"A pénzt a nép termeli, a politikusok elosztják. Nem tudom mit kell ezen vekengeni. Négyévente leszavazunk, oszt jóvan."
Akkor nem értem, mit puffogsz itt. Tavaly leszavaztunk, és most épp az "oszt jóvan" stádiumban vagyunk. Nem kell vekengeni, el kell fogadni, hogy ezt dobta a gép.
Sőt, ha téged nem érdekel, hogy van-e alternatíva vagy nincs, akkor el se kell menned szavazni. Úgyis lesz valahogy.
Ha meg arról álmodozol, hogy olyan kormányod legyen, amelyik nem szól bele az életedbe, akkor talán az Antaktiszon kellene szerencsét próbálnod.
Azt elolvastad, és érted is, amit írtam? Mond neked valamit, vagy legyintesz, nem arró ír, ami neked érdekes?
egyre több a szegény
Nem igaz. Sokkal kevesebb a szegény, mert a közmunka program, majd az onnan a normál munkaerő piacra átlépő rengeteg ember jobban él munkából, mint anélkül segélyből.
csak a fideszes samesz hizott 100 milliárdosra
Nem igaz. Ma egy fiatal jó diplomával (műszaki, orvosi, nem büfé-ruhatár) nagyon jó életszínvonalon él.
Sokat ismerek, lakást, házat vettek, két autót tartanak, külföldön nyaralnak, síelnek. Jó szakmával ugyanez, valamivel alacsonyabb szinten.
Egy gender o1g szakos muciológia diplomás lehet, hogy siránkozik, mert csak ötnek volt hely NGO-ban, de ötezer van.
Az ODIHR február elején úgy határozott, hogy Magyarországra teljes körű missziót javasol, ami az Európai Unió tagállamai közül eddig csak Bulgáriával történt meg. A teljes körű misszió abban különbözik a korlátozottól, hogy jóval nagyobb létszámú, mert a tagjai nem csak a választások általános körülményeit vizsgálják, hanem a szavazás konkrét lebonyolítását is.
Így aztán kormányváltóék mégse tudtak többségi hangulatot produkálni.
Egyszerű a megfejtés: Itt voltak az ebesz ellenőrök, és nem lehetett csalni.
"...Összegyűlt a megfelelő számú választási megfigyelő, így az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez (EBESZ) tartozó Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) a döntésének megfelelően teljes körű nemzetközi választási megfigyelési missziót küldhet az április 3-iki magyarországi választásra.."
Nem akarok, és nem is hiszek benne. Csak nem ezt tartom a legfontosabbnak.
Számomra nem az a lényeg, hogy lölö hogyan gazdagszik. Én nem a húsosfazékból akarok kiszedni egy keveset.
Nekem az a fontos, hogy jó gazdasági környezet legyen, alacsony adóterhelés, működő kereskedelem. Nem zsíros közbeszerésből akarok meggazdagodni, az csak agazdaság egy kis szelete. A világpiac nagy, a társasági adó alacsony. Nekem ez a szempont.
Egyszerűen tök mindegy nekem, a Strabag vagy lölö épít vasutat, ha az jól van megépítve. És az a sín, amit a Balatonon látok, szerintem jó.
A fideszses kormányok jobb gazdasági környezetet teremtettek, mint akármelyik nem fideszes. Ezt nem hiszem, hanem tapasztalatból tudom.
Már az ovodások is ismerik pl mészáros hirtelen meggazdagodasának történetet , tehát a fideszes nemzetrablás nem titok , a fideszes hazudozás pedig szintén 1000-szer bizonyitott tény
Hidd el , rosszul látod , mert fideszes szavazóként hinni akarsz nekik
Ebben szerintem nagyon nagy szerepet játszik, hogy utálod őket. Bármit mondanak, azt keresed, hol van fogás, mibe lehet belekötni. Csak ezek a részletek érdekelnek, ami nem ilyen az neked felesleges rizsa, érdektelen.
Nem igaz. Az egy dolog, hogy utálod őket, rossz embereknek tartod, de legtöbb értelmes. Megkockáztatom, hogy 10 iq pontot meghaladó különbség van a fideszes meg az ellenzéki csúcsvezetők között (kivéve Fletó, az nem buta, csak kártékony).
Néha mintha direkt csinálnák, célzottan cserélnék le a vezetőket gyengébb minőségűre.
Pl. Vona értelmes volt és sikeres, felvitte a pártot a 2. helyre. Lecserélték a sudribunkó Jakabra, aki lenullázta a pártot.
Az LMP-ből távozott Schiffer (szintén értelmes), aztán mindenféle hülye lenullázta. Most meglepetésre megint értelmes elnökök van, de romokban levő pártot örökölt.
Az MSZP is sorban egyre tehetségtelenebb elnököket választott.
A magyar ellenzék azért nem tud győzni,mert az úgynevezett baloldalra, ami minden csak nem néppárti,tehetségtelen, buta ,gonosz,hazug , hiteltelen gyenge minőségű embereket fújt arra össze a szél.
A tapasztalatokon alapuló, pragmatikus cselekvés a fejlődés motorja. Az ideológiákból is beépül sok minden, van ami azokban is előre visz, más meg nem. A mai kereszténység nagyon más, mint az inkvizíció idején. A kommunizmusból is lehetett tanulni. Mondjuk főleg azt, mit kell elkerülni.