A prágai buliról nézegettem tegnap jútúb anyagokat: tényleg nagyon jó formában vannak. Külön öröm, hogy az ezen a nyáron már-már megszokott heti monszun eső nem mára van időzítve. :)) A Fear miatt én sem bosszankodom, tökéletes koncertnóta, részletkérdés hogy nem '80-88 közötti.
"Úgyhogy holnap irány a sziget, legyünk többen mint Prágában voltunk" Megvan rá az esély. A Sziget miatt olcsóbb a jegy, jó volt a reklám. Biztos lesz 15-20ezer Maiden-fan, + a resztli, pár ezer fő, akik nem a Maiden miatt érkeznek, de a fesztivál miatt ott vannak.
Én nem is a Maiden teljesítménye, és a setlist miatt aggódom, ha rajtuk múlik tökéletes buli lesz. Inkább a "jó" magyaros hagyományok - rossz hangosítás, überparaszt szekusok stb. - ne rontsanak el semmit.
Lehet a Fear of the Dark -ot szeretni vagy nem szeretni, viszont egy dolgot észrevettem az elmúlt koncerteken. Két téma van amit egy emberként tud mindenki bárhol is van a Maiden koncert. Az egyik a Run to the Hills refrénje, míg a másik a Fear eleji óóózás. Itt érezhető igazán a tömeg ereje. Pénteken Prágában is fantasztikus volt hallani amikor 35 ezer ember egyszerre nyomja. Szerintem akármit is játszanak majd a jövőben, ezt a két nótát nem szabad kihagyni a fent említett okok miatt.
Aki esetleg még gondolkodna a holnapi koncerten, az jobb ha kijön, mert ilyen jó Maiden buli valószínűleg soha többet nem lesz! Egyrészt a setlist miatt, másrészt bombaformában vannak a fiúk, öröm volt látni, hogy milyen nagy kedvvel nyomják végig a műsort. Úgyhogy holnap irány a sziget, legyünk többen mint Prágában voltunk. Ott azt mondta Bruce, hogy legközelebb hozzon magával mindenki egy embert, na most ez legyen Budapestre igaz holnap! Scream for me Hungary, Scream for me Budapest!!!
Én is furcsállottam a Fear of the Dark-ot, de én is imádom, nem csak Steve-ék! :) Nagyon örülök neki, hogy el fogják játszani! Az volt az első dal amit hallottam tőlük, az volt az első albumom tőlük ( még takt kazin! :D ),ekkor indult el a Maiden rajongásom.
Először én is meglepődtem, de bizonyára nem véletlen, hogy az összes Nagyszínpad-os főcucc 21 30-ra van kiírva.
Legalább sötét lesz és már az elejétől csak ámulunk a látványtól ( is )
Prága fantasztikus volt!!!!
Még mindig nem értem a jogosultságát a setlist-ben a Fear-nek, de már értem az indokát: a banda egyszerűen imádja!! Steve előttem tolta elég hosszan, akkor is fültől-fülig ért a szája, amikor a gitár nyakát vagy a földet nézte!!! Jó volt látni, hogy mennyire szeretik játszani!!! Úgyhogy részemről is már oké:)))))
"Viszont tudtommal a nagyszínpadon 23:00 után már nem lehet bazseválni..."
Emiatt aggódom én is... A program kétórás, így vagy előbb kezdenek, vagy elkezd halkulni a cucc, vagy szarnak a hatóságra és Maidenhez méltó hangerőn nyomják tovább tizenegy után is. Asszem kizárólag ezért el kell fogyasztanom egy kis söritalt, hogy ezen véletlenül se stresszeljek a koncert közben. ;)
engem 1 vmi zavart a prágai bulival kapcsolatban mindössze. 20:00-kor elkezdték, még világosban... de 2 hónappal ezelőtt ugyanebben a stadionban a metallica is ugyanígy kezdett... persze, lehet h már ennyi idősen nem szeretik a srácok, ha nagyon az éjszakába nyúlik a koncert, és mire visszaérnek a szállodába már másnap van. persze nem a fejekeben! :-D vagy lehet itt is van buzi csendrendelet, mint nálunk egyre több helyen, hogy 22:00 után nem lehet szabadtéri rendezvényen muzsikálni. a Szigeten legalább 21:30-ra vannak kiírva!
Lauren meg nagyon csajos, nagyon kis csini tündi-bündi! :-D az a bőr nadrág igen csak kiemelte, amit ki kellett. ajjjjj, de feszes popó volt az, kérem! sztem a modell szakmában is lenne sikere Harris papa nélkül! :-D
az meg tényleg nagyon kedves gesztus volt, amikor Dickinson 2x is a koncert alatt a vonatbalesetben odaveszett/megsérült rajongóknak ajánlotta a dalokat.
Maiden Praha! A Hard Rock Magazin szerkesztősége kiutazott Prágába, hogy néhány nappal a budapesti koncert előtt beszámolhasson milyen is egy Iron Maiden koncert mostanában: http://www.hardrock.hu/?q=node/7122
AFP jelenti hogy egy a tegnapi Csehországi vonatbalesetben nagy számmal voltak olyan emberek, akik a brit Iron Maiden koncertre igyekeztek volna a prágai labdarúgó stadionba. A vonat egy hídépítésnél ottmaradt törmelékbe ütközött, ami a katasztrófához vezetett. A közel 400 utasból 41 utas sérült meg, és 7 fő hunyt el.
Tegnap 16:50 perckor lezajlott a PontFM álltal szervezett Iron Maiden játék eredményhirdetése.
A következő képek nyertek:
- Deja Vu - Somewhere in Budapest - Trooperoby - The Trooper is Back - Diagnózis: Forgács Arnold 1983 óta "IronMaidensia"-ban szenved. GYÓGYÍTHATATLAN!
+1 de az nem tudom, hogy melyik (bocsi akit megsértek vele :( ) A képek itt láthatóak: http://www.hirextra.hu/pontfm/dynmenu.php?id=45
Minden egyes nyertesnek, valamint résztvevőnek gratulálok!
AFP reports that a large group of people heading for a concert by British heavy metal band IRON MAIDEN at a Prague football stadium was among the 400 passengers on an express train which crashed on Friday (August 8) into a road bridge in the Czech Republic as it collapsed on to the tracks, killing at least six people and injuring 41.
Ha az állványvasak között megtalálnák a múmia Eddie-t, ami a Powerslave alatt jelenik meg Nicko feje fölött, szerintem csapot-papot hátrahagyva menekülnének. :))) Dikkmá' he, itt a devla, szalaggyunk! :DDD
"De ne féljünk, ez nálunk is megtörténhetett volna..."
Lehet hogy nálunk meg majd ellopják az egész repülőgépet minden felszereléssel, és a fiúk kénytelenek lesznek acapella előadni a számokat, Dokaka stílusban. :)))