Na ja, régen regionális vasút volt arrafelé, de sajnos ezt a jó kezdeményezést nemhogy továbbvitték volna egy valódi önállóságra, hanem visszazüllesztették a MÁV szintjére. Igen, megcsináltuk!
Pedig nagyon egyszerű... Vannak olyan körzetek, amelyeket mindenképpen le kell zülleszteni, mert valaki(k)nek szúrja a szemét. Nem véletlen dolog az, hogy rohadnak a gyarmati motorok. Vagy az, hogy már nem járnak tehervonatok. A relatíve komoly teherforgalommal rendelkező Diósjenő-Romhány szakasz bezárása... Elnézést az OFF-ért!
>Csak arra figyeltem fel, valaki zümbékel körülöttem.
Abszolút OFF, ráadásul még fővonal is :-) Egyszer Vác felé utaztam Bhv-ben és az ablakom külső peremére, arra a vízszintesre szállt valami fekete bogár. A vonat indult, az szélirányba fordult és elkezdett kapaszkodni, aztán összehúzta és áramvonalassá tette magát. Bírta is ott a kb. 100-as tempót. Aztán amikor megálltunk, elszállt.
És tegyük hozzá azt is, hogy arrafelé a Bz-k sincsenek ennyire szétrohadva. Tényleg nem tudom mi az oka, hogy országrészenként ennyire eltérő ugyanazon járműtípus tagjainak műszaki állapota és felszereltsége (pl WC-papír és víz).
Az igazság az, nem láttam beszállni. Csak arra figyeltem fel, valaki zümbékel körülöttem. Azután letelepedett és több mint fél órán át ott ücsörgött, és együtt bámultuk a tájat. Leszállásnál nem vártam meg mit fog tenni, mert siettem a kocsmába. Mentségemre szolgál, a többi érkezővel sem nagyon törődtem, olyan szomjas voltam.
Balassagyarmat felé találkozhatunk rosszabb állapotúval is. A karbantartás, odafigyelés teljes hiánya látszódott, még a wc-be se jutott se papír, se víz.
A kocsiban fellelhető viszonyokat Bézé szinten átlagosnak nevezném. Minden kopott, elhasznált, de ki volt takarítva. Bár a WC ajtaja végig zárva volt, de szerencsére mindenki csak a párologtatott a kánikulában.
Nekem ez a topik volt az első számú kedvencem 2007-ig, amikor a sajnálatos események következtében ez a topik is végletesen átalakult.
De nem ezért írok most.
Perfektuáltam az újranyílók közül az elsőt : Tiszafüred - Karcag (36915). A szombati eszméletlen forróságban, minden várakozásomat meghaladó számú, végig kb. 8-14 közötti utas volt a Bzmot 366-ban. Többségünk tovább utazott Pest felé a zsúfolt négykocsis záhonyi gyorssal (6203).
A képen útitársam, Béla látható, szintén vasútbolond. Valahol félúton szállt be, attól kezdve az ablakon bámult ki Karcagig.
Ahogy látom, itt nagyon útál(nak)valaki(k) valaki(ke)t... Tapasztaltam ilyet mostanában más topikokban is :-)) Nem baj, ha erős a topik, túléli! Mindenesetre sajnálom (ezt is).
Lenne más téma is, de akárki betesz egy vici-fotót, akkor már jön is az ellentábor, hogy a képen szereplő vonatnak és vasútvonalnak semmi értelme.
Ebbe fáradtak bele sokan, sőt a mellékelt ábra szerint most már mindenki.
A másik oka a vicitopik pangásának, hogy már minden területnek, sőt sok vonalnak saját topikja van, ahová felkerülnek (többnyire fikázásmentesen) a vicikről a képek.
Pedig hasznosabb tartalom volt a topikba ez a két kép, mint a te 3 hozzászólásnyi fikázásod.
Én kifejezetten örülök amikor valódi ontopik dolog kerül ide, nem csak a busz-vonat-busz-zárjukbe-nezárjukbe vita megy. Akinek meg nem tetszik a kép fényképezzen jobbat.
Te, minket érdekelnek a vonatok :-)) Neked egy vonatképen semmi érdekes nincs? :-)
Pontosan értjük, hogy azt akartad írni, te sokkal jobb képeket tudsz csinálni, legalábbis a te esztétikai és fotótechnikai elvárásaid szerint. Csak azokat nem látjuk, ezeket meg igen. Tehát nem az lenne a methód (hogy cirillről ne is beszéljek...), hogy durván leszólod azt, ami van, hanem teszel fel mást, ha tudsz. Ami meg van, az meg elfér. Tudod, egy topikon rengeteg hely van! De Isten bizony soha többé nem szólalok meg itt e témában, üdv.