„Viszont ha itt sem igyekezett közérthető lenni, akkor teljesen mindegy.”
Itt a fórumon igyekezett közérthető lenni, de ahhoz egy bizonyos szinten ismerni kell a részecskefizikát. Eleinte nem volt agresszív és lekezelő, de úgy vélem nem ő kezdte a „lekezelését” a partnerének. Annyi igaz, hogy nehéz eset volt az öreg. Nyugodjon békében!
A könyve, meg a megjelent írásai is tele képletekkel. Az nem átlagembernek valóak. Írnia kellett volna képletek nélküli verziót. Viszont ha itt sem igyekezett közérthető lenni, akkor teljesen mindegy. Viszont ennyi időt és teljesen feleslegesen elpazarolt rá itt. Ő és ti is akik foglalkoztatok vele. Huhhh ? :-)
„Szerintem nem itt és hasonló fórumokon kellett volna elcsesznie az idejét, hanem írnia kellett volna néhány közérthető publikációt is a témában és azt közzé tenni. Arra lecsaptak volna jobban az ismeretterjesztő újságok is. „
Úgy tudom, hogy egy könyvben is megjelentette az elméletét, ami a könyvtárakból kivehető. A tudományos körök lektorai, azonban elutasították abban a pillanatban, amikor az UFF lett megkérdőjelezve benne.
Sajnos a Jog is áltudomány, a bírósági bírók meg áltudósok, tehát rossz helyen akart bármit is elérni. Szerintem nem itt és hasonló fórumokon kellett volna elcsesznie az idejét, hanem írnia kellett volna néhány közérthető publikációt is a témában és azt közzé tenni. Arra lecsaptak volna jobban az ismeretterjesztő újságok is.
Más gondolat: Nem tudtam utána nézni, hogy mennyire drágák, vagy sem azok az anyagok, amiket használt a kísérletben. Viszont az 5 gramm, az nagyon kevés volt és gyanús is, hogy miért ekkora kicsi mennyiség. Hiszen a legtöbb egy lapos pénzkorongszerű csak és alig látszik. Amit felvetettem légnyomás különbség átverő trükközési lehetőséget, ott ez előny. Viszont demonstrálás miatt hátrány, és előnyösebb lett volna 10 szer ekkorákat használni, tehát inkább 50 grammosokat.
Nos némileg sajnálom, hogy nem figyeltem fel hamarabb, csak tegnap erre a kísérletre. Érdekesebb lett volna még az életében néhány gondolatot cserélni vele. Megoldani sem akarom, viszont az Egely kerék kisokos című netes naplómba, valószínű felteszem majd róla az összeszedett gondolataimat. Főként azért mert Egelyvel is bájcsevegett egyet és arról van videó is.
Szerintem nem érdemes addig ismételni, amíg a bíróság jogerős ítéletet nem hoz, vagy már hozott. Nem tudjuk meddig, vagy végleg ki tiltva van a toronyból az a kísérlet.:-(
„Tehát másoknak illene. Akár megerősítés, akár cáfolás miatt.”
Nem mernék fogadni arra, hogy valaki megismételi azt a kísérletet. Bírósági perre is ment Gyula bácsi, de nem tudom mire jutott vele. A halála után csak a fia vihetné tovább az ügyet, ha megéri neki.
Szerintem az anyagiakat figyelembe véve, a szükséges minimumnál döntött Gyula bácsi. Ha meg telerakja az ejtő kapszulát, az is befolyásolhatja az eredményt. Kitudja mi lett volna, ha? ;-)
Ha jól emlékszem, több gyereke is van. Az is elégséges lenne,kezdetnek, ha készítenének 10-12 nagyfelbontásu fotót róla, minden irányból és azt feltennék valahova a netre.
Ez a második ejtés is terelés. Négy féle és méretű ejtőkapszula van az adott tonyhoz rendszeresítve. Mindegyikbe, belefért volna több egyidejű, másként összeállított hétcsöves szerkentyű is.
Gyula bácsit a kiküszöbölhetetlen elektromágneses hatás zavarta. Viszont ha egy ezrelék különbséget ki tud mutatni a próbatestek gyorsulása között, akkor már az elméletét igazolva látja. Ehhez kellett volna egy második ejtés, hogy ezt igazolni tudja.
Például keress rá Eddington-ra, aki 1919-ben a fényelhajlási mérés alkalmával meghamisította az eredményeket, és hazudott az újságíróknak is a relativitáselmélet érdekében.
Pedig ha megfigyeled azt a felületet, amin a hét féle anyag nyugszik, az éppen olyan mint a ventilátorok külső burka szokott lenni. Körkörösen rovátkolt. Mélyebb és kevésbé mély barázdákkal. Ezek pont lehetővé teszik, vagy tennék az általam említett apró lukasztgatást. Felül több luk, alul kevesebb. Kialakul egy felfelé szívó vákuumhatás.
Sőt ha Szász, feltételezetten, szándékos megtévesztő bűvészmutatványt épített, arra is van egy elméletem:
A külön üvegcsövek lehetővé tesznek egy programozott áramlást. Egyszerű nyomáskülönbség szükséges csak. Tehát az üvegcsövek és az ejtőkabin légnyomás aközt maradhatott lénynyomás különbség. Ezt programozott átáramlással az anyagok alatti és a külön üvegcső felső részén lévő apró lukakkal tervezetten is irányítani lehet. Anyagok szabadesés közbeni elmozdulást okozó rőt lehet vele kifejteni.
Nincs lezárva nálam a téma. Tehát lehet, hogy tényleg működik. Csak ki kellene zárni a mérési hibák lehetőségeit. Hőmozgás általi elmozdulás és "fénynyomásra" ... Vagy mérni a hőjelenségeket és a hőmozgásokat is. Meg a cövekben lévő légnyomást is.
A mérés összeállítása, a hét féle és + egy kontroll összehasonlító anyaggal, továbbra is lenyűgöz. Maga a rá kidolgozott elmélete is kellően kidolgozott logikailag. Tehát ez azért nem az Egely féle bűvészkellékek gyártása, szándékos megtévesztésre kategória.
A légritka tér, mennyire is légritka? Itt épen az is trükk, vagy mérési hiba lehetett, hogy az anyagok külön-külön le voltak zárva egy üvegcsőbe. Nos azok most külön légritkitva voltak előtte, vagy abban még is bennmaradt a sima légköri levegő?
"Az adott fém körül kialakul egy felfelé szálló légmozgás, ami képes lehet megemelni és elmozdítani az anyagot. Tehát mérni kellene hőmérsékleteket és légmozgást is. "
Egely kereke nagyon jól volt csapágyazva és minimális levegőmozgás, de a "fény-nyomás" is simán működtette. Amelyek egyike sem "vitalítás". Tehát trükkös félremagyarázott csalást használt. Azért csalás, mert amikor felhivták, felhívtam a figyelmét ezek kiküszöbölésre, akkor sem tette meg.
Tehát nagyon kicsi, de ismert fizikai erők is meghamisították a mérést.
Szász kisérleténél is hasonló a helyzet. Szabadesése, lebegő állapotban, nagyon apró és kicsi erőhatások is elvihetik a mérést. Igen a radiométer hatás, de hőjelenségek is. Milyen hőjelenség? A kísérletet megvilágító lámpa hú és fénysugárzása. Hogyan? Egyik lehetőség: Az adott lámpa már a kísérlet 4-5 másodperces lefolyása előtt is kellő ideig melegíti a 7 féle anyagot. Minél nagyobb felületen és minél sötétebb az anyag, annál több hőt nyel el. Az adott fém körül kialakul egy felfelé szálló légmozgás, ami képes lehet megemelni és elmozdítani az anyagot. Tehát mérni kellene hőmérsékleteket és légmozgást is.
Továbbra is csak az tudom megfigyelni, hogy itteni vitákban nagyon kevés a valódi tudományos érvelés és a vitakultúra.
Valami cáfolata nem úgy működik, hogy valaki leírja több ezerszer, több éven és évtizeden keresztül. Meg benne hívőket toboroz, akik szintén leírják több ezerszer. Igazolható, tesztelhető kísérletek és mérések is kellenek hozzá. Ha nincsenek, az akkor a cáfolni akaró hibái.
Ha vannak a cáfolást alátámasztó kísérletek is, mint például Szásznál, akkor meg nem az a tudományos módszertani, sem vita-kultúrált viselkedés, hogy csak éveken és évtizedeken keresztül a személyét fikázzák az ellenzői. Persze az sem helyes, hogy Szász és követői fikázzák Einsteint. Illendő lett volna Szásznak,máshogyan is megismételt kísérleteket engedni és azt komolyabban ellenőrizni előtte, közben meg utána is. Kontrollálni. Ha megtették volna, akkor nagyon hamar lezárható lett volna ez a vita ... néhány hónapon belül. Mert mi derülhetett volna ki?:
1. A kísérlet hiteles, a további tesztelések is megerősítik. A fizikai tudásunkat pontosítani szükséges. A jövőben jobban és többet fogunk tudni.
2. Ártatlan figyelmetlenség. A kísérlet közben, olyan ismert fizikai tényezők mis szerepet játszottak, például "fény-nyomás", ami megtévesztő hatást gyakorolt. Bekavart a mérésbe. A mérési hibát ki kell küszöbölni és úgy kísérletezni tovább.
3. A kísérletnél jól előkészített szándékos megtévesztő trükköket és csalást használtak. Ezt be lehet mutatni és leleplezni. A vita hamar véget ér.
Sok hasonló nagy vita volt már a múltban is a fórumokon és a magyar közélet színpadán is. Némelyikbe beavatkoztam és azt a folyamatok működésének valódi feltárásával sikerült is megoldanom és lezárnom. Ilyen volt a "Egely féle vitalításmérő", az " Egely féle porfúziós kazán" , "Gróf Spanyol Zoltán vízautója", "Ateista-teista vita" stb .... Nos ezeken már érdekes módon nem megy a véget nem érő vita .... :-) Amur sem nyomja már ezerrel az ateista apologetikát. Meg az Egely kereket sem emlegeti egyik fél sem, mert ugye azt nem ők oldották meg. Megoldani kell tehát a dolgokat és nem értelmetlenül vitázni róla.
Eötvös Lorándot nem azért tiszteljük, amiben tévedett, hanem amiben igaza volt. Mint ahogy Albert Einsteint se azért tiszteljük, amiben marhára tévedett (EPR paradoxon), hanem amiben igaza volt.
A tudomány nagyjai nem voltak tévedhetetlenek (mint ahogy azt magáról a puszipajtásod a mémkuruzsló hiszi), és nem is tekinti őket a tájékozott közönség ájult csodálattal, mint ahogy te hiszed hogy ájult csodálattal nézi bárki is Einsteint vagy Newtont. Tudtad például, hogy Newton bibliai alapú számmisztikával meg prófécia-értelmezésekkel is foglalkozott? Na ebben qrvára nagyot tévedett. De mi a kalkulusért és a mechanikáért tiszteljük és nem az alkímiai meg a teológiai tévedéseiért.
"Itt a fő kavar szemantikai és logikai okok miatt van a fejekben. Szász kísérlete nem szabadesés kísérlet lényegét tekintve."
Maximum a te fejedben van kavar.
Aki érti, hogy miről szólt volna Szász Gyula kísérlete, azt tudja, hogy az ún ekvivalencia-elv érvénytelenségének kimutatását célozta. Tehát hogy a súlyos és a tehetetlen tömeg nem azonosan egyenlő, és hogy az eltérés az anyagminőségtől függ.
És aki érti a dolgot, az azt is tudja, hogy a súlyos és a tehetetlen tömeg közötti esetleges eltérést NEM CSAK toronyból ledobálva lehet vizsgálni. Neves hazánkfia éppenhogy egy torziós ingával vitte a lehetséges eltérést milliomod-rész alá.