Az, hogy klubalkalmazottak vagy klubközeli emberek ide írogatna,pláne minősítgetve, nagyon nagy gáz. Az intelligencia kérdése, és hát nem az olvasókat minősítik vele. Viszont az örökérvényű vonatkozó Esterházyval el lehet intézni a reagálást rájuk: "egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá..."
A 9-es körüli herpegést én aránytalannak, túlzottnak és értelmetlennek tartom. Ezzel nem állok senki pártján, ez a véleményem. Dávid Kornél mezét nem vonultatták vissza, olyan, hogy "hallgatólagos visszavonultatás" még a sokak számára szent példaként tekintett amerikai sportokban sincs. De ha lenne, sem kellene minden lihegve leutánozni, ami ott szokás. Én nagyon imádtam azt a korszakot, azt a csapatot, Kornél mellett mindenkit, aki mindhárom (öt) címben benne volt, lebeghetne a csarnokban a 7-es, 8-as vagy 5-ös mez is. (Ja, mg Sanyi zakója, vagy az nem szent, mert Amerikában nem szokták visszavonultatni? :)) ) De nem lebeg, akkor tehát nincs miről beszélni. Hogy mennyire tiszteljük egykori gazdáikat, nem ezen múlik.
Bocsánat, de nekem nevetséges, aki azt mondja, itt valami szent emléket gyaláztak meg. Az emlékek mindenkinek sajátjai, azokat ilyenekkel nem vehetik el.
Sokan meg nem tudnak létezni már, csak egy nagy segg közelében, nyelvtávra, a “nagyok“ seggfuvallata nélkül nem tudnak elindulni az élet vitorlásversenyében
Ez nagyon szép volt :) egy költő veszett el benned!
Tegyük ide még Hofi klasszikusát ugyanerre a témára, és sajnos ebben a helyzetben is megállja a helyét: mikor cserélitek a segget, legalább töröljetek szájat.
Nehéz a klubvezetés dolga, egy nagyon brutális sport piacon tevékenykednek, egyben nagy cipőbe kell itt mindenkinek belelépni, mert itt európa bajnok, nba játékos játszott, és nyert bajnokságot, és a euroleague legjobb védője is itt nőtte ki magát, az ország legjobb edzői voltak itt, és ez bizony nem egyszerű
Én hálás vagyok mindenkinek, aki hozzá tesz ahhoz, hogy itt összefogás, egy jó közösség legyen a kosárlabda körül, aki áldoz arra, hogy itt jó csapat legyen, és aki ápolja a klub hagyományait, vagy csak kijár minden meccsre drukkolni
Viszont utálom az áskálódást, az egymásra mutogatást, erőpolitikát, a széthúzást
Abban reménykedem, hogy Voja érkeztével, egy erős csapattal újra top csapat leszünk, és ezzel párhuzamosan újra egy jó közösség lesz, meg nagy hangulat a csarnokban
Különben az egésznek semmi értelme
Mint ahogy egy fórumnak sem, ha nem lehet vitázni, kritikát megfogalmazni
Remélem a vírussal ez az időszak is eltávozik majd
Ne csodálkozz Lensz hogy gyenge a forgalom itt. Ez most nagyon érthető. Ha nem hozták volna Voját,még csendesebb lenne. Én sem vagyok senkinek a pártján sem. Azt tudom,hogy nehéz vezetőnek lenni,mindig mindenkinek megfelelni.Azt meg látom,hogy próbálták figyelembe venni a szurkolói véleményeket (nyomást). Pl a most véget ért szezonban talán épp a szurkolói nyomásra váltották le Ramirezt,aminek volt is alapja,de azzal a csapattal passzoltak egymáshoz,és ha végigment volna a szezon,lehet az öreggel sem lettünk volna előrébb.Hogy érthetőbb legyek:a spanyollal volt egyfajta játék,ami sok pontot hozott meg vitt,de a végelszámolásnál nem biztos,hogy rosszabbul jöttünk volna ki.Most megint meghúzták Vojával az extrát,de láthatólag az örömöt megint beárnyékolja a 9-es mez. Bár úgy látom,a fő kritikus törölte magát,talán végleg átáll a hokira(bár ott sem fenékig tejfel minden/konkrétumok nélkül/). Én értékelem mindig az erőfeszítést,még akkor is,ha nem mindig párosul eredménnyel(sokszor szerencsével).A következő időszak kritikus lesz,nekünk talán jobb csapatunk lehet,de minden megváltozik.
Mindenki vigyázzon magára,hogy minél többen lehessünk a csarnokban a kosármeccseken,mikor lehet már menni.
Nekem meg az a kedvemcem, hogy ezt egy olyan nick-nek írod, akinek összesen 2 hozzászólása van, és eddig csak két, a vezetőséget támadó vitában jelent itt meg 😂😂😂
LMFAO
Amúgy no offense, nekem nem gáz, ha Voja 9-es, kiváló igazolás, és nagyon boldog lennék, ha végre nyugalom lenne a kosárlabdánk körül
De észre kell venni, hogy lassan mindenki irogat ide a klub közeléből, elnökségi tag rokona, irodai dolgozó, meg mindenki, és mindenen sértődés van, meg késhegyre menő vita van generálva a kritikák miatt
Sokan meg nem tudnak létezni már, csak egy nagy segg közelében, nyelvtávra, a “nagyok“ seggfuvallata nélkül nem tudnak elindulni az élet vitorlásversenyében
önálló, tényekkel magalapozott saját véleményt meg olyan régen alkottak egyesek, hogy az már egy barlangrajz, és vésővel kéne levakarni az üresen kongó agybarlang faláról
Mielőtt jön majd a fika, én nem állok egyik oldalon sem. Az alapján véleményezek, amit tapasztalok, és az sajnos most elég siralmas
Nekem a kedvencem az a bejegyzés, amire utalsz :D : " pont a 9-es ??? Az Dávid Kornél meze volt !!! Ennyit adunk a hagyományokra !!! Ugye @dkorn18 !!!! Szégyen !!!"
Ez egy igazi gyöngyszem, amiből a legviccesebb, hogy Kofi mennyire kötődik a 9eshez, ha a felhasználói nevében a 18ast használja. Persze több oka is lehet ennek :
- végülis 1 + 8 is 9
- a kor haladtát akarja jelezni azzal, hogy már 2 x 9 van
- neki nem jelent annyit az a 9es mint a hisztizőknek ( csak itthon volt ez a mezszáma és a Gran Canariánál, a legtöbb helyen a 18-ast használta)
Anno az első Báne all in csapatnál Kornél és Báne legnagyobb húzása volt, hogy Medvét, meg némi készpénzt adtunk a Debrecennek, akik adták Smithy-t cserébe
A jelenlegi helyzetnél meg figyelembe kell venni, hogy a bajnokság törlése után elvesztette a jelentőségét, kinek volt szerződése
Ugyanis a szerződéseket fizetés csökkentés céllal a klubok elkezdték újra tárgyalni.
Luka, Csori belement a fizu csökkentésbe, és maradnak, nagy eséllyel Molnár Marci nem, ezért az ő szerződése feltételezhetően fel lett bontva, de legalábbis egyeztetés alatt áll, úgy tűnik
Nagyon egyetértek Veled. Olvasgatom a fórumot,már ritkábban szólok hozzá,de a Voja idecsábítása olyan nagy horderejű,hogy megteszem. Régóta próbálkoztunk megszerezni,nem is zárkózott el Voja,de eddig mindig hiányzott valami.Most sikerült. Ennek szimpátiától függően örülni kellene. Több helyen fikázzák Voját,hogy visszajött külföldről. Nem nagyon jött be neki a kintlét. Ráadásul az utolsó két hónap rémálom lehetett neki egyedül. Én viszonylag sok helyen megfordultam a világban,rémisztő,félelmetes tud lenni adott esetben,veszélyben egy kint tartózkodás. Én,aki szeretek elmenni azt vallom,hogy itthon a legjobb,legbiztonságosabb.Biztos van aki másként gondolja. A Dávid Kornél ügyhöz. A valaha volt leghíresebb kosaras volt az országban.Fehérvárhoz is lehet kötni. Igen,régen vissza lehetett volna vonultatni a mezét,ha akarták volna. Régebben sokkal aktuálisabb lehetett volna,szerintem akkor hibáztak.Mostanra annyira eltávolodott a klubtól,vagy csak kivonta magát,ezer más teendője van,hogy lehet el sem jönne rá. Az is nagy égés lenne. Abban is van igazság,hogy a legendája mellett,olyan nagyon sok teljes idényt nem húzott le nálunk,az okokat megértettük akkor is. Nem kellene ebből olyan nagy problémát kreálni megint a mostani vezetők ellen,akik nagyrészt erről talán nem is tehetnek. A következő csapatunkból nagyon sajnálom Molnár távozását. Ketten Csorvásival nem nagyon maradhattak,én megpróbáltam volna a Monti által vázolt megoldást,hogy Marci maradjon,Milánnal, meg egy másik csapattal valahogy megegyezni a cserében. A Kellerék esetében sajnos én nem vagyok optimista. Pedig ha sikerülne velük kibékülni,és mindketten itt folytatnák,akkor bombaerős,bajnoki címre bőven esélyes társaság jöhetne össze. Ebben én várnám Andrej segítségét,neki nagy tekintélye van,talán tető alá tudná hozni a kibékülést.Persze ehhez a család is kellene,de főleg Ákos,mert ott meg neki van a legnagyobb tekintélye. Én azt mondom egyelőre örüljünk a Voja igazolásnak,ha az kell neki,akkor kapja meg a 9-es mezt,a fent taglaltakat is figyelembe véve, vele nem vettünk zsákbamacskát,sokkal többet ér mint egy jobb légiós. Ha még tudnának a kereten finomítani,meg találnánk valami jobb edzőt,akkor szép szezonunk lehetne.
Nem szeretnék belemenni a 9 es szám bűvöletbe. Mindenesetre érdekes hogy 21 év távlatából kérik számon a jelen vezetéstől, hogy 2008-ban miért nem vonultatták vissza. Az is érekes, hogy a klub Facebook oldalára beírok közt olyan is van aki közvetetten érintett volt és megtehette volna hogy javaslatot tesz a mez visszavonultatására (pl családtagja révén elnökségi ülésen naki ott tag volt). 2013-ig az az elnökség volt aki a "visszavonuláskor" és ők adták át a helyet. Nem Nagy Gábor Elnök Úron kell számon kérni a visszavonultatást, az elnökségen!!!! Ilyen alapon fel tenném a kérdést, ki az Alba legeredményesebb kosárlabdázója, sportvezetője? Vonultassuk vissza az Ő mezét! Vicces lett volna a Real Madrid meccsen visszavonultatni a mezt, mivel Dávid Kornél nem volt itthon a mérkőzés idején. Erre akkor sem volt semmi hajlandóság. De egy ilyen horderejű bejelentésből mezszámügyet genereálni? Igaza vana pkasi, szolnoki szurkolóknak, nem normális hogy semminek nem lehet itt örülni. És hol van még az edző, holvan még a bajnokság kezdete.
Bb1 szerint Molnár Marci távozik. Szerintem nem volt rossz idén. Nalam nem kezdő center, de 2. opciónak szerintem tökéletes. Nálam 10/10 x inkább Ő mint Csorvási, aki nyilván maradni fog. Ujabb remek döntés...
Biztos én vagyok tudatlan , de ki volt a 7es Kecson, aki miatt Krisz 17es lett ?
Reddick, szerintem kicsit túl toljatok ezt a hisztit. FB-n talán Zsuzsi Fepuhoz hasonlítja, Te itt Kálmánhoz. Az idő kicsit megszépíti a dolgokat , az előbbi 2 játékos egy klubhoz köthető. Kornél Malév nevelés , már a Honvéddal is magyar bajnok volt és max 5 szezont húzott le itt, a 3 bajnoki címből csak egynél volt itt egész szezonban. Ennyi erővel Robi Shannon 5ös meze is ott lehetne a plafonon, valamint Matusé is, aki 3xos bajnok, ősfehérvári. Hanga Ádi 8as mezében játszott Czirbus Józsi is :)
Szóval érdekelne szerintetek mivel lehet kiérdemelni ezt a visszavonultatást ? (Ennyi erővel az Olaj is visszavonultathatná a 9est :D )
Nagyszerű igazolás Voja. A 9-es mez dolgot pedig kár a jelenlegi vezetésen számon kérni. Miért nem vonultatta vissza a klub már évekkel ezelőtt? Élmény volt nézni Dávid Kornélt Alba mezben, remélem ugyanakkora élmény lesz Vojvodát is.
Ha egy klubnak van két darab válogatott(szintű) magyar játékosa egy posztra, oda nem fog még egy légióst is hozni, mert egyrészt valamelyik magyar sírna a játékidő miatt, másrészt meg elég drága mulatság lenne.
Hidd el, ahogy már mondtam én boldog lennék, ha maradna nálatok a palánk alatt a Csorvási - Molnár duó, mert védekezni egyik se tud, anélkül pedig komoly eredményt még Vojával a csapatban is meglehetősen nehéz elérni. Alapvetően szerintem ez volt az idei Alba legnagyobb problémája, a támadás általában elég jól ment.
arra akarsz utalni hgy MM drágán volt itt és ez a szakítás oka? nem tudom, nincs infom, de nekem MM nagyon szimpa játékos, semmi flikflakk, tette a dolgát szépen rendben, alázattal.. én szeretem az ilyen típust