krisztusi tanítások életbeni alkalmazásának szintjére.
A magyarság István halálakor olyan színvonalát, olyan magasságát képviselte a kereszténységnek, amit a "fejlett nyugat" sosem volt képes felvállalni.
Én nem vagyok egy buzgó vallásos de István nélkül nem lettünk volna képesek megmaradni, enélkül az erkölcsi fölény nélkül már akkor odavesztünk volna a nyugat folyamatos támadásai alatt.
Az azért tudható, hogy Géza idejében a magyar határ Melki apátságnál volt. Vagyis bőségesen Bécsen túlra nyúlt. Géza azonban már halála előtti években kötött egyezségeket és beljebb hozta a határokat, de hogy pontosan mennyivel, azt senki nem tudja, nincs rá biztos forrás.
De mi volt az 1030-as csatanyerés következménye? Az, hogy 1030-ban István elfoglalja Bécset, majd egészen a Melki apátságig. Addig, ahol Géza idején volt.
A bajorok hun és germán közös ősöktől származnak, ezt mindig mindenki tudta Németországban is és régen még Magyarországon is.
Nem véletlenül voltak mindig is a legaktívabb népessége a németeknek.
Gizella, István felesége bajor volt. Konkrétan Gizella dédanyja Bulcsú testvére volt.
Szóval István-Vajk aligha árulhatta el a németeknek Magyarországot. Arról nem is beszélve, hogy 1030-ban akkora vereséget mért rájuk, hogy jó ideig nem is merték betenni ide a lábukat.
A nácizmus keletkezésének és hatalomra kerülésének körülményeit is illene felülvizsgálni, különösen az utóbbi évek genetikai vizsgálatának tükrében.
Hitler egyik nagybátyjától sikerült DNS-t nyerni és megvizsgálni. Mint kiderült az uralkodó marker, egyértelműen az E3B ami a zsidók markere. Ráadásul egy másik kutatással összeért ez az eredmény, nevezetesen a Rotschild család genetikai kutatásával, ugyanis Hitlerék genomja gyakorlatilag mintha az öreg Rotschild bárótól származna, annyira hasonló.
És ezt történetileg is alá lehet támasztani. Továbbá biztos vagyok benne, hogy a Hitler családon belül erről legalábbis apai ágon biztos mindenki tudott, maga Adolf is! És akkor innentől világossá válik, hogy Paul Warburg miért éppen Hitlert választotta támogatandónak, miért épp őt tömték pénzzel a zsidó bankházak. Kötve hiszem, hogy Warburg ne lett volna tisztában Adolf származásával.
Szent István születési nevén Vajk, német papok nevelik fel. Apját, Gézát és családját, mint például az ő öccsét, Mihályt, kérésére a német-római császár I. Ottó által 972-ben a Magyar fejedelemségbe küldött Brúnó püspök keresztelte meg. Géza a keresztségben az István nevet kapta. Azon vita folyik, hogy fia, Vajk ekkor élt-e már. Ennek az elméletnek két tény is ellentmond. Az egyik az, hogy egyes források 975-re teszik Vajk születését, a másik pedig az, hogy ha ilyen korán áttért volna a keresztény hitre, nyugaton nem Vajkként ismerték volna még sokáig.
Bajor azaz német nőt vett feleségül is.
A (németekről) Már Julius Ceaser és Tacitus is ír.
Így természetes hogy a magyarokat kiszolgáltatta a német papoknak!
Minden politikája a magyar nép ősi kultúrájának a megsemmisítésére törekedett. Az akkor élő magyarok egyharmadát kiirtotta, mert nem akartak áttérni a judeo-keresztény hitre.
Szerintem nem véletlen égették el a vajk német papjai"
Ha István királyra gondoltál, akkor egy félreértés áldozata vagy; Wojtek https://hu.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1gai_Szent_Adalbert prágai püspök volt és nem magyar király. Közismert, hogy sok embert megtérített, hiszen az volt a foglalkozása.
Meg III. Ottó nevelője és barátja is volt.
István nem térített meg senkit, max. az esztergomi érseke...
Istvánnak lehettek nyugati (bajor, karoling) papjai, de német biztosan nem, mert akkor még nem létezett az a fogalom.
Abban az időben még a nyugati királyok sem tudtak írni, nemhogy a pór nép. Azt sem tudták milyen évszámot írnak. Csak a magyarok voltak írástudók. Még a nők is. Szerintem nem véletlen égették el a vajk német papjai az összes magyar rovásírásos bizonyítékot.
Az első kanyarban lelepleznek, és akkor mi értelme volt?
Az egy másik tészta, hogy a 17-18. századi (1582 után) történészek nem tudták helyesen szinkronizálni a csillagászati időhöz a régebbi korok naptári rendszereit.)