A nyitott uszoda fölé lehet esetleg egy sátrat emelni, illetve annyira nem lehet náluk az a nyár olyan lehetetlenül rossz, ha képesek voltak olimpiát és már többször atlétikai EB-t, valamint VB-t rendezni.
Nálunk úgy tudom egyszer sem volt olyan téli világverseny, amit szabadtéren kellett volna megrendezni. Úgyhogy nem kell levonni nálunk semmit. Sokkal jobb helyzetben van Finnország a nyári sportágak tekintetében, mint mi a téliekkel kapcsolatban. Úgyhogy hiába hajtogatod, hogy előrébb tartanak nálunk, ez valahol természetes.
Volt továbbá egy Téglási Tamaránk, Engi Klára, Tóth Attila jégtáncosunk, Czakó Krisztinánk és Sebestyén Júliánk, ha a műkorcsolyát nézzük. Valamint az elmúlt pár évben valóban sokat fejlődött a jégkorong válogatottunk a rövid pályás gyorskorcsolyáról nem is beszélve.
Ezek valóban mind olyan sportágak, és még talán a gyorskorcsolya is, amiben lehetne talán keresnivalónk, mert sportcsarnokunk van és lesz is dögivel.
De ha már a finnekkel hasonlítottuk össze magunkat, ezek mind olyan sportágak a jégkorong kivételével, amiben annyira ők sem villognak jelenleg.
Mégis volt nagyjából 25 éve egy Sievinen nevű csodaúszójuk, aki valahogy fel tudott készülni a szerinted zord körülmények között is. Akkor hogy is van ez? :))
eddig is tudtam, miért nincs lesiklóaranyunk. csakhogy ez senkit nem érdekel. minden országnak abból kell főznie, amije van
például a finneknél kb. két hétig van nyár, ez elég komoly hendikep a vizes számokhoz (nincsenek ám olyan régóta fedett uszodák a világban). vonjuk szépen le tőlünk az úszás és a vízilabda érmeket
úgyhogy maradjunk inkább annyiban, hogy meg se szólaltál
Azért van pár sportág a téli olimpián, amik hegy nélkül is megvannak.
A rövid pályás gyorskorcsolyára például elég jól ráfeküdtünk az utóbbi évtizedekben, Pjongcsangban be is érett. Régebben meg volt nekünk Regőczy-Sallay párosunk. A jégkorong-válogatottnak meg párszor már sikerült az A csoportba jutás a vb-n.
Az olaszoknál a hegyekben legalább van, ezért is tudtak téli olimpiát rendezni. Nálunk még ott sem mindig. Ja és ami nekünk hegy, azt egy skandináv, lesikló kineveti.
Így törölték a lábukat olimpiai hőseinkbe az ellenzék „verőlegényei”!
Hogy ne unatkozzunk, pillantsunk le az ellenzéki pöcegödör mélyére! Mit látunk? Két odakozmált verőlegényt, akik épp a magyar sportcsillagokon köszörülik a nyelvüket. Havas (Tahó) Henrik szerint a magyar vízilabdázók silányul játszottak az olimpián, Gréczy Zsolt szelfikirály pedig az úszóinkat szidja, mondván: többségük gyengén szerepelt…
Vannak honfitársaink, akiket az tesz boldoggá, (hogy ne mondjam: az elégít ki), ha beletörölhetik lábukat a magyarok hőseibe, példaképeibe. Világversenyek, olimpia idején pedig végképp olthatatlan vágyat éreznek, hogy világgá kürtöljék a bennük szunnyadó rosszindulatot, gyűlöletet, frusztráltságot. Azáltal remélnek kiemelkedni a saját közegükre jellemző ganéból, szellemi pusztulatból, ha ráállnak azokra, akik náluk okosabbak, erősebbek, szebbek, sikeresebbek és akiket – velük ellentétben – az egész ország szeret.
a víváshoz tudok hozzászólni. a vívás egyéni így jó. azért változtatták egyenes kiesési szakaszra, mert így kisebb a bundázás lehetősége. a régiben "le lehetett adni az asszót valaki javára megbeszélés szerint". a mostani szerint nem lehet.
valamilyen értelemben a csoportkörök azért megmaradtak. minden versenyen, ami nem olimpia, vannak csoportkörök, de nemzetközi versenyen már nem történhet meg, hogy ott magyar magyarral találkozik
"Ebbe nem akarok belemenni, de a legutóbbi tanulmányok szerint hibás volt az a feltételezés, hogy bármi köze is lenne a finneknek és a magyaroknak egymáshoz."
A többi részébe a világért se akarok beleszólni, de az olimpiai ciklus a nyári olimpiával kezdődik és nem azzal végződik. Magyarán a phjongcshangi olimpiai érmeket a rióival érdemesebb egybe számolni. A tokióihoz meg majd a pekingit kell.
Pont ezért, az a magyar gyerek aki lehet, hogy a hegyoldalban élve a szkeletont választaná elmegy vívni. Ha meg lenne tőbb havunk elmenne seggen csúszni. Miért kéne kizárni bizonyos sportokat??
én? egyszerűen összeadtam egy olimpiai ciklus olimpiai érmeit. ennél magától értetődőbb dolog a világon nincs
mindenféle relativizálás, arányosítás, körülményekkel árnyalás eleve idegen a versenysporttól, ahol csak a pályán egyformák a körülmények, az összes, azon kívüli igazságtalanság nem érdekel senkit (kivéve a doppingot, de ott sem az igazságosság az ok, hanem mert nem néznek ki jól a halott sportolók a hírekben)
érdekes módon amikor mondjuk az olaszok nézegetik az aktuális téli olimpia éremtábláját, akkor nem húzzák a szájukat, hogy jó-jó, de a rohadt norvégoknak nem csak a hegyekben van hó, vonjunk le tőlük 6 aranyat
és ha jobb? Hajós Alfréd anno nyert "1500 gyorson", akkor most körülményeit hasonlítsd az akkori Mellouli-éhoz, aki épp valahol a sivatagban építette az erődöt a franciáknak
Ebbe nem akarok belemenni, de a legutóbbi tanulmányok szerint hibás volt az a feltételezés, hogy bármi köze is lenne a finneknek és a magyaroknak egymáshoz.
Én senkihez sem hasonlítgatom az országunkat és nem is figyelem ki hányadik az olimpiai éremtáblázaton. Ez neked a szokásod. Általában azt nézem, hogy sikerült-e hozni nagyjából az elvárt szintet a magyar csapatnak az adott nyári olimpián vagy nem. Az ideivel teljes mértékben elégedett vagyok, eddig Peking és Rio után volt bennem némi hiányérzet. Rioban leginkább az, hogy kevés sportágban voltunk eredményesek. De azt már leírtam többször.
Kifogás? Szerintem nem az, hanem puszta tény. Egy skandináv országban nézd meg mennyivel jobbak a körülmények -ahhoz, hogy az adott nemzet a téli olimpiákon is jól szerepeljen- mint mondjuk nálunk, vagy néhány mediterrán országban.
az észak-atlanti európai országokban terjedt el a tenisszel párhuzamosan, de az angoloknál, franciáknál, svédeknél a tenisz később kiszorította. mondjuk a hollandokra és a belgákra nem ad magyarázatot :D