Gyöngyöspata jobbikos polgármestere kampányfőnökével és Szebb jövős polgárőrökkel gondolta végig egy előbb-utóbb bekövetkező polgárháború kimenetelét. Választási győzelme esetén jelentős változásokat és a Jobbik külföldi kapcsolataiból származó hihetetlen mennyiségű pénzt ígért Juhász Oszkár, derül ki az atv.hu birtokába jutott hangfelvételből.
Egyébként konyhás topikokon már jól szétcincáltuk a műsort, annak az Áginak (bódymargó sógornője) hiába van három kiló fux a nyakában-csuklóján, a körme időnként olyan dzsuvás, hogy szégyen... És még el is időzik rajta a kamera néha.
Tanulmánya arra kereste a választ, hogy vajon a gének mekkora mértékben befolyásolják a gyermekkori antiszociális viselkedést, ami később erőszakos, vagy súlyos bűnözői hajlamokkal rendelkező személyiség kialakulásához vezethet. A kutatás alapját egy antiszociális viselkedéssel kapcsolatos rendszerezés adta, amit Dr. Terri Moffitt elméletéből vezettek le. Moffitt szerint ugyanis 3 csoportba sorolhatóak az emberek bűnözői hajlamuk alapján.
Ezek a következők: élethosszig tartó, visszaeső bűnözők; kamaszkori, ideiglenes bűnözők és önmegtartóztatók. Az elmélet alapján a környezeti, biológiai és valószínűleg genetikai tényezők határozzák meg, hogy ki melyik csoportba tartozik.
A genetika és a környezet hatása
Barnes és kutatótársai több mint 4000 ember adatainak elemzésével készítették el tanulmányukat. Ennek során összehasonlították a genetikai és a környezeti faktorok hatásait a bűnözői hajlam kialakulásában. Az eredmények alapján az derült ki, hogy az élethosszig tartó, visszaeső bűnözők esetében nagyobb szerepe van a genetikai tényezőknek, mint a környezeti hatásoknak.
A megtartóztató típusú emberek körében pedig nagyjából egyenlő arányban játszanak szerepet a környezeti és a genetikai faktorok, míg a kamaszkorú, ideiglenes bűnözőknél inkább a környezet hatása nagyobb, nem pedig a genetikáé. Barnes szerint azonban nem létezik külön bűnözői gén. Szerinte a bűnözés egy tanult viselkedésforma, de több száz, vagy akár több ezer gén együttes jelenléte megnövelheti a bűnözői hajlam kialakulását.
„Győr külvárosainak nyugalmát és vagyonbiztonságát a kóbor cigányok állandóan veszélyeztetik. Különösen az újvárosi lakókat zavarják, legtöbbször a koldulás ürügyével, azután, amikor megtörtént az első terepszemle, bűnös úton és módon teszik „tisztelgő” látogatásukat. A győri bűnügyi statisztika legkomolyabb összetevőjét a cigányok tolvajlásai adják. Nincs olyan hét a törvényszéken, vagy a táblán, hogy színes forgatagként fel ne vonulnának az ismerős folyosókra Fáraó késői ivadékai. Van óbégatás, sírás, fogadkozás soraik között. De legközelebb megint ott ülnek a vádlottak padján. Nem tudnak megjavulni...
„Hétről-hétre tolvajcigányok foglalkoztatják a rendőrséget és a bíróságokat - Szerdán hat cigányt ítélt el a győri törvényszék.” (Győri Nemzeti Hírlap, 1941. május 30.)
Szerdán hasonló eset zajlott le a törvényszéki épületben. Tolvajok, orgazdáik és bűntársaik vonultak fel a fogdából a második emeletre az egyesbíró elé, hogy számot adjanak legújabb bűncselekményükről. ...
"Két ütés volt" - állította konokul a vádlott, pedig forgatta rendesen a bíró és az ügyész is, hiszen a sértett jóval több nyomát viselte az afférnak.
..
- Biztos, hogy csak kétszer ütött? - próbálkozott ismét a tárgyalásvezető. - Kétszer - bólogatott a vádlott. - Hogyan? - kérdezte a bíró. - Hogyan, hogyan? - mosolyodott el a kérdezett. - Ahogyan tanítják: bal, jobb, bal...
író: Családi állapota? Vádlott: Öööö... Bíró: Házas? Vádlott: Öööö... Bíró: Van felesége? Vádlott: Hogy mondjam? Is-is... (Tárgyalási jegyzőkönyvből)
Bíró: Mikor volt utoljára büntetve? Vádlott: 1989-ben lopás miatt. Azóta nem fogtak el. (Tárgyalási jegyzőkönyvből)
Ez letaszíthatja a trónjáról a "meglehet ottsemvótam", vagy a "bedobtak a kerítésen"-t. :-DDD
Két hírhedt kaposvári verekedő és rokonságuk állt a bíróság előtt, miután vadnyugati balhét csaptak a plázában, eldöntendő bármily hihetetlen is , melyik családfő a király. Ököllel, székekkel, bézbólütőkkel folyt a csata , s előkerült egy golfütő is. - Honnan volt golfütője? - kérdezte a bíró a hatodrendű vádlottat. - Hallottam, hogy balhé van - felelte a férfi, - megálltam a pláza parkolójában, s indultam befelé. Erre jött szembe velem egy hatéves kisfiú, s felém nyújtotta: Bácsi, nem kér egy golfütőt?
Alkoholt nem ittam, de vezetés előtt megettem egy kiló rohadt narancsot, és megittam három liter bodzaszörpöt. (Ittas vezető vallomása)
No és a vége:
Bíró: Felesége van? Vádlott: Nincs, de volt több is. Bíró: Gyereke? Vádlott: Tíz. Bíró: És ért még valamihez? (Tárgyalási jegyzőkönyvből)
Egyszer láttam, hogy az Erzsi veri a kannával a Lajost. A többit nem láttam. (Rövid gondolkodás). Sőt, azt az egyet sem láttam. (Egy hamis tanú vallomása)
mostanában gyakran találkozom azzal, hogy ha forrást kérek, kapok egy hasonló youtube videót. jó dolog az internet, de azért bemondásra mindent elhinni..
engem is kirázott a hideg, de a hiszékenységtől...
.... a kiindulópontok között szerepel a termékenység és halandóság mai aránya, azaz a 3,1-es termékenységi arányszám (100 roma nő átlagosan 310 gyermeket szül élete folyamán – ami az országos átlag több mint kétszerese) ....
Eddig még senkinek nem sikerült összefoglalnia, hogy miben is áll az az olynagyon őrizendő kultúra, ami elveszne, ha kvázi-asszimilálódnának.....!
Vonjuk ki belőle a cigányzenét (mert ugye az nem ősi dolog, hanem a vándorlás során átvett cucc) - mi marad....????? Mi az, ami annyira őrzendő, és csak rájuk jellemző...?