Keresés

Részletes keresés

r.barbi Creative Commons License 2018.05.24 0 0 164940

Köszönöm a valaszt! Nem írtam bele a szövegbe, de eredetiek. Hantos Lászlórol kaphatnék meg plusz infót? Ki Ő, és hol erem utol? Előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (164939)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.24 0 0 164939

Ha eredetiek az óráid, akkor javaslom Hantos Lászlót.

Ha másolatok, akkor passz. 

A második esetben talán itt lelsz segítséget:

https://prohardver.hu/tema/kinai_es_egyeb_olcso_orak/friss.html

Előzmény: r.barbi (164938)
r.barbi Creative Commons License 2018.05.23 0 0 164938

Sziasztok! 

Olvasgatva a fórumot látom, hogy több hozzáértő is aktív tagja a társaságnak. tanacsot szeretnek kérni tőletek. Óra kedvelő vagyok, de pl szerviz terén eddig nem szereztem semmilyen tapasztalatot. (Szerencsére ha lehet így mondanom). Van azonban két órám, ahol szükség lenne a szakszerű beavatkozásra. Az egyik egy IWC Pilot,aminek ugyan nincs baja, de az elmúlt 4-5 évben nem járt szervizben, én pedig szinte napi szinten hordom. Ott egy általános szervizt gondolnek elvégezni rajta, valamibt egy polirozas is elkelne. A másik egy kezifelhuzos TagHeuer carrera, ahol a kaucsuk szíj érett meg a cserére, valamint egy szerviz ott is aktuális lehet. A kérdésem, hogy hóva térheték be laikusként,ahol biztosan rendesen elvégzik a szervizt, és lehetőség szerint korrekt áron is dolgoznak. Esetleg a szíj cserét is ott érdemes megoldani? Debrecenben lakom, ezért aztán a budapesti szervizeket csak hallomásból ismerem. Nagyon köszönöm, ha valaki a segítségemre tud lenni! Udv: Laci (a felesegem neve alatt garazdalkodom)

H_G Creative Commons License 2018.05.17 0 0 164931

Bizony, az a komoly ember egyik lehetséges jele.

Előzmény: Parázstipró (164929)
satzowlee Creative Commons License 2018.05.17 0 1 164930

Figyu, majdnem 40-karórát hordok, amik között sok van olyan, amiért talán meXólnám magam. Csupán egy divat-quartz-om van ezek között, egy MyXkronoz...

Lassan már a saját véleményemre sem adok, hát még a máséra??? :D

Szóval lehet hordani bármit, az a fontos, hogy TE érezz némi melegséget, amikor a karodra nézel.

Előzmény: Parázstipró (164929)
Parázstipró Creative Commons License 2018.05.17 0 0 164929

"Amikor valakin meglátok egy 3000 Ft-os műanyag Casiot, még mindig többre becsülöm, mint bármelyik drágább divatórát."

+1

Előzmény: Wicked Belzebub (164928)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2018.05.17 0 0 164928

Nagyon szép Casiok, Seikok, Orientek vannak 10-20-30 ezer forintos sávban. Senki nem fogja lenézni ezeket.

Amikor valakin meglátok egy 3000 Ft-os műanyag Casiot, még mindig többre becsülöm, mint bármelyik drágább divatórát.

Előzmény: Parázstipró (164925)
Parázstipró Creative Commons License 2018.05.17 0 0 164927

Miért?

Még itt, és más órás szakfórumokon is leszólnak márkákat és típusokat. Még akkor is, ha svájci és nem a "gagyidivatóra" kategória. Lásd ádámocska és társai.

Előzmény: Tamáska6900 (164926)
Parázstipró Creative Commons License 2018.05.17 0 0 164925

Tiszteletem!

Komolyan érdekel, hogy ha valakinek nem telik minőségi órára, az inkább ne viseljen semmit?
Úgy nem fut bele minőségi problémákba, nem kerül kellemetlen, lesajnáló pillantások kereszttüzébe a nem létező márkapresztízs miatt, és nem veszít feleslegesen pénzt. Ugye? Elvégre manapság a telefon mindenkinél ott van. Ráadásul az emberek többsége nem is ért az órákhoz vagy divatórát hord, mint a nők a bizsu ékszereket.

Tévedek?

Franek-52 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 164922

Sziasztok.

...kérés: a COMPU-TIC PS-MP -hez keresnék a gépre letölthető programot / vagy linket.

Feri'bá.

windproof Creative Commons License 2018.05.14 0 0 164921

Figyelj, úgysem akarod eladni, akkor nem tök mindegy, hogy mit ér?

Nekem is van olyan holmim, aminek az eszmei értékét messze magasabbra teszem, mint amennyit a piacon ér, na és? 

Előzmény: wantedbear (164920)
wantedbear Creative Commons License 2018.05.14 -1 0 164920

Köszönöm az értékes eszmecserét. és a linket is,De attól még hogy valaki nem tudja mi van a kezében és elkotyavetyéli pár ezer fprintért az az ő dolga de szerintem nincs igazuk ez meg az én véleményem .De azért köszönöm mindenkinek

Előzmény: APT (164919)
APT Creative Commons License 2018.05.14 0 4 164919

Sajnos elég gyakori dolog, hogy egy előkerülő régi tárgyról sokan azt hiszik, hogy pusztán a kora, feltételezett ritkasága ("nem is láttam belőle másikat a neten") okán kiemelkedő értéket képvisel. Holott ez még a tényleg egyedi dolgokra is csak nagyon ritkán igaz - egy régi festmény például biztosan egyedi példány - az elsöprő többségük mégsem képvisel komolyabb értéket, nota bene többségük teljesen értéktelen...

Ez az óra pedig bizony egy tömeg-gyártott ipari termék, amelyet meglehet, valamilyen alkalomra egyedileg feliratozottan rendeltek, de ez kb: pont ugyanazt jelentette már anno is, mint amikor ma valamelyik nagyobb cég a dolgozói premizálására rendel egy sorozat egyedi feliratos karórát - ezek mögött általában pár ezres értékű olcsó kínai órák állnak, és később, használtan az sem ritka, hogy még annyira sem becsüli őket a piac, mint ha felirat nélküliek lennének (mondván, hogy így "ciki őket hordani").

Tartom amit leírtam - ez egy olcsó és egyszerű tisztviselőóra, minimálisan kövezett szerkezet, Roskopf-jellegű a kilincs is - a maga korában egy bizony egy kimondottan olcsó munkásóra volt. Az ezüst már akkor sem volt rendkívüli érték, ebben a tokban lehet 12-15g legfeljebb, ez ma 1500-2000Ft ezüstérték önmagában - és nem volt sokkal több arányosan száz éve sem (a 2 koronás pénzérme volt 10 grammos, nagyjából hasonló ezüst-súlyú lehet ez a tok - a századelőn egy munkás havi átlagbére 80-120 korona körül volt) - és az óra állapota sem kiemelkedő.

Igen, úgy gondolom, hogy ha kapna érte 20 ezret, az már egészen jó ajánlat lenne, komoly a valószínűsége, hogy ezt sem kapja meg érte. Teljesen megértem, ha ez most nem esik jól, mást várt - de szerintem ez a realitás. 

Előzmény: wantedbear (164914)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.14 0 1 164917

Ha ennyire jól informált vagy, akkor minek kérdezel egyáltalán? 

APT eléggé tisztában van a piaci árakkal, és komoly gyűjteménnyel is rendelkezik. 

Őt igazán nem kéne "kiosztanod"! 

Tarthatod te az órádat bármennyire is értékesnek, de nem biztos, hogy az említett összegnél többet kapnál érte. 

bosijani Creative Commons License 2018.05.13 0 0 164916
bosijani Creative Commons License 2018.05.13 0 1 164915

egy kőnélküli szerkezet,olyan occó volt,mégcsak nem is csapágyazták. lehet eszmei értéke van,de eladás szempontjából APT leírta a tutit,higyj neki.

wantedbear Creative Commons License 2018.05.13 -2 0 164914

Ez azért egy kicsit érdekes lenne.Mivel egy ideje nállam van,és se az interneten sem a piacokon nem találtam még ilyen órát!De ha ön tud ilyeneket 20000ft ért igen csak csodálkoznék rajta mivel ez az óra közelében sincs a tisztviselő orákhoz,és csak összesen 800 db készült belőlle. Egy királyi rendezvényen adta személyesen a király ennek a bizonyos 800 embernek kituntetés helyett- két kollekció készült tudásom szerint és ez az első kollekcióból valló az az,az első világháború elötről származik és csak külföldi oldalon lehet rolla leirás találni nekem is onnan linkelték be csak sajnos az elveszett, és egyébként is ezüst zsebórát nem szoktak 20000 ft ért eladni De azért köszönöm.

Előzmény: APT (164913)
APT Creative Commons License 2018.05.13 0 2 164913

A sorozatszám igazándiból ez esetben praktikusan nem jelent semmit - az óra pedig egyszerű, a XX. század első pár évtizedére jellemző, közepesnél kicsit egyszerűbb kivitelű, elég tipikus "tisztviselőóra", sajnos számottevő értéket nem képvisel, lévén nem ritkaság és nem "neves" darab, ilyen órákat piacokon 5-20 ezer közötti összegekért lehet adni-venni.

Előzmény: wantedbear (164912)
wantedbear Creative Commons License 2018.05.13 0 0 164912

Sziasztok kedves tagok remélem ti tudtok segiteni van egy Speciosa 800-AS Ezüst Zsebórám most volt szervizben megcsinálták megtakaritották. Kérdeésem az órával kapcsolatban az lenne!Mit jelent ha ezt a sorozat számot találtam benne 496 és kb menyi lehetne az értéke nem szeretném eladni csak tudni szeretném mi lehet az értéke válaszotokat előre is köszönöm képeket sajnos nem tudtam felrakni mert nem értek hozzá de ha valaki elküldi hogy kell vagy milyen formátumban lehet feltőlteni akkor teszek fel képeket is nygyon gyönyörű gazdagon diszitet tokkal és nagyon szép gravirozot számlappal ami arany szinben pompázik.köszönöm a segitségeteket :)

wantedbear Creative Commons License 2018.05.13 0 0 164911

Köszönöm a segitséget.

Előzmény: Törölt nick (164910)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.13 0 0 164910

Átméretezed a képeidet mondjuk 800X600 pixel méretűre, utána a hozzászólás bal alsó sarkánál kiválasztod a gépen, feltöltöd, és utána beilleszted. 

Nem egy ördöngösség.  :-)

Előzmény: wantedbear (164909)
wantedbear Creative Commons License 2018.05.13 0 0 164909

Sziasztok kedves tagok remélem ti tudtok segiteni van egy Speciosa 800-AS Ezüst Zsebórám most volt szervizben megcsinálták megtakaritották. Kérdeésem az órával kapcsolatban az lenne!Mit jelent ha ezt a sorozat számot találtam benne 496 és kb menyi lehetne az értéke nem szeretném eladni csak tudni szeretném mi lehet az értéke válaszotokat előre is köszönöm képeket sajnos nem tudtam felrakni mert nem értek hozzá de ha valaki elküldi hogy kell vagy milyen formátumban lehet feltőlteni akkor teszek fel képeket is nygyon gyönyörű gazdagon diszitet tokkal és nagyon szép gravirozot számlappal ami arany szinben pompázik.köszönöm a segitségeteket :)

gy53 Creative Commons License 2018.05.12 0 0 164908

Nem tudom, amit írt, hogy a csuklója 58mm, én megmértem az enyém is annyi, óraméret egyezik, amint szíjat cseréltem meg szűnt a gond.

Előzmény: windproof (164907)
windproof Creative Commons License 2018.05.12 0 0 164907

szerintem nem feltétlen akkor nagy egy tok, ha nem tudod jól rögzíteni, műszakilag minden megoldható, de az előző képen az az óra nekem is nagynak tűnik. 

Persze, ízlések és pofonok, van az invictának vannak levesestányér méretű órái, és mégis elég népszerűek :)

Előzmény: gy53 (164905)
gy53 Creative Commons License 2018.05.12 0 0 164906

Ez természetesen a 164897-es hozzászóláshoz is tartozik.

Előzmény: gy53 (164905)
gy53 Creative Commons License 2018.05.12 0 0 164905

Nem biztos, vettem egy órát, az eddigi legnagyobbat, ( 42mm) az eredeti szíjjal amit az utolsó lukba kellet csatolnom, állandóan elfordult a kezemen, én is a nagy méretre gyanakodtam, de nem az volt. Vettem az órára egy másik szíjat, eredetileg azzal az elgondolással, hogy a gyárit kíméljem, ( tüskecsatos volt az eléggé igénybe veszi a szíjat a befűzéskor, bármennyire is vigyázol). Tehát vettem egy szíjat pillangó csattal, ezzel teljesen normálisan áll, szerintem az a gond, hogy mivel a csat nem középre esik a túlságos behúzás miatt, elfordítja az órát a kezeden (ami látszik is), mert a csatnál nem úgy hajlik a szíj mint máshol.

Előzmény: H_G (164904)
H_G Creative Commons License 2018.05.10 0 0 164904

A túl nagy óratokkal van itt elsősorben hiba, a szíj ahhoz képest semmiség.

Előzmény: oimuka (164897)
spyder999 Creative Commons License 2018.05.10 0 0 164903

...baba lett!

Előzmény: APT (164902)
APT Creative Commons License 2018.05.09 0 2 164902

Nem olyan vészes, nem fognak kinézni miatta... Az én csuklóm sem vastagabb, sőt, valószínűleg még vékonyabb, ma, miután elkészültem vele, az alábbi beépítést hordtam (kb: 55mm, és mivel a stopperes-ütős szerkezet bizony vaskos, így jó vastag is, úgy 16-17mm) - nem nagyon foglalkozott vele senki, aki mégis, annak annyi tűnt fel, hogy "ez valami különlegesség ugyebár".

Nőkön látok 40+ méretű órákat, vagy éppen nagy darab férfiakon mostanság icipicit, lévén terjednek a fitness-órák, nem rágódik ezen szerintem már senki, a világ túljutott ezen, gondolj arra, mekkora ciki volt 30-40 éve kopasznak lenni, a gyerekek az utcán mutogattak rád, ma meg... Minden negyedik-ötödik pasi kopasz, no és, kit érdekel...

Előzmény: oimuka (164897)
APT Creative Commons License 2018.05.09 0 0 164901

Attól függ, milyen óráról van szó. Egy high-beat 36 ezres óránál illik erősen komolyan venni a szervizintervallumokat, sőt, ezeknél az sem ritka, hogy ki sem bírják az öt évet, legalábbis az elvárható pontossággal nem. Egy robusztusabb, lassabb járású szerkezet meg esetleg még 3-4 évtized után sem mutat látható kopásokat annak ellenére sem, hogy mondjuk csak 10-15 évente szervizelték. Igazodási alapnak mondanám, hogy nem egy olyan 60/70-es évekbeli masszívabb Seiko vagy akár orosz óra került már a kezembe, amit biztosan nem szervizeltek le egyszer sem 40/50 éven keresztül, úgy is néztek ki, úsztak a retekben is, de így sem volt rajtuk súlyosabb kopás, és rendesen kitisztítva, beállítva normálisan jártak. Az is igaz, hogy vélhetően nem is voltak folyamatos használatban - ami mellett viszont nem egy egyébként igen drága és jó minőségű órát láttam akár 1-2 évtized után is elég csúnyán legatyásodva...

Előzmény: Walter-Mute (164900)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!