Nemtom nekem gond nélkül mentek fel a fizetős appok NEX6-ra és A7-re is. Annyiban csinálom máshogy, hogy a fényképezőgéppel megyek fel a Sony oldalára és onnan telepítettem őket. Azóta már frissíteni is sikerült őket.
Teljesen igazad van. Egyet értek veled. Szeretnék egy 400-as nagytelét, ami normális minőségű képet készít. A Sigmának van egy 400-as telemacrója, de sajnos eos véggel. De végül is van adapter. Konkrétan ehhez a lencséhez kellene.
Sikerült venned app-ot? Címmel kellett regisztrálni és sajnos a bankkártya adatok magyarok és nem fogadja el. Kinéztem egy londoni címet, azzal sikerült regisztrálnom, de a kártyaszámot nem fogadja el..
Én szívesen kölcsönadok egyet, ha kifurikázol érte a 3. kerületbe. Az enyém (most hirtelen nem tudom megmondani a nevét) kb. 20e forint volt, és állítja a rekeszt, stb., sőt teljesen jól vezérli az AF-et is (kicsit lassú mondjuk). Egyetlen egy észrevételem, hogy elég rendesen vignettál. Privátban írja ha érdekel, pontosítunk.
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Szeretnék venni egy objektívet, aminek EOS csatlakozása van. Sajnos nincs rekeszgyűrűje, csak a vázról tudnám vezérelni. Kellene vennem hozzá egy olyan adaptert, ami tud rekeszelni. Az AF átvitel nem feltétlen probléma, de túl sok reményt nem fűzök hozzá. Addig nem vennék, amíg ki nem derül, hogy jó lesz-e a lencse. Szeretnék kölcsönkérni valakitől egy-két napra ilyen adaptert, hogy kipróbálhassam az a7-en az objektívet. Előreláthatólag a jövő hét vége felé lenne rá szükségem. Adnék érte sört :-)
Amúgy mi a tapasztalat? Lehet bízni ezekben az olcsóbb adapterekben?
Nekem van Youngnuo transmitterem (nem TTL), ami létezik Canon és a Nikon változatban is. Ennek az az értelme, hogy fel tudja ébreszteni a vakut alvásból.
Így jobban belegondolva, végül is miért ne működne? A jelet megkapja, hogy villanjon el, a vaku szabályozást meg megoldja a TX jeladó. Akkor már csak azt nem értem, hogy miért van ebből Nikon és Canon specifikus verzió...
Érdekes, hogy pont most fogalmazódott meg bennem egy hasonló jellegű kérdés:
A YN 560 III és az ahhoz tartozó 560 TX Nikonos vagy Canonos verziója vajon működik a Sony A7-en? Nekem elég lenne az is, nincs szükségem TTL-re. A HSS nem rossz, de tudok élni nélküle... A yn rf 603 n gond nélkül működik. Ha ez igaz lenne a TX-re is, lehet beruháznék egyre... vagy kettőre... A yongnuoval, ellentétben a Godox-szal, vannak személyes tapasztalataim. És szerencsére jók.