“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Szerintem neked is tetszene. Ez amolyan hidegháborús allegória, de igaza van az ajánlónak, a mai politikai helyzetre is rá lehet húzni, nagyon érdekesek az áthallások.
Köszönöm. Nem mély, csak most zsibbadok kicsit. Amolyan csetlő-botló típus vagyok, ezért (is) megyek neki mindennek, innen erednek ezek a sebek. Nem feltűnőek, újabban télen sem fehéredik vissza a bőröm, valami lehet az UV-sugárzással. Nem szoktam soha lebarnulni, inkább csak valami világos aranyra, de ez megmarad egész télre. Meg manapság egy forradás már nem is feltűnő, gyerekkoromban nagyon utáltam, hogy folyton kérdezgették a kezemet.
Igen, ez így van. Vagy milyen jó lett volna videókat nézni a dédszüleinkről vagy az azt megelőző időkből... Középkori híradók, de megnézném őket! Vagy a honfoglalásról. Meg a dinókat.
Teljesíthetetlen elvárások, még Superman sem tudta volna megcsinálni, volt még egy kretén, Bábosik volt a neve, hát az sem volt százas, ahogy leírta a könyvében egy tanóra menetét.
Olyanom is volt, nem is tudom, hová lettek. Anyukám kolléganője a koncertszervező irodának adta ki a lakását, nála laktak a fellépő művészek, sok érdekeset mesélt róluk, meg szerzett autogramokat meg ingyenjegyeket. Aztán később meg munka miatt találkoztam egy csomó hírességgel, onnantól a közös fotókat gyűjtöttem. Bár hozzá kell tennem, hogy amúgy nem lettem ilyen celebvadász, mert nem igazán érdekel, inkább csak az szolgáltatta a gyűjteményt/élményt, hogy kikkel tudtunk munka kapcsán összefutni.
A pedagógusok kapcsán szitokszóvá vált, pedig nem hülyeség szerintem. Bármiről lehet portfóliód, amit életed folyamán fontosnak tartasz egybegyűjteni, nekem régebben volt ilyen emlékkönyvszerűségem, amibe koncertjegyeket, szalvétákat, mindenféle emlékeket gyűjtöttem.