Az MNO-n például éppen a napokban bacták szét az egész fórumot, pedig ott úgyszólván csakis fideszfanok irkáltak. Persze egy-két kivétellel. Ő meg jól megkapták a magukét a törzsközönségtől.
Igy nyilván lehet követni, melyik nick milyen topikokat olvas. Más előnyét nem látom....Mondjuk eddig is nyilván bejelentkezve olvasta a többség. (Ugyanakkor meg vicces, ha egy topikbol vagy tiltva, azt pont bejelentkezve nem olvashatod, kilépve meg persze igen. De ez nyilván bug.)
Izé, van egy még előnye, nem indexálják a keresők. Nem lesz meg a google cache-ben, könnyebb a múltat megváltoztani.
Asszem egy emberöltővel ezelőtt, amikor először felvetődött, hogy kéne már valami moderácijó, vagymifene, azt találtam mondani, hogy kell a kutyának, elég nekünk Wáger úr.
Aki holtbiztosan megjelenik a söreivel ott ahol virtuális pfozkodás készül, és kijózanítja a bandát.
Mert Wágner már rég /tuti hogy ingyenes, és önkéntes/ moderátor volt akkor is, mikor még a moderáció ötlete se vetődött fel.
Az ilyen "biztos kaszálta a nagy lét" duma meg csak sakálcsaholás.
Nem hallatszik az égig....
Lehet, hogy önmagában a közbeszólása csak egy-egy unalomig ismételt, közhelyes poénkodás - de nézd csak meg a környezetet.
Régi aktívabb korszakomból ismertem meg Wágner urat és Trebitchset (meg Indiánt) is. Még amikor azt hittem, hogy a Rejtő szoborból lesz valami. :)) Egyszer Wágner úr meghívott magához, meg talán egyszer valami Alapítvány-ügyben találkoztunk.
Nekem semmi bajom nem volt az öreggel, teljesen normális volt és ahogy néztem, aktuális viták, meg kitiltások mérsékelten izgatták, hogy finom legyek. Rendszerszinten kellett működtessék ezt a homokozót és hogy most valamelyik topikban Józsika meghúzta Évike haját.... hát hülye lett volna erre a szintre lemenni és ilyen kérdésekbe belenyúlni. Ezt így képtelenség csinálni.
Értette, hogy kell egy (pár) rendőr, aki rendet tart a játszótéren, mert különben sok ember szórakozása lesz tönkretéve. És voltak páran - elmebetegek is mondjuk ki - akiknek ez a tönkretevés feltett céljuk volt. Ezért rendet kell tartani. Az ezzel kapcsolatos dilemmáit akkor értenétek meg, ha ti is a helyében lennétek, de nyilván nem lesztek, leszünk.
Meg tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk gépek, változunk, érünk, sőt vannak hangulataink, amikor néha viccesek vagyunk, néha feszültek vagy szar arcok. A moderátoroknak is vannak ugyanilyen hangulataik és amikor ezek talákoznak, olyankor nem lehet következetesnek maradni. A moderáció nem egzakt tudomány.
Anno még arról is szó volt, hogy legyek moderátor (szal bárki lehetett, aki régi volt "normális" és valamennyire megbízható, pedig elég erősen "jobboldali" voltam már akkor is, amikor ez még nem volt akkora divat, mint ma.) Nem vállaltam, mert megbízhatatlan vagyok, lusta, meg éreztem, hogy kezdek több időt tölteni itt a fórumokon, mint ami egészséges(pont a virtuális buborék jellege miatt) és inkább visszafelé fordulnék az úton, mint tovább mennék. Ez amúgy jó döntés volt. Meg persze éreztem, hogy nem tudnék következetes lenni, meg ez felelősség és amúgy is sokkal egyszerűbb lenézni a moderátorokat, mint a munkájukat JÓL végezni. :))
A korábbi baloldali-liberális vs. jobboldali szembenállást helyenként és időnként sikerült Wágneréknek a keménymag szintjén egy normális vs. nemnormális szemenállásra bontani és ez oda vezetett, hogy helyenként a normlisak próbálták a saját nemnormálisaikat féken tartani. Megjegyzem, ha ez a fajta kooperáció országosan működne, kicsit máshogy nézne ki ez a kávéház, amiben élünk...
Nyilván voltak akiknek nem tetszett ahogy dolgoztak, mindig lesz ilyen. De azért volt itt némi értékteremtés és megőrzés, pölö a Rejtő Jenő utcát is csak megcsinálták a legények.
Akik meg a "hatalom" miatt nyünnyögnek, általában azok akik a legjobban irigylik azt. Remélem sose kerül hatalom a kezükbe.
Hát eddig így volt, most máshogy lesz, lehet jobb, lehet rosszabb lesz. A korszakok meg már csak olyanok, hogy lezárulnak. Megszokjuk azt is.
A kékszakállú egyik kedvence, aki még mindig főmodi és gondolom ezt mindjárt ki is törli ezzel a nickkel együtt, annyira nem kapott fizetést, hogy volt, hogy csak azért vitte a gyerekeit magával, mert úgy valami családi kedvezmény miatt olcsobb volt a vonatjegy. Nem pénzért olyan amilyen, sokkal rosszabb: tényleg elhiszi, hogy az ugy jó.....
Nincs rosszabb a bunkónál, akinek küldetéstudata van. Ha valaki pénzért csinál valamit, azt lehet utasítani.
ok, itt most találtál pár figurát, akiknek dunsztjuk nincs, hogy ki vagy és miket műveltél, aoknak előadhatod magad meg a szokásos agymenéseidet, ők beveszik
én viszont még emlékszem az ótvaros rágalmaidra és egyéb húzásaidra
Remélem hogy nem OFF, tehét akkor Tõled kérdezem meg: hihetõ-e az az éveken át GYANÚSAN soxor hangoztatott moderátori rizsa, hogy a fõcenzor az nem kapott ezért a tevékenységéért semmilyen fizetést?
Nem mintha irigyelném, ha kapott/kap, mert magasan nem érdekelt soha, hogy ki mennyit keres.
De a dologban levõ gyanús hantaszag az nemcsak az orromat fexi meg, hanem akut foshatnékom is támad az ilyesmitõl.
Ez egy komoly irodalomnak látszik így prima vista. Kösz!
Át fogom tanulmányozni az egészet most, és utána majd visszatérek.
Még az sem riaszt vissza, hogy a kolofonban említett Vámos Mityuról mindig az a kis buzgó pattanásos pofa jut eszembe, aki annakidején a Gerilla együttesben tette-vette magát azzal a 4-5 akkorddal, amit a gitárján tudott, és nyalták, nyalták, nyalták az akkori rendszer valagát,.... szidták az undarító Amerikát mint a bokrot, aztán 1990-ban Vámos Mityuka mint a villám csúszott ki Amerikába --Fullbright ösztöndíjjal--, hogy valami marhaságot TANÍTSON ott.
Na mindegy, ennek a kis emlíetett apróságnak az általad küldött irodalomhoz semmi köze nincsen.
Azon a gyanúsan sokat hangoztatott egykori ordas hantán, hogy a fõcenzori/cenzori beosztás az nem pénzes, /fizetett/ állás, már ezelõtt nyolc évvel is betegre röhögtem magamat.
Ez a Wágner pont az a típus, aki merõ ember-és közösségszeretetbõl, szívjóságból, és habos honfiúi fellangallásból itt éli az egész életét csapvizen és pucikenyéren.
Persze! Aki nem hiszi az közellenség.
Kérdem most nagyon komolyan: miért kellett ebben hazudni?
Az Index az egy vállalkozás, az egy cég, az pénzt csinál. Alkalmazottai vannak, Van egyebek közt egy Fóruma, és jellegükbõl fakadóan a FÓRUMOKNAK mindenütt vannak moderátoraik.
A moderátor az egy állás. Az állásokban klf. emberek csinálnak ezt-azt, és az emberek általában pénzért dolgoznak.
Teréz Anyunak is volt fizetése, ezt az NBC egyik riportjában el is mondta.
Wagner és a kis csókosai persze (a sokat hangoztatott saját híreik szerint) csak az egyszerü, jó tiborci Nép hálás szeretetéért tette köteles dolgát, és izzadott éjt nappallá téve. Hogy a haza fényre derüljön.
Hogy miért kellett hazudni ebben, azt nekem soha senki nem tudja megmagyarázni.
Ez a dolog persze az egész Index-moderátori belterjes családi vállalkozásnak csak az egyik fazettája.
Mert valakik rájöttek arra, amire én már évekkel ezelõtt rájöttem: van helyette 260 darab jobb.
Nincs pótilhatatlan ember, csak olyan, aki azt hiszi magáról.
A tömeg olyan mint a homályökör: valaki okos számítással a kezébe vesz egy kolompot, és annak a rázogatásával elindul, és az ököri csorda meg megy utána. Mert a csorda az ilyen.
A Vladimir-izékeben nem találtam semmi olyan eredetit, ami miatt hasra kellett volna esnie a jobb dolgokhoz szokott úri közönségnek, de ebben lehet hogy az ízlésigény és effélék is közrejátszanak.
Fotóiban valaóban volt néhány, amiket szívesen L. nézegettem, de jujde- szenzációt azok is a hetvenes években keltettek volna, ma már a web tele van ilyenekkel, + jobbakkal is.
Persze én született fanyalgó vagyok, sz'al nem kell véresen komolyan venni. Jelszavam az: a SZERINTEM kezdetü kategóriába minden kritika belefér.