Keresés

Részletes keresés

Johhn Creative Commons License 2007.12.22 0 0 579
Parkolás közben nyílván nem mentél nagyon gyorsan, úgyhogy nagyon nem üthetted meg, azt meg észre veszed, ha átmész a pociján. Ha nem fáj a hasa, eszik és jó a kedve, akkor biztosan csak a lába került a kerék alá és mivel azt is használja, valószínüleg csak pár zúzódás. És a jövőben biztosan tudni fogja, hogy jobban kell vigyázni azzal a négykerekűvel....
Előzmény: Moya72 (576)
Moya72 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 578
Köszi,igazán kedves tőletek! Valóban nem egyszerű feladat, ráadásul figyelj oda a vaksötétben egy fekete fergetegre...a haverja már rutinos,úgy ugrál a kocsi előtt,mint egy gazella,rá már nem is kell nagyon figyelni,no de Chubika hiába hagyta le már fizikailag,mégiscsak egy mafla kölyök! Remélem,hogy tanul a leckéből és pár nap alatt tényleg kiheveri!
Előzmény: licika (577)
licika Creative Commons License 2007.12.21 0 0 577

Szegénykék!Akkor most megijedtetek rendesen!

Gondolom Te jobban mint Chubi. Mindig nagy kommandó kikerülni a lekes ebeket a kocsi előtt, mögött és alatt! Nekünk a német juhász nem volt képes 11 év alatt felfogni, hogy nem, nem rohanunk át az autó előtt...

De Chubi szerintem tanul az esetből és holnapra úgy fut,mint a nyúl!!!!

Szorítunk!!!!Bagi is!!

Előzmény: Moya72 (576)
Moya72 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 576

Sziasztok!

Sajna a karácsonyi dömping miatt teljesen el vagyok havazva,nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogyan szerettem volna,de lassan csak alakul...

Képzeljétek,mi történt ma! Állok be a kocsival a sötétben, Chubi,meg a haverja állandóan a kocsi körül ugrál,úgyhogy -5-tel lehetett csak haladni, úgyláttam,nincsen előttem senki,kicsit odaléptem,erre nagy nyüszítés! Kiugrok a kocsiból, Chubi ott fekszik a kerék előtt...lükverc vissza,kutya felugrik,elszalad...még most is remegek! Előszedtük,átnéztük,úgy néz ki,húzza a jobb hátsó lábát,de semmi vér,semmi nyüszítés,úgy néz ki,hogy csak becsípte a kerék,a nagy bundája meg fogva tartotta,azért nem tudott elszaladni. Azóta -ez úgy hat körül lehetett - rendesen evett, még mindig sántít,de amúgy semmi más baj nincsen. Most elvonult aludni. Többször áttapogattam,megnyomkodtam mindenhol,de egy hangja nem volt.

Johhn drága most nagyon jó lenne,ha a közelben lennél,ugye a belső sérülésnek is lehet valami nyoma? Étvágytalanság,fájdalom,mittudomén...nem volt a kerék alatt a kutya,csak előtte,tuti nem mentem rá! Jahhaj,de szar érzés volt!

SMN Creative Commons License 2007.12.21 0 0 575
licika Creative Commons License 2007.12.18 0 0 574

Akkor ő nem egy mozgékony baba!

Bagi nagyon sokat szalad, csak ritkán áll meg!

A Bagi-box egy nagy vasrácsos láda, aminek fölfelé nyílik az ajta, van rajta 2 remek rigli, amit be lehet csukni. Deszkázott az alja, minden többi oldala vasrács.

A kombi autó csomagtartójába lehet betenni-benne a Bagival-és ott transzportálódik a kicsike.

Azért, mert ugye nem vicces,amikor lelkesedésből kiveri az üveget, benyálazza az ülést illetve a sáros/balatonos tappancsával ugrál.

Ezért készült. És nagyon bevált!Szépen elszundikál benne őkelme, feltéve, ha elég gyorsan haladunk, mert a dugóban tötyörgést egyik fundi sem szereti...

Ja, és a boxból nagyon bátran lehet ugatni a buszon utazókat:))

Előzmény: pollybaba (573)
pollybaba Creative Commons License 2007.12.18 0 0 573

üdww!

milyen az a bagi box??és hova teszitek,utánfutóra vagy hogy :-) ?

hi puxi 12 kg tripla akkora mint mikor elhoztuk naggyon nől a fiúbaba..

messze nemlessz olyan fürge mint polly,a dokink mikor jön mindig ámuldozik hogy ekkora testel milyen tiszteletköröket produkál :-) egy örökmozgó,mikor megvettük neki a bőrfocit du3kor kapta meg és este 11kor még a kapunál rohangált vele :-) nade puxi már most nemakar futni polly odahord neki mindent hogy jáccanak kergesse de puxi fut egy nagykört aztán kissebbet mégkissebet és leül..így nekem kell kergetni míg elnemfárizok..

további szép napot mindenkinek

licika Creative Commons License 2007.12.16 0 0 572

Leteszteltük a Bagi-boxot!

Sikeresnek nevezhető az akció. Bár magától nem hajlandó beugrani, ha már bedaruztuk, egész jól tűri. Több, mint 100 km-t autózott Bagi a boxban - szakadó hóesésben - bár ez őt kicsit sem zavarta, csak nekem volt halálfélelmem. Amint 100 fölé gyorsítottunk, lefeküdt szépen szuszikázni és csak a Balcsin kelt fel. Szóval teljes a siker!

A hó is nagyon tetszett őkelmének, rohangált meg esett benne nagyokat!

Jelen pillanatban is kint rohan a hóban és dobálja a vödrét!kissé hiperaktívak vagyunk, asszem...

Manolika Creative Commons License 2007.12.13 0 0 571
Az udvar nálunk is csatatér! Folyamatosan kertészkedik, metsz, gazol (a virágot és haszonnövényt is tövestől - a mérgező típust is, amitől majd frászt kapok, nehogy baja legyen tőle) és fellazítja a hatalmas lábaival a füvesítést. Mintha valami tehéncsordát tartanánk úgy nézünk ki ebben a csapadékos időben...
Előzmény: licika (569)
Manolika Creative Commons License 2007.12.13 0 0 570

Zoda pont 9 hónapos és akkora, mint egy elfánt!!!

A sétával is gondunk van... Nyáron, néhányszor elvittem a faluba magammal, de minden kutyás háznál elbámészkodott, az udvarokban a kutyák őrjöngtek, az egész utca tudta, mikor sétálunk.  Később inkább földes úton, a mezőben jártunk. Aztán mivel az udvar nálunk is egyebenyitott lett, hatalmas területe van, elmaradtak a séták. Most olyan bivalyerős lett a kicsike, hogy férjem szerint én már nem bírnék vele egyedül egy pórázos séta során, ha máshoz szottyanna kedve, mint amerre én gondolom...

Szóval a kaja-procedúrás okosságon kívül nem tanítgattuk a babát, és hirtelen méretileg nehézkessé váltak a dolgok...

licika Creative Commons License 2007.12.13 0 0 569

Ha füvesítési időre beköltözne a házba,akkor renoválás is lenne, nem csak gyeptéglázás:))).

Ma vagyunk 6 hónaposak!Szülinapjára nem kapott semmit, csak egy fülhúzást!

Ismét elkezdünk próbálkozni a két kutya összeszoktatásával, úgy néz ki, hogy Bagi már nagyon bátor a naggyal szemben, de ki tudja mi lesz, ha kinyílik a kapu...

Szóval majd kiderül, hogy mi lesz!

Kaktuszt mi is szedünk - vagyis én - folyamatosan, Bagi már nagyon vágja a dolgot; elkísér és mutatja, hogy hol van még anyag.Kaka az van, csak fű nincs. De nyáron biztosan jobban lenyugszik, majd hagy engem érvényesülni:)Nem tudom, hogy fogja bírni a nyarat, már akkor liheg, ha 10 fok van kint. Anyuéknál bemehet a házba, de 10 perc után kiborítja a vizét és belefekszik,annyira melege van abban a fekete kabátban.

Előzmény: Moya72 (566)
baphomet Creative Commons License 2007.12.13 0 0 568

hát be kell azért vallanom, hogy már nem 3x van séta, csak 2x, illetve akkor van 3x, ha nagyon ráérek. van 1 de és van 1 du. vagy ha megyek valahova olyan helyre, ahova tudom vinni, jön velem (posta, közért - tudom, már nem így hívják :), stb) amíg nem volt 3 hónapos és nem kapta meg a fontos oltásokat, addig ki sem vittük az utcára, csak a kertben volt. nna, az azért elég kemény volt. nonstop lefoglalni egy kölök fundit, akinek még a szeme sem áll jól :)

a kajálási szokást viszont muszáj betartani pont úgy, ahogy mi "rontottuk el" :)

(amúgy nagyon rossz evő, amikor szerelmes, akkor hetekig nem eszik rendesen. ha nem szerelmes, akkor is alig eszik. nem sovány, nincs rossz kondiban, a szőre sem rossz. de max.450g-ot eszik meg egy nap a legalább 600 g helyett. és azt is 2x. )

Johhn Creative Commons License 2007.12.13 0 0 567
Nem kell annyira megijedni, az első év után már kevésbé gyepálják a természetet, meg persze melegben is lenyugszanak. A 2. év után meg általában már csak az ösvényeken látszik (no meg persze a kutyagumin), hogy ott lakik egy nagy kutya. Nálunk mindenhol megvan a fű, csak a kutyautakon nem kell nyírni :-). A füvesítés egy részét mi is akkor végeztük, mikor kölykök voltak, de csak kissé hepehupás lett a talaj, mert összevissza belemászkáltak. És persze nem tökéletes gyep, de zöld és főleg fű, nekünk tökéletes. Jó nálunk tényleg NAGY a kert. Persze minél kisebb a terület, annál jobban terheli az eb.
Mi naponta 2x visszük őket sétálni, mindig kakálnak is, de azért a kertbe is jut. Így hát kompromisszumot kötöttünk, a kert egy részéről összeszedem, azt nem is használják olyan gyakran, a másik felén meg kerülgetünk.
Szóval ne adjátok fel a reményt, előbb-utóbb még egy fundi kölyök is felnő és lenyugszik, és akkor majd lehet nosztalgiázni, hogy milyen édes kis rosszcsont volt...
Moya72 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 566

Hali!

Látom a funditartás örömei a téma...:-)) kifogyhatatlanok a történetek az tuti! Nálunk volt egy szép kert ( talán még az,mert most alszik-jobb is neki...), de most éppen tele van kutygumival,mint már említettem volt a kis szőrős a kert 3/4-ét használja e célból:-( , a többi meg tele szana-szét szórt ágakkal,amik a teraszon vannak tárolva gyújtós céljból...

baphomet: ha jársz még erre,le a kalappal,már ha tényleg minden úgy műxik,ahogyan leírtad! Kutyavitamin-kutyakeksz-kutyafogtisztító-napi 3x séta-no kutyagumi...! Hát én erre nem lennék képes,az tuti, bevallom férfiasan! Azt is bevallom,hogy már pár hete is van,hogy nem voltunk sétálni, egyszerűen azért,mert mire el tudnék indulni,sötét van és sötétben nem az igazi. "Cserébe" Chubi rendelkezik 150nöl saját és további 450nöl "közös használatú" -a haverjával közös- hódítani való területtel,ami tudom,nem pótolja a sétát,de talán annyira nem rossz a helyzet!

lici: a kertépítési terveid alatt sztem költöztesd be Bagit hozzátok,különben nem sok esély van arra,hogy a fűmag megveti a lábát...ez úgy 3-4hét...szal lehet,hogy inkább gyeptéglázni kéne? :-)))) Én is kíváncsi vagyok,mi lesz itt tavasszal,de bízom a fundik fordított téli álmában,vagyis, hogy nyárra kissé lenyugszanak a meleg miatt! Szerintetek? Mármint aki már megélt egy fundis nyarat... 

Előzmény: licika (565)
licika Creative Commons License 2007.12.13 0 0 565

Udvar? Én már nem is emléxem rá, hogy milyen volt...

Tavaly nyár elején nagy munkával kiástuk az összes toklászt,mert nagyon sok volt, és a német juhász már járt ezért egyszer a kutyaklinikán. Idén már nem volt nyáron egy szál se,csak fű. Ahogy most elnézem a tarlót, se fű, se toklász.

Tegnap a nagy esőben Bagika ezerrel rohant felém, rászóltam, hogy fék, fék, de még így is jutott sár a hajamba...Fogalmam sincs, hogy lehetne emberivé tenni a körletet, de erre még van egy pár hónapom.Szerintem majd megpróbálom befüvesíteni és nagyon szomorú leszek,mert nem fog sikerülni.

Ember küzdj, és bízva bízzál...

Előzmény: pollybaba (564)
pollybaba Creative Commons License 2007.12.13 0 0 564

üdv!

igen, a piacon már jól ismerik a párom, ha meglátják már csomizzák is a nyakakat :-) örülünk miis hogy mindenevő lett polly ,így talán még spórolunk is valamennyit ami kell majd az új udvarra  mert katasztrófális ahogyan kinéz,tiszta szántás az egész...belesemerek gondolni milessz ha puxi megnől,2 fundi uu kökövön nemmarad semmi az udvaron :-(

szép napot mindenkinek!

licika Creative Commons License 2007.12.12 0 0 563

De jó!

Akkor nagyon megszerették egymást!Asszem nem is baj, hogy mindenevő lett Pollyka, nem lehetett kis feladat naponta 2 kg csirkenyakat alkotni a kis ééédesnek:).Nagyon tündériek lehetnek!

Előzmény: pollybaba (562)
pollybaba Creative Commons License 2007.12.12 0 0 562

hellotok!

hát nállunk nagyon jó hatással van a kicsi a nagyra..eddig nemevett meg semmi mást polly csak a megfőzött csirkenyakat mindennap 2kg este,napközbe semmi hiába raktunk neki oda bármit kinevetett minket!nagyon elkapattuk axm, ja meg esetleg a pedigree juniort de csak azt!, végigpróbáltunk mindent,de hiába..

nade most,huu a kicsi ugye mindent megeszik meg annyit csak nézünk hogy hova meegy?!,és polly ugyanúgy amit a kicsi megeszik azt őis!nagyon vicces kenyeret,turógomboc rizs mindent ja és ugy ahogy a kicsi napi 3szor eszik őis..de az nagyon komoly mint tegnap este a főzött csirkeláb fele pollynál fele a puxi szájjába és huzzák egymást kié legyen haláli..namég ezt leírom,a polly bolháztattya magát a kicsivel,elsőnek ő megbolhássza aztán hannyatt vágja magát a kicsinek hogy most ő..aztán puxi elunnya elakarna menni polly visszahúzza hogy méég...óóó őrület amit csinálnak órákig lehetne nézni..és a kutyaház!!!,eddig semmi nagyívbe kikerülte,most meg versengenek hogy ki aludjon bennt!de megalkusznak a vége az hogy ketten alxiznak bennt :) óriási hihi

na további szép napot mindenkinek!

licika Creative Commons License 2007.12.11 0 0 561

Hát ez egyszerűen remek!!

Nagyon leleményes egy kis jószág!

Most gondolom nagyon örültök, hogy újra kell húzni a vezetéket!Érdekes, hogy minden esetben le tudják kötni magukat:).

Bagi ebben a locspocsi időben is remekül elvan:keres magának egy nagyobb pocsolyát, vagy a medencéjének kaparja az alját, mert december közepén ezt kell játszani.

Ma kicsit bekoszolt, mert leült, hogy simogassam,de ezzel szervesen összekötve elkezdte osztani a pacsikat ezerrel - a nem kicsit koszos praclijával:).De a jó szándék megvolt.

Zodi mennyi idős?Elfelejtettem...

Csak azért kérdezem, mert kiváncsi vagyok, mikorra növik ki az égbekiáltó marhaságokat.

Előzmény: Manolika (560)
Manolika Creative Commons License 2007.12.11 0 0 560

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek Zoda legfrissebb akcióját - mert szerencsére sosem unatkozik, mindig talál magának elfoglaltságot...

Szóval múltnap reggel férjem hallja, hogy csengetnek. Kinéz, a kapuban senki, ajtóban senki... Ez még néhányszor megismétlődött. Amikor kiment megnézni, hogy ki szórakozik vele, Zodikát találta a ház falánál, aki a csengő vezetékét (a kaputól a föld alatt jövő vezeték a ház falánál egy csőben jön fel, kb derék magasságtól cső nélkül csak a vezeték fut tovább) kirángatta a csőből és a falból, leszedte róla a szigetelő szalagot és ahogy játszott vele, nyelvével időnként zárta az áramkört... ÉÉÉdi, nem??!!

licika Creative Commons License 2007.12.11 0 0 559

Gratula a kitartó munkához!

Nagyon édesek együtt!Most aztán lehet őrültködni a nagytesóval:)).

Nálunk semmi jele a szeretetnek!Nem tudom, javulhat-e még ez a helyzet...

Előzmény: pollybaba (558)
pollybaba Creative Commons License 2007.12.10 0 0 558

Üdv Mindenkinek!

Utólagosan is köszönjük a tanácsokat!!! Sajnos internet szolgáltató válltásunk volt, természetesen szünetmentes,, 2hétig kapcsoltak csak le minket...

Pollybaba elfogadta a kicsi Puxit mostmárr barátok egy tálból isznak esznek együtt szundítanak aszem minden rendben nállunk :-)

Pár képet mutatok, persze nem a legjobbak de elég nehéz jó képet csinálni állandó mozgásba vannak a drágáink mindíg..

Buborka56 Creative Commons License 2007.12.07 0 0 557

sziasztok,

a topicok olvasgatása közben találtam egy linket, amit szeretnék nektek ajánlani:

http://www.kisallatorvos.hu/oltasemlekezteto.html

Ez egy nagyon hasznos kis oltásemlékeztető oldal. Ha reggelsz rá, akkor automatikusan értesíteniek a következő esedékes oltáskor. De sok más érdekes dolog is van az oldalon. Érdemes megnézni.

Buborka

baphomet Creative Commons License 2007.12.07 0 0 556

csak séta alkalmával. valahogy úgy jött ki a dolog, hogy mikor pici volt és egy nap 3x is vittük sétálni, megszokta, hogy ennyiszer ki van víve és kint elvégzi a dolgát. nem volt sem megszídva, ha a kertbe sikerült, sem tanítva, hogy kint kell tojni. a rendszeresség a titka. mint mindennek, ami kutyával kapcsolatos. eléggé a megszokás kutyája :)

pl. kajánál van egy sorrend, amit mindig be kell tartani, mert ha valami lemarad, akkor baj van :) először kell adni neki a vitamint. aztán kiöntöm a tányérjába a pohár kaját, rá kell törnöm a kutyakekszet, de miközben töröm, a szájába is kell nyomni egy falatot. aztán mikor megette, vakkant egyet, hogy kész. akkor megy neki a fogtisztító. ha nem így van a kaja, akkor képes és nem eszik :)

Előzmény: licika (555)
licika Creative Commons License 2007.12.07 0 0 555

akkor hova?

Vagy csak a séta alkalmával?

Szüleim öreg kuvasza tanulta ezt be nagy korára, hiába élt kertes házban, minden nap ki kellett engedni az utcára-ő tudott már egyedül sétálni-és ott végezte ügyes-bajos dolgait.

Bagi még fordítva működik:séta után rohan haza a kertjébe pisilni. Az utcán még nem mer:).De ő még kicsike.Meg nem is tud minden nap sétálni menni.

Előzmény: baphomet (554)
baphomet Creative Commons License 2007.12.07 0 0 554

Ha szabad dicsekedni :) Nálunk valamiért úgy alakult, hogy egyáltalán nem tojik a kertbe. Csak akkor, ha nagyon gáz van, mondjuk hasmenés és azt hisszük, hogy csak szinészkedik a hisztijével...

Néha a szőlőtőkét meglocsolja, de azt is ritkán :)

Előzmény: licika (548)
licika Creative Commons License 2007.12.07 0 0 553

Igen, Baginak szerintem kisebb a telke, kb 60-70 négyzetméter. De azért így is van mit gyűjtögetni...

Megyek is, csapok egy kis kultúrát!

Ja, most nevettük ki éppen Őkutyaságát, négy lábbal állt kint egy széken, egyensúlyozott, hogy levehesse a lavórt a kutyaház tetejéről. Kicsit nagyobbacska már, mint az a szék, olyan volt rajta, mint egy cirkuszi elefánt:)))

Előzmény: Johhn (552)
Johhn Creative Commons License 2007.12.07 0 0 552
Meg lehet tanítani a kutyust arra, hogy a kertben is csak egy helyre végezze a dolgát. Nagyjából ugyanúgy, mint amikor kiscicát szoktatsz alomhoz, vagy benti kölyköt szobatisztasárga. Érdemes olyan helyet választani, amit amúgy is kedvel Chubi (mármint rendszeresen pottyant oda). És figyelni kell rá, amikor indul kakálni, akkor gyorsan meg fogod és odaviszed, nagy jutalom, ha sikerült satöbbi. De ez egy kint lévő kiskutyával, ha te többnyire bent vagy saját csöppséggel eléggé nehézkes...
Vannak olyan kutyusok, akik ezt maguktól kitalálják, de az is lehet, hogy Baginak jóval kisebb a mozgástere (bocs Licika, ha nem áll a feltételezés). Mert a forgalmas helyeken, ahol játzsani meg enni szokott, nem nagyon piszkítanak a kutyusok.
Előzmény: Moya72 (550)
licika Creative Commons License 2007.12.06 0 0 551

Magától találta ki ezt a Wc helyet, ott ahol nem játszik meg szaladgál annyit. Szerintem a mezitlábas időben sem marad más sajnos nektek, mint összeszedni az elvesztett csomagokat. Nem egy élmény, de ha egyszer nincs WCjük...

Nálunk amúgy sem lenne megoldható a mezitlábazás, mert nem kertünk van hanem udvarunk. Szóval a talaj is kavicsos, rögös, van benne minden, mint a falusi bucsuban.

Előzmény: Moya72 (550)
Moya72 Creative Commons License 2007.12.06 0 0 550
Ez tök jól hangzik ( mármint a 2nm...) teljesen magától állt rá,vagy tettetek valamit,hogy "rábeszéljétek" ? Nálunk eddig még nem volt kutya a kertben, így szagminta sem,lehet,hogy ezért nincs még helye?  
Előzmény: licika (548)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!