"ha valaki szerelő,az már fejből tudja ezeket az adatokat. pont erre irtam hogy hiénák,meg vidd oda stb stb,mert baszik elárúlni itt akármelyik hozzáértő is a kis szakmai titkait! pont."
Dobok egy falatot a trollnak, nehogy éhenhaljon.
Szóval az itteni egyik szerelőhöz el szoktam menni néha, ha nyűgöm van. Nem érdekelnek a titkai. Csinálja meg, és pont! Ebből él.
Ha nem él meg belőle, akkor nem lesz aki megjavítsa, nem lesz aki ismeri a hibát "tudja hova kell nyúlni" hanem kísérletezhetek otthon 10-szeres kárt okozva, mert az 5-letből csak a 6.-ra jövök rá, hogy kellett volna, közben meg már mást elrontok. Ő ezt a tanulópénzt már kifizette, én miért fizetném meg????
Aztán, ha nem lennének a típust ismerő hozzáértők, akkor mehetnék a kókányoló márkaszervizbe, ahol még nagyobb kárt csinálnak, mint én.
miért te láttál már itt leírva valami komolyabbat is annál mint h hol az olajleeresztő??Ha pl valaki kérdez egy olyat h a lev.menny. mérő 6-os pontja hol van a vezérlő egység csatiján azt valaki megválaszolja itt????
amit te irtál az igen én is azért olvasgatok itt,de szó nincs ilyenről ,a komooly kérdésekre nem jön válasz,mert nemárulja el aki tudja,csak a reklám h ki a szerelő mester itt ,aztán vidd hozzá...ennyi. Utánam kérdezték h mitől megy pl sorba tönkre a l.m. mérő arra is mi válasz jött??baromság,pedig ha valaki fej, és trafikozik ,és nem csak csere csere ehez ért, az már tudná hogy mi miért van vagy mi száll el benne.
hát igen én ilyeneket kérdezek,mert ha valakinek van programja meg részletes javításí leírása,sőt ha valaki szerelő,az már fejből tudja ezeket az adatokat. pont erre irtam hogy hiénák,meg vidd oda stb stb,mert baszik elárúlni itt akármelyik hozzáértő is a kis szakmai titkait! pont. hülyeségekről lehet mesélni itt,végülis van akit az is kielégit.pl:? karácsonyfát csinál a műszerfal világitásból stb.
Nem tudom ki írta, de hülye dumád van(ha lapos a kerék aksit cserélsz,csak h ne megszokásból felfujd), ebből látszik az értelem pont,betanult pontosabban bemagolt szakmunkás logika.Szerinted nem a hiba okát kell megszümtetni,hanem a hibát mi??de haggggyuk.
Végűl,érdekes módon (ami szúrja a szemeteket,az igazság) az utóbbi írásomra hirtelen mennyi válasz jött meg hozzászólás, előtte régebben semmi.! akinek nem inge ne vegye magára,mégis egy páran magukra vették?? hmm érdekes
Nos én is sokat olvasgattam a hozzászólásokat. Igenis vannak haszos írások, tapasztalatok. Az én Vivarómmal is volt oyan gond, amire a HIVATALOS SZERVÍZ azt mondta, hogy öntsek 5l benzint a tankba és megoldja. Aha persze...
Itt a kérdésemre szinte azonnal kaptam választ, hogy merre is indulja el az adott hibával. Mondanom sem kell, hogy meg is oldódott, sőt a hibajelenségek sorát én is megtudtam osztani másokkal...
akkor eztán is vidd a hiéna szerelőkhöz, ha én lennék vanyek, vagy vargamunka, biztos nem állnék szóba veled, mennyél be a márkaszervízbe, kérdezd meg mi mitöl romlik el, aztán majd kiröhögnek, a másik pedig, egy kicsit "troll szaga van az írásodnak, szerintem figyelj oda
A fórum azért van szerény véleményem szerint hogy a nálunk tapasztaltabbakat meg tudjuk kérdezni és megosztani saját észrevételeinket. Én kezdő autóelektronikai műszerészként nem szégyellek kérdezni! És néha segíteni is próbálok. Pár hónap fórumhasználát után tudtam hogy vargamunka nagy koponya ebben és garfield elektronikában jó és így tovább. De ha gondolod mindannyian szívesen segítünk neked megtalálni az OLAJLEERESZTŐ csavart. Sok sikert a szereléshez.
Hát látod ezt én se tudom (miért látogatom ezt a forumot),de a jővőben elkerülöm ne izgulj.
Más forumokba 3szor ennyi tudást lehet gyűjteni mint innen,itt mindenki titkolozik, hallgat nagyokat,olajleeresztő csavar helyét talán ki lehet deriteni a hozzászolásokból, meg h hol az alvázszám.
Ha esetleg valakit érdekelne csomagtartó jóval a gyári ár alatt:
opel vivaro, renault trafic, nissan primastar rövid verziós csomagtartó eladó! (igény szerint hosszú verziósra is) méretek: 280 x 147 cm. teherbírás: 150 kg (értelem szerűen a teljes felületén). anyaga: alumínium. rögzítés: saválló csavarokkal!
Érdeklődni a 06703979781 es számon szinte bármikor!
egyeltalán miért látogatod ezt a fórúmot? a szavaidból nekem az jött le hogy aki itt van az mindenki sötét meg pénzéhes. BEZZZZEEEG A SZERVIIIIZBEN!!!! (itt kell hagyni az autót,ki kell cserélni MINDENT,meg nem tudom hogy mit cseréltek le és mit nem mert én csak könyvelő vagyok és annyiról irok számlát amennyiről a FŐNŐK mondta)
Ha esetleg valakit érdekelne csomagtartó jóval a gyári ár alatt:
opel vivaro, renault trafic, nissan primastar rövid verziós csomagtartó eladó! (igény szerint hosszú verziósra is) méretek: 280 x 147 cm. teherbírás: 150 kg (értelem szerűen a teljes felületén). anyaga: alumínium. rögzítés: saválló csavarokkal!
Érdeklődni a 06703979781 es számon szinte bármikor!
A levegőszűrő gyakrabban való cseréje hosszabbítja az élet tartamát .
A légtőmegmerő nem szívjon farsót a gyári tömítő gyűrű szerintem kicsi .
Ezt lehet ellenőrizni.
aki nálam cserél szűrőt mindig leragasztom egy szélesebb ragasztó szalaggal a házat mert a nedvesség bejuthat a házba ami szintén nem tesz jót .Valamint vetemedik kicsit a ház a magasabb rezgés miatt.Pillanatnyilag ez jutott csak az eszembe a teljesség igénye nélkül.
Nem lehet, hogy rossz minőségű levegőszűrőt használsz? Ugyanis a levegőmennyiség mérő egy igencsak érzékeny szerkezet. Vagy nem szív falsot a motor, és nem érkeznek olyan dolgok a mennyiségmérőre, amelyeknek nem szabadna?
Két fajta választ vártam. Az egyik a használók tapasztalata,hogy nekik is ilyen/vagy nem ilyen arányban jelentkezik a hiba.
A másik pedig,hogy szerelők mondanak valami infót amely szerint ez ennyit bír vagy esetleg beszerelésnél/használatnál nem úgy csinálunk valamit ahogy kell.
De te mújat mondtál. Azt hiszem megfontolandó a "ne használjuk akkor nem romlik el" opció.
szia,hozzáértő emberek itt nem nagyon vannak ,csak hiéna szerelők. vidd el hozzájuk azt majd jó pénzért megcsinálják.lassan ez is reklámoldal már.
dolgok elméleti hátteréről fogalmuk sincs,csak a hibajelenségből már tudják hova nyúljanak( évek alatt a hülye is megtanulja ezeket) azt ennyi!!! Amúgy nekem is mindegyikbe cserélnem kellett már,tényleg típushiba lehet vagy mi,de gondolom milyen primitív bajuk lehet,ha szétszedhető lenne,pár ezerből javítani lehetne