Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 172

A margarinnal én nem nagyon értek egyet, annál már inkább a mangalica zsír!

Előzmény: tunderlala-3 (166)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.24 0 0 171

...viszont csodalatosan szeletelsz! :))

 

Javasolok egy sos-fuszeres aztatast a nagyobb darab husok sutese elott.

 

A vizet (mint a savanyuhoz) felforralni fuszerekkel - es raonteni a husra.  Hutoben allni legalabb 8 orat.

 

Persze a borban valo aztatas sem rontja el... :))

 

Előzmény: truffle (170)
truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 170

Én sehogy, nem tudok főzni:(/na jó, egy-egy halászlé, vagy tepertős pogi még elmegy/. Feleségem a kukta. Viszont én szeltem fel a húst gusztusosan vékonyra...az sem lebecsülendő:). Én inkább kísérletező típus vagyok, majd mutatok abból is, itthon rendre kiakasztom vele a családot, remélem itt is nagy pánikot keltek majd vele:).

 

Ami az egyben sült húst illeti: bepácolja saját keverésű fűszerrel(titkos, senki nem tudja az összetételét). Az előttem szóló lányok leírták nagy vonalakban (sőt tökéletesen) a módját, talán a mustárt hiányolom egy kicsit...de hát ahány ház... 

Előzmény: ZsuR (165)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.24 0 0 169

ANANÁSZOS CSIRKEMELL NEKTEK

 

Csirkemellet vékony szeletekre vágok, kiklopfolom. Bekenem sóval, borssal lisztben megforgatom, és kevés olajban porcelánbéléses vagy teflon serpenyőben megsütöm hirtelen, míg pirulni kezd a kérge. Tepsiben vagy jénaiban lefektetem őket, ráőntőm a szaftos olajat amiben sült. Megszórom apróra vágott befőtt ananásszal vagy őszibarackkal, aztán reszelt sajttal, végül tejszínt öntök rá, annyit, hogy ellepje. Ezután megy a sütőbe, míg a tetején a tejszín meg a sajt rózsaszín krém kezd lenni. Még a válogatós keresztlányom is nagyon szereti. Mellé tejes, vajas krumplipüré dukál!

truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 168

Nincs mit, én is kösz:).

Előzmény: tunderlala-3 (164)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.24 0 0 167

Én az egészben sütött húst megtűzdelem füstölt szalonnával meg fokhagymával. Mellé teszek a tepsibe félbevágott, kicsumázott almákat, meg egy fej hagymát egészben. Tetejére kis mangalica zsír, alá kevés víz jön. Tepsit lefóliázom, és kb. 3/4 órát elfelejtem a sütőben. Akkor leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Az alján keletkezik a sült almás, kocsonyás zsíroskenyérre való ha megdermed. A csirkcombot is sütöm így, csak azt nem tűzdelem meg, hanem néhány gerezd fokhagymát mellé teszek.

Előzmény: ZsuR (165)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 166

na én ilyet úgy szoktam, hogy rengeteg tuningot rakok mellé, sok-sok v.hagyma, f.hagyma, paradicsom, paprika... hús fűszerez, és cserépedényben sok zsírral megsütöm, így amikor már a hús elfogyott, még akkor is van (jó esetben, mert nagyon gyorsan fogy:D) pecsenyezsír a kenyérre:))

Amúgy csináltam már többször margarinnal is, ne a zsírt együk, és úgy is finom volt:)

Előzmény: ZsuR (165)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.24 0 0 165

Te hogyan csinalod?

Előzmény: truffle (163)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 164

gyönyörű szép, köszönöm szépen!:)

Előzmény: truffle (162)
truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 163

Nem igazán recept, inkább jó tanács.

Minden háziasszonynak meg kéne tanulnia húst egészben lesütni és azt adni a gyerekeknek tízóraira az iskolába, nem pedig a lefóliázott, haltápon nevelt pulyka párizsit. Nem drágább, csak munkaigényesebb.

 

 

 

truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 162

Juhhéééé!:)

A jó válaszért kapsz tőlem egy virtuális tojglit...igaz kacsa és kissé "hiányos";).

Előzmény: tunderlala-3 (161)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 161

tojás?:D

Előzmény: truffle (159)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 160

na most aztán ezzel ki vagyok segítve.... :O :D

Előzmény: truffle (159)
truffle Creative Commons License 2012.10.23 0 0 159

Mi az a tojgli?:))

 

Hát... tyukmoty(vagy tikmoty). Sok helyen így hívják a tojglit:D

Előzmény: tunderlala-3 (158)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 158

Mi az a tojgli?:))

 

cukkinit szoktam tenni a lecsóba, de ettől függetlenül ugyanúgy paradicsommal-paprikával készítem, csak plusz cukkini is megy bele.

 

nálunk a cukkini minden formációban jöhet, gyerekek is nagyon szeretik:)

Előzmény: Amateur-no1. (156)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 157

Arra én tejfölt nem tettem, csak a tetejére rengeteg reszelt sajtot... nem hiányzott a tejföl róla.

Előzmény: Amateur-no1. (155)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.23 0 0 156

Erről a tökös lecsó jut eszembe, ami igazából, nem is tartalmaz sem paprikát, sem paradicsomot, csak hagyma, növendék (zöld, illetve éretlen) tökféle és tojgli !

Nagyon finom tud lenni !

 

Előzmény: tunderlala-3 (153)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.23 0 0 155

Natessék, akkor más is szereti ezt a verziót, elmondanám, hogy a párom elég sarkos ezügyben, Ö nem kultiválja, velem ellentétben.

Ezért sajna legtöbbször nem így készül el.  :(

Előzmény: tunderlala-3 (153)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.23 0 0 154

Azt gondolom, ha nyers burgonyával csináljuk, kezdjük letakarva, ha főttel, akkor lehet fedés nélkül is és a végén kapja meg a tejfeles nyakon öntést egy enyhén pirított állapotában, majd továbbsütni egy kicsit, míg a tejföl is egy kicsit hozzáidomul, magyarán nem tocsog a tetején. Az elébb emlegetett lecsós verziótól kellemesen szaftos lesz és ad egy + ízt a betét !

Előzmény: tunderlala-3 (149)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 153

csináltam nyáron úgy is, hogy darált hússal és cukkinivel... nagyon nyamis volt:)

Előzmény: Amateur-no1. (151)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 152

Természetesen héjában főtt krumpli van benne:)

Előzmény: vf1 (150)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.23 0 0 151

Kakukk !  :)

 

Van egy olyan variáció, hogy a rakott krumpedli rétegei közé, becsenünk egy réteg LECSÓT (vagy többet) !

 

Szerény véleményem szerint baromi jól összejön vele, többször megcsináltam így és ajánlom mindenkinek !

vf1 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 150

A rakottkrumplihoz főtt burgonyát használunk a receptek jórésze szerint. Ilyenkor csak vékony szalonnacsíkokkal szoktuk letakarni. Ha nyers burgonya az összetevő, akkor kell letakarva kezdeni a sütést.

Előzmény: tunderlala-3 (149)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 149

:))

 

de letakarva, vagy anélkül?

 

amúgy túl vagyok rajta, gyorsan kellett, hogy elkészüljön, így nem fedtem le.

Eddig mindig előbb letakarva raktam be és csak később "takartam ki"... de így is jó lett:)

Előzmény: kispiás (148)
kispiás Creative Commons License 2012.10.23 0 0 148

Természetesen, nagyon vékonyra szeletelt húsos füstölt szalonnával!

Előzmény: tunderlala-3 (147)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 147

Sziasztok!

 

SOS!!!  :D

 

Rakott krumplit letakarva szoktátok a sütőbe rakni, vagy egyből anélkül?

 

Köszi:))

 

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.22 0 0 146

Sziasztok !

 

Nem próbáltam, de bizalomgerjesztőnek látszik a rakott kel, oly módon, hogy a kelkáposztát, megtisztítás után egy jó nagy fazékban főzzük addíg, amig a levelei, szépen megnyílnak. 

A kinyílt levelek közé "tuszkoljuk"  :)  a tölteléket és így megy be a sütőbe.

Elkészülte után, mint a tortát, lehet szeletelni !

 

Nekem nagyon bizalomgerjesztőnek tűnik, ha valakinek volna kedve kipróbálni, mesélje el, hogyan sikerült !

 

És itt egy eccerű hagymás -

 

SÜLT  LILAHAGYMA

 

Pár darab lila hagymát beirdalsz négyfelé úgy, hogy ne vágd végig (egybe maradjon!)
A hagyma alját úgy kell levágni, hogy egyenes legyen, ne dőljön el. A közepébe teszel egy kis margarint és rászórsz egy kis kakukkfüvet. Én egy kis tepsibe szoktam beletenni egy-egy adag sót, és abba "ágyazom" bele a lila hagymákat. Beteszem a sütőbe kis lángon (2-esen) és sütöm legalább fél óráig. A lila hagyma megsütve nagyon finom lesz a ráolvadt kakukkfüves margarintól. Mindenféle hús-krumplihoz nagyon finom savanyúság helyett.

 

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.22 0 0 145

a káposzta a töltelék a sós palacsintában... én így értettem legalábbis:) de ha még meg akarod bolondítani, tehetsz bele sült tarját mondjuk

Előzmény: truffle (144)
truffle Creative Commons License 2012.10.21 0 0 144

Valami töltelék nincs abba a káposztás palacsintába? Üresen eszitek? Egyébként nem hangzik rosszul. Ha lángosba elmegy palacsintába is el tudom képzelni...de csak üresen (négybe hajtva) furi:).

Előzmény: bandika gazdája (140)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.21 0 0 143

Mondjuk én nem szoktam reszelni a káposztát, robotgép nagyon klasszul megcsinálja. A sztrapacskához sem reszelem a krumplit, gépben pillanatok alatt megvan.

Előzmény: bandika gazdája (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!