Keresés

Részletes keresés

_Eti_ Creative Commons License 2018.06.11 -4 1 63522

Peták István az ATV-n most!

Anikó Gerner Creative Commons License 2018.06.11 -1 6 63521

Köszönöm a válaszod, nálam egy 8x4 cm, 40 mm, 2 db 20 mm a ct szerint. Olvasgattam ma visszafelé, bizakodom .

Előzmény: gaszkonyi (63520)
gaszkonyi Creative Commons License 2018.06.11 -1 0 63520

Igazából nem értek ehhez .

Mindössze csak azért  hogy legyen valami viszonyítási alapod ebbe az irányba ! Nekem 8 centimézeres tumort állapítottak meg tavaly októberben. Voltak pillanatok amikor nem láttam tovább néhány napnál. Aztán hirtelen jött a kemó. és kicsit meg is könnyebbültem már az elsőnél.  Kezdtem látni a tavaszt. És valóban  csökkent a méretem 5 centiméterre a három kemó után. Nemrég lett vége a 30 sugaramnak és várom a ct- t. Sugár után még dolgozik a kezelés úgy két hónapig . Majd itt közzé teszem hol tartok :)

Előzmény: Anikó Gerner (63519)
Anikó Gerner Creative Commons License 2018.06.11 0 0 63519

Szép napot mindenkinek. Carcinoma microcellulalre bronchi, ennyi áll a szövettani leletemen, egy hónapja  ct mutatta ki az elváltozást a tüdőmben, holnap kezdem a kemót, még igazából fel sem fogtam az egészet, orvos szerint még kapok majd sugarat is, kérdésem az lenne van itt valaki aki tud olyanról akit ez után a diagnózis után műtöttek? 

gaszkonyi Creative Commons License 2018.06.11 0 1 63518

Üdv !

Nem emlékszem mikor kezdődött csak hogy egyre rosszabb lett.

Olyan volt mint mikor pirítós kenyérből nagyobbat sikerül le nyelni.. Végig csikarja a nyelőkémet ..

Erre kiírták nekem a -suspensio anaesthetica - nevű gyógyit. Utálom ))))))

Hajdú Bihar megye de miután nem sok van ebből , hát Debrecen ))))

Kedvesek készségesek , semmi kifogásom nem volt.

Előzmény: ammesz (63516)
japipapi Creative Commons License 2018.06.11 -4 2 63517

Szia! Egyik ismerősnek is nyelési fájdalmai voltak. Ő jégkásás folyadékot, fagyit használt, szerinte sokat segít. Nekem nem volt, ma sincs nyelési gondom, inkább a szinte állandó idegen valami érzet. Többször vizsgálták, szemre vételezve, UH, CT és nem mutat ki semmit. Valamint állandó roncsolórdás lehet. Vele kell élem. Igyekszem, nem veszem tudomásul, homokba dugom a bóbitám. 😊

Előzmény: ammesz (63516)
ammesz Creative Commons License 2018.06.10 0 5 63516

Szia! A komolyabb nyelési problémáid kb. a hányadik után jöttek? Nekem nem fáj, csak érzem, ahogy megy le a kaja és korábban nem éreztem.

Az említett folyadék receptköteles? Nem tudom, a nevét megírhatod-e.

Egyébként ha konkrét várost nem is, a megyét megírod ahol a kezeléseket kaptad?

Köszönöm a rám figyelést! Minden jót kívánok!

Előzmény: gaszkonyi (63515)
gaszkonyi Creative Commons License 2018.06.10 0 7 63515

Hajrá kitartást neked. Nekem már elmúltak a nyelési problémáim . Délutánonként jön a fájdalom de nem mindig.  A nyelési problémák ha nagyon fel erősödnek , van gyógyszer .Egy folyadék ami lidokaint tartalmaz..Én utáltam az ízét.. nem is fogyott el csak egy üveggel. Inkább szenvedtem. az utolsó sugártól egy hónapra lesz a CT .. utána dönt az onko team.  Nekem azért az is bajom volt ,hogy az ép tüdőszövetből is vitt el.  Kevesebb a levegő amit be tudok szívni  vagy , másképp fogalmazva  fizikai tevékenységet nehezebben viselem a levegő hiány miatt.  Evvel az életmóddal el lennék ha csak a madarakat kellene hallgatni , vagy csak üldögélni a kertben.... Fáradékony vagyok .. Igazából nem érzem ,hogy nekem végzetes betegségem lenne..  Remélem nem untattalak :) Látom te is erős vagy jobbulást neked  figyelem a hozzászólásaid ..

Előzmény: ammesz (63514)
ammesz Creative Commons License 2018.06.10 0 6 63514

9 sugáron vagyok túl, már csak 19 van hátra:) Elég jól viselem, a gerincemnek nem tetszik a kemény asztalra felfekvés, de gyorsan megszokja a helyzetet. Lekötöm magam, figyelem ahogy mozognak azok a "csápok" , járnak körbe-körbe, hol közelítenek, hol távolabbra mennek. Négy helyen megállnak, nekem érdekes az egész. 

Egyenlőre mellékhatás csak annyi, hogy fáradt vagyok rendesen, meg ha nagyobb falatot nyelek, érzem ahogy megy lefelé.

A radiológus felkészített komoly torok és nyelőcső fájdalomra, meg hurutos köhögésre, de hozzátette, az majd a sokadik kezelés után fog jelentkezni. 

A bőrömnek semmi baja, kérdeztem a nővéreket, hol és hogy ápoljam (mivel körbe jár a masina, azt sem tudom, hol várhatom az esetleges bőrégést), azt mondták, a tüdősöknek nem szokott bőrproblémája lenni. 

Szóval a sugarat egyenlőre jól viselem, a kemő terhelt meg jobban, tűfóbiás vagyok. Három ciklust kaptam eddig, ez hat kemót jelent, meg dupla annyi szúrást a heti vérvételek miatt. Na akkor a szúrások kicsináltak. 

Most kemó szünet van, ha vége a sugárnak, akkor még kapok valószínű 3 ciklust. 

Aztán a CT alapján eldöntik a továbbiakat, Állok elébe. 

Előzmény: japipapi (63511)
japipapi Creative Commons License 2018.06.10 -4 4 63513

Ja, és a petrezselymet nem aprítva teszem bele, hanem gyökérrel együtt, kötegelve, egy - két szál zeller levéllel. A petrezselymet aprítva akkor használom, ha a levest nem paprikázom, de kicsit tejszínnel habarom, reszelt tésztával. A karalábé levest is, vagy éppen krumpli levest szoktam csinálni így is. Az utóbbit még megbolondítom nyers, karikára vágott újhagyma szárral. Illatos, mutatós és drágám szerint jó is. 

Előzmény: japipapi (63512)
japipapi Creative Commons License 2018.06.10 -4 4 63512

Szoktam én is csinálni, de nem tiszta borsó leves. Nagyon szeretem a gyenge, nagyon fiatal csirkéből, többnyire kakasból levet csinálok és azzal öntöm fel dinsztelt borsót, benne zsenge, szinte egyelt zöldséggel. A betét házi kis kocka száraztészta. De ez főtt. A mixelt trutyi nyers lé, illatával kénytelen vagyok beérni.

Tegnap kaptam a piacon ajándék képpen pár kiló nyomott, sérült paradicsomot. Ebből csináltam gyümölcspréssel ivó levet. Egész nap rájártam, vizet nem is ittam.

Ma tormalevéllel akarok valamit kezdeni, nyersen, valami ivófélét szeretnék kotyvasztani. :-D

Remélem nem lesz nagyon vad "íze".

Előzmény: _Eti_ (63509)
japipapi Creative Commons License 2018.06.10 -1 1 63511

Szia! 

Ez se semmi! Nehezen szoktam meg, hogy hanyatt fekve, álarcba és lerögzítve mozdulatra kellett lennem. A műtés miatt alig tudtam levegőt venni, szinte fuldokoltam. Aztán lassan központosítottam, szinte kicsit bealudtam, kikapcsolt a félelem, hogy megfulladok. :-D 

Mennyi van még hátra? 

Hogy bírod?

Bőröd hogy viseli el?

Egyidőben megy a sugár és a kemo is? (nem szó szoros értelemre gondolom)

Kemóra nincs szerencsére tapasztalatom.

Előzmény: ammesz (63510)
ammesz Creative Commons License 2018.06.09 0 0 63510

Szia! Én csak 56G sugarat kapok a kemók mellé:)

Előzmény: japipapi (63508)
_Eti_ Creative Commons License 2018.06.09 -4 2 63509

japipapi, ma zöldborsólevest főztem, totál egyszerűen, a dédi mamától tanultam (férjem nagymamája). zöldborsót megpárolom, megy bele aztán só, víz, ja és pirospaprika, hogy magyaros legyen :). Természetesen csipetke is és a végén rohadt sok petrezselyemlevél aprítva. Egyszerű és brutál finom :)

Na, most eszembe jutott, hogy nem nagyon érzel ízeket :( Hátha ez változik még, pláne, hogy tervbe vetted a következő 70 évet :)

Előzmény: japipapi (63508)
japipapi Creative Commons License 2018.06.09 -4 4 63508

Szia!

Köszönöm.

Minden történésed figyelem, annak ellenére ritkán reagálok. Nagy harcos vagy, minden tiszteletet Neked!

Nekem csak megfaragtak fél pofám és sugarat, mint lórúgást (60 G) sugarat kaptam. Ezen kívül semmilyen kezelést. Talán meg tudták akadályozni a terjedést? Fene tudja, úgy tűnik nem jelentkezik rosszabbodást. 

Saját magam kuruzslom, tömöm a természetes vitaminokat. Azt olvastam, hogy vérből nem látszik a rák. Viszont úgy gondoltam immun állapot talán látszik, legalább is a többlet vagy alapvető cuccok látszanak, a labor eredmények segíthetnek legalább a táplálkozáshoz. Másfél éven át minden hónapban csináltattam rutin vérképet. A cégén nem volt csillag! A háziorvos kiszúrta a szerinte indokolatlan labort, leállított. De akkor már vérképem, tökéletes volt. Mos ismét szeretnék egy kontrollt, kifogom sírni, hisz fél éve nem háborgattam. Engem ez nyugtat meg.

Nagyon szerettem a nyers zöldborsót, de megenni nem tudtam, foghíján. Velem nem szúr ki, miszlikbe mixáltam egy kis vízzel! :-) Marha jót faltam. 

Szóval nekem ilyesmi az immunterápiám. :-D Lehet ezek baromságok, de nem akarok mesterséges cuccokat benyelni amíg lehet. 

Remélem a CT-d kicsit megnyugtató lesz, mert megérdemled!

Előzmény: Törölt nick (63506)
_Eti_ Creative Commons License 2018.06.09 -2 3 63507

még mindig szurkolok neked :) nagyon! örülök, hogy hat a terápia :)

japipapi nem kap most semmilyen kezelést, mert - úgy fest - kinyírta a dögöt :) legalábbis a legutóbbi kontrollok szerint.

Előzmény: Törölt nick (63506)
japipapi Creative Commons License 2018.06.09 -3 4 63505

Szia Eti! 

Nem semmi, hogy megérted amit pötyögtem, hisz visszaolvasva magam sem értem sokszor. :-D Nehezen szokom a tablet önállóságát. Ha, nem figyelek oda, -és sokszor előfordul-, a gép kiakarja találni hogy mit akarok írni és felülbírál, írja a hülyeségeit, aztán jön a zagyvaság. Most ezen (Lenovo ideapad) talán értelmesebbnek tűnhetek. :-D

Nevetni fogsz, valahogy nekem ez a 70 év, egy pillanatnak tűnik. Bevállalnám még az ugyan ennyit, akár ilyen selejtes állapotban is. :-D Nincs semmire időm. Röhej. 

Marha érdekes a kontroll időszak. Előtte egy hónappal már bejön a nyugtalanság. Aztán amikor ott vagyok, marhára átjár a nyugalom. Normális ember általában nyugtalan, ideges, hogy mit találnak. És amikor kijövök a dokitól, egy megelégedési nyugalom száll meg, pedig nem történt semmi, - na azt is rendbe raktam, érzet. :-) Drágám mindig azt mondja, "te fordítva vagy bekötve" . Igaza lehet. Talán megszoktam hogy aktív koromban,  azonnal kellett döntenem, nyugodtan, hezitálás nélkül.

Valóban addig szeretnék élni, amíg jó élni, kisebb - nagyobb zűrökkel együtt, is. A rák meg le van kakálva.  :-)

Előzmény: _Eti_ (63504)
_Eti_ Creative Commons License 2018.06.08 -4 1 63504

japipapi, majdnem mindent értettem abból amit írsz. a lényeg megvan :-)

nem kívánok neked még 70-et, mert nagyon unnád, én már most unom :-) csak azt kívánom, hogy amig élsz, legyen neked "jó" :-) élj addig, amig jó neked élni.

Előzmény: japipapi (63503)
japipapi Creative Commons License 2018.06.08 -3 4 63503

Ez inkább pofavizit. Doki bstúrkál az etetőmbe, kívül is tapokatja a műtéti környezetet, elbeszélgetünk és kilátásba helyezi a következő képalkotási. Majd augusztusban kér időpontot. :-) Azután kedéjesen elbúcsúzunk, a beteg távozik. Hogy gyógyultan van még dögösen, az ég tudja. Kipipálva az ellátás. Lényeg, jól érzem magam, leszámítva az ígéret hiánya, állandó fáradság, de ez a fényét. Százon legutolsó vagy 10 percet. :-D 

Előzmény: Nem_foglalt_név (63502)
Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.06.08 -3 1 63502

És mi újság a kontrollvizsgálatokkal?

Előzmény: japipapi (63501)
japipapi Creative Commons License 2018.06.08 0 3 63501

Köszi! 😍

Előzmény: Nem_foglalt_név (63500)
Nem_foglalt_név Creative Commons License 2018.06.08 -1 2 63500

Elkéstem, de csatlakoznék: boldog születésnapot kívánok, Japipapi!

Előzmény: japipapi (63499)
japipapi Creative Commons License 2018.06.07 0 4 63499

Judit! Lola!

Köszönöm szépen. 

Lora1213 Creative Commons License 2018.06.07 -1 2 63498

Csatlakozom !

Előzmény: Judit Zimmer (63497)
Judit Zimmer Creative Commons License 2018.06.07 -1 2 63497

Japipapi, nagyon boldog szülinapot kívánok neked (utólag) és még az isten éltessen nagyon sokáig! Sok puszi: Judit

Előzmény: japipapi (63482)
irmike Creative Commons License 2018.06.06 -1 1 63496

Köszi, megnyugszom. Holnap elutazom, ha visszajöttem, jelentkezem megint. Èrdekel, mi van veletek. Minden jót kivánok nektek!

Előzmény: Boszorka (63495)
Boszorka Creative Commons License 2018.06.06 0 2 63495

Környezetemben szerzett tapasztalataim szerint, a tumormarker sokszor csalóka.  Mostmár nyugodj le és éld az életed!

Előzmény: irmike (63492)
irmike Creative Commons License 2018.06.06 0 1 63494

Köszönöm, Aspius. Olyan megnyugtató, amit irsz.

Előzmény: Aspius99 (63493)
Aspius99 Creative Commons License 2018.06.06 0 5 63493

Mondtam, hogy szerdàn megkapod, régebben meg azt, hogy minden rendben lesz.

Egy nap mindenki meghal, de az a nap még sokàra lesz Neked. Ideje megnyugodni.

Előzmény: irmike (63492)
irmike Creative Commons License 2018.06.06 -1 0 63492

szeretném ezt hinni, de a tumormarkerem az elsö mütét után magas volt és ez valahogy passzol a képbe.

Előzmény: Nem_foglalt_név (63489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!