Keresés

Részletes keresés

tréfi2 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 63

Annak a kiválogatása majd a világ végén lesz, mikor az angyalok eljönnek gyomlálni a konkolyt a búzától.

Ez az igazi és a hamis keresztények szétválogatása. Azoké, akik teljes szívükkel az Úré, és azoké, akik csak szájukkal közelgetnek Hozzá.

Előzmény: Törölt nick (59)
tréfi2 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 62

Jézus nem azért jött, hogy az embereket szétlapátolja.

Dehogynem!

Máté 10:34  Ne gondoljátok, hogy békességet szerezni jöttem a földre; nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot.
Máté 10:35  Azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő apja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő anyósa között,
Máté 10:36  és hogy az embernek ellensége legyen saját háznépe.
Máté 10:37  Aki inkább szereti apját vagy anyját, mint engem, nem méltó hozzám, és aki inkább szereti fiát és leányát, mint engem, nem méltó hozzám,
Máté 10:38  és aki nem veszi föl az ő keresztjét, és nem úgy követ engem, nem méltó hozzám.
Máté 10:39  Aki megtalálja az ő életét, elveszti azt, és aki elveszti az ő életét érettem, megtalálja azt.

kitadimanta Creative Commons License 2014.10.24 0 0 61

"Jézus azért jött, hogy megváltsa az embereket a törvény átkától."

Ezt Pál mondja.

Jézus meg ezt:

Mt18:11 "Mert az embernek Fia azért jött, hogy megtartsa, ami elveszett  vala."

kitadimanta Creative Commons License 2014.10.24 0 0 60

"Elég lett volna a 10. mert isten csak annyit adott."

Jézus nem tett különbséget:

Mt15:9 "...oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai."

A farizeusok és szadduceusok tudománya az Ószöv.

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.24 0 0 59

Jézus nem azért jött, hogy az embereket szétlapátolja. Annak a kiválogatása majd a világ végén lesz, mikor az angyalok eljönnek gyomlálni a konkolyt a búzától.

Jézus azért jött, hogy megváltsa az embereket a törvény átkától.

Míg nem volt törvény, nem volt bűn sem. Azután lett bűn, miután lett törvény.

A törvénnyel volt a probléma. Túl sok volt belőle. Ezt kellett szétlapátolni és csak azt megtartani ami a szeretet Istene adott. Azt is kettőben összevonva és a szívünkbe töltve a szentlélek által.

Előzmény: tréfi2 (57)
tréfi2 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 58

Nem ezekre mondta, hanem a farizeusok, írástudók parancsaira, és a hagyományokra, szokásokra.

Előzmény: Törölt nick (56)
tréfi2 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 57

Az igazak és gonoszok széjjelválasztásáról szól ez az Ige, emberekről.

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.24 0 0 56

Amire még Jézus is azt mondta, hogy felesleges terhek.

Elég lett volna a 10. mert isten csak annyit adott.

Előzmény: tréfi2 (54)
jablonka4 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 55

Most mit akartál ezzel mondani?

Hogy gyümölcséről a fát? Hát persze.

Mutass nekem egyetlen olyan fát, amin csupa jó gyümölcs terem.

A sztorid pedig nem életszerű. Nem azért, mert nincs ilyen pap (bár a "hal alakú hús" elég erőltetett),

hanem mert az ilyen típusok általában az ilyesmit el szokták hallgatni, le szokták tagadni és nem dicsekednek vele.

Ha viszont igaz, akkor elég őszinte bunkó pap lehetett, meg a haverod is egy nagyon nyílt bunkó viselkedésű fazon. Sorry.

Tényleg no comment:-)

Előzmény: N Tamás (51)
tréfi2 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 54

Az kicsit se zavarjon, hogy a 613 a 10 kibontása :-)

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.24 0 0 53

>>> 12Szórólapátja már a kezében van. Kitakarítja szérűjét, a búzát csűrébe gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzbe vetve elégeti.”<<<

Szórólapát: Kettéválaszt.

Kitakarítja szérűjét: A törvény 613 pontját szétválasztja. A jót, vagyis a 10-et megtartja, összegyűjti a két szeretet parancsba, a többit pedig elégeti, vagyis megsemmisíti.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.24 0 0 52

>>> Viperák fajzatai, kicsoda intett meg titeket, hogy a bekövetkező harag elől meneküljetek?8Teremjetek azért megtéréshez méltó gyümölcsöket, és ne mondogassátok magatokban: Ábrahám a mi atyánk!<<<

Azért feddte meg őket, hogy nem őszinte bűnbánatból mentek oda, hanem félelemből. Ezért inti őket, hogy teremjék a bűnbánat gyümölcsét. Ha nincs bűnbánat, akkor nincs hit sem. És nem mondhatják, hogy Ábrahám az atyjuk, mert Ábrahám a hit atyja volt.

>>Isten ezekből a kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.9Immár pedig a fejsze is rávettetett a fák gyökerére: minden fa azért, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tűzre vettetik<<<

De Istennek semmi nem lehetetlen. Ő még a kövekből is tud fiakat teremteni. Így a kőszív Neki nem probléma.

A fejsze a gyökéren azt jelenti:  "Itt az idő!"

A fa a gyümölccsel: aki nem tart bűnbánatot.

Előzmény: N Tamás (51)
N Tamás Creative Commons License 2014.10.24 0 0 51

A farizeus főembernek, tanítónak Jézus azt mondta, hogy szükséges neki újonnan születnie. Keresztelő Jánoshoz is mentek farizeusok és sadduceusok bemerítkezni, de ő megfeddte őket:

Monda azért a sokaságnak, amely kiméne hozzá, hogy általa megkereszteltessék: Viperák fajzatai, kicsoda intett meg titeket, hogy a bekövetkező harag elől meneküljetek?8Teremjetek azért megtéréshez méltó gyümölcsöket, és ne mondogassátok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! mert mondom néktek, hogy az Isten ezekből a kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.9Immár pedig a fejsze is rávettetett a fák gyökerére: minden fa azért, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tűzre vettetik.

A farizeusok is folyton a jogfolytonosságra hivatkoztak, Ábrahám a mi atyánk, Mózes székében ülünk, stb. A cselekedeteik viszont olyanok voltak, hogy Keresztelő János kígyófajzatnak nevezte őket, Jézus pedig az ördög atya tanítványainak.

Elmesélek egy történetet. Egyik barátom a menyasszonyával elmentek egy római katolikus plébánoshoz, és kérdezgették a hitélettel kapcsolatos dolgokról. Őszinte beszélgetés alakult ki, amikor is rákérdeztek egy kényes témára, a papi nőtlenségre, hogy hogyan tudja magát megtartóztatni az asszonyoktól. Erre azt válaszolta, hogy a neten van elég meztelen nő, azok segítségével szokott "könnyíteni magán". A böjtről is kérdezték, hogyan szokta csinálni, erre az volt a válasz, hogy halat ugye ehetnek, ő úgy szokott eljárni, hogy hal alakúra vágja a disznóhúst, és kirántja, majd megeszi. No comment.

Előzmény: jablonka4 (50)
jablonka4 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 50

mielőbb = mielőtt

Előzmény: jablonka4 (49)
jablonka4 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 49

Jó, valóban nem tudhatom pontosan minek örül az Isten,de a bennem (is) lévő hangja mintha azt súgta volna, hogy az említett kijelentésednek nem.:-)

Másfelől a biblia idézetek igazságát nem megkerülve, hanem éppen azokra építve, honnét tudhatnánk,

hogy egy nem keresztény, vagy egy csecsemőként megkeresztelt és látszólag formakeresztény vallásos fazon, akár megvezetve a vallása fölösleges tupírjaival,  felnőttfejjel, belül, önmagában nem tér-e meg, nem születik-e újjá napról napra.

A másik lelkébe nem láthatunk teljes bizonysággal bele.

Aztán azon is érdemes elgondolkodni, mielőbb neki esnénk más vallások kritizálásának, hogy ha nem lennének a vallások (inkl. katolikus), akkor miből és honnét

merítkeznének az emberek Isten-keresésben, és/vagy - a kereszténység esetében -  a Jézus-követésben.

A mindenkori "farizeusok" őrködése nélkül talán már a Szentírást is elfújta volna az idők szele.

Az új, lánglelkű, karizmatikus, tiszta, biblikus..etc..  újprotestáns mozgalmak szeretik ezt elfelejteni.

Előzmény: N Tamás (48)
N Tamás Creative Commons License 2014.10.24 0 0 48

Kedves jablonka,

"Az Isten nem örül az ilyen badar és kirekesztő kijelentéseknek"-írod.

Azt el tudod dönteni, hogy te minek örülsz és minek nem. Ehhez jogod van, de Isten nevében talán ne válaszolj!:)

Jézus egyik vitája:

Képmutatók, igazán prófétált felőletek Ésaiás, mondván:8Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem.9Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.10És előszólítván a sokaságot, monda nékik: Halljátok és értsétek meg:11Nem az fertőzteti meg az embert, ami a szájon bemegy, hanem ami kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert.12Akkor hozzájárulván az ő tanítványai, mondának néki: Tudod-é, hogy a farizeusok e beszédet hallván, megbotránkoztak?13Ő pedig felelvén, monda: Minden plánta, amelyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik.14Hagyjátok őket; vakoknak vak vezetői ők: ha pedig vak vezeti a vakot, mind a ketten a verembe esnek.

Isten az újszövetségben a vízkeresztség (eredetiben baptizo, bemerítkezés szerepel) feltételének a hitet támasztotta, illetve a megtérést, hogy ne üres rituálévá silányodjon ez a nemes cselekedet. Egy csecsemő ezeket nem tudja teljesíteni, tehát szükségképpen üressé, érvénytelenné válik minden vallásos ceremóniája, amelyből majd felnőttként szükség lesz megtérnie szívből, hitből, ha el akarja nyerni az örök életet. Tehát ismétlem, ezeket a feltételeket Isten támasztotta, alázatos embernek illik ezeket betöltenie, ahogy Jézus is tette, kb. 30 éves korában a Jordánban merítkezett alá.

Nem véletlenül mondta Jézus a farizeusok közül jövő tanítónak, Nikodémusnak az újjászületés szükségességét:

Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere:2Ez jöve Jézushoz éjjel, és monda néki: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul; mert senki sem teheti e jeleket, amelyeket te teszel, hanem ha az Isten van vele.3Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.4Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?5Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.6Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az.7Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.8A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Lélektől született.9Felele Nikodémus és monda néki: Mimódon lehetnek ezek?10Felele Jézus és monda néki: Te Izráel tanítója vagy, és nem tudod ezeket?11Bizony, bizony mondom néked, amit tudunk, azt mondjuk, és amit látunk, arról teszünk bizonyságot; és a mi bizonyságtételünket el nem fogadjátok.12Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek?13És senki sem ment fel a mennybe, hanemha az, aki a mennyből szállott alá, az embernek Fia, aki a mennyben van.14És amiképpen felemelte Mózes a kígyót a pusztában, akképpen kell az ember Fiának felemeltetnie.15Hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.16Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Előzmény: jablonka4 (47)
jablonka4 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 47

Szia!:-)

Ebben a topikban nagyon sok ostobaságot, tévedést olvastam.

Tovább növelted a számukat!:-)

Sok hazugságon alapuló, káros vallási rendszer van (buddhizmus, hinduizmus, jehovista, mormon, farizeus, római katolicizmus), ezek nem Istentől vannak, hanem a gonosztól, a hazugság atyjától.

Az Isten nem örül az ilyen badar és kirekesztő kijelentéseknek.

Az ember vallási "beleszületettsége" ugyanis olyan dolog, ami ellen nem kell feltétlen harcolni.

Az Úr nem vallásokat, rendszereket, sőt nem is népeket fog megítélni (bár ez utóbbira lehet találni bibliai utalást), hanem az egyes embereket. A jótetteik szerint.

Előzmény: N Tamás (45)
erdeimanofej Creative Commons License 2014.10.24 0 0 46

Alapjában egyetértek, de:

1. Nikodémus is farizeus volt, Jézus mégsem nevezte ördöginek. Ő ugyanis szerintem nem a vallási rendszereket, hanem a konkrét emberek konkrét magatartását minősítette ilyennek vagy olyannak.

2. A római katolicizmus semmiképpen nem említhető egy csoportban a többistenhitekkel, vagy a Jézus megváltását tagadó vallásokkal.

3. Az Út maga Jézus Krisztus. A Biblia és a felekezeti tanítások csupán túrafelszerelések, a közösségeink pedig útitársak az Úton járáshoz.

Ezért nekem meggyőződésem, hogy a tévedések a keresés velejárói. Ha eltévesztjük is néha az utat, a térkép és iránytű, vagy a társak segítségével mindig van esély a visszatérésre. De ha beérkezettnek hisszük magunka, ha egy kilométerkövet, egy pihenőhelyet, egy az Út mentén álldogáló csoportosulást összetévesztünk a céllal és megállunk, ott maradunk, akkor nagy baj van.

Ezért idegenkedem mindenféle megmerevedett vallási dogmától, mert ezek megállítják az embert az Úton, elhitetik vele, hogy már a célban van, már nem kell keresnie, hiszen mindent tud és lát, most már csak az a dolga, hogy a többi arra haladót is megállítsa.

Ilyen megfellebbezhetetlen dogmái, tanai minden felekezetnek vannak, egyiknek több, másiknak kevesebb. Sátrak ezek, amelyeket a fáradt túrázók felvernek az Út mellett, alábújnak és biztonságban érzik magukat. És eszükben sincs továbbmenni. Mert az út hosszú, kátyúkkal és göröngyökkel teli, veszélyek, nehézségek, kereszteződések vannak rajta, eltévedhetnek - hát nem sokkal jobb itt, ahol biztonságban vagyunk?

De a környezet, az időjárás, az erdő változik körülöttük, ezért ahhoz mégiscsak alkalmazkodniuk kell. Fogytán az élelem, jön a hideg, egyre kevesebb a hely, egyre több az ember, akiről gondoskodni kell: elkezdik egymás elől elszedni a gombát, a gyümölcsöt, a húst és bőröket a lelőtt vadakból, és megindul a harc, a "ki az igazi, jogos tulajdonos?!" tébolya, egyik csoportból a másikba csábítják vagy terelik az embereket. Az arrajárók félelemmel vegyes szánakozással nézik, van, aki leragad közöttük, van aki egyet-kettőt elhív magával vissza az Útra.

A kereszténység legnagyobb tévedése a tévedéstől való félelem miatti állandó megállási szándék, igény. Mindegyik csoport a maga útmenti sátortelepét hiszi a célnak, aztán ezekből újabb telepek keletkeznek kissé távolabb a régitől, vagy az erdő felé, vagy az Út mentén tovább.

A bennszülött erdőlakók pedig vagy mérgelődnek miattuk, vagy nevetik a körbe-körbe keringésüket.

Ilyesvalaminek látom azt, ami ma a kereszténység útonjárását jelenti.

Előzmény: N Tamás (45)
N Tamás Creative Commons License 2014.10.24 0 0 45

Sziasztok,

Ebben a topikban nagyon sok ostobaságot, tévedést olvastam.

2 témához szólnék hozzá, megtérés, illetve a vallás káros-e?

Amikor valaki megtér Istenhez, akkor Isten hívja ki az embert a bűnből, a sötétségből, de természetesen a bűnös ember szabad akarata is szükséges hozzá.

lásd Jézus szavai:

"Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."

Vannak vallási rendszerek, amelyek mögött nem Isten van, ilyen volt például a farizeusok vallása, róluk mondta Jézus:

Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.

A farizeusok nem szabad akaratból tértek meg Istenhez, hanem beleszülettek egy gonosz vallási rendszerbe, amely alapja a hazugság, és tényleg káros az emberekre.

Jellemző volt rájuk a gyűlölet, Pál apostol is farizeusként nevelkedett (Saulus volt az eredeti neve):

Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet!60Térdre esvén pedig, nagy fenszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nékik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.

Saulus pedig szintén javallta az ő megöletését.

Sok hazugságon alapuló, káros vallási rendszer van (buddhizmus, hinduizmus, jehovista, mormon, farizeus, római katolicizmus), ezek nem Istentől vannak, hanem a gonosztól, a hazugság atyjától. A bibliában a legtöbb konfliktus az Istentől származó hit (meggyőződés) és a hazug, káros vallási rendszerek között zajlik. Előző szabad akarattal válaszol Isten kezdeményezésére, a hazug vallási rendszerekbe pedig általában csecsmőkorától belenevelődik az ember, és a később kialakuló meggyőződés fals, hazugságon alapul, ez az ördög atya akarata. Jézust nem ateisták, hanem mélyen vallásos emberek ölették meg (farizeusok, főpapok), Istvánt úgyszintén.

Előzmény: magyarpityu (4)
forgione1 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 44

akkor te ateista vagy

Előzmény: 3x megszólaló kakas (35)
forgione1 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 43

ezt a viccet mindenki érti, de vannak akik tovább tanultak

Előzmény: jablonka4 (30)
tréfi2 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 42

jó ötlet

Előzmény: jablonka4 (38)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2014.10.23 0 0 41

Isten lelke adja az életet minden embernek. (ettől élünk)

Az ember személyisége  a saját lelke.

Előzmény: Darklighter (40)
Darklighter Creative Commons License 2014.10.23 0 0 40

Akiben Isten lelke van (tehát él), az valamiképpen kötődik az Istenhez.

Ez azt jelenti, hogy nincs lelketek, mert Isten lelke tölti ki a helyét. 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (39)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2014.10.23 0 0 39

"Az ateista nehezen nevezhető eretneknek, mert ez inkább egy vallások közötti  fogalom."

Mint fogalom, legfeljebb a halott ateista nem nevezhető eretneknek.

Akiben Isten lelke van (tehát él), az valamiképpen kötődik az Istenhez.

Akkor is, ha ezt tagadja.

A tagadása miatt lesz eretnek.

Előzmény: jablonka4 (37)
jablonka4 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 38

Amerre a szíved mutatja az irányt.

Előzmény: tréfi2 (33)
jablonka4 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 37

Minden szekta, irányzat a másikat tartja eretneknek, és magát a helyes útnak.

Nem mindegyik.

De valójában mindegyik eretnek.

Vagy egyik se. Nézőpont kérdése. Kérdés, hogyan látja a Teremtő.

A legjobban eretnekek meg az ateisták.

Az ateista nehezen nevezhető eretneknek, mert ez inkább egy vallások közötti  fogalom.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (32)
Kód 001 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 36

...és mind "érti" a Bibliát' akárcsak te.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (32)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2014.10.22 0 0 35

Nem tudom.

Előzmény: tréfi2 (33)
tréfi2 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 34

:D

Előzmény: jablonka4 (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!