Én sem... de az ikonokból azért ki lehet következtetni... :-)))) Ezt a feladatot Rád bízom. De nyáron, ilyen melegben mit számít egy kis zápor ? Szóval nem kell parázni, menjetek !!!
Semmit. Ki kell menni és túrázzatok ! :-) Ha esetleg mégis esik az eső, nem lesz tömeg, nem lesz fülledt meleg... Ha be volt tervezve, hogy mentek, ne hagyjátok ki, max. vigyetek esőkabátot !
Köszi a válaszokat. Csak azért kérdeztem, mert most kaptunk kullancs csípés ellen védettséget nyújtó injekciót, ami ugye legyengített méreg és ilyenkor különösen veszélyes ha egy "hús vér" :) kullancs ráerősít.
Mi is hazaértünk!!! Csodálatos volt!!! Pénteken a Dobsinai-jégbarlangot néztük meg. Szombaton pedig a Sucha Bellán voltunk. Nem tudom, mennyi víz szokott itt lenni, de volt bőven, sőt még felülről is kaptuk, mert még az eső is esett. Bakancsba mentem, egy ideig kerülgettem a vizet, de rájöttem hogy felesleges, teljesen beázott a cipőnk. Azok a létrás kapaszkodók!!!! :-)))))))) Csenge baba is nagyon élvezte az utat, először megijedt, amikor meghallotta a víz hangját, de énekeltünk neki, beszéltünk hozzá és jót aludt az úton. Csak az Apukája izzadt meg, aki a hátán cipelte..... Vasárnap (amit Én kihagytam, mert egy bizonyos gombafajtától beteg lettem :-(((( ) a többiek Csingóból indultak a Fehér-patakig, Tamásfalvi-kilátó és a Hernád-áttörés egy szakaszán vissza. Hétfőn megnéztük a Dedinky-tavat, a Betléri -kastélyt kívülről, Krasznahorka vára alatt megebédeltünk és irány haza. Gyorsan eltelt ez a pár nap és már alig várjuk, hogy újra menjünk!!!! (Augusztusra tervezzük!!)
Megkérdeztem ki adja ki Podlesokban a Koliba nevű étterem mögötti faházakat.
Fűthető téli-nyári, zuhanyozóval ellátott ellátott 4-8-10-12 személyes házak,
személyenként 230 koronáért adják ki.
Júniusban-júliusban-augusztusban annyi fő után kell fizetni a házakért, amennyi a férőhelyük. A többi hónapban, -főszezonon kívül- ha kevesebben veszik igénybe, akkor a tényleges létszám után kérik el a 230 koronát.
A podlesoki kemping recepciója látja el a Kolibás házak üzemeltetési feladatait.
Tőlük kaptam az adatokat. Azt igérik két nap alatt válaszolnak az e-mailekre.
Tíz napot töltöttünk Podlesokban, ebből 7 esős napunk volt.
Rengeteget esett, nem száradtak a törülközőink, ruháink.
Három túrán ronggyá áztunk, pedig 2-2 esőkabátunk is volt,
de nem vittünk vízhatlan nadrágot és kamáslit.
A második Sucha Bela túránkon már nem esett, de tudtuk, hogy nagyon nagy a víz.
A képen látható söröző mellett van egy kis zöld híd, ami alatt normál esetben nincs víz, mert ott búvópatak a Sucha Bela. Most bővízű sáros patak rohant benne.
Mi idönként meg szoktunk állni gyönyörködni a kanyonban, 2 és félóra alatt szoktunk a tetejére jutni. Most együtt haladtunk a többiekkel és 3 óra 50 perc alatt jártuk meg.
Elég sokat mászkáltunk a falakon, hogy elkerüljük a megcsobbanást.
A létráknál most is sorba kellett állni.
Belülről száraz volt a bakancsunk a szűkületig, de ott néhány métert térdig érő erős vízfolyásban kellett megtenni, és utána is gyakran gázoltunk a vízben egy órányit.
Fent a kijáratnál vagy 30-an ültünk-feküdtünk egy kicsit a napsütötte aszfaltútra szárítkozni. Én vittem tartalékbakancsot, amit ott kicseréltem.
A párom tartalékzoknit és nylonzacsikat hozott a bakancsába.
Lent a Sucha Belában 25 centire a feje mellett zuhant a falról a vízbe egy
öklömnyi kődarab.
Szárítkozás közben az úton így szólt:
- Ez szuper volt. Le kéne menni, és megcsinálni mégegyszer!
Legalább 500-an járták meg aznap a Sucha Belát.
Aztán mégis inkább Hernádoztunk még egy kicsit.
Szerintem a Pieckyben is ekkora volt a víz, mert a kemping alatt Fehér Víz nevű patak is erősen áradt.
Csak azért kotyogtam bele, mert kicsit erősnek (és szubjektív eredetűnek;)) tartottam a "Mindenki utálja, aki megjárta" minősítést és kíváncsi voltam az okára.
Wowww!! Ekkora víz még nem volt másfél hetea többi kanyonban... Nagyon tetszik!!!!! Mi legközelebb augusztus végén megyünk, akkora biztos nem lesz ennyi víz :-(((
Uram atyám, ekkora a vízállás mostanság? Akkor vasárnap bizti minket is elsodor, ismerkedni meg azért nem térdigvízbe szeretnék. Anno ajánlottad még a Picy-t is. Valszeg ott is térdiggázolós a vízállás?
Tehát szubjektív okai vannak, sejtettem, hogy valami ilyesmi...
A sok hegymenet tényleg fárasztó lehet, ha valaki nincs hozzászokva, de én azért nem riasztanék el így mindenkit tőle. Érdekes, hogy míg lent az áttörésben sokkal lassabban haladtunk a kiírt időnél, fent a sárgán gyorsabban, még úgy is, hogy az én bal tértem kikészült és egy botra támaszkodva bicegtem. Szerintem ez egy egyszerű túraösvény, amilyenek nálunk is vannak, ha valaki fárasztónak, vagy veszélyesnek találja a lenti utat, mégis jó alternatíva.