Több millió név foglalkozást jelent, kovács. molnár, juhász stb. Felhasználható a király, császár, kán. mágus, cár, bán nevek is . Idegen nevekben is előfordul foglalkozás. filmekben, festményeken, zenében és minden más helyen megtalálhatók foglalkozások. Kérem a személyek valódi foglalkozását is tüntessétek fel, és illusztrációt is kérek! Játszatok velem.
De amikor a karmester beint: a magányos hangszerek hirtelen egymásra találnak, egymásba szeretnek - és megszólal a Zene. Élet születik. Ilyenkor érzed, milyen óriási tettet hajtott végre a zeneszerző és az összes muzsikus: egy élő világot hoztak ki a hangok zűrzavarából.
A szabadság és szépség felé visz az út, amelyen elindult. És itt nem fontos, hogy az új világból mekkora darab az övé. Határa nem nagy, a néhány legnagyobbak birodalmához nem is fogható. De költő a maga világában és ennél több senki sem lehet.
Ma már nem lehet egy szállodában vagy egy étteremben értelmes beszélgetést folytatni ebéd közben vagy egy csésze tea mellett, mert szavainkat elnyeli a muzsika. Nemrégiben egy New York-i hotelben leültem beszélgetni egy amerikai professzorral. De sehogyan sem ment a dolog, végül föladtuk. Semmi kifogásom a zene ellen a maga helyén és idejében, manapság azonban szinte üldözi az embert. (...) Ámde még rosszabb, ha klasszikusokat játszanak háttérzene gyanánt, mondjuk Bachot. Bach Istennel társalkodik, s egészen magával ragad a muzsikája. De le tudnám ütni azt, aki Bachot szólaltat meg banális környezetben.
Ha nincs tehetséges diák, akkor bármilyen tehetséges tanár is próbálkozik, nem lesz belőle OKTV döntős, vagy olimpikon. De egy tehetséges tanár el tud juttatni egy átlagos, közepes képességű diákot is elég jó színvonalra.
A tanító ügyessége abban áll, hogy meg tudja nyerni és lekötni tanítványának figyelmét; ha ezt elérte, oly gyorsan fog haladni, amennyire csak engedik tanítványának képességei; figyelem nélkül minden sürgése-forgása, felindulása kárba vész vagy legalább is igen kevés eredménnyel fog járni.
A fogorvoshoz új beteg érkezik. A doki ismerősnek találja. Figyelmesebben megnézi, majd felvidulva mondja: - Örvendek! Ön volt az a rendőr, aki tegnap megbírságolt a parkolóban ugye?
Két autó összeütközik. A tűzoltők hamarosan a helyszínre érkeznek, és megkezdik az autókba szorultak mentését. - Uram, súlyos a sérülése? - kérdi az egyik tűzoltó a sofőrtől. - Nem tudom, még nem beszéltem az ügyvédemmel - válaszolja a sofőr.
A beteg férjet megvizsgálja az orvos, majd négyszemközt így szól a kint várakozó feleségéhez: - Asszonyom a férje csak akkor gyógyulhat meg, ha leszokik a dohányzásról. - Le fog szokni. - mondja az asszony. - De asszonyom, ahhoz rettentő erős akarat kell. - Ne féljen doktor úr, nekem rettentő erős akaratom van.
Egy alkoholista szakadt ruhában, lyukas cipőben betér a kocsmába: - Gyorsan egy felest! Megöl a másnap. - fordul a pincérnőhöz. - Jóember, inkább venne magának egy cipőt! - válaszol a pincérnő. - Az egészség fontosabb!
Két rendőr kerékpárversenyt néz. - Nem egy olcsó mulatság! - szólal meg az egyik. - Hát nem! - mondja a másik a bringákat vizsgálva - ha jól számoltam, 42 darab világitás nélküli kerékpárt láttam eddig!