Keresés

Részletes keresés

adrenka Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2643

Bocsi a belepofiért. Régen írtam vmikor erre.

botsinkai: te szerettél, Téged szerettek már??????????

Előzmény: botsinkai (2641)
Tóthika Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2642
Hát igen, a rokonokat nem lehet megválogatni. (Pedig néha jól jönne.) ;-))) Viszont azért a barátait az ember általában érzelmi alapon szokta összegyűjteni. Gondolok itt arra, hogy pl. egy ellenszenves alakkal is eljárhatok teniszezni (ez még motiválhat is, hogy minél jobban megtanuljak játszani, hogy legyőzhessem), de a barátság az olyan emocionális alapokra épül, mint bizalom, szeretet. Ha ez nincs meg, mert mondjuk közös hobbi, vagy munka, vagy vagyoni helyzet alakítja ki a társaságot, akkor az nem barátság, hiszen pont az intimitás hiányzik. Te ezt hogy látod?

Mennyi idős vagy?
Előzmény: botsinkai (2640)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2641
"De honnan tudnád, hogy érdemes úgy élni, amíg nem ismered a másik oldalt? Sehogy.. :("

Ezt én is leírhatom rólad, de ne személyeskedjünk, mert ugyan te szereted ezt, én viszont nem. :-) Így ha megbocsátasz, akkor ebben nem leszek partner. :-)
Előzmény: Gézoo4 (2638)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2640
Szülők vannak, társ van, barátok vannak, ám nem érzelmi alapokon. Ugye a szülők nem választhatók, de a többi igen. :-)
Gyerekkorban is így volt + ilyen irányú (nem feltétlenül "rossz") tapasztalatok. Ám a tapasztalatok alapján (utólag) leszűrt következtetés is az, hogy az érzelmek többe kerülnek (többet ártanak), mint amennyit nyerni lehet általuk (használnak).
Előzmény: Tóthika (2635)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2639

Fura hasonlataid vannak..

Előzmény: botsinkai (2637)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2638

Ó, az egészség is megvehető...

De a boldogságodat csak magadnak teremtheted meg..  Mert élni lehet

boldogság nélkül, vagy "szerény" boldogsággal is.

De honnan tudnád, hogy érdemes úgy élni, amíg nem ismered a másik oldalt?

Sehogy..  :(

Előzmény: botsinkai (2626)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2637
Nem csak rajtam múlik. S mivel az életritmusomba és az időbeosztásomba nem fér bele egy ilyen projekt, ezért kihagyom. :-)
Az alapvető különbség közöttünk: Te az érzelmeket értéknek tartod, én pedig nem. Ettől színes a világ, "mint a buzik zászlója". :-)
Előzmény: Gézoo4 (2632)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2636

Olyan nincs?  :)      Nekem van.  

Hogy nincs rá szükséged.. oké.. ez objektív.. na várjunk csak!

A szükségesnek érzett az kizárólag szubjektív fogalom..  Objektívet kérdeztél!

Előzmény: botsinkai (2625)
Tóthika Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2635
Szülők, társ, barátok, semmi? A rossz tapasztalatok következménye, hogy minden kötődést elutasítasz, vagy ez már gyerekkorodban is így volt?
Előzmény: botsinkai (2630)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2634
Nem cserélnék veled hosszú távon. Bár rövid távon az ilyenfajta gondolkodás számos problémámat megoldaná.

Mert csak az tud igazán boldog lenni ( szerintem) aki engedi az érzelmeit. És ebben benne van időnként a pokol, de benne van a menyország is.
Előzmény: botsinkai (2630)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2633

Sziaaa! :):):)

Jól van naaa.. kutya jutott eszembe...  igaz először tengerimalac, de az sok helyen

annyira büdös, hogy inkább a kutyával pédálóztam.. 

Előzmény: Tóthika (2627)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2632

stand by...   Csak rajtad múlik. 

A kisfiammal például nem azért töltök minden vele tölthető percet, mert ő igényelné, (bár igényli is,  )  hanem azért mert nekem élvezet.

És igen, volt már olyan, hogy "miatta" nem nézhettem meg egy adott filmet, vagy nem "mehettem" valahová ahová ....

Nos, az igazat szólva..  ha nincs velem akkor sem nézem meg feltétlenül

azt az adott filmet..  és akkor sem megyek el oda ahová "miatta" nem mehettem el..

Igazából ilyenkor érzi át az ember, hogy amit lemondásnak vél az adott

pillanatban, az valójában nem lemondás.. legfeljebb egy kifogás..

És az is igen.. Néha megesik, hogy ő játszik és én elalszom mellette..

A jelenléte, a kicsi lénye édes, boldog érzést ad, megnyugtat elszundítok..

És ő?  Óvatosan betakar, és őrzi az álmom.. Lehalkítja a játékot,

és vigyáz, hogy a többiek se ébresszenek fel.. Néha,  odakucorodik az ölembe

és átölelve velem szundít..

Miért ilyen ? Mert ilyennek neveltem..  Ha te is ilyennek nevelnéd a te

gyermekedet, az is ilyen lenne..

Egy mosoly és máris stand by... még csak a távkapcsolóját sem kell keresgélni..

Na jó, volt már olyan is amikor ki akartam szedni az elemeit mert a kapcsolója elromlott..  :):):)  De akárhol puszilgattam a pociját,  hátiját.. sehol sem voltak azok

a nyavajás elemek.. :):):)

Előzmény: botsinkai (2620)
Tóthika Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2631
Hopp, ez igaz! A francba, hamarabb kellett volna számolnom. Kész ráfizetés ez a büdös kölök. ;-)))

(Hát a "vén totyakos" kategóriát szívesen kihagynám.)
Előzmény: botsinkai (2629)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2630
Kerülöm az olyan helyzeteket, amikor esély lenne rá, hogy kialakuljon. Szerintem csak megzavarják az ember józan ítélőképességét. (Tapasztalat.)
Előzmény: Tóthika (2628)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2629
"Emóciómentes, teljesen racionális ok, hogy lesz, aki gondoskodik rólad vénségedre. ;-)))"

Köszi, ezt az indokot és a cáfolatát is olvastam már itt a topicban. ;-)

Egyébként ha a gyereknevelésre szánt összegnek és energiának/munkának csak a tizedét félreteszi/befekteti az ember, akkor meg van oldva a vénségességi kérdés.
No meg ki akar addig élni? :D
Előzmény: Tóthika (2627)
Tóthika Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2628
Nálad semmilyen érzelem nem játszik? (Nem kötözködni akarok, érdekel.)
Tóthika Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2627
Gézoo, muszáj mindig csúsztatnod?

Kutyatenyésztésből kevesen lesznek dúsgazdagok, általában több a ráfordítás, mint a bevétel, a busás hasznot el lehet felejteni. (Mellesleg aki azt állítja, hogy a kutyák tartásához se kell felelősségérzet, az szvsz elég furcsa értékrenddel bír.)

Az előző megmozdulásod meg, hogy pszichés traumára vezeted vissza, ha valaki nem akar gyereket - háááááát... Attól, mert _te_ nem tudod elképzelni, hogy van, aki gyerek nélkül is tud és _akar_ teljes életet élni, még simán működik a dolog. (Tudod, egy röpke évszázaddal ezelőtt még megmosolyogták a kísérletezőket, mivel az ember nem tud, és nem is fog soha repülni.) Nekem pl. harminc évig eszembe se jutott a dolog, gondolom, azért nem, mert nem volt körülöttem olyan pasi, akivel hosszútávú összeköttetést létesítettem volna. (Mert bizony akár akarja valaki, akár nem, a gyerek kapocs a szülők között.) És marha nagy hibát követtem volna el, ha hallgatok a sipákolókra, és egy tropa házasság keretében szülök egy gyereket.

Botsinkai:
Emóciómentes, teljesen racionális ok, hogy lesz, aki gondoskodik rólad vénségedre. ;-)))

Előzmény: Gézoo4 (2613)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2626
Esetleg az egészség...
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2625
Olyan nincs, vagy legalábbis nekem nincs rá szükségem.
Előzmény: Gézoo4 (2624)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2624

Oké.. a leg-leg-objektívebb dologra felelj.

Mi az amit pénzért, értékért, vagyonért soha nem kaphatsz meg?

Szerintem az ami minden értéknél értékesebb.  Szerinted?

Előzmény: botsinkai (2621)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2623
Ebben az esetben ezt a mókát kihagyom. :-)
Előzmény: Eleon Nóra (2622)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2622
Olyan sajnos nincs. A tapasztalat mondatja velem. Néha én is szeretném kikapcsolni. Csak rövid időkre ( max 1 óra) sikerül. :)
Előzmény: botsinkai (2620)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2621
"Sokszor, órákon át beszélgettünk arról, hogy én mit látok, és milyen érzés látni.."

Érzés... ez az, ami nem érdekel. Csak és kizárólag az objektív dolgok. :-) De azért kösz. :-)
Előzmény: Gézoo4 (2616)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2620
"Biztosíthatlak, hogy egy kellően eleven gyerek megfelelő mennyiségű adrenalinnal lát el. :DDD"

Ezzel nincs is gond, viszont az adrenalinnal is úgy vagyok, mint minden mással: akkor és csak akkor, amikor én magam akarom. :-) Ha tudtok ilyen gyereket, akit lehet heti 2 órában nevelni, egyébként pedig kikapcsolni, akkor jöhet. Legfeljebb lassan nőne, de sebaj. Kérdés, hogy standby mi a fogyasztása, illetve mennyit bír az akku. :-)
Előzmény: Eleon Nóra (2617)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2619

Szia Nóri!

Csatlakozom!  Haja, de még annál is több adrenalinnal!

Éééés ehhez még csak "rossznak" sem kell lennie, csupán elevennek :)

Előzmény: Eleon Nóra (2617)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2618

Lemondás..

Számomra a lényeg, a minden.  Igen én is gyakran lemondok mellékes dolgokról, hogy a kisfiam számára akár csak pár órára, percre, pillanatra szerezhessek örömet,

boldogságot.

Előzmény: Joana_ (2611)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2617
a biokémiai behatások közül az adrenalinra szavazok. :-) No de hát nem vagyunk egyformák. :-)

Biztosíthatlak, hogy egy kellően eleven gyerek megfelelő mennyiségű adrenalinnal lát el. :DDD
Előzmény: botsinkai (2615)
Gézoo4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2616

Nagyon szívesen.

Volt egy születésétől vak rokonom..  Sokszor, órákon át beszélgettünk arról, hogy

én mit látok, és milyen érzés látni..

Szerinted mondhattam bármit is ami számára megközelíthette a látás élményét?

Nos, így voltam veled is.. Megtettem, de nem baj, ha csak annyit ért, amennyit..

Előzmény: botsinkai (2615)
botsinkai Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2615
Neked is köszönöm a választ!
S jól gondoltad, hogy az általad írt utolsó bekezdés az, ami a legkevésbé sem érdekel. Természetesen biztos van olyan, akit ez érdekel, én a biokémiai behatások közül az adrenalinra szavazok. :-) No de hát nem vagyunk egyformák. :-)
Előzmény: Gézoo4 (2613)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.02.19 0 0 2614
:)

Nincs racionális válasz.

A tudományos: a faj fenntartása. :)
Előzmény: Joana_ (2611)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!