Székelyek menetelése: őrtüzek gyúltak Háromszéken.
A székelyek vasárnapra meghirdetett nagy menetelésével a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és a hozzá csatlakozott erdélyi magyar pártok és szervezetek az egységes, autonóm Székelyföld iránti elkötelezettségüknek kívánnak nyomatékot adni. A Brassót Bákóval összekötő 11-es országút 53 kilométeres székelyföldi szakaszán 14 településről vagy gyülekezési pontból indulnak menetoszlopok a szomszédos települések felé. A nagy menetelésre százezres tömeget várnak.
Vasárnap Budapesten és több más településen is tartanak szimpátiatüntetést.
Székely autonómiáról szó sem lehet, de persze a román-moldáv egyesülés az teljesen rendben van. Hiszen ősi román föld! Erdély meg az ősi Trákia. Romolus és Remus pedig román volt. Az európai kultúra alapja pedig a románság.
2002. december elsején száz-kétszáz fős tömeg gyűlt össze a Kempinski Hotel előtt, ahol Románia nemzeti ünnepe alkalmából fogadást tartottak Adrian Nastase román és Medgyessy Péter magyar miniszterelnök részvételével. A magyar és Árpád-sávos zászlók alatt tüntetők elmondták, azért tiltakoznak, mert a magyar miniszterelnök megünnepli Erdély elveszítését, ugyanis 1918. december elsején Gyulafehérváron mondták ki Erdély egyesülését Romániával.
Mi lenne,kérhetik akárhonnan,hogy ott szavazhassanak..csak megfelelően inaktív,vagy kicsi fakvakat kell keresniük.Azt hiszem a Jobbik mellett auz LMP a jövő pártja,dörzsöltek a fiók.
Tudják mit akarnak,ezt nem örömmel,de tárgyilagosan látom. Okosan hallgatnak,ltzseit nemzteti kérdésben ott foglalnak állást ahol kell.
Persze felvonulni a nszékely magyarok mellett sem a mestrehármak sem ők nem voltak sehol láthatóan.
Az LMP okosan céloza már most be a Fidesz hátát,hogy az ő szdsz-e legyen!
Nem kizárt, hogy már nyolc év múlva, a trianoni béke századik évfordulóján hivatalosan is fel lehet vetni a revízió kérdését - mondta Kőszegi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője a kronika.ro tudósítása szerint.
A képviselő ezt az Erdélyi Magyar Ifjaknak a hargitai Borzonton rendezett hagyományos nyári táborában jelentette ki. Kőszegi szerint ehhez mindössze annyi kell, hogy a Fidesz tovább tudjon erősödni, és sikerüljön hazánkat gazdasági és más tekintetben is erős országgá tenni. A fideszes politikus meglátása szerint erre már akár nyolc év múlva is sor kerülhet.
Mandiner: Egész pontosan azt mondta, hogy a revízió elkerülhetetlen, és erre akár nyolc év múlva sor kerülhet. Felelőtlen nagyotmondás volt, vagy komolyan gondolta?
Teljesen komolyan gondoltam. Ha megnézzük, hogy mondjuk nyolc vagy húsz évvel ezelőtt egyáltalán fel lehetett-e vetni Trianont, ahhoz képest sokat változott a világ. Ha Magyarország gazdaságilag és morálisan is megerősödik, és végre egyszer nyíltan tudunk beszélni Trianonról, nem háborogva, hanem józan, megfontolt stílusban, akkor erre van lehetőség. A nyolc év említésében egyébként semmiféle tudatosság nem volt, nem számoltam ki, hogy éppen ekkor lesz Trianon századik évfordulója, csupán arra akartam utalni, hogy ez nem fog menni egy-két év alatt.
Tele kell szülni a Kárpát-medencét!
2012, augusztus 11 - 15:58
Ameddig a magyarság nem tudja újra benépesíteni a Kárpát-medencét és nem tud erős gazdasági hatalommá válni Európa közepén, addig minden autonómiáról és Trianon revíziójáról való elmélkedés hasztalan – állapította meg Balczó Zoltán (Jobbik) és Kőszegi Zoltán (Fidesz) szombaton a nyolcadik EMI-táborban, Borzonton.
A kormány és a nemzeti ellenzék vitájával kezdődött az idén augusztus 8-12. között megrendezett EMI-tábor szombati programja a Gyergyóalfalu szomszédságában található Borzonton. A Nemzetpolitika két választás között címmel meghirdetett kétórás dialógus első felében a második Orbán-kormány elmúlt kétéves teljesítményét értékelték, második felében pedig az elszakított magyarság jövője kapcsán elmélkedtek, a közönség aktív bevonásával.
A Trianon revíziójára vonatkozó kérdésre mindkét képviselő elmondta, hogy erős államhatalom és kedvező nemzetközi konstelláció kapcsán erre minden lehetőség megvan. „A revízió elkerülhetetlen, a világ ezt nem tudja megúszni, be kell következzen, és be is fog következni” – szögezte le Kőszegi, Balczó ugyanakkor hozzátette: erre jogi kiskapuk útján nincs lehetőség, csak kemény munka árán.
Kőszegi Zoltán jelezte, hogy négy gyermekével igyekszik maga is pozitív példát mutatni, Dabas polgármestereként pedig személyesen gratulál minden harmadik gyermeket vállaló szülőnek. Kőszegi és Balczó is egyetértett a felvetéssel, hogy tele kell szülni a Kárpát-medencét, ez a magyar megmaradás kulcsa.
Arra lennék csak kíváncsi, hogy miben lehet szakértő egy filozófus/újságíró és egy irodalomtörténész? Talán pénzügyi vagy iparfejlesztési tanácsokat adnának az új kormánynak?
Habonyi miben szakértő?
Némethné (diploma nélküli fejlesztési miniszter) választottja meg állatorvos létére gazdasági tanácsadó...
Tényleg nem tudom. A szabályok szerint nem lehet. A régi, Ladó féle utónévkönyvben nem keresgéltem, de az adminisztratív hibára felhívtam a figyelmedet. A második, vagy többedik okmánynál előfordulhat. Én is ezt szívtam meg. A többedik okmánynál lehet summantani, bár az értelmét nem látom. Ha valakit a baráti körben Andrei-nek, vagy Andrejnek hivnak, nem bacik egy öltést sem.
Vakvágány.
Azt tudom, hogy adminisztratív hiba miatt copok. Ha feldobom a bakkancsot, nem én szívok, hanem a hátramaradottak, mert nem stimmel az anyám neve. A halotti bizi kérdéses:))) Kereshetik a születési papírjaimat..............
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerint, ha Magyarországon jövőre Orbán Viktor vezetésével alakul kormány, a román és a magyar nép közös történelmében szinte példátlanul jó együttműködés veheti kezdetét. Az ellenzéki képviselő közleményében kiemeli: Orbán Viktor és Traian Basescu ugyanahhoz az európai pártcsaládhoz, az Európai Néppárthoz tartoznak.
A két politikus személyes jó viszonya a garancia arra, hogy "amennyiben Magyarországon Orbán Viktor vezetésével alakul kormány, a két nép közös történelmében szinte példátlanul jó együttműködés veheti kezdetét" - fogalmaz a politikus. Cser-Palkovics András szerint az Orbán Viktor, Traian Basescu és pártjaik közötti szoros kapcsolat az élet minden területén jelentősen javíthatja a viszonyt a két nemzet, a két ország között, aminek, mint írja, első számú kedvezményezettjei az erdélyi magyarok lesznek.
Tv-nyilatkozatban foglalkozott a területi autonómia kérdésével az új román államfő. Ezúttal is kifejtette: egyes területek autonómiájával nem ért egyet, helyette a központi hatalom és közigazgatás általános decentralizálására lenne szükség.
Kizártnak tartja az etnikai elvű autonómiát Traian Basescu, akit egy tévéinterjúban reagáltattak a Székely Nemzeti Tanács hét végén nyilvánosságra hozott üzenetére. Ez a dokumentum, a másik kettőhöz hasonlóan, amelyet a magyar és a román kormányfőnek címeztek, az őshonos székelység nevében arra kéri Traian Basescut, támogassa a Székelyföld autonóm közigazgatási régió törvény általi létrehozását.
Viszont mivel még nem hírdették ki a Fidesz-KDNP-LMP hármas választási szövetséget, nem lehet a Fidesz hátán bekerülni a Parlamentbe. Sajna önállóan kell összeszedni azt az öt százalékocskát. Pesten talán még meg is lesz, de mi van vidéken? (vagy mondjuk a falvakban?)
ooloo, ezt már többször kitárgyaltuk, másik nicken fölösleges kezdened megint ezt a beteges önáltatást, meg mások hülyének nézését, hogy te aztán sose tartoztál senkihez...
A mandátumot én adom a céljaim érdekében! Annak akit érdemesnek tartok arra legyen az párt vagy személy....vagy akár jelöltetem magam(de ez csak elméleti lehetőség!)